Брекети - колко ви излязоха и къде ги поставихте - част 3

• 174 092
  • 1 079
  •   1
Отговори
# 750
Здравейте, имам спешни няколко въпроса, обмислям да сменя лингвалните си брекети с обикновени и отговорите ви много ще ми помогнат. Първо тези от вас които са с дълбока захапка, имаше ли контакт между долните и горни кътници след поставянето на брекетите? Вторият ми въпрос е задължително ли е да се слагат външните брекети на всички зъби? ( може ли да се пропуснат последните кътници? ) Последният ми въпрос е имал ли е някой от вас леко подуване и зачервяване на небцето точно където се допира до зъба, независимо дали с лингвални или обикновени брекети? ( дано да съм го обяснила разбираемо  newsm78 ) Започвам да губя доверие в ортодонта си и за това искам вашето мнение. Много благодаря предварително на всеки който отговори, наистина ми е важно   bouquet

# 751
  • София
Рали, заради дълбоката захапка аз имах повдигане (едно специално вещество залепено за кътниците), което помагаше да не ми се удрят предните зъби и брекети...но ми пречеше да дъвча нормално и пречеше на нормалния контакт.

За пропускането на последните кътници, трябва ОД да ти кажа. Най-последните може, но все на нещо трябва да се крепят работите. Аз по план не трябваше да имам пръстени на най-последните долни, но в хода се оказа, че трябва и тях да включим в местенето, за да не се развали зъбната дъга.

Това за небцето не го разбрах аз поне....зъбите се допират до венеца и чак тогава небцето. Възпаление на венеца е напълно възможно , според мен лингвалните брекети са по-голяма предпоставка за лоша хигиена и от там на възпаления (лично мнение, не веднъж съм го изказвала)

# 752
  • Пловдив
Аз лекувам дълбока захапка и съм с обикновени брекети /горе естетични, долу метални/

Първите 2 месеца бях с брекети само горе, но след кто ми поставиха долните изгубих контакт между долни и горни кътници - което е напълно нормално.
Откакто ми сложиха долните  са минали вече повече от 6 месеца и ту се появява контакт ту отново изчезва - в момента нося ластици нощем и работим само по захапката.

Зачервявания не съм имала

П.С. И аз като Деси имам фотополимер за повдигане на предпоследните долни кътници, иначе имаше опасност да изкъртя долните брекети с горните зъби.

# 753
Lidsy, извини ме за любопитството, но ти не махна ли брекетите скоро?  newsm78  Да не са ти се разместили зъбите след това?  Confused

Извинявай, elllinore, че отговарям чак сега. Да, махнах ги в началото на август след 2 години и сумалъка ти нерви, няма да въртя пак същата плоча, защото вече става досадно Simple Smile Резултатът не е това, което исках. Недоволна съм и искам да променя това. Дали това ще се случи, зависи от финансовият аспект - лечение + разходи за пътуване. Понеже не сме милионери, а и не е изключено скоро да се появят по-важни разходи (а дано, дай Боже, стискам палци да започна и аз да пиша в другите подфоруми) искам да преценя дали ще мога да си го позволя.

Ralitsa1876 - Еудрил паста за зъби за чувствителни венци + вода за уста + има едни меки швейцарски четки с много фини влакна (нещо от рода на 5000 косъма). Хигиена му е майката, но внимателно. Временно е.

# 754
днес най-накрая ми сложиха брекетите горе, харесва ми как изглеждам Laughing а следобяд ходих да ми вадят долен мъдрец - чудесен ден GrinningVery Happy:D

# 755
Благодаря ви за отговорите   bouquet Почти съм го решила ще махам лингвалните и слагам нормални...жалко за загубеното време и пари  Sad

# 756
  • София
днес най-накрая ми сложиха брекетите горе, харесва ми как изглеждам Laughing а следобяд ходих да ми вадят долен мъдрец - чудесен ден GrinningVery Happy:D

Идеална си!

# 757
Да попитам някой от вас имал ли е коронка или умъртвен зъб преди да сложи брекетите и ако да имаше ли проблеми с този зъб? Мерси Simple Smile

# 758
  • София
Да попитам някой от вас имал ли е коронка или умъртвен зъб преди да сложи брекетите и ако да имаше ли проблеми с този зъб? Мерси Simple Smile

Аз имах вда умъртвени долни предни (1ви 1ви). Умъртвени и изграждани, защото се бяха счупили - пробеми нямах по-време и след това, НО:
- действахме по-бавно с натиска от дъгите -> забавяше лечението, но ми запази зъбите
- дебелите дъги не влизаха добре в тях, освен друго са и много малки, не ги напъвахме, за да влязат, а захващахме дъгата с метална оплетка.
- като махахме дъгите, първо тях разкачахме, за да не остава напрежението върху тях докато се откачат другите
- освен това още при пълненето на каналите зъболекаря ми подходи много внимателно и грижовно и ги запечати чак като инвекцията във корените им беше преминала и след като запълни каналите направихме веднага контролна снимка да се види да нма пупли в метала...които да ми създават ядове...от тогава минаха 4 години, преживяха операцията , сега за тях са залепени ритейнърите..дай боже да нямам проблеми

# 759
Деси, стана ми интересно, сега като си без брекети, миеш ли си зъбите по 9045 пъти на ден, както докато беше с брекети?  Mr. Green

# 760
ох, аз искам да ви попитам кога отминава болката в зъбите... да не говорим, че още нямам от този восък и езикът и бузите ми отвътре са на решето...сложих си малко пчелен восък но той е по-твърд и не върши много работа. И с дъвка не стана нищо..  Sad

# 761
  • Sofia
Първите  пъти ме болеше по 3-4 дни, последния само два, после болката отшумява. Восък продават в по-големите аптеки, може да потърсиш там.

Я да ви попитам пък друго, искам евентуално да си направя радиочестотен лифтинг на лицето, обаче чета, че има противопоказания метални импланти, чудя се дали като съм с брекети ще попречи. Разбира се ще се посъветвам и със специалист и с ортодонта, но така на първо четене да Ви питам.. То ако не може сега, докато съм с брекетите ОК, но после нали ще имам и постоянен ритейнър и тогава ли няма да може се чудя да си правя всякакви такива процедури..?

# 762
  • Пловдив
ох, аз искам да ви попитам кога отминава болката в зъбите... да не говорим, че още нямам от този восък и езикът и бузите ми отвътре са на решето...сложих си малко пчелен восък но той е по-твърд и не върши много работа. И с дъвка не стана нищо..  Sad

Ще отмине, първите 3-4 дни са най-трудни, но постепенно отминава... А и ти ще свикнеш и няма да ти прави толкова впечатление.
За раничките на мен много ми помогна Тантум верде разтвор за жабурене - от раните езикът ми се беше надул 2 дни и направо фъфлех, това ми бяха най-тежките 2-3 дни - след слагането на долните брекети и пръстените им  Sick

# 763
Благодаря за отговорите Simple Smile

# 764
Мерси Деси за отговора   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт