Брекети - колко ви излязоха и къде ги поставихте - част 3

• 174 100
  • 1 079
  •   1
Отговори
# 720
Здравейте! Моят случай е такъв - посещавах ОД Светлана Янева. Тя ми назначи лечение с шини но то не помогна. Днес ходих при нея и ми каза че ще се наложи да се сложат брекети. Имам нужда от брекети само на горната челюст поради липса на постоянни кучешки зъби. Искам да знам при д-р Стефанова колко ще ми излезе лечението с брекетите. Случаят е за град Варна...

# 721
Здравейте,

При вас (които носите или сте носили брекети) след колко време горе-долу започна да има видима промяна в зъбите и съответно действието на брекетите? Моите ги сложих на 24.09 само горе и все още нищо забележимо няма. Знам, че е прекалено рано, но все пак питам.

при мен промяна имаше още на първия месец ( пълен месец)...аз не обръщах внимание защото бях с нагласа,че ще става много бавно това прибиране на захапката,но като почнаха постоянно да ми казват хора от обкръжението ми и други с които не се виждам често да не кажа година....лелеее каква промяна,виж колко са се прибрали(болката при мен първия месец беше ужасна,чак на 3я месец започнах да си усещам предните зъби  Laughing) та така ...вече почти сме ги прибрали и ще се почва да се събират понеже имам и вадени зъби.

# 722
Аз съм от 2 месеца с горните брекети и разликата е огромна! Другия месец слагам и долните и се надявам и там така бързо да се види прогреса.  Simple Smile

# 723
  • Sofia
Днес в На кафе Кремена Халваджиян беше с ,,бижу,, направено от зъби с брекети...изглеждаха истински,просто гротеска,то бива ексцентричност при нея,но това е прекалено  Sick

пазете си извадените зъби,модерно е....

# 724
  • Варна
Аз много се опасявам да не ми се промени челюста и изобщо да ми се промени лицето след брекетите. Все още съм в чудене! Някой от вас има ли промяна, но към негативна посока от слагането на брекети?

# 725
Здравейте аз съм се спряла на Иванова (цар Асен), естествено когато пристъпя към действие ще чуя и още 1-2 мнения,но в момента съм събрала 1200лв..дали ще са достатъчни да започне лечението и постепенно да доизплащам?.. Мисля си за прозрачни брекети на предните горни зъби другите метални..

# 726
  • София
Здравейте аз съм се спряла на Иванова (цар Асен), естествено когато пристъпя към действие ще чуя и още 1-2 мнения,но в момента съм събрала 1200лв..дали ще са достатъчни да започне лечението и постепенно да доизплащам?.. Мисля си за прозрачни брекети на предните горни зъби другите метални..

Прозрачни или керамични? Аз съм при нея, но и долу са белички. Ако са метални, ще е по-евтино от 2000лв.
Моето изплащане е следното: 1000лв. на горни, 400лв на долни и по 100лв. за 6 месеца. Така че докато дойде ред да плащаш, ще си събрала нужното  Peace
Аз съм доволна от нея.
Сега тръпна в очакване да почнат да се нареждат долните, които са бая зле..

# 727
Ами по-малко забелязващите се.. Мислех,че е едно и също :s

# 728
И аз съм при Иванова,1вия път дадох 1000,за долните обаче 600 и сега ще давам до 100 лева.С керамични съм и при мен има голяма разлика горните за 2 месеца и половина се изправиха ( имах два криви зъба ),от 5 дена съм с долните...добре че болката отминава,че беше много неприятно първите 3 дена .

# 729
  • Тук
Ето ме и мен- ходих за отпечатъци, снимки и т.н. Този път попаднах на другия док. Все още не се знае дали ще се вадят зъби, но най-вероятно ще се стигне до екстракция  Sad

И по-интересното е, че д-ра каза, че е за предпочитане да се извадят други зъби, а не мъдреците  newsm78 Те не били за предпочитане да се вадят. Уффф, много ми е гадно...ако се наложи да ми вадят хубави зъби. Аз имам само един мъртъв зъб отдолу. Другите са все здрави( крайните са с пломби де)
След по-малко от месец съм пак там да кажат окончателно решение.
Много ми се искаше да ме види професорът, но го нямаше.

Последна редакция: сб, 12 окт 2013, 12:07 от mellisima

# 730
  • София
mellisima, не се притеснявай. Те всички обсаждат случаите и накрая предлагат варианти. Аз имах само един де,  но то си беше ясно...

# 731
Здравейте момичета Simple Smile изчетох цялата тема, много се радвам, че я има защото е страшно полезна за всички които носят или смятат да носят брекети. Аз от един месец съм с брекети и чак сега започнаха да ме болят зъбите от едната страна и по точно един който дори се е разклатил леко. Исках да ви попитам дали това е нормално защото от прочетеното останах с впечатлението, че болка има само при натягане или смяна на дъга или не?? Моя ортодонт казва, че е нормално, но той май за всичко така казва, прекалено е спокоен Simple Smile А иначе когато ми ги сложиха болка нямаше само леко изтръпване за около седмица и за това ми е странно, че чак сега се появява болка...

# 732
Нормално е според мен, не е възможно да се въздейства на всички зъби едновременно, заради което е възможно да се появява болка по различно време и на различните зъби:)
Аз да се похваля- на 08.11 приключвам с лечението Simple Smile Laughing

# 733

Аз да се похваля- на 08.11 приключвам с лечението Simple Smile Laughing

Йей, честито.  bouquet
После задължително да ни покажеш новата си усмивка.  Hug
Кажи, бързо ли ти минаха тези 2 години и 4 месеца? Аз не мога да спра да мисля за времето и всеки ден си броя дните от лечението.  Mr. Green

# 734
  • София
за ежедневните дерзания, болки и неразположения при брекетоносене и бременност, докторите се казват, че са нормални  Joy и да ви кажа, повече са ни мисловните проблеми, отколкото реалните Simple Smile

А времето минава много бързо, от преглед на преглед, от натягане на натягане и като се обърнеш минали 2 години. След 5-6 месеца ще започнете по-малко да си мислите за времето и ще си гледате живота и кефа  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт