Брекети - колко ви излязоха и къде ги поставихте - част 3

• 174 090
  • 1 079
  •   1
Отговори
# 690
Northlove, Triumph, Благодаря ви   bouquet

Всъщност днес вече не усещам пръстена, но за сметка на това много ме болят зъбите и по-конкретно отпред единия зъб. Чувствам ги като натъртени все едно  Confused, но и аз като вас търпя, за да имаме хубави усмивки някой ден. Тази болка нали няма да е винаги? А само когато ми затяга дъгата? Поне аз така си го обяснявам.

Моля ви също така, ако може да ми кажете откъде да си намеря восък за брекетите, тъй като устната ми от едната страна е надрана вече. Обиколих няколко места, аптеки, но никъде нямаше. А блажено вярвах, че подобни неща мога да намеря във всяка аптека и не прецених по-рано да си потърся. Купих си интердентални четчици за почистване, но има ли някаква специална четка за зъби за основно почистване - ОД нищо от тези неща не ми каза, а и аз къде ми е бил умът, че не питах.... ooooh!

Все още обаче ме е страх да ям, по-точно да дъвча смело. Хапвам малко плахо и дъвча само от страната където нямам пръстен  hahaha Поне засега, докато свикна малко от малко с тях.

Засега е това , хубава вечер  Hug

# 691
Не се притеснявай, болката ще мине до някой друг ден и напълно ще си свикнеш с брекетите и няма да ги усещаш. При затягане или смяна на дъга попринцип хората казват, че ги боли пак 2-3 дни, мен лично изобщо.
За четка за зъби си купи каквато ти си харесаш, важното е зъбките да са измити.  Mr. Green
Относно восъкът - трябвало е ортодонтът ти да ти го даде. На мен при слагане на брекетите ортодонтката ми даде комплектче с четки, конци, восък и някакви други неща. Затова най-добре попитай ОД. Все ми минава през ум, че бях чела тук, че някой е намирал восък в София в някаква аптека, но не съм запозната, затова нека някой от София по запознат да каже.  
Междудругото чувала съм, че някои използват дъвка вместо восък, въпреки че не си представям как ще се залепи  hahaha

# 692
Всички ортодонтски неща (восък, интердентални четки,конци и т.н.) може да намериш в аптеки Ремедиум или Медея (не искам да правя реклама).

# 693
  • Sofia
Нашата сага с брекетите на сина ми най-после приключи...махнаха ги преди седмица.Сложиха му пластинки отгоре и отдолу и прозрачна горна шина за пред нощта.Много сме доволни от постигнатия резултат,лечението беше дълго/6год./ и  трудно   bouquet

# 694
Northlove, Triumph, Благодаря ви   bouquet

Всъщност днес вече не усещам пръстена, но за сметка на това много ме болят зъбите и по-конкретно отпред единия зъб. Чувствам ги като натъртени все едно  Confused, но и аз като вас търпя, за да имаме хубави усмивки някой ден. Тази болка нали няма да е винаги? А само когато ми затяга дъгата? Поне аз така си го обяснявам.

Моля ви също така, ако може да ми кажете откъде да си намеря восък за брекетите, тъй като устната ми от едната страна е надрана вече. Обиколих няколко места, аптеки, но никъде нямаше. А блажено вярвах, че подобни неща мога да намеря във всяка аптека и не прецених по-рано да си потърся. Купих си интердентални четчици за почистване, но има ли някаква специална четка за зъби за основно почистване - ОД нищо от тези неща не ми каза, а и аз къде ми е бил умът, че не питах.... ooooh!

Все още обаче ме е страх да ям, по-точно да дъвча смело. Хапвам малко плахо и дъвча само от страната където нямам пръстен  hahaha Поне засега, докато свикна малко от малко с тях.

Засега е това , хубава вечер  Hug

Споки, всичко ще си дойде на мястото до седмица. Всеки ден ще боли все по-малко като до седмица/две ще си хапваш абсолютно всичко като преди.. аз например ям сухари, всякакви твърди неща и какво ли не без да ми пука вече.

За восъка както са ти казали на мен ортодонтката ми го даде, но също така ми каза, че ако нямам под ръка мога спокойно да използвам дъвка (а и няма проблем да си дъвчиш дъвка btw) аз лично пробвах и си се залепва за брекета.. но трябв ада ти е сух зъба Simple Smile Пробвай

Четки за зъби има и специални.. но може да си ползваш и твоята си от преди Simple Smile Аз лично си взех специалната четка за брекети на Елгидиум, както и техните интердентални, но да си призная тях не ги ползвам особено често.. наче другата ми е адски удобна.

Всичко ще е наред и скоро дори няма да ги забелязваш  Hug

# 695
Да, днес наистина ме боли по-малко. Намерих си ортодонтски восък в Ремедиум, както е написала emma.ly. Странното беше, че когато питах персонала дали продават, първо ме гледаха учудено, после мигаха на парцали и накрая ми казаха, че нямат такова нещо  Joy
Добре, че реших да поогледам, че да го открия, голям заплес съм като вляза в някакъв магазин, в който има козметика ( а специално тази Ремедиум в изток е доста голяма). И всъщност там си открих восъка, измежду другите продукти за орална хигиена. Това го споделям за инфо, ако някой друг също има нужда, да знае къде може да открие.  Peace

# 696
Дами, искам мнение от някой с не много изразено струпване на зъби, носил алайнери. Не съм съгласна да оставя работите така.

# 697
  • Пловдив
Lidsy, извини ме за любопитството, но ти не махна ли брекетите скоро?  newsm78  Да не са ти се разместили зъбите след това?  Confused

# 698
Здравейте, дами  wavey

Записвам се и се връщам да попреметна кой какво писал и като дойде време и да споделя от личен опит Peace

На 15.10 ще ми слагат брекети при доц. Лаура Андреева. Първо ще сложат на горните, а после..нямам представа кога и на долните зъби. Малко ми е "у шише"  Crazy

# 699
  • Тук
Здравейте  Simple Smile

И аз искам да си сложа естетични брекети. Имам много въпроси, ще си ги задам на консултацията, но искам да попитам и тук тези,които са минали вече през това.

Малко ме притеснява това, че вече напредвам с възрастта и се чудя дали на такава възраст ще е успешно изправянето на зъбите ми  Confused
Има ли тук момичета ,заели се с това на по-късна възраст и с успешно подредени зъбки?
При мен има струпване на зъбите и заради това едно време на своя глава реших да си извадя единия кучешки зъб  ooooh! След като единия липсва, това означава ли че и втория ще ми го махнат, за да има симетрия?

Искам да питам и за мъдреците? Отгоре са ми изникнали и двата, отдолу е почнал да никне единия само, другия го няма все още. Те задължително ли ще се махнат преди започване на лечението, за да няма след време разместване пак заради тях? И само с операция ли става?

И последно- правим опити за бебе с ММ. Притеснява ме дали ще може да продължим с опитите  Confused
Нали все пак може да се наложи вадене на зъби, пристягане на зъбите всеки месец, което ако боли може да доведе до контракции ( така си мисля) или болката при затягането на брекетите не е толкова голяма? При вас колко горе-долу продължи носенето на брекети до крайния резултат?

Аз избрах клиника Валор. Мнения за нея? Трябва ли да се насоча към някой определен ОД там или на който и да попадна ще е добре?

Извинявам се за многото въпроси, но ми е адски притеснено дали съм избрала правилното място и специалисти и дали всичко ще завърши добре.

ПП Забравих последно да попитам- няма ли опасност при вадене на зъбите( или при нареждането им) да се измени челюстта ( устните да хлътнат на вътре или брадичката да се издаде напред) ? При братовчедка ми стана точно така и се измени цялото й лице, заради изправянето на зъбите.

# 700

Първо трябва да кажеш какво разбираш под "напреднала възсраст", за да може хора на тази възраст да се включат. Попринцип няма възраст за брекетите.
Относно кучешкия зъб, това е най-добре ортодонт да го реши. Защото ако има начин да се освободи място, може да се постави имплант на мястото на липсващия и да се получи симетрия.
Същото важи и за мъдреците. Мъдреци се вадят с операция само ако са ретинирани, т.е изобщо не са се показали и са налягали под венеца в костта. В някои случаи мъдреците бутат другите зъби, защото няма много място за тях, в резултат на което се получава струпване и изкривяване на зъбите. Затова се препоръчва изваждането им. Но няма някакъв закон, според който при ортодонстко леченение задължително се вадят мъдреци и които и да е други зъби. Това са неща, които ги преценява ортодонтът според конкретния случай.

Иначе е нормално при подреждане на зъби и захапка да се измени нещо в лицето, понеже зъбите са като подпора на устните, но би трябвало да стане в положителен аспект, т.е по-симетрично и красиво. Simple Smile

# 701
  • Тук
На 29 съм. Много ми е притеснено с изменението в лицевата част, ако същото стане и при мен,както при братовчедка ми, по-добре да си ходя с криви зъби  Confused

А трябва ли да спираме опитите за бебе?

Още веднъж извинявам се за въпросите, но искам да имам някаква яснота преди посещението.

# 702
  • София
mellisima,
изобщо не спирайте опитите! Едното няма нищо общо с другото и не си пречат взаимно Simple Smile

Аз бях пациент на Валор - това, което мога да ти кажа е, че ОД имат график, по който работят и си разпределят случаите. Днес може да си при единия, следващия път при другия. Професора следи всички случаи и снове между столовете, за да гледа, обсъждат и си говорят. Незнам дали можеш да кажеш - аз искам само този ОД да ме гледа, което разбира се не пречи да попиташ  Hug

# 703
  • Тук
За опитите- знам ли....ако се наложи упойки за вадене на зъби....
Силно се надявам и там да ми кажат, че не е проблем  Simple Smile
Значи все пак да се доверя на специалистите в клиниката..  Peace

Благодаря ви за вниманието   bouquet. Ще пиша след консултацията.

# 704
  • Sofia
Хубаво е,че си се насочила към тази клиника/бяхме си писали с теб скоро на ЛС/
Наскоро бях видяла бременна пациентка там,видимо на твоя възраст.
Мисля,че прегледа-консултация ще е при професора,но там всеки случай се обсъжда и  с останалите специалисти.Работи се в екип и се знаят проблемите.Само да те предупредя,че не винаги се влиза в точния даден час,отдели си повече време.Има голямо струпване на хора,з-то с малките пациенти идва и цялата фамилия понякога...Успех ти желая  Peace

Общи условия

Активация на акаунт