CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема №26

• 47 344
  • 754
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте,  и аз да се включа. Миналата седмица ( в Сряда) бях на интервю за мечтаната работа. Казаха ми да очаквам отговор тази седмица, до момента нищо! Някак знам, че не са ме харесали, въпреки, че дадох всичко от себе си, но поне да ми се обадят. Чудя се дали ще е нахално да пратя един имейл, да попитам какво става? Как мислите?
По въпроса за Британика, имам много близка приятелка ,която беше при тях на интервю миналат година, изключително непрофесионално отношение, лоши условия, ненормирано работно време.

# 601
Zolka благодаря за изчерпателната информация и стискам палци да получиш работата  bouquet

Някой спомена, че е пуснал СВ в Британика. Аз ходих там на интервю пролетта за длъжност асистент мениджър на филиал. Не ме одобриха, въпреки че имам над пет години стаж като мениджър, но друго исках да споделя. Много ми е странно как сериозни фирми въртят една и съща обява с месеци, как за толкова време не се намери един човек, който да отговаря за длъжността newsm78

Не са месеци! Години са, ГОДИНИ!
И аз съм ходила на такова интервю в Британика, кога беше  newsm78- 2010, 2009...

И аз ходих  Crazyно то беше ясно от самото начало какъв ще е резулата. Но аз обичам да ходя на интервюта  Mr. Green

# 602
  • София
Относно локацията на офиса, не е без значение за Сф. Аз няколко години пътувах около час и половина в посока до стария офис. Тогава нямах дете и пак се прибирах супер изнервена  Crazy Едно, че съм уморена от работа, второ зимата по спирките е ужас  ooooh! След това започнах да пътувам и с кола. Вярно, че си на топло и сухо, но пък се изморяваш психически в този трафик. Не казвам, че не бих пътувала пак, но сега съм на 15мин от офиса и това ми носи много спокойствие. Сега чак разбрах предимството, да работиш близо.

# 603
Мечтая си най-сетне да се сдобия и аз с кола и да ходя на работа с нея, колкото и да ми струва. Не издържам вече с автобуси, особено зимата. Пълно е с вмирисани хора, които кашлят без да си сложат ръката отпред.

Това е най-гадното. Аз искам да ми дадат служебна кола най-после, ама и това ще стане някой ден  Mr. Green

Днес ми предложиха позиция за HR Manager на една софтуерна компания. Вчера ми се обади една бивша колежка от агенция, днес бях на интервю. До довечера ще имам и официална оферта. Другите да са се обадили, писна ми от размотаване.
пОЗДРАВЛЕНИЯ   bouquet
Успех желая на всички!
Чета ви редовно, но нямам с какво да се похваля или помогна. Вчера бях на тест за една държавна позиция, нямам идея дали се справих, ще чакам резултати в петък. Заплатата е малка, работата не ми е мечта, но при 2 деца и липса на свободни баби ми се струва идеална, а и нямам кой знае какъв избор.....ако въобще се доредя и аз там....
Нямам голям стаж, работила съм за себе си доста време, работила съм и в магазин(без договор), и сервитьорка съм била доста време в чужбина(това не го пиша  в СВ-то). Така се наложи- по здравословни причини, че от 2008-ма не съм работила. Това прави шансовете ми за работа доста по-малки...за съжаление.
Аз съм в малък град, проблеми с транспорта нямаме тук,  но безработицата е страшна.....
Колкото по-малък е градът, толкова по-лошо е положението...

Аз това отдавна съм го установила за малкия град, но нямам избор на този етап. За държавната работа с нещо не мога да се похваля, напротив имам чувство, че откакто съм на тази работа все по-трудно ми става да си намеря друга, въпреки че имам огромно желание да се махна и да не се сещам за тази работа.

По отношение на пътуването-никога не е допадало да пътувам дълго до работата, но сега осъзнах, че ако ми се наложи и си заслужава бих се нагърбила. Ако знам, че в София(която е на 90км от града, в който живея) ще си намеря работа на сносна заплата ще рискувам, децата поотраснаха, мъжа е на смени ще се справи и на мен ми остава да работя за да оцеляваме, защото това нашето в момента е на ръба. Та с риск да си съсипя и здравето и психиката бих пътувала дори на 40-60км от града. Сега пътувам на около 10км пак извън града и си има и плюс и минус.

Последна редакция: чт, 29 ное 2012, 09:04 от s_sugareva

# 604
  • София
Zolka благодаря за изчерпателната информация и стискам палци да получиш работата  bouquet

Някой спомена, че е пуснал СВ в Британика. Аз ходих там на интервю пролетта за длъжност асистент мениджър на филиал. Не ме одобриха, въпреки че имам над пет години стаж като мениджър, но друго исках да споделя. Много ми е странно как сериозни фирми въртят една и съща обява с месеци, как за толкова време не се намери един човек, който да отговаря за длъжността newsm78

Не са месеци! Години са, ГОДИНИ!
И аз съм ходила на такова интервю в Британика, кога беше  newsm78- 2010, 2009...

И аз ходих  Crazyно то беше ясно от самото начало какъв ще е резулата. Но аз обичам да ходя на интервюта  Mr. Green

Явно има фирми, които обичат да си провеждат интервюта, поне аз логично обяснение не намирам, не че ме интересува де Mr. Green

# 605
Добро утро,

Не съм писала от доста време, но упорито продължавам да търся работа и то без каквито и да е познати и протекции. Две мои близки приятелки започнаха работа и то с "връзки", което ме навежда на мисълта, че всичко става с познати, някои работни места дори не се обявяват.
Та мисълта ми беше някой дали се е явявал на конкурс в Областна администрация и какво значат тези рангове,примерно минимален ранг 4 младши? newsm78

# 606
  • Sofia
В края на тази статия пише следното: http://www.capital.bg/biznes/kompanii/2012/11/27/1956395_ochakva … _v_autsorsinga_v/

Изпълнителният директор на държавната агенция Борислав Стефанов обяви, че до няколко седмици ще бъде обявена инвестицията на голяма западна фирма, която ще разкрие между 1500 и 2000 работни места в България.

Някой знае ли коя е компанията?

# 607
Мисля,че ще е производство.

# 608
 Да споделя, въпреки че се заричам да не взимам вече интервютата присърце и да не очаквам много, все пак след всяко неуспешо остава едно такова неприятно чувство. Мисля, че кандидатите сме прави да избираме и изброяваме това, което ни устройва. Не мисля, че повечето от хората назначени тук в София могат да определят кой е подходящ и кой не за дадена западна голяма компания. Мисля, че все още властва некомпетентност и субективност. Разни момиченца, които са завършили преди година две или още не са завършили дори едва ли имат понятие от живота колкото мен.  Close Знам, че един ден (може би след 100 години) ще го осъзнаят, но ще бъде късно за мен и много други.  Sad

# 609
Палмичка, права си за изискванията.
Но за интервютата малко не съм съгласна. Обикновено големите компании държат на специалистите подбор, които наемат. Това е мое наблюдение и мнение, разбира се.
Миналата и по-миналата седмица се нагледах на фръцнали се кандидати, които се чувстват недооценени. Но това е положението, за жалост не всички могат да се представят в най-добрата си светлина, и не всичко зависи от интервюиращия.

# 610
То, нали всеки втори , кандидатства в голяма компания, та всичко е ок.....................

# 611
То, нали всеки втори , кандидатства в голяма компания, та всичко е ок.....................

Не, но Палмичка и аз говорим за тези компании. Малките, след като не плащат добре, какви специалисти искат, дори и в подбора.

# 612
Това че една фирма е малка, не значи че плащат малко, не е стандартно.
И само да ви подсетя, преди да обвинявате за неуспеха си други, обмислете си собствената кандидатура. Аз се старая винаги първо да търся причините за проблема в себе си и за съжаление обикновено доста често точно там ги намирам.... Щом едно момиченце завършило вчера е успяло да убеди някой, че е ценно, защо вие не успявате? Само защото ХРа е некомпетентен ли? Или защото няма "понятие от живота" колкото Палмичка? Дори и така да е трябва да ги убедите, че вие сте точно човекът който им трябва. Има начини, мисля че в БГ сайтове би трябвало да има полезни съвети как се прави, аз преди много години се учих как се прави в сайтове като монстер - http://www.monster.com/ . Много е лесно да се жалваш че всички са маскари и навсякъде назначават "само с връзки"...

# 613
  • София
Или просто търсят някой с други качества, някой се е доближил по-пълно до изискванията за длъжността.
Палмичка, отказът никога не е приятен  Hug

# 614
Благодаря за разбирането Ариана и други! Hug

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

... Щом едно момиченце завършило вчера е успяло да убеди някой, че е ценно, защо вие не успявате?
...
Тяхната ситуация е била друга. Не мисля, че не се представям в добра светлина, просто се захващат за миналия ми стаж. Защо не си вече тук и там?  Crazy Казвам нещо от рода на човек има право да избира и да си потърси и намери най-подходящото място = една приемлива съвкупност от задължения, колеги и работна среда. Та тези разпити ги чувствам като да съм с някой мъж и той да ме пита какво се е случило с бившите. Защо не съм с тях? Ами каквото било, било. Нали сега съм тук, дошла съм им на крака, удисвам им на какви ли не тестове и интервюта.. Не ми се говори. Но вече мисля да не се старая много, да отбирам дали да ходя на интервю или не и да прекратявам разпита по мое желание. Пак казвам голямата компания е обявила позициите - значи хора и трябват, но hr или някой team lead казват не.  newsm78 При условие, че те далеч не са съградили и допринесли много за компанията. Дори смятам, че хора като мен, които са имали шанса и са се доказали пред света и Европа, са извоювали все още да се търсят дадени позиции. Вече как и от кого е бил осуетен пътя ни, не искам да коментирам, не искам дори да се сещам!

Последна редакция: чт, 29 ное 2012, 19:13 от Палмичка

Общи условия

Активация на акаунт