Брекети - колко ви излязоха и къде ги поставихте - част 3

• 174 106
  • 1 079
  •   1
Отговори
# 735
Desideskata, дано да си права, че скоро ще спра да мисля за брекетите защото сега само ги мисля Simple Smile А да ви попитам кървяха ли ви венците по време на брекетите?

# 736
  • София
моите не са кървели нито по време, нито след това.
Но преди да сложа брекетите си направих сериозни процедури, за да ги предпазя от нехигиеничната среда .

Принципно трябва да полагаш доста повече усилия за почистване, за да не се влошат, и консултация със стоматолог за по-сигурно

# 737
Здравейте,

mellisima на мен ми извадиха 2 здрави зъба и един умъртвен, така че ако се налага, не се притеснявай. Аз от 4 месеца съм без брекети и усещането е супер Simple Smile
Ralitsa1876 , моито кървяха малко, явно зависи от венците. След като ми махнаха брекетите и ми почистиха зъбния камък нямам такива проблеми...
Успех!

# 738
Mimoza23, напиши ако е удобно как протече лечението ти, колко време ги носи, кога започна да виждаш първите промени, имаше ли разклащане на зъби по време на лечението и др каквото се сетиш Simple Smile много мерси предварително   bouquet

# 739
  • Варна
А някой да е носил алайнери?

# 740
А да ви попитам кървяха ли ви венците по време на брекетите?

Консултирай се със стоматолога си или с пародонтолог, защото не е нормално да ти кървят венците !

# 741
На 13г. съм и имам проблем.. Двата ми кучешки зъба на горната челюст са ми криви. Като едната ми  е пробила венеца и си е там отгоре пф не мога да обясня точно не знам може и да сте ме разбрали..    Grinning Laughing А на долното нямам криви но там проблема е захапката..  ooooh! Някой да ми предложи лекар в ШУМЕН и да не е много скъпо...  Sad Благодаря.  Hug

# 742
Roten, всъщност при мен кървенето беше само за два дни, сега съм ок Simple Smile

Последна редакция: нд, 20 окт 2013, 13:28 от Ralitsa1876

# 743
Здравейте!!! Отдавна не съм писала.  И моят момент най-после дойде.Извадиха ми два мъдреца  и  впетък ще ми слагат брекетите горе и ако трябва да съм честна, умирам от страх...дано се възприема лесно с новия вид... моите ще са деймън с 6 естетични горе, а останалите метални, реших да пиша, за да ми вдъхнете малко смелост Grinning

# 744
Ние махнахме брекетите преди година, притеснявам се обаче, че като тръгнат мъдреците ще разбутат зъбите отново.
Какво ще ме посъветвате?

# 745
  • София
BoVe, ще свикнеш! особено като започне да се вижда резултата Simple Smile кураж и не се предавай, минала си едно трудно с махането на мъдреци, едни брекети ли ще те спънат  Hug

raja_nikol, бих те посъветвала да си правите снимки (панорамни), за да следите как се движат гадините (ако изобщо имате зародиши..не си спомням дали си споменавала) и ако нещо тръгнат в грешна посока да ги махате. Хем докато са по-малки е по-лесно, по малко болезнено и не са създали проблеми.

Аз сега като се замисля преди цял месец съм навършила една година от свалянето...как тече времето само... Mr. Green

# 746
Благодаря за подкрепата, Десии  Heart Eyes

# 747
Много е "готино" 2 дни преди да си сложиш брекетите да ти казват, че така си по-добре и това ти е "чарът"..

# 748
  • Пловдив
Мда... А после комко има да ти казват - Исега за какво ги сложи... толкова да се мъчиш...

Хич и не обръщам внимание на такива приказки - важното е да си решила твърдо  Peace

# 749
Здравейте! Нов съм във форума и реших да се включа в разговора.
На 28 години съм от Бургас и днес ми поставиха лингвални брекети (от вътрешната страна) на горната челюст, с цел коригиране на няколко криви зъба на предната редица.
Не съм първа младост  Flutter , но пък реших да се пробвам.
Когато бях на 15-16 години носех от тези ортодонтски апаратчета за изправяне на зъбите. Носех ги около 2 години и имам ваден един постоянен зъб за да освободи място на останалите. Всичко беше наред но след време няколко от предните зъби видимо значително се изместиха.
След консултация с моят ортодонт решихме да поставя брекети от вътрешната страна на 6 зъба.
След снимките и отливките се оказа че ще е по-добре да се поставят брекети на 8 зъба с цел постигане на максимален ефект.
И така от днес започват и моите мъки  Wink
Надявам се до лятото всичко да е ОК  Peace

Rolling Eyes Чувството е малко странно, но пък до 2-3 дни смятам че ще свикна.

Общи условия

Активация на акаунт