CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема №26

• 47 383
  • 754
  •   1
Отговори
# 555
  • София
s_sugareva- напълно те разбирам. При нас закриха фирмата и имам една бивша колежка ,която звъни да провери дали съм намерила и после ме успокоява " Аз с толкова години стаж ,не мога да си намеря,дъщерята с 2 езика, не може да си намери,ти едва ли ще успееш само с един език ." То бива ,бива ама тя просто прекалява.

егати успокоението... изобщо не е вярно това.

# 556
 Не се отчайвайте!  Hug Казва ви го човек в доста тежка и безизходна ситуация. Но въпреки това си гледам обявите всеки ден. Мисля си различни идеи. Пускам cv тук таме, но не очаквам много дори и да ме поканят на интервю. Тъжно ми e като гледам реалността по улиците на София и си мисля, за чужбина, някой ден. Но ми се иска България да стане едно по-добро място за живеене и работа все пак. И ако мога да допринеса за това бих се радвала.   bouquet

Последна редакция: вт, 27 ное 2012, 21:35 от Палмичка

# 557

Zolka, офисът ще е в сградата Royal City Business Park Plovdiv, на бул. Дунав 5.

Е, сериозно ли.Попари ме направо. Много ми е далече.

# 558

Zolka, офисът ще е в сградата Royal City Business Park Plovdiv, на бул. Дунав 5.

Без да се обиждаш, но в Пловдив се съмнявам нещо да е много далече. Все пак искате работа, но поставяте 1001 условия. Ясно ми е,че има много елементи, но в никоя държава,освен в БГ не се мрънка за локация.

# 559
  • София
Пловдив е доста широк град. разбира се, че нещо може да е далеч.
България сигурно е единствената държава, в която удобния транспорт е мираж.

# 560

Без да се обиждаш, но в Пловдив се съмнявам нещо да е много далече. Все пак искате работа, но поставяте 1001 условия. Ясно ми е,че има много елементи, но в никоя държава,освен в БГ не се мрънка за локация.

Да, неправилно се изразих. Близо 9г. работех в района, в който е въпросният бизнес център. Знам колко време ми отнема да стигна дотам, което по принцип не пречи, но имам госпожица на малко над две годинки и няма кой да я прибира от яслата. Физически ми е невъзможно да стигна за половин час и затова казвам, че ми е далече.Баби няма, съпруга ми е на смени...
Аз затова и съм готова да направя компромис със заплащането, с типа работа даже, но държа на работното време и/или на локацията.

# 561
В известния у нас сайт за впечатления от фирми няма много положителни мнения за фирмата. Zolka, вземи удари едно око. Peace

Гледах го, но честно казано не го вземам много навътре. В подобни сайтове масово пишат недоволни хора, а може да има много доволни, които обаче няма да пишат.А и хората са всякакви, с различни изисквания и т.н.Честно казано повече се доверявам на вашите мнения, отколкото на анонимни от уж бивши служители. Последното мнение там беше от човек, ходил на интервю-цялото му мнение ми е странно, да не говорим, че не си е направил труда да пише като хората.То няма дим без огън, но ...
Обадиха ми се и утре съм на интервю.Ако офиса е в сградата, в която ме поканиха /понеже ме поканиха в конферентна зала/ , направо започвам Laughing

Така е, да, но има и интелигентни мнения, а когато забележа някакъв шаблон, дадена повторяемост, веднага ми се събужда подозрителността, че няколко независими източника един от друг се оплакват от едно и също нещо. Значи, все пак, има някаква неприятна тенденция при самия работодател.

Пловдив е доста широк град. разбира се, че нещо може да е далеч.
България сигурно е единствената държава, в която удобния транспорт е мираж.

...или безопасният.

# 562

Ред,предвид заплатите,които се дават в Пловдив,е хубаво да си правим сметката на разходите за ходене на работа,иначе ще е само за да сме на работа,цялото упражнение./Освен това,не се славим с най-добрия градски транспорт,да не кажа,че си е бая проблемна история/.И,да,както е писала Золка,когато си с деца ,без баби/или хора,на които да можеш да разчиташ за да ти ги прибират/,правиш компромиси,с това което може,но не и с възможността да ти останат някоя вечер неприбрани....
А,за Бг работодател,мога да каже,че аз също преглеждам,но не вярвам на 100%,въпреки,че няма как да не ти светне лампата,когато хора масово се оплакват от едно и също.....Отделно,че има и обратния случай-работила съм в една от фирмите със сравнително малко оплаквания от нея-обаче според мен се дължи на договорите,в които има заложени доста точки относно конфиденциалността.Та,настоящите ,не смеят да пишат,че да не ги подхванат за изнасяне на информация.....

# 563
Аз използвах поста на Золка по-скоро за обобщение, виждам,че тя самата има дете.
Удобният транспорт не е мираж само тук, хич не се заблуждавайте. Нека не променяме темата, но определено се наблюдава тенденция често да се търсят извинения от канидатите, а да се говори как никой не ги наема (не говоря за никой тук).

Ние сме подписали цял отделен анекс за конфиденциалността, както и за това къде можем и къде не можем да работим след като напуснем/ни напуснат.

# 564
Ние сме подписали цял отделен анекс за конфиденциалността, както и за това къде можем и къде не можем да работим след като напуснем/ни напуснат.

Това оцветеното е само в сферата на пожеланията - на практика работодателят не може да ограничи правото ти да започнеш работа където и да е. Остава единствено етичният аспект.

Относно транспорта - честно казано, и на мен преди ми беше абсолютно безразлично къде точно ще ми е офиса. Сега се улавям, че локацията ми е основен критерий - не повече от 25-30 минути с кола  Tired Ограничаващо условие, но наистина нямам друг вариант да наместя семейния пъзел.

# 565
 Да наистина не може да се угоди на всеки с местоположението на работното място.
Но представете си у нас все още не всеки член от семейството има кола. Да има някои, които имат,
но при мнозинството ситуацията е друга. Та пак се връщам на това, за което намеквах: Да бъде възможна работата от вкъщи поне отчасти.

# 566
  • София
Някога и аз пътувах по час и нещо до работното си място и местоположението не ми беше критерий,но сега когато имам дете, нещата много се промениха. Мястото вече е от значение,да имам колеги е важно,за да има кой да ме замества при нужда (или да мога в такива случаи да работя от вкъщи),да ме осигуряват на пълната работна заплата. Много неща се променят с времето - дребните преди неща, се оказват важни в сегашно време.

# 567

http://www.jobs.bg/f1628782   Peace

# 568
... определено се наблюдава тенденция често да се търсят извинения от канидатите, а да се говори как никой не ги наема

Rolling Eyes Амаа това е нормално... все пак говорим за ПЛОВДИВ, и предимно за ситуация с "корени" - тоест да си на квартира - да си промениш трайно локацията ... А транспорт с личен автомобил ти е 200 лв на месец в Пловдив, ако си калкулираш и съответните разходи по него, освен горивото. Тук напоследък все се предлагат разни заплати от около 500 лв... Ами да, по-изгодно ми е да си получавам обезщетението няколко месеца, вместо да ходя на работа само за разходката, и всъщност да продължавам да си търся друга...

# 569
Спорът "кое е по-далеч и по-неизгодно" е безмислен, независимо за кой град става въпрос. Всеки си знае истината и джоба.
Само да вметна, че разход за път от/до работното място около 200 лв. на месец е само мечта за живеещите в София. Ако се придвижваш с кола придвижването излиза средно 300 лв. (само бензин), при това - не най-отдалечените места, а напр. квартал - център и обратно. С гр. транспорт излиза по-евтино, но с 2 часа по-дълго. А предвид това, че работа в офис се заплаща средно около 600 лв. и работното време е пак като в Пловдив или Бургас (напр.), сметката не е по-розова.
Просто не е редно да имаме оплаквания, че не ни наемат, ако имаме и много изисквания при търсене на работа. Peace

Общи условия

Активация на акаунт