Започна да вали и вее, октомврийчето у дома ще подивее...

• 31 689
  • 706
  •   1
Отговори
# 615
  • Нейде из лудите гори...
Здравейтее Simple Smile Много е хубаво времето тия дни.. прекрасно за разходки   Nature Sun With Face Снощи имахме много "залепена" нощ, схванах се 108348574 пъти, защото Ая суче и не пуска, а пусне ли , започваше да реве  ooooh! Едвам издържах... ама при нас зъбите растат като гъби този месец и явно е за това. Вчера открих още един избил кътник  tooth  Shocked За 3 седмици имаме 3 избили зъба и 1 , от който чакам включване, та вече сме с 10 показали се  Shocked Наистина тръгнаха много бързо, сополи вече няма, само сукането остана  Whistling
Вчера за първи път правих сладкиша на Съни   chef Вече ми е ясно, защо стана такъв хит в темата ни. Определено ще се прави често и у дома... облизахме си пръстите  Wink
Съни, и на мен вече ми е смешно като се върна в ситуацията с ММ, ама какво да правя, случват се такива неща  Blush надявам се само Ая да се е метнала на него, нищо че е моята зодия, и да е толкова спокойна и уравновесена  Praynig
Смехорнаке, добре звучи рецептата, моята издънка беше "пълнен шаран" - няма да повторя повече  Naughty Но виж на филенца може и да пробвам  Wink
Сийн и аз много харесвам името Благовест, но ми беше интересно краткото му и Веско хич не мога да го свържа с Благовест  Naughty Боги, Благо и подобни по  Wink Да е жив и здрав  Hug
Анбибиан , голяма ти е хала Яната... направооо всеки ден изненадва с нещо. Аз давам ключовете на Ая... тя вече толкова ги е близала, че сега само играе с тях... не са й "вкусни" вече  Mr. Green Като ходим на площадката винаги нося нещо за гризане.. защото при нас ситуацията в повечето случаи е същата като вашата ... но като дам нещо за ядене, положението се успокоява  Peace Ти ли беше търсила мъжки чанти? не знам защо с такова впечатление съм останала.. ако си ти... може ли да споделиш пак линка, който беше предложила?  Thinking
Тони , честито рожден ден, мила. Бъди здрава, много обичана и уважавана.  Hug

# 616
Здравейте Hug

Ние вчера се завърнахме, много добре си изкарахме при нашите.Затова в петък пак ще ходим Mr. Green Петък, събота и неделя имам лекции, после другата събота и край Grinning Новото при нас е че пак сме със сополи Sad Отдавам го на зъби, че отдолу яко му са подути венците.Точно преди месец пак бяхме така. А инъче си имаме 8 зъба засега Laughing

Честит рожден ден,Тони!!!Бъди много здрава,щастлива и обичана от любимите ти хора Heart EyesВесел празник  bouquet

Толкова за сега, надявам се после пак да успея да се включа.Трябва и да попрочета назад Embarassed

# 617
Като го гледам Ники, такъв харисим изглежда на всички снимки, такова ангелче, чак не си представям да вдига такава врява в парка  Grinning  Ради ама лика прилика са си с Яна  Laughing Яна си беше хапнала Судокрем - нищо не й стана.

Петкова, аз взех на ММ машинката за подстригване от Черния петък. Предупредих го да не отваря пратките и той веднага се сети  Crossing Arms Не мога да го изненадам тоя човек. Най-много се радва, ако го заведа в мола да си купи дънки  Grinning Догодина ще му купя винтоверт (или там както се казва) на Бош.

Абе аз се облякох, гримирах се, гледам пече слънце и реших да излизаме. Яна взе, че заспа. Сега се събуди, а на мен ми се струва мрачно и студено, изпари ми се желанието за излизане  Sad

Марси, честити зъбчета  Grinning Не съм аз с чантите, ММ е скаран с модните тенденции  Mr. Green

Ей сега забърсах това Лего от Амазон.
http://www.amazon.co.uk/gp/product/B0028RZ82S/ref=oh_details_o00_s00_i00
4+ е, но е 12 паунда - не се удържах  Embarassed над 400 части  Party

Последна редакция: ср, 28 ное 2012, 16:50 от anbibian

# 618
Здравейте , здравейте  Laughing Дарита спи кака чете книга тишина и спокойствие  Mr. Green чак не мога да повярвам , че може да се случи когато и двете са вкъщи  Mr. Green

Блекче и тук да кажа кифличките са страхотни по вкусни не съм яла  Hug ама ги изядох оставих две -три на ММ ама май , май и тях ще изям  Mr. Green толкова съм лакома  Embarassed

Петкова идея за подарък не мога да ти дам сори , аз на ММ нещо вече не му купувам  Mr. Green

Марси айде да избива и последния зъб и да отдъхнеш , дано довечера се наспиш аз много мразя да съм недоспала  Hug

Наденце супер , че си изкарала добре при мама там винаги е екстра  Grinning

Тони и тук да ти честитя Рождения ден   bouquet много щастие усмивки и здраве ти желая  Hug  ura

Аз мисля да полегна 5 мин. колкото да ми отпочине гърба , че днес не съм се спряла изгладих точно три перални ,сготвих две манджи , чистих и кифличките направих  Shocked едва гледам от умора

# 619
Сийн, не помня мече, че съвсем изкуфях дали ти честитих ходещите крачета, ама ако не съм честити!  Embarassed
А, Смехоранка, ама проходихте и вие, а ти се притесняваше. Браво на Еличка! И какво стана сега Коколинчо ще излезе най-големия мързеланчо в темичката май.   Wink
анбибиан, имашеедин период, в който ВСЯКА вечер си тръгвахме от парка с рев, не иска и не иска да се прибира, а то 21.30-22.00 часа, ама беше по-голяма Зори, на около 2 и половина. Коколин за сега не прави проблеми, стои си тихо и кротко в количката, зяпа си, гледа си, ревтуни само като избиват зъбите, иначе е мноооооого спокоен. Кога ли ще се отприщи и ще ми стопи лагерите.  Mr. Green
cvm, началник викаш си ти на фемилито.  Mr. Green Браво, че Дарето и Катето се забавляват така  Grinning
Флучия, невероятен режим имате, пу-пу-пу! Аз докато Зори си беше вкъщи не можех да им организирам никакъв режим, ама никакъв. Сега откакто Зори е на градина имаме такъв, и определено е много по-лесно и спокойно.  Grinning
Аз нещо май съвсем изкуфях  newsm78 #Crazy чета-чета, уж ред по ред  newsm78 и току след някой и друг пост видя някой да коментира или честити нещо дето аз тотално съм го пропуснала.  След малко ще се връщам назад да видя Йоан каква професия си е избрал и рецептата за шарана. Прощавайте милички, ако съм пропуснала нещо важно.  Embarassed
Ради, гледам ни гоните в бройката на зъбите. Дано безпроблемно да излизат. А на крема викаш "ммммм" му вика, душица. Не вярвам да има проблем, доста деца са похапвали крем.
Я, Марси и Папайчето наваксва със зъбките. Дано на всичките дечковци да избиват без температури, сополи и прочие екстри.
Петкова, и аз не мога да съм полезна с идеи за мъжки подарък.  Rolling Eyes
Имам въпрос за овчарския тутманик. Ради, май ти беше писала рецептета, или Блекчето  Embarassed, вие и двете такива вкусотии споделяте. Нещо не ми се получи. Сигурно грешката е в моя телевизор защото както и друг път съм сподляла съм много пишман в кухнята.  Mr. Green Уж спазих всичко по рецептата, но нещо тези 500 гр брашно ми дойдоха в повече и вместо рядко тесто, което да насипя в тавата стана твърдо такова, от което по-скоро можех да оформя отделни сиренки примерно. Е, аз понеже съм много "кадърна" все пак реших, че някак си ще го разстеля в тавата и после съвсем чинно сложих и парченца масълце да се разстопи при печенето. Резутатът е, че нещото дето трябваше да е тутманик прилича на подметка.  Joy hahaha Много вкусна подметка трябва да призная  Joy ама е толкова далече от визията на тутманик, че ако има състезание за най-калпав такъв със сигурност печеля първото място.  Mr. Green Та въпросът ми е рядко или гъсто трябва да е тестото, меко или твърдо? Много съм зле. Но пък нали всяка година трябва на Коледа да се внесе нещо ново в къщата - за тази Коледа съм наумила да си купя точилка, формички за сладки и евентуално джаджа за пресяване на брашно. Страшна домакиня съм, а  Mr. Green ММ малко се "притесни" като чу, че ще си купувам точилка.  hahaha

# 620
  • Куциндрел
Добро утро.
Забелязвам, че малчовците все по-бързо възприемат разни неща. Снощи Йоан си гризеше соленка и аз му подавам лъжица кисело мляко и викам - "топни соленката вътре и после в муцуната". Той взе, че го направи. hahaha След това още няколко пъти го повтори, явно му хареса. Вече ме посреща след работа в коридора бутайки хипопотама. След това прави сцена на входната врата, че иска да излиза.
Марс, в усилен зъборастеж сте гледам. Пък и леко ви завиждам с Петкова за хубавото време и Морската градина.
Звездичкова, Коколин като проходи и няма вече да стои така мирно и тихо. Ще обикаляш след него в парка докато го изследва.
Радост, не се притеснявай за крема. Йоан беше нагънал лятото един слънце-защитен крем на Бочко, само дето не викаше "ам-ам", ами ревеше, явно не е бил вкусен.

Изчезвам да се приготвям за работа.
Лек ден ви желая. Hug

# 621
добро утро

снощи Иви заспа към 22ч. само по някое време се пробуди за мляко и си поспахме до 10;30ч,сега закусихме и си пия кафето.

виждам пробвали сте кифличките ми,Цвети ,Съни - харесаха ли ви???
по молба на Цвети ще ви напиша и рецепта за курабийки (аз ги правя по великден ама могат и без повод да се правят/хапват)  Mr. Green

КУРАБИЙКИ

3ч.ч. брашно
1ч.ч. захар
1ч.ч. кисело мляко
1ч.л. сода бикарбонат
4с.л. олио
1ванилия
приготвяне:
смесваме сода+кис. мляко+захар+останалите продукти.(аз обърквам всички с вилица(или дървена шптула) бъркам всичко в една посоко и то си става тесто ама такова лепкаво(не се меси)
потапят се пръстите в олио(целите ръце) и се къса от сместта и се оформят топчета (каквато големина искате),потапя се еднта стр. на топчето в захар(или се поставя ядка отгоре) и се слага в намазнена тава(или в/у хартия за печене). нареждат се на разстояние едно от др защото се надуват.
пекат се до порозовяване на 180;200 градуса(200 са много).
да ви е сладко  bouquet

вчера бяхме в кауфланд инцидентно,и видях такива чашки дето се нареждат една в/у друга 8или9чашки за 5лв.и му ги купихме на малкия.ама той не ги нарежда една в/у друда ,аими си ги слага една в друга.все пак схвана де,че се прибират  Mr. Green

отделно се чудя какво да подарявам на ММ.на 2.12 е рожденник,аз нямам никакви пари (още си чакам да ми подадат документите в нои) и се чудя какво да правя,какво да измисля за рд.лудницата е пълна.бях решила да поръчам торта с окраса някаква на Ливърпул(щото им е фен) ама и за това няма пари.ще му направя някаква домашна тортичка сигурно.
очаквам и една приятелка от Англия пристига си в понеделник в Бг и ще остава унас,вече нямам търпение Simple Smile

ами това е от мен имам още рецепти ама друг път пак ще пиша.  Mr. Green

# 622
BLackKisSs™ аз за един рожден ден на ММ си бях дала последните 50 лв. и му бях купила торта от 100 гр. сладки с логото на ЦСКА, а той ми се тросна - за кво си ми купила торта  #Cussing out Тя и не беше много вкусна. Тази година ще му поръчам бяла Лагуна от Лагуна  Laughing Кофти е така като няма парички, но може по-късно да се реваншираш за Коледа примерно, ако държите на тия неща. ММ не му дреме особено, аз повече държа да ми обръща внимание и да ме поглезва  Blush Яна много ги обича тия чаши. Също ги пъха една в друга, от няколко дни почна да пъха по 4 и много се гордее със себе си, вечно ги влачи да ги показва, качва ги върху мен, изсипва ги отгоре ми и почва да реди пак. Вчера почна да се мъчи една върху друга, но не може и се ядосва.

Вашите деца ядосват ли се ако не могат да направят нещо сами? Яна се нерви ако не може да си пъхне фигурите в кофата, или да отвори кутията с яйца, или ако уокъра запецне на килима, чак се кара на глас  Mr. Green

Тая сутрин се събудих с чехъл на възглавницата. Лицето ми се озова върху него, стреснах се, а Яна стои насреща права до спалнята и ми подава втория чехъл. Взех си го, след малко ми донесе чорапите. Ето защо ми прилича на кученце - носи чехли, изпълнява прости команди - донеси топката, ела тук  Joy

# 623
  • Варна
Имаме диагноза - "вторичен недоимък на лактаза, целиакия like синдром, хранителна алергия, желязодефицитна анемия, афективно-респираторни гърчове".  Може да звучи странно, но мен ме устройва напълно.  newsm44 Няма нищо непоправимо. Ще бъдем 6м на безглутенова диета, ще си пием малтофера и така.  Wink Честно ви казвам камък ми падна от сърцето като разбрах, че състоянието ни е временно. Много ми се виждаше страшна тази цьолиакия, предвид факта, че е за цял живот. Дексилозния тест ни е 48,9мг%(норма), антиглиадинови IgG(+) 43 E; IgA негативни; антитъканна трансглутаминаза IgG, IgA - негативни. Хемоглобина ни последно е бил 97, но желязото ни е нисичко 2,72. Всички други изследвания(а те са мнооого) са или в норма, или отрицателни.  Simple Smile
Не успях да говоря подробно с докторката, но така или иначе ще се видим на 4-ти, за да ни даде протокол за безплатно безглутеново брашно, а на 7-ми съм записала час при нея. Дотогава ще си допълвам списъка с питанки и отивам сама без детето, че като ме ръчка, мрънка и плаче все нещо пропускам.  Laughing
BLackKisSs™ верно ли на 2-ри мъжът ти има РД - и моя също. Аз също се чудих какво да му взема, но днес реших, че така или иначе неговия портфейл е сдал багажа и е за смяна, та му купих един.  Wink А ти щом имаш затруднение с паричките в момента защо не обмислиш идеята да му оплетеш нещо - половер, шал, шапка. Поне си сръчна.  Hug
Вашите деца ядосват ли се ако не могат да направят нещо сами? Яна се нерви ако не може да си пъхне фигурите в кофата, или да отвори кутията с яйца, или ако уокъра запецне на килима, чак се кара на глас  Mr. Green
И питаш. Ядосва се не, ами пушек се вдига. И като нарежда, мрънка, накрая тръшка това, с което се е заел в земята и се отказва да се мъчи.  Laughing

# 624
Петкова много страшно ми звучат на мен тези диагнози, но щом е временно и се лекува, вярвам всичко ще бъде наред  Hug Важното е, че е открита причината и вече ще сте по-спокойни  Hug
ММ е на 19ти - все жени на стрелци сме се събрали в последните постове  Joy

# 625
анбибиан усмихна ме като те четох как сравняваш яна с кученце.ама такива са още,с малки мозъчета Simple Smile
петковакой набор е мъжО ти,моя е 84,а портфейл му подарих за една коледа още в началото като тръгнахме.на мн хубава марка милианс естествена кожа още не е мръднал ,вече 5г. и той ми подари на мен на тая марка мн са хубави.а половер немога да изплета(ще го плета сиг. до др му рожден ден) обаче шал му оплетох вече(без повод). мисля кто ми пуснат майчинството да му купя зимно яке,че си няма.неговото издава багажа.
днес видях в нои че са ми занесли документите,дано др вторник да имам парички...

п.с. имах и едно гадже стреелец на 17,12. явно са ми слабост мъжете от тая зодия  Mr. Green

# 626
  • Нейде из лудите гори...
Здравейте, стигнах и до тук.. Малката спа спокойно снощи, но се събуди в 8 и малко и до преди час не се е спряла за секунда... колкото и да подреждам у дома... максимум след 5 минути е същата кочина като от преди 20  Crazy Снощи имахме малка драма... Обух й джапанките и я вкарвам в банята - за първи път без леген, очаквах да й хареса, а тя като нададе  един вой... реве, та се къса  Cry В чудо се видяхме с баща й.. довечера ще пробваме нова тактика...
Вчера направих ябълковия сладкиш.. и повече няма да повторя, стана много странен, надявам се ММ да го одобри, че ще го изхвърлям иначе  Whistling
Петкова Hug Hug Дано след 6 месеца, Дидо да е надраснал тези гадориики, които си написала  Praynig
Ето защо ми прилича на кученце - носи чехли, изпълнява прости команди - донеси топката, ела тук  Joy
Аз чак се чувствам неудобно, понякога кгоато се усетя да "нареждам команди", точно защото я оприличавам на кученце и ми става тъпо  Blush Иначе и на нас чехлите са ни любими - навсякъде са  ooooh! АЯ се ядосва, когато не й дам нещо, започва да църка и да реве, но гледам да не се "давам" особено за глупости. Днес в един магазин смъкна една гривна от манекена, сложи си я на ръката и за нищо на света не искаше да я даде, взех я , последва рев, докато магазина не изчезна от погледа й..  Crossing Arms Легото и изглежда много яко  Peace
Рени, измайстори му нещо... с подръчни материали, нещо скромно като за празника, пък реванширай с нещо за Коледа  Wink

Аз днес напазарих някакви конци, ленти , копчета и подобни. Тия дни се захващам с украсата, харесала съм една елха, която мисля да направя, пък да видим какво ще стане  Whistling

# 627
Marsy как го прави сладкиша, стърга ли ги ябълките? Ако са стъргани става малко глетав, иначе с ябълки става супер. На ММ сестра му прави един щрудел, но реже ябълките на парченца. Мен ме мързи и ги кълцам с една от приставките на робота, не ги стържа, стават на лентички. Аз обичам ябълков сладкиш, отдавна не съм правила. Също освен ябълки слагам вътре и банан, ако имаме, може и шоколадче, но не съм пробвала още  Grinning

# 628
  • Sofia
Здравейте и от нас!
Да ни е честито - имаме си варицела. Сутринта дори облякох Софи за детска градина и тя ми вика "Мамо, тази пъпка много ме сърби." А я има от поне три дни и все ми повтаряше, че я сърби, но само от една пъпка от къде да ми дойде на акъла, че започва варицела, пък и тя не изглеждаше, като за тази шарка. И като реших да я поогледам, забелязах още няколко, които са тръгнали и две с връх, като балонче, та разбрах, че баба шарка е дошла при нас. Очаквах го все пак, защото в групата й нали има едно детенце болно от варицела, а имат и скарлатина, само се молех второто да не хваща. Сега очаквам включване и от Елиза. Но най-големия цирк ще бъде, ако и аз се опъпча, не знам дали съм я карала, а и майка ми нямала спомен дали аз или сестра ми е била с варицела, едната да, но коя не се знае. Ще видим дали съм късметлийката....

Смехоранке, ама как на 5м. да ходи...??  Shocked Ти ме разби, какъв е тоя зор...? Записвам си рецептата ти за шарана, щом казваш че е сполучлива. Нали ММ е именик на Никулден, та може да я пробваме тогава.

Еее, Цвм и Флучия, имате железни режими. Ние нямаме такъв под определени часове, горе-долу нещата се случват по едно и също време, но всичко зависи от това кога се събуди Елиза, а аз не я събуждам, оставям я сама да стане. Така че както тръгне от сутринта...

Тони, честит рожден ден на патерици! Всичко най-хубаво на този свят ти го пожелавам от сърце, вземай с пълни шепи от живота и се радвай на дребните неща, защото те носят най-големите радости! Жива и здрава да си и много щастлива!

Петкова, аз мисля на ММ за имения ден да му купя блуза/топъл пуловер или парфюм. Та едното ще бъде за Коледа де. Иначе като идеи портфейл, ръкавици, шапка, книга (ако обича да чете), хубаво луксозно бельо, та дори и пижама (ако носи де, че ММ не носи изобщо). И вече ако има нужда от нещо, което е специфично за него самия, ти знаеш. И на мен ми звучат страшно диагнозите на Дани, но пък щом е временно, значи всичко ще се оправи. Ще имате малко неволи и после ще се наредят нещата.  Hug  Hug

Леле, Ради, Звездичке, като чета с по колко зъби са мъниците ви  Shocked. Елиза всичко на всичко има 4 зъбчета в устата си.

И при Елиза хремата е на изчезване отново, след като постоянно се скрива и появява. Наистина е от зъби май.  Thinking

Марси, аз също съм правила пълнен шаран със задушен кромид лук, орехи и хайвер. Стана много вкусен, даже гостите всичко изядоха и ММ, който беше всъщност именика, не можа изобщо да опита, за него не стигнало. Та исках да кажа, че моят опит беше успешен, на теб защо не ти се е получил?

Звездичкова, аз за тази Бъдни вечер съм се наточила да си купувам също формички за сладки, форма за мъфини и форма за блатове, че много отдавна искам да си взема. Е нищо де, споко, малко по малко всичко ще си набавим.  Grinning Дори и късно да е, важното е че сме се размесили.  Joy Joy

Анбибиян, ооо да, Елиза страшно се ядосва, като не може да направи нещо, кара се и реве чак, докато не й помогна. Примерно като не може да отвори един куфар на кукла или като й запецне някъде бебешката количка, която бута из нас и разни такива.  Laughing Laughing

Блекче, тъкмо утре съм замислила да правя курабийки. Обещах на Софи да ги правим заедно, защото тя миличката толкова тъжно ме погледна и ми каза "Мамо, и какво ще правим сега, като не мога да ходя на детска градина и не можем да излизаме?" Та аз ще я занимавам и с правене на сладки, за да не й е скучно. Видя се че месенето й хареса.  Grinning Та може и твоите да направим, щом казваш че вкусни стават.

Елиза днес цял ден се съблича, сваля си чорапите и горнището на анцуга, който е с цип и е лесен за събличане, за секунди го прави. И след като се наложи да я обличам 5 пъти, махнах това горнище и й облякох една блуза, която не може да свали и тя миряса.

Последна редакция: чт, 29 ное 2012, 17:10 от Hariela

# 629
Здравейте, момичета! Hug

МНОГО ВИ БЛАГОДАРЯ ЗА ХУБАВИТЕ ПОЖЕЛАНИЯ ЗА РОЖДЕННИЯ МИ ДЕН!ДА ВИ СЕ ВРЪЩАТ ПО МНОООООГО Hug Hug Hug
Ние оня ден след обед ходихме за първи път на детски клуб, Кали и едно друго детенце да поиграят, бяхме в кухената къща в Младост2. Очарована съм от резултата. Тоооолкова много и харесаааааа, истински се забавялва, аз направо забравих,че имам дете. Изомри се, като се прибрахме си изяде супата от броколи с 3 сухара бързо, не сварвах да пъхам лъжицата, яде и ябълка после. През нощта спа мног одобре, заспа в 23 часа и се събуди в 8.30, не сме ставали през нощта.
 Снощи вечеряхме семейно със свекърите и семейството на ММ на брат му. Кали и братовчед и се забавлява добре.
Петкова- хубаво е, че си се успокойла. А какво ви казват след 6 месеца на нова ли ще се захранвате с глутен? Hug Hug Hug
Хариелка- дано по-леко изкара Софи варицелата. Нали знаеш, че колкото по-малко е детето, когато я кара, толкова по-леко минава. Нашият племенник я кара два пъти в детската градина ( сега е първокласник), защото първия път  беше почти безсимнтомно и понеже майка му не  я е карала като малка се зарази и тя я изкара с него. На вас колк одни ви е карантината?Водихте ли Софи на лекар?
За режима- нямаме такъе. Зависи кога ще стане Кали, долу горе денят преминава по определен ред, но  не сме толкова железни като ЦВМ  Wink Кали всеки ден става по различно време.
Блекче- твоята е лесна с подаръците, ти си сръчна и съм сигурна, че можеш да му изплетеш нещичко на ТМ, ще го хареса.
Хубава и спокойна вечер на всички от нас с Кали. Hug

Общи условия

Активация на акаунт