Захранване след 5.5 месеца

• 5 186
  • 63
  •   1
Отговори
# 45
Момичета как правите домашната оризова каша?

# 46
Нищо "домашно" няма-купуваш ориз. каша (тя е на люспички) и я смесваш с кърма/АМ.

# 47
MTV, има си начин да не става на лепило. Моето дете само домашно картофено пюре е яло, никога не ми се е получавало лепкаво, при все че съм ползвлала пасатор.

Това, което си показала на снимката си е преса  Peace, пасатор-визирам електрическия, с нож..именно там става това разкъсване на ниш.молекули...
Ако си постигнала разбиване на пюре с пасатор, без да стане на лепило-казвай бързо как Mr. Green

Добре разварени картофи с повечко течност и в по-голямо количество не става на лепило Simple Smile
Ама не трябва да се "джурка" до откат  Laughing - бъжкаж няколко пъти и става прекрасно  Peace
Редовно пасирам вкъщи манджи, точно електрически с нож, не са никак "лепилни".

# 48
Здравейте,мога ли да давам пресен банан,не пюре?Все още не съм давала плод,но тук имам в изобилие буквално от палмите,та се изкушавам да има дам да опита,така жално гледа като ядем:))

# 49
  • в огледалото на живота
Здравейте,мога ли да давам пресен банан,не пюре?Все още не съм давала плод,но тук имам в изобилие буквално от палмите,та се изкушавам да има дам да опита,така жално гледа като ядем:))
Може,защо не.
Опитай първо да размачкаш с вилица леко и тогава дай малки хапки с лъжичка.
Можеш да добавиш малко АМ или кърма,за да не е прекалено гъсто и да не се задави.

# 50
  • София
можеш, аз така давах, даже не съм мачкала, плодовете така на парченца малки му ги давах, но спец. банана при него връщаше коликите известно време...

# 51
  • On the sea
Краставица от кой месец може да се дава, и прясна ли трябва да е?

# 52
Краставица от кой месец може да се дава, и прясна ли трябва да е?
Като й дойде сезона лятото.
Сега не бих дала на бебе  Rolling Eyes

# 53
  • On the sea
Тук при мен точно сега и е сезона, та мисълта ми е мога ли в 7м. да давам newsm78

# 54
Принципно можеш. Варена краставица кой яде?  Sick
Въпросът е как ще я предложиш? За парченца ми се струва малко детето, пасирана не става, сок е гадно...  Thinking

# 55
Принципно можеш. Варена краставица кой яде?  Sick
Въпросът е как ще я предложиш? За парченца ми се струва малко детето, пасирана не става, сок е гадно...  Thinking
На таз възраст си ги смучат добре и сами Simple Smile. Но аз лично не бих дала на 7м., освен ако не захранваш изключително по ЗВБ.

# 56
  • София
Тук при мен точно сега и е сезона, та мисълта ми е мога ли в 7м. да давам newsm78

давай тогава, сурова разбира се Simple Smile Да си я смуче точно, на лентички нарязана.

# 57
  • On the sea
Щом може ще и дам, мисля си че тя не е алерген newsm78

# 58
  • в огледалото на живота
Щом може ще и дам, мисля си че тя не е алерген newsm78
Краставицата не е алерген,само внимавай да няма семенца когато я даваш.Изчисти я щателно.
Ако имаш възможност си купи тази  тази мрежичка за плодове:
Скрит текст:
Плодът се слага вътре и детето я смуче.Няма опасност да погълне парченца.

# 59
  • София
Стига де...това е дете на 7 месеца, не на 3, би следвало общо взето да може да дъвче. Семките защо да маха?
Колкото до алергените, до си е до организъм, има хора и на картофи, които реагират. Но не се водят крставиците силен алерген със сигурност.

Общи условия

Активация на акаунт