Захранване след 5.5 месеца

• 5 179
  • 63
  •   1
Отговори
# 30
Преса имам, обаче с нея винаги остават бучици. Абсурд да ги предложа на малко бебе за захранване.
Виви беше казала за картофеното пюре, запазила съм си го, ползва и преса, и пасатор, ето:

"Беля, режа на парчета и варя. След като се свари и почти развари - докато е горещ картофът, намачквам добре (става и с вилица, аз имам прибор за мачкане на картофи като този отпред на снимката - http://www.equiphotelbg.com/img/OBIAVI/IMG_OR_1306241015209.jpg - съвсем обикновено нещо). Добавям повече топло мляко (кърма или АМ), отколкото ако правя пюрето за възрастен  , разбърквам добре и чак тогава пасирам до гладка смес."

А това за батата важи ли (сладкия картоф) или той по-скоро се приближава до моркова?  Thinking

# 31
  • On the sea
Аз започнах с оризова каша - ванилия, сега давам зеленчуково пюре морков, което смесвам с малко АМ, по препоръка на педиатърката, после мисля да дам и от тиква, но има време, лека полека

# 32
Здравейте,момичета предстои ми захранване и се записвам да чета.И да попитам нещо-виждам ,че разреждате зеленчука с ам или кърма,бебето ми е изцяло на кърма,но аз не мога да се изцеждам с помпа,опитвам но най много 10 гр да изкарам,а иначе си имам,когато беба суче от гърда,та си мисля дали мога да разреждам с АМ и ако да кое е подходящо за бебе,което никога не пило АМ.

# 33
Опитай да изцеждаш на ръка, става доста по-лесно и бързо.
Иначе всяко мляко с номер 1 е подходящо. Лактана Био е най-доброто за момента на пазара.
Също хубави са Аптамил, Милумил, Хумана. Хип казват, че е хубаво, но аз съм с резерви заради миризмата му на риба, струва ми се гадничко  Rolling Eyes

# 34
Блонди,благодаря ще опитам първо с Лактаната,дали има опасност да поучи запек,все пак ще слагам само по няколко лъжички иначе си продължаваме с кърменето.Дори сега,когато още не е захранена ака по веднъж на 5 дни ,акото е рядко и жълто,та едва ли е запек,ама като започнем със захранването дано не се задълбочи проблема.Мисля първо да дам тиква,да я сваря на пара или ад изпека във фолио?

# 35
Фолио, ако е алуминиево - забрави, отровно е. Ползвай хартия за печене  Peace. Печена тиквата е по-вкусна!

# 36
това за фолиото не го знаех,благодаря!Хартия имаш предвид тази,която се слага под сладкиши ли?А да я подваря ли преди печенето или направо сурова?

# 37
Аз лично мисля, че е най-удачно да правиш за начало зеленучците на пара или сварени, не печени.
Тиквата си е тиква и печена, и варена. За пюре за захранване ти трябва сочно да остане, което не става с печене.

Лактаната не предизвиква запек. Обикновено се получава от НАН и Фризолак  Rolling Eyes

Това, което описваш при твоето бебе също не е запек, а съвсем нормално изхождане при кърмено бебе - и като консистенция, и като честота. Камелия е по същия начин.

# 38
  • Бургас
И според мен за захранване по-добре тиквата да е варена.

# 39
Здравейте,момичета. Имам бебе на 6 месеца и от 2 седмици се мъчим да се захранваме не особено успешно с готови пюрета. Изчетох 100 статии и форума с противоречиви идеи. Искам да приготвям домашни такива, но повечето рецепти са с краве масло, а нали вече навсякъде отричат млечните продукти преди годинката? Нещо съвсем се обърках?

# 40
Капвай в готовото пюре зехтин Екстра Върджин. Хубаво е ако си решила да приготвяш пюретата сама, да си купиш от роботите, в които се готви, за да запазиш максимално витамините в зеленчуците и плодовете. Това е основното предимство на готовите пюрета пред домашните попринцип. Другото е, че има строг контрол над продуктите, а някои марки са био. Аз давах и купешки и домашни, но приготвени със зеленчуци от градината. На малко бебе не бих посмяла да сготвя нитратни пюрета. Ако все пак си твърдо решена - има много начини да намалиш нитратите. Въпреки че за мен проблемът не е само в нитратите, но това е друга тема и доста дълга.

# 41
   Благодаря за отговора. Точно в тази тема съм задълбала отвсякъде. И аз му купувам сега на Хип, защото би трябвало да са био и от проверени продукти. Картофи имам домашни,но от там....моркови и други няма как да намеря с гаранции. И от тук идва дългата тема дали е по-добре домашното от неизвестни продукти или купешкото с гарантирани? Макар че, вчера четох статия как учени са открили медикаменти в известни марки пюрета?! Затова и сега се чудя с какъв зеленчук да продължа след морков,картоф и тиква,след като тъмно зелените като броколи и спанак били пълни с нитрати  Rolling Eyes??

# 42
Сизилиа, тази информация е доста преувеличена, а и се разбра, че има много такива платени статии. Аз бих ти препоръчала да взимаш био продукти на реномирани марки и да правиш пюрета от домашни плодове и зеленчуци. Бондюел са много чисти зеленчуци също, но взимай замразени. Спанакът се въвежда доста късно, но ако го накиснеш във вода за 15-20 минути ще намалиш малко нитратите. Това важи за всички зеленчуци. При термичната обработка също се намалява съдържанието им.

# 43
  • София
Ако още не искаш зелени може карфиол, пъщърнак, тиквички, алабаш... или пък може да включиш някакво месо, ако решиш, пилешко, пуешко или пък към морковите, тиквата да добавиш ориз или елда... или да почнеш по мялко и някой плод... има варианти.
от готовите може да взимаш и на сънвал пюрета и те са от био производство http://www.zabebo.bg/brand/Sunval

# 44
Благодаря за идеите, ще ги приложа Simple Smile)!

Общи условия

Активация на акаунт