CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема №26

• 47 341
  • 754
  •   1
Отговори
# 585
  • София
На мен ми е доста основен критерий при избора.
Даже ми се иска всички обяви да са с адрес, ако може.
Мъжът ми работи далеч и се прибира по 1 час, така че аз ще трябва да се съобразявам дали ще мога да прибирам малкия от градина.
И сутрин го водя аз, така че и това има значение.
Въобще - има някои квартали, които избягвам по едни или други съображения.

# 586
Да споделиш как е минало интервюто Simple Smile

Аз в момента също си търся работа в кол център заради гъвкавото работно време, но ми се иска да е при някои от мобилните оператори.

Интервюто беше интересно.
Първо имаше нещо като тест езикова култура, но опростен вариант. На една страница в три колонки имаше думи, в които има правописна грешка или няма и трябваше да се поправи, където е необходимо.
След това беше същинското интервю -задаваха се въпроси за  това как разбирам работата, кое според мен е по-сложно -продажби по телефон или лице в лице,защо съм напуснала старата работа, очаквам ли резултат от други интервюта, защо съм отказала определена позиция , каква ми е мотивацията и какво би могло да ме мотивира да работя за тях и т.н. Имаше и ролева игра, свързана с работата.Идеята беше да се обадя по телефона и да предложа продукт/услуга, като всичко зависеше от мен,само импровизация.
Понеже, както споменах офиса е далеч за мен, коментирахме работа на 4часа, като мога да взимам допълнителни часове, според това как се направи графика.
По проект за мобилен оператор се сформира екипа.
В общи линии интервюто протече в приятна атмосфера, нямаше нещо фрапантно или отблъскващо.
До края на седмицата да очаквам обаждане или имейл,като ако съм одобрена,ще бъда извикана отново, заедно с останалите одобрени кандидати. Тогава щяло да има повече разяснения. И заплатата тогава ще се разбере.

# 587
Ред, може ли да дадеш сайт или друг източник на информация, в който се публикуват прогнози относно бизнес нагласи, среда и тенденции за години напред?
Извинявам се, ако е давано вече, но не си спомням, откакто следя темата - година вече.
  bouquet

Евростат, Бизнес монитор, сайта на Агенцията за чуждестранни инвестиции.

# 588
За мен си остава много не честно да те викат на 3-4 интервюта , да си играят всякакви игрички с теб , а дори да не ти кажат ориентир за заплатата. Разбирам да работим ей така, за хоби, но при положение ,че работим за заплата, е много нечестно. Както работодателите имат хиляди претенции и изисквания, така пък те самите си играят с кандидатите.

# 589
 Кандидатствах по две обяви преди малко! Едната за Британика, а другата за Кока Кола. Според писъмцето, което jobs.bg изпраща - има много желаещи и за двете места, но така или иначе всеки път като кандидатствам някъде ми се вдига много настроението  Hug
П.С за Британика четох и тук и в сайт за работодатели, но като се има предвид, че до сега съм работила за по-малко пари с редовна работа събота и неделя - не ми звучи страшно работата там  Thinking

# 590
Но локацията на офиса не мисля, че е добре да е основен критерий при избора на работа  Peace
Имам приятелка, която живее в Банкя и работи до летището. Без да взима космическа заплата, е супер мотивирана от работата си и няма никакво намерение да я сменя  Crazy
И за мен не е основен критерий. Аз никога не съм ходила на работа с кола. Струва ми се много скъпо удоволствие това. Винаги съм пътувала с градски транспорт, сменяла съм и по три превозни средства. С абонаментна карта за цялата мрежа. Свиква се и с това, четеш си на Киндъла и така. В този трафик не бих си причинила, освен напрегнатия работен ден, още поне два часа треперене по пътищата. Какви шофьори-идиоти има в София, не е истина просто... ooooh!

# 591
  • Sofia
Зависи обаче къде работиш. Има места, които не са достъпни с градски транспорт. Някой от бизнас сградите са на такива места, че с транспорт не става. За зимата пък не ми се коментира, изкарах и аз няколко зими по час и половина в едната посока при ледени автобуси. Да не говорим колко се удължава работния ден така.

# 592
Останах изненадана, че половин час се счита за прекалено много време да стигнеш или да си тръгнеш от работа. Честно казано аз не познавам хора, на които работата да им е на по-малко от 20 мин. в идеални условия - за София става въпрос. Дори на едно от работните ми места при положение, че живеех на 2 спирки за по-малко от 20 мин. не съм стигала.

# 593
  • Бургас
Мечтая си най-сетне да се сдобия и аз с кола и да ходя на работа с нея, колкото и да ми струва. Не издържам вече с автобуси, особено зимата. Пълно е с вмирисани хора, които кашлят без да си сложат ръката отпред.

# 594
  • София
Zolka благодаря за изчерпателната информация и стискам палци да получиш работата  bouquet

Някой спомена, че е пуснал СВ в Британика. Аз ходих там на интервю пролетта за длъжност асистент мениджър на филиал. Не ме одобриха, въпреки че имам над пет години стаж като мениджър, но друго исках да споделя. Много ми е странно как сериозни фирми въртят една и съща обява с месеци, как за толкова време не се намери един човек, който да отговаря за длъжността newsm78

# 595
Zolka благодаря за изчерпателната информация и стискам палци да получиш работата  bouquet

Някой спомена, че е пуснал СВ в Британика. Аз ходих там на интервю пролетта за длъжност асистент мениджър на филиал. Не ме одобриха, въпреки че имам над пет години стаж като мениджър, но друго исках да споделя. Много ми е странно как сериозни фирми въртят една и съща обява с месеци, как за толкова време не се намери един човек, който да отговаря за длъжността newsm78

по скоро с години  Laughing

# 596
Мечтая си най-сетне да се сдобия и аз с кола и да ходя на работа с нея, колкото и да ми струва. Не издържам вече с автобуси, особено зимата. Пълно е с вмирисани хора, които кашлят без да си сложат ръката отпред.

Това е най-гадното. Аз искам да ми дадат служебна кола най-после, ама и това ще стане някой ден  Mr. Green

Днес ми предложиха позиция за HR Manager на една софтуерна компания. Вчера ми се обади една бивша колежка от агенция, днес бях на интервю. До довечера ще имам и официална оферта. Другите да са се обадили, писна ми от размотаване.

# 597

Това е най-гадното. Аз искам да ми дадат служебна кола най-после, ама и това ще стане някой ден  Mr. Green

Днес ми предложиха позиция за HR Manager на една софтуерна компания. Вчера ми се обади една бивша колежка от агенция, днес бях на интервю. До довечера ще имам и официална оферта. Другите да са се обадили, писна ми от размотаване.
пОЗДРАВЛЕНИЯ   bouquet
Успех желая на всички!
Чета ви редовно, но нямам с какво да се похваля или помогна. Вчера бях на тест за една държавна позиция, нямам идея дали се справих, ще чакам резултати в петък. Заплатата е малка, работата не ми е мечта, но при 2 деца и липса на свободни баби ми се струва идеална, а и нямам кой знае какъв избор.....ако въобще се доредя и аз там....
Нямам голям стаж, работила съм за себе си доста време, работила съм и в магазин(без договор), и сервитьорка съм била доста време в чужбина(това не го пиша  в СВ-то). Така се наложи- по здравословни причини, че от 2008-ма не съм работила. Това прави шансовете ми за работа доста по-малки...за съжаление.
Аз съм в малък град, проблеми с транспорта нямаме тук,  но безработицата е страшна.....
Колкото по-малък е градът, толкова по-лошо е положението...

# 598
И аз чакам работна оферта. Най-накрая.
Успех на всички   bouquet
П.С. И аз ходих в Британика и също не бях одобрена, въпреки опита, знанията и дипломите.... Следя обявите от август и техните не слизат от джобса....

# 599
  • София

Не са месеци! Години са, ГОДИНИ!
И аз съм ходила на такова интервю в Британика, кога беше  newsm78- 2010, 2009...

Общи условия

Активация на акаунт