Захранване след 5.5 месеца

• 5 183
  • 63
  •   1
Отговори
# 60
  • в огледалото на живота
Стига де...това е дете на 7 месеца, не на 3, би следвало общо взето да може да дъвче. Семките защо да маха?
Колкото до алергените, до си е до организъм, има хора и на картофи, които реагират. Но не се водят крставиците силен алерген със сигурност.
Angel_Dust,не всички са със зъби за да дъвчат добре.Някои дори от хапка пюре се задавят...
Аз плод не бих дала на 3месечно дете да смуче затова и предложих това като алтернатива.Майката сама да си прецени  Peace

# 61
Стига де...това е дете на 7 месеца, не на 3,

Тази мрежичка е 6м+, а не 3, Камелия си я ползва с ябълка понякога.  Simple Smile

# 62
  • София
Стига де...това е дете на 7 месеца, не на 3, би следвало общо взето да може да дъвче. Семките защо да маха?
Колкото до алергените, до си е до организъм, има хора и на картофи, които реагират. Но не се водят крставиците силен алерген със сигурност.
Angel_Dust,не всички са със зъби за да дъвчат добре.Някои дори от хапка пюре се задавят...
Аз плод не бих дала на 3месечно дете да смуче затова и предложих това като алтернатива.Майката сама да си прецени  Peace

и аз не бих дала на 3 месечно, но нейното е на 7м. Дъвчат на венци децата. Моят също искаше  пасирани пюрета, но  зеленчуци и плодове си ги осмукваше и предъвкваше без проблеми.
Ок не всички са така ясно, но може пък да пробва и без такива приспособления.

# 63
  • On the sea
Аз от както влезе в седмия месец вече изобщо не и давам пасирани пюрета, започнах да ги мачкам с вилицата и нямаме никакви проблеми с дъвченето, с венците си се оправя сама, а някъде четох, че от другия месец зеленчуците може да се дават на ситно нарязани кубчета, но това е друга тема. Както и да е, благодаря много за информацията Peace

Общи условия

Активация на акаунт