Тичат, тичат по-големи..Самоковчета засмени

• 15 985
  • 225
  •   1
Отговори
# 15
bunny : ) честита ти рожба, живи и здрави...Как мина раждането, разкажи ни  Hug  bouquet

desi_aia, порастнахме , почнахме с белите много е забавно Laughing

# 16
  • София !
Ето моето раждане : ( пускам го в скрит текст да не е като спам че е дълго  Simple Smile )

Скрит текст:
Та така : Термина ми беше на 04.02. , на 05.02. ходих на преглед док. ме бърка за разкртие   и след прегледа тапата започна да ми пада и така цял ден си пада , нямах болки нямах нищо .. На 06.02. пак ходих на преглед ( док. каза всеки ден да ходя ) , и така отивам води , плацента , бебе всичко ок , док. вика чакаме Laughing Прибрах се в къщи вече разочарована така ми се искаше да раждам вече ( макар че сега бременността много ми липсва Sad ) Към 15:00 часа викам ще си полегна малко пък а дано имам късмет да се събудя с болки Simple Smile Така и стана , след около 30-40мин. се събудих от силна контракция , и така последва друга през 30мин. , после започнаха да стават на 20мин. . Обадих се на ММ по телефона да му кажа че може и да раждам да се прибира на време Simple Smile Прибра се ММ и засичаме контракциите на 20мин. са си , а той горкия изпадна в една паника , викам му бе спокойно Simple Smile , даже му викам да си легне за 1 час да поспи че беше изморен викам после ще ти е повече напрежение и няма изобщо да можеш да спиш , той не та не - спорихме , спорихме на края стигнахме до спораумение хах .. Полегна си той , и след малко болките станаха на 15-10мин. , събудих го и той веднага айде да тръгваме към болницата , аз викам никаква болница да станат болките на 5-7мин. тогава ( както ми беше казал док. Simple Smile ) Ама няма изпокарахме се и 20:00 и нещо тръгнахме , взехме свекървата и тя с нас , обадих се на док. ( понеже нали избирах екип ) .. Отидохме в болницата приеха ме с 3см. разкритие , правиха ми нещо снимка на плода и така .. Док. излезна да каже на наще да си ходят че няма да родя скоро ами най - вероятно към 4-5 сутринта Simple Smile , и те си тръгнаха какво да правят ... Лежах в предродилна , дойде едно момиче с болки на 3мин. 2ро раждане , качи се на магарето и за цифра време роди ( всичко гледах аз защото едно стъкло ни делеше ) , викам и аз така ако съм супер Mr. Green Вече беше 21:30 и след малко болките почнаха да стават ужасни , направиха ми клизма ( не е толкова лошо да не кажа хич , аз очаквах да е болезнено ) , сложиха да ми следят тоновете аз умирах от болка вече док. вика ; Ама толкова ли те боли ? хах викам да боли ме, и той вика че на апарата не излизат контракции вика чакай да видиме бръкна за разкритие и хоп 6см. - ИЗНЕНАДА .. Болките вече станаха ужасни почнах да се тръшкам много , да викам като луда хах Laughing , викам на акушерката не може ли една упкойка тя вика абе каква упойка ти ще родиш след малко упойка Laughing , викам тогава нещо ми слагайте да не ме боли толкова и тя добре , връща се със една система и инжекция , сложи ми инжекцията не знам какво имаше там уж за болките ама не ми помогна хах , а системата аз мислех че е пълна с обезболяващи , а то окситоцин ли е какво е , викам и сега какво от това ще ме боли повече ли , и тя вика да ама по бързо ще родиш малее ОТКАЧИХ хах ( много нисък праг на болка имам и .... ) Sick В тоя момент ММ звъни и какво стеава викам сложиха ми система и той за какво да не те боли ли викам НЕ да ме боли повече хах и му затворих направо ми идваше да отскубна и система и всичко smile3511 .. Акушерката само ми задава въпроси : кога си родена , кога това , кога онова , аз отговарям и само и викам ей кой дявол ме довя тука тя се смее жената Grinning , и гледам кръв по нощницата и получих напъни и казвам че имам напъни тя вика сериозно ли викам ми сериозно и отиде викна док. той дойде  бръкна ме и изненада айде на магарето Simple Smile , тръгнахме със системата с мене , чехлите не си обух док. върви по мене и ми се кара че съм тръгнала боса по цимента smile3516 newsm62 , после ми кара че съм се държала от долу с нощницата и съм я нацапала с кръв Mr. Green , абе загрижен човек Laughing .. Качиха ме на магарето пукнаха ми водите , и айде тука се друж там се дръж еди как си напъвай , и вече страхотни болки имах и напъни напъвам викам цялото отделение ме чу , крещх като заклана буквално , и само им викам мале аз ви побърках , те се смеят хората Simple Smile , и няма напъвам бебето не излиза ( не напъвах правилно ) те ми казаха как ама аз от болки и от викане нищо не направих , както и де е , по едно време вече хванах док. за ръката и викам моля ти се вади го това бебе smile3514 и той се смее вика е как да го извадя Crazy викам бе не знам ма много ме боли , и акушекрата там санитаката викат знаеме всички сме минали само док. не знае какво е хах , ( а пък санитарката се оказа наша позната ) .. Викам аа не няма да раждам 2ро , едно да се роди 2ро никога хаха , и след малко викам няма ли да излиза това бебе вече и док. погледна часовника беше 23:10 и вика ще излиза в 23:15 си готова и мен като ми дойде една силна хах напънах се и тя пък зе че глвата и застана баш на изхода и мен ми спря напъна док. натисна ме корема аз вече с последни сили напънах и точно в 23:15 се роди бебка , страхотно облкчение получих като я извадиха чесно ви казвам , след малко още 2 напъна и плаценатат излезна и така Simple Smile .. Доста ми натискаха корема заради това че напъвах не правилно и сега дясното ребро така ме боли че въдух не мога да си поема , после получих отоци от долу ама минаха .. Док. като почна даме шие направи 2 вътршни шева нищо не усетих , последния външния го усетих , сложи там йод ли какво , сложиха ми пясък на корема , завиха ме по между другото след като родих ме растресе много умирах от студ защо така се получи не знам .. Бебка не изплака веднага та се притесниха малко , даже се обадиха на детска лекарка да дойде веднага да види какво е положението , дойде жената всичко ок обясниха ми че от това че съм напъвала грешно ли какво бебето се стресирало нещо такова и я сложиха към половин един час на кислород .. И така , след 2 часа ме настаниха в стая оказа се че като си платя екип тука получавам и ВИП стая ( колко е вип няма що ама поне си сам хаха Simple Smile ) та си бях самичка , това поне беше добре Sunglasses ... Обадих се на ММ казах му хубавата новина newsm44 , той не можа да повярва че нали док. беше казал че чак през ноща някога ще да е .. Бях на ръба на депресия обаче , изведнъж ме налегна една мъка че бременността е свършила почнах да си припомням много неща , моменти вълнения поплках си и така , и сега още ми е една тегоба надявам се да ми отмине че се сдухвам много smile3518 .......... Доста ме боля раждането може би заради ниския праг на болка , но в интерес на истината в 20:30 ме приеха в 23:15 бях родила , за първо раждане съм си направо екстра , а и сериозните болки ми почнаха в 21:30 така че , абе всичко си заслужава ... Много съм доволна от екипа през цялото време до мене , когато исках да пиина вода ми даваха , поливаха ме че по едно време ми стана лошо , док. всеки ден идваше да ме види за това не мога да се оплача Wink .. Вече горе в отделението имаше кофти акушерки дето се правеха на интересни ама то навсякъде си ги има няма как ... Въпреки всичко , заслужава си всяка болка всичко , после като видиш малкото съкровище  Peace ..
А да сещам се нещо че преди да родя е дойде една циганка и била с 1 пръст разкртие , тя родила че на другия ден към обяд , и точно я качваха горе мен бяха дошли да ме видят и на вратата вкарват я а целия тайфун зад нея и само викат на акушерката : Дай да видиме бебето , бебето искаме да видиме  Joy Тя им вика : До сега къде бяхте та не го видяхте ? , и те : Ма ние докато се качиме всички по стълбите ти го прибра  Joy ( то голяма рода , голямо нещо докато дойдат всички ехеее  hahaha ) После вече тази майката на другия ден я видях го покзваше там на прозорчето да им го дава , то там една фукаревица ужас ( аз изобщо не съм се изкарвала бебето там , даже самата аз илизах за по 5мин.  Wink ) ...

П.П. - Отидох в болницата много спокойна все едно няма да раждам ( като изключиме болките който ми разкараха играта Mr. Green ) Иначе като цяло бях много спокойна , мислех позитивно изобщо не ме беше страх , само се молех да излиза това бебе по бързо че не се търпят тия болки Simple Smile
 Другото което е мислех да си взема солетки нещо бисквитки ама забравих за всичко , и докато дойде ММ сутринта да ми донесе храна ми потекоха лигите значи Mr. Green
Въпреки цялата болка , ми беше забавно Simple Smile

И много благодаря за пожеланията   bouquet

Последна редакция: пт, 15 фев 2013, 09:12 от bunny : )

# 17
bunny : ) как се развълнувах, само. Припомних си моето раждане Heart Eyes

да ти кажа за прага на болката- от окситоцина е, боли повече когато ти сложат система.Моето раждане цялото така премина. Дори контракциите ми започнаха веднага да са на 1 мин- 7 часа. Такова отчаяние ме обзе по едно време, че бях съгласна на всичко, само да спре да боли........... Док прецени да го предизвиква. Сега съжалявам, ако знаех нямаше да се съглася. Дори тапата не беше паднала хубаво.
И аз хукнах към родилната зала  Grinning, изскубах системите  Joy, щото док каза:" бързо бебето е тръгнало" хахахаха и после вика:" е, не чак толкова бързо де " Joy
Най-неприятното от всичко ми беше проверяването на разкритие.  #Crazy..и все го правеше по време на контракция, още повече да те боли #Crazy
До колкото виждам и при теб не е имало лекар за бебето- аз си мислех че винаги трябва да има , хм newsm78
Аз все още се заглеждам по бременни и си мечтая за коремчето preggo Two Hearts ...това, май, си остава завинаги.

И сега, какво..как сте с бебка в  къщи...в началото мен ме беше страх да спим на тъмно. Като се събудех трябваше веднага да я видя Simple Smile...Кърмите ли се? Усмихва ли се в съня си?

# 18
Mimi,на коя дата се изплаща майчинството newsm78,тя фиксирана ли е по принцип

# 19
bunny : ),честито,да ви е жива и здрава рожбичката,няма нищо по-хубаво на този свят от това да станеш майка  bouquet
ПП.Надявам се вече да си забравила болката напълно и да си си променила мнениет за второ дете  Mr. Green

# 20
desi_aia , на 18и всеки  месец.Случвало се е да и закъснее. Подала ли си документи?

# 21
  • София !
Паля - Благодаря за пожеланието   bouquet Хах иначе да определено си промених мнението , ама за момента така ме болеше че се бях пощурила  Mr. Green
Абе и честно казано не се мъчих много нетърпимите болки станаха от 21:30 и в 23:15 бях родила за първескиня си е направо супер  Simple Smile Болките преди 21:30 верно че и те бяха много гадни и болезнени още в къщи си ме болише доста , ама може би че бяха на по дълъг интервал нали 20-15-10мин. и не ми правеха толкова впечатление  Simple Smile Ама после като зачестиха стана  Crazy ..... Бързо се справих , и то и  док. се изненада от бързото развитие  Whistling  Simple Smile Важното е че бях много спокойна ( а иначе съм една бъзла от една игла ме е страх  Grinning ) , много спокойна отидох с усмивка даже , просто болките ме измъчиха ама няма как , дет се вика : Мама лесно не се става  Mr. Green

mimiSmile - Мен пък проверките за разкритие не ме боляха , ама то и на мен точно 3 пъти ме провериха - като ме приеха към 20:30 3см. , след малко било е към 21:30 беше вече 6см. и нали ми сложиха система имах напъни и точно тогава ме бръкна и се запътихме към магарето  Mr. Green
Да вярно и аз мислех че винаги трябва да има лекар ама те на нямаше .... важното е че всичко мина със здраве !!
Ти при кой беше родила че забравих вече  Simple Smile  newsm78
Иначе за бременните ох , голяма мъка ми е още .... Много се радвам че имам бебе вече , ама някак бременността ми липсва много .. Само си припомням разни неща и все ми се плаче  Confused  Мъка ми е някак викам си живи и здрави и дано имаме още едно детенце пак ще съм бременна , ама пък няма да е както първата бременност .. Първото си е първо , трепериш на всичко , чакаш преглед да чуеш сърчицето , после тръпнеш до всеки следващ .. Всяка болка , всяко нередно нещо веднага търсиш да питаш някой нормално ли е , чакаш първите движения и т.н. . Докато мисля си че със 2ро е пак ще ти е кеф ама все колкото и да е си претръпнал тия неща наясно си и де да знам , абе че няма да е като първата бременност няма това го знам със сигурност и може би за това ми става така мъчно пф .. А пък да не говориме колко ми липсва коремчето , как се го галех , като тръгна да седна все се хващах ( да не го изгубя случайно  Mr. Green ) абе общо взето беше ми КЕФ  Heart Eyes Даже сега по навик тръгна да се хващам и то го няма , или пък си потупвам леко да усетя движение хах , до като свикна че корема сега ми лежи в креватчето  Simple Smile ( абе дано да ми отмине че ми е много кофти , имам чувството че се депресирам вече ) ....

Иначе добре сме , през деня все едно нямаме бебе ( да не чуе дявол хах ) , вечер окороваме очите и плачкаме , имаме си колки вече толкова от рано значи  Sad от сега се мъчи ...... Кърмим се иначе , даже е доста лакома  Laughing Я да те питам ти как съхраняваш кърмата ? Например сега ако изцедя дали ще е проблем да застане 1 -2  часа на стайна температура и после да и я дам ?  Thinking
По между другото и мен ме беше страх да сме на тъмно , ама вече 2ра вече гася лампата .. Иначе в болницата докато бях спахме на светната лампа  Simple Smile

# 22
desi_aia , на 18и всеки  месец.Случвало се е да и закъснее. Подала ли си документи?
  bouquetДа,подала съм ги още миналия месец началото,до 5,01.бях болнични,че нали родих доста по рано и някакви изравнителни имаше,надявам се този месец вече да получа заветното майчинство.Добре де,не трябва ли да поалуча известие или заповед newsm78колко ще получавам,при теб как е било.
Бъни,нормално е да се чувстваш така и аз 5,5още си търся корема сутрин,да не говориме,че често се стрескам дали съм си пила хапчетата,че при мене бяха сериозно количество за съжаление.А за лампата-ами до днешен спиме на светната,отскоро я намалявам,Ая се стряска и ревва веднага,в неонатологията лампите бяха доста силни и тя явно така си и свикна.

# 23
не съм чула за известия...в съвета, знаят кога и на кого колко му е преведено.Дори датата могат да ти кажат. Другите пари взе ли си ги?- За 1во дете.

# 24
Да,още на 20.11.Детски няма да взимам.А как става проверяването в интернет newsm78
Как върви захранването при вас Laughing

# 25
bunny : ) а за кърмата, какво е и колко ,точно във вас,  е стайна температура? ...аз съм оставяла на около 15-17 градуса за около  2 часа някъде. 2 седмици от шевовете не можех да ходя и заради това..иначе 2 дни в хладилник, 6 месеца фризер==>от там 1  ден в хладилник. Затопля се на течаща топла вода или се слага в съд с топла вода . Не се Вари, нито водна баня, нито микровълнова....Много ли се цедиш? Аз имах хиперлактация 2 седмици и спрях. Имах малко във фризера, като си мислех че ще е за всеки случай. Но ако не се дава шише, кърмачетата не го искат после. Аз не знаех и беше супер безсмислено да събирам изобщо. Зависи и как си решила да захранваш и дали рано или по-късно, но го имай в предвид. На някой майки им е много трудно, ако трябва по спешност от гърда да минат на шише , а бебето не е пило и не го иска. Аз не съм давала биба, предполагам и това е от значение.

desi_aia за Интернет не съм и чула. Не зная, а детски що няма да взимаш?...иначе захранване то е много добре. Вече имаме много добро и от тренирано пинсетно хващане. Бебка яде всякакви дребни неща, сама и без проблем. Последно давах царевица- зрънце по зрънце с двете ръце храни се сама. Много съм доволна , че избрах  този метод.  Голяма част от храните не ги иска, но това е по нейна преценка- внимателно изследва всичко и ако на пипане не е приятно не го лапа Laughing. На каша всичко може да се даде, а тя си избира- на мен ми допада да е така

# 26
  • София !
bunny : ) а за кърмата, какво е и колко ,точно във вас,  е стайна температура? ...аз съм оставяла на около 15-17 градуса за около  2 часа някъде. 2 седмици от шевовете не можех да ходя и заради това..иначе 2 дни в хладилник, 6 месеца фризер==>от там 1  ден в хладилник. Затопля се на течаща топла вода или се слага в съд с топла вода . Не се Вари, нито водна баня, нито микровълнова....Много ли се цедиш? Аз имах хиперлактация 2 седмици и спрях. Имах малко във фризера, като си мислех че ще е за всеки случай. Но ако не се дава шише, кърмачетата не го искат после. Аз не знаех и беше супер безсмислено да събирам изобщо. Зависи и как си решила да захранваш и дали рано или по-късно, но го имай в предвид. На някой майки им е много трудно, ако трябва по спешност от гърда да минат на шише , а бебето не е пило и не го иска. Аз не съм давала биба, предполагам и това е от значение.

Аз вече дадох биба защото няма спасение иначе , щом отвори очите веднага иска да яде и започнва да плаче .. В стаята е около 22-23 градуса , ама в хола ми е около 10 градуса , сега не седиме там и изобщо не се пуска печка може там да я държа , а може и в хладилнка . Ама например има моменти изцедя и тя не се събуди , и аз вместо да я будя оставям за 1 час кърмата мисля че не е толкова проблем  newsm78 Пък по една таблица четох че може да преседи и 10 часа  Peace Зададох въпрос и на ЛЛЛ , и те ми отговориха с линк към една статия в която също пише че може да преседи .. Дано пък не е чак толкова проблем за 1 час  Tired ...........

# 27
За 1 час май не е толкова проблем, После може направо без претопляне  да се даде. Имаше някъде ми е попадала таблица с градуси, имаше точни температури за стая и за в термус колко и как..Но понеже аз не съм случай да се цеди и заради това не запомних. От ЛЛЛ, най-добре, взимай съвети. При мен най-адекватните отговори от тях получих. Щото около тебе в момента всички разбират, нали... Twisted Evil

Ти при кой педиатър се приентира?

# 28
  • София !
Щото около тебе в момента всички разбират, нали... Twisted Evil
[/color]

Да  #2gunfire  Laughing
При Грънчарова , а вие при коя сте ?

# 29
ами ние, сме с личен лекар Ели Николова и взимахме направления за Борисова. И като реших да не я посещавам известно време  ни гледа Николова. Хубавото при мен е че мога да отида при всяка с направление..в момента има много шарка из града.Всички дечица са с точки. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт