Бебето и витамин Д

• 17 366
  • 77
  •   1
Отговори
# 15
  • Бургас
До 1 г давах редовно Вигантол, после само през зимните месеци, когато няма слънце или излизаме малко по-рядко.

# 16
  • София
Лятото давах по 1 капка, сега давам по две.

# 17
Освен Вигантол има и Деавит (който аз давам)  Peace А доколкото съм чела, на бебета, които наддават на килограми повечко увеличават капкте, незнам обаче каква е логиката.
Да,но Деавита е с вит.А,а неговото предозиране наистина е опасно.Доверила съм се на педиатъра си,след като не е препоръчал Деавит,според мен наистина не е имало нужда.

Логиката е ясна,но пак казвам,че ние нямахме никакви проблеми с наддаването.

# 18
  • До морето
И нашата педиатърка препоръча Вигантол пред Деавит

# 19
  • Berlin
Вигантол и аз ще започна отново, сега по 1 капка. Лятото бяхме на слънце много време през деня и не давах.
На мен от аптеката ми препоръчаха Вигантол пред Деавит (реших да питам), а вит. Д на Джеймисън мисля, че беше за след 2 или 3 год. и затова не купих. Иначе педиатъра само Вигантол е споменавал.

# 20
А от каква възраст започвате да давате Вит.Д. Ние сме на месец, но педиатъра все още не ни е казал да пием.

# 21
  • в огледалото на живота
Давала съм и на двете деца:синът ми беше лятно бебе/юнско/ и след първия месец го спрях,защото имахме ежедневни разходки навън.С дъщеря ми почти до 6мес/родена е през декември/.
След това не виждам смисъл от прием.

# 22
  • на последния етаж
А от каква възраст започвате да давате Вит.Д. Ние сме на месец, но педиатъра все още не ни е казал да пием.
От 25-дневна възраст е препоръката на нашия лекар.

# 23
  • София
Давах по една капка на ден до годинка, по препоръка на педиатъра. След това каза да спра Peace

# 24
Давах до средата на 7м, когато се затвори фонтанелата. Синът ми наддаваше изключително бързо и само по тази причина му ги давах. При нормално наддаване не бих.

# 25
  • До морето
Ние започнахме на 20 дни по една капка, сега увеличихме на 2

# 26
  • Sofia
А как го давате? На мен ми казаха сутрин, преди хранене, в лъжичка с няколко капки кърма...  newsm78 Ама това с лъжичката ми се струва голяма хамалогия. Не може ли просто да й капна в устичката?

# 27
  • в огледалото на живота
А как го давате? На мен ми казаха сутрин, преди хранене, в лъжичка с няколко капки кърма...  newsm78 Ама това с лъжичката ми се струва голяма хамалогия. Не може ли просто да й капна в устичката?
Директно с капкомер в устата давах,но внимавай някои текат доста бързо.

# 28
  • на последния етаж
И аз капя директно в устата, сутрин, преди хранене.

# 29
  • Berlin
Аз давах още от началото с лъжичка и така после ми беше по-лесно, когато почнах захранването.

Общи условия

Активация на акаунт