)
) Към 15:00 часа викам ще си полегна малко пък а дано имам късмет да се събудя с болки
Така и стана , след около 30-40мин. се събудих от силна контракция , и така последва друга през 30мин. , после започнаха да стават на 20мин. . Обадих се на ММ по телефона да му кажа че може и да раждам да се прибира на време
Прибра се ММ и засичаме контракциите на 20мин. са си , а той горкия изпадна в една паника , викам му бе спокойно
, даже му викам да си легне за 1 час да поспи че беше изморен викам после ще ти е повече напрежение и няма изобщо да можеш да спиш , той не та не - спорихме , спорихме на края стигнахме до спораумение хах .. Полегна си той , и след малко болките станаха на 15-10мин. , събудих го и той веднага айде да тръгваме към болницата , аз викам никаква болница да станат болките на 5-7мин. тогава ( както ми беше казал док.
) Ама няма изпокарахме се и 20:00 и нещо тръгнахме , взехме свекървата и тя с нас , обадих се на док. ( понеже нали избирах екип ) .. Отидохме в болницата приеха ме с 3см. разкритие , правиха ми нещо снимка на плода и така .. Док. излезна да каже на наще да си ходят че няма да родя скоро ами най - вероятно към 4-5 сутринта
, и те си тръгнаха какво да правят ... Лежах в предродилна , дойде едно момиче с болки на 3мин. 2ро раждане , качи се на магарето и за цифра време роди ( всичко гледах аз защото едно стъкло ни делеше ) , викам и аз така ако съм супер
В тоя момент ММ звъни и какво стеава викам сложиха ми система и той за какво да не те боли ли викам НЕ да ме боли повече хах и му затворих направо ми идваше да отскубна и система и всичко
.. Акушерката само ми задава въпроси : кога си родена , кога това , кога онова , аз отговарям и само и викам ей кой дявол ме довя тука тя се смее жената
, и гледам кръв по нощницата и получих напъни и казвам че имам напъни тя вика сериозно ли викам ми сериозно и отиде викна док. той дойде бръкна ме и изненада айде на магарето
, тръгнахме със системата с мене , чехлите не си обух док. върви по мене и ми се кара че съм тръгнала боса по цимента
, после ми кара че съм се държала от долу с нощницата и съм я нацапала с кръв
, и няма напъвам бебето не излиза ( не напъвах правилно ) те ми казаха как ама аз от болки и от викане нищо не направих , както и де е , по едно време вече хванах док. за ръката и викам моля ти се вади го това бебе
и той се смее вика е как да го извадя
викам бе не знам ма много ме боли , и акушекрата там санитаката викат знаеме всички сме минали само док. не знае какво е хах , ( а пък санитарката се оказа наша позната ) .. Викам аа не няма да раждам 2ро , едно да се роди 2ро никога хаха , и след малко викам няма ли да излиза това бебе вече и док. погледна часовника беше 23:10 и вика ще излиза в 23:15 си готова и мен като ми дойде една силна хах напънах се и тя пък зе че глвата и застана баш на изхода и мен ми спря напъна док. натисна ме корема аз вече с последни сили напънах и точно в 23:15 се роди бебка , страхотно облкчение получих като я извадиха чесно ви казвам , след малко още 2 напъна и плаценатат излезна и така
.. Доста ми натискаха корема заради това че напъвах не правилно и сега дясното ребро така ме боли че въдух не мога да си поема , после получих отоци от долу ама минаха .. Док. като почна даме шие направи 2 вътршни шева нищо не усетих , последния външния го усетих , сложи там йод ли какво , сложиха ми пясък на корема , завиха ме по между другото след като родих ме растресе много умирах от студ защо така се получи не знам .. Бебка не изплака веднага та се притесниха малко , даже се обадиха на детска лекарка да дойде веднага да види какво е положението , дойде жената всичко ок обясниха ми че от това че съм напъвала грешно ли какво бебето се стресирало нещо такова и я сложиха към половин един час на кислород .. И така , след 2 часа ме настаниха в стая оказа се че като си платя екип тука получавам и ВИП стая ( колко е вип няма що ама поне си сам хаха
) та си бях самичка , това поне беше добре
... Обадих се на ММ казах му хубавата новина
, той не можа да повярва че нали док. беше казал че чак през ноща някога ще да е .. Бях на ръба на депресия обаче , изведнъж ме налегна една мъка че бременността е свършила почнах да си припомням много неща , моменти вълнения поплках си и така , и сега още ми е една тегоба надявам се да ми отмине че се сдухвам много
.......... Доста ме боля раждането може би заради ниския праг на болка , но в интерес на истината в 20:30 ме приеха в 23:15 бях родила , за първо раждане съм си направо екстра , а и сериозните болки ми почнаха в 21:30 така че , абе всичко си заслужава ... Много съм доволна от екипа през цялото време до мене , когато исках да пиина вода ми даваха , поливаха ме че по едно време ми стана лошо , док. всеки ден идваше да ме види за това не мога да се оплача
.. Вече горе в отделението имаше кофти акушерки дето се правеха на интересни ама то навсякъде си ги има няма как ... Въпреки всичко , заслужава си всяка болка всичко , после като видиш малкото съкровище
..
Тя им вика : До сега къде бяхте та не го видяхте ? , и те : Ма ние докато се качиме всички по стълбите ти го прибра
( то голяма рода , голямо нещо докато дойдат всички ехеее
) После вече тази майката на другия ден я видях го покзваше там на прозорчето да им го дава , то там една фукаревица ужас ( аз изобщо не съм се изкарвала бебето там , даже самата аз илизах за по 5мин.
) ...

, изскубах системите
, щото док каза:" бързо бебето е тръгнало" хахахаха и после вика:" е, не чак толкова бързо де " 
..и все го правеше по време на контракция, още повече да те боли 

...това, май, си остава завинаги.
...Кърмите ли се? Усмихва ли се в съня си?
Хах иначе да определено си промених мнението , ама за момента така ме болеше че се бях пощурила
Болките преди 21:30 верно че и те бяха много гадни и болезнени още в къщи си ме болише доста , ама може би че бяха на по дълъг интервал нали 20-15-10мин. и не ми правеха толкова впечатление
Ама после като зачестиха стана
..... Бързо се справих , и то и док. се изненада от бързото развитие
Важното е че бях много спокойна ( а иначе съм една бъзла от една игла ме е страх
) , много спокойна отидох с усмивка даже , просто болките ме измъчиха ама няма как , дет се вика : Мама лесно не се става

Даже сега по навик тръгна да се хващам и то го няма , или пък си потупвам леко да усетя движение хах , до като свикна че корема сега ми лежи в креватчето
( абе дано да ми отмине че ми е много кофти , имам чувството че се депресирам вече ) ....
от сега се мъчи ...... Кърмим се иначе , даже е доста лакома 
Да,подала съм ги още миналия месец началото,до 5,01.бях болнични,че нали родих доста по рано и някакви изравнителни имаше,надявам се този месец вече да получа заветното майчинство.Добре де,не трябва ли да поалуча известие или заповед
колко ще получавам,при теб как е било.
Пък по една таблица четох че може да преседи и 10 часа
Зададох въпрос и на ЛЛЛ , и те ми отговориха с линк към една статия в която също пише че може да преседи .. Дано пък не е чак толкова проблем за 1 час
...........