За и Против съхраняването на стволови клетки?

• 16 157
  • 73
  •   1
Отговори
# 15
  • California
Има ли някой, който да се е възползвал от тези съхранени клетки?
Или плащате всяка година за съхранението им и чукате на дърво да не ви потрябват?

Има, но ти нали не очакваш да го познаваш лично  Grinning

# 16
Да, аз познавам лично.

# 17
В България не бих го направила.
Скептично настроена съм, а мнението ми се затвърди след едно предаване на разследващи журналисти по Нова.
Лъжат хората, и те плащат за едно, а в крайна сметка официалните документи сочат нещо съвсем друго като услуга.
В БГ няма и банка за този материал и се изпраща в други страни. Като знам немарливостта и отношението на нашите "специалисти", един господ знае какво пристига в банките като материал. И дали изобщо става за нещо.
Не бих дала хиляди за нещо, което не виждам.

# 18
Предаването гледах и аз и даже разпознах фирмата, посредник с английската банка за съхранение на стволови клетки FUTURE HEALTH. АЗ Точно тази банка избрах преди времеи не съжалявам. Явно недоброжелателната конкуренция, каквато вече много има в България, си направи поръчков репортаж, за да подкопае доверието във въпросната тъканна банка- лидер и с голям пазарен дял в Европа , но не бе достатъчно съобразителна да разбере, че по този начин плащи бъдещи родители да правят договори за клетки (както в дадения случай) към която и да е тъканна банка- включително и към самата служителка- обвинител и случайно изпълнител в нова фирма за съхранение на стволови клетки. Много  е прозрачна и дори"смешна" ситуацията, че същата е и бивш работник в НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ.
А НЕ ГЛЕДАХТЕ ЛИ СЛУЧАЙНО И НОВИНИТЕ НА НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ С ПРОФЕСОР ДЕЙНТИ- ДИРЕКТОР НА АНГЛИЙСКАТА БАНКА- ОПЛЮТА В ПО-РАНО ИЗЛЪЧЕНИЯ РЕПОРТАЖ? Реално остава рекламата Future Health, a срама- за нелоялната конкуренция.

# 19
  • в пералнята
Записвам се да следя, тъй като се интересувам от темата. Peace

# 20
Предаването гледах и аз и даже разпознах фирмата, посредник с английската банка за съхранение на стволови клетки FUTURE HEALTH. АЗ Точно тази банка избрах преди времеи не съжалявам. Явно недоброжелателната конкуренция, каквато вече много има в България, си направи поръчков репортаж, за да подкопае доверието във въпросната тъканна банка- лидер и с голям пазарен дял в Европа , но не бе достатъчно съобразителна да разбере, че по този начин плащи бъдещи родители да правят договори за клетки (както в дадения случай) към която и да е тъканна банка- включително и към самата служителка- обвинител и случайно изпълнител в нова фирма за съхранение на стволови клетки. Много  е прозрачна и дори"смешна" ситуацията, че същата е и бивш работник в НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ.
А НЕ ГЛЕДАХТЕ ЛИ СЛУЧАЙНО И НОВИНИТЕ НА НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ С ПРОФЕСОР ДЕЙНТИ- ДИРЕКТОР НА АНГЛИЙСКАТА БАНКА- ОПЛЮТА В ПО-РАНО ИЗЛЪЧЕНИЯ РЕПОРТАЖ? Реално остава рекламата Future Health, a срама- за нелоялната конкуренция.

O, аз гледах предаването- чиста проба вменяване на вина. На мен гинекологът ми ми каза, че така винаги става с най-добрите- някой се опитва да ги опетни. За съжаление губят не са те, ами и ние-потребителите на тези услуги- лутаме се, чудим се кое е най-сигурно, сигурно ли е изобщо....Много изписах по въпроса за уж "надеждното, там където всички известни личности си влагали парите" в други теми във форума. Колкото повече някой се опитва да вмени недоверие в дадена институция или фирма в случая, толкова повече като че ли вярваш на набедения и някакси дори съчувстваш, защото кой не е осмиван, смачкван, поругаван от злонамерени лицемери с користни цели. Има какво да критикуваме в България, определено.

# 21
Още преди 5г и половина, преди да родя дъщеря ми тази тема беше актуална. Тъкмо прохождаха подобни банки, цените вероятно са били подобни на тези сега.
Още тогава мнението ми беше същото като сега. А не е имало репортажи за "оплюване" на банки и др. подобни. Дори и така да е, във всяка една лъжа се крие и известна доза истина.
Нормално е (или изглежда не съвсем) всеки човек да се съмнява и да се замисля как се съхранява този материал, как се транспортира и т.н.
Аз не мога да съм сигурна, че всичко е ок, от вземането на материала, до пристигането му в страна Х, където да се съхранява.
Поради тази точно причина, не мога да плащам за нещо, което не знам в какво състояние е и да си мисля, че е ок. А ако евентуално някога ми потрябва, да се окаже, че този материал не става за нищо.

# 22
  • в пералнята
Извинете Sunny Smile  и BAVory, но вашите мнения ми звучат меко казано несериозно.
И двете сте писали основно в теми за стволови клетки и то главно с рекламна цел.
Поне си купете профил с повече мнения.  Peace

# 23
  • София
Аз съм твърдо за - няма да коментирам защо и да влизам в излишни спорове. Ако човек има финансовата възможност да го направи, то е длъжен да го направи, независимо на какъв етап е достигнало лечението със стволови клетки в момента. Не се знае дали няма да ви потрябват след 20-30-40 години  и тогава медицината на какво ниво ще е. А цената ? На някои коли годишното каско е по-голямо.
Ние избрахме Булген 1. защото са в София, и материалът не прекарва безкрайни часове в пътуване преди да бъде обработен 2. Банката е защитена от държавата в случай на фалит и държавата се задължава да я поддържа и финансира още 20 години след евентуален фалит 3. Банката не е собственост на фармацевтична компания както е с криосейв например, които не се знае дали не правят някакви генетични изследвания с част от материала 4. Имат разсрочено плащане без оскъпяване
Както казах не искам да навлизам с никого в дискусии, затова ще се радвам ако не ме нападате за избора ми или за убежденията ми(знам че винаги има такива потребители дето обичат да влизат в безмислени спорове за щяло и нещяло). Просто споделих моето мнение и опит. В крайна сметка тази тема е "За или против съхраняването за стволовите клетки"

# 24
fluffy_bg, кой определя дали друг човек е "длъжен" да направи нещо?
Да, всеки си изказва мнението, но да ми се обяснява какво съм длъжна или не да направя за собственото си дете, не го приемам.

# 25
  • в пералнята
Аз за момента събирам информация, тъй като също смятам, че е доста полезно. Да не говорим медицината колко напредва ежегодно, просто си е престъпление да не се информираш. Що се отнася за събирането на биологичен материал у нас, съм по-склонна да се съглася с мнението на Мирама - ако не могат да ти гарантират спазването на условията за доставка и съхранение, няма никакъв смисъл.  Peace
Просто се издразних от нефелните опити за реклама..

# 26
  • София
Мирама за да не те дразня коригирам си поста: един родител е длъжен да направи най-доброто, което е във възможностите му за здравето и благополучието на детето си.
Аз за моето съм сметнала че стволовите клетки са една добра инвестиция в бъдещето и всеки божи ден се моля да не ми се налага никога да ги ползвам за който и да било член на семейството ми.

# 27
  • California
Много пъти съм писала за това, но пак да кажа - преди 10тина години, когато за първи път започва предлагането на тази услуга, броя на третираните болести е бил 1-2.
В момента наближава 100. За след още 10 години може само да гадаеме. Наистина е инвестиция в бъдещето. Всеки да си направи изводите за себе си  Peace

# 28
  • София
Това за мен си е вид застраховка, ако я искате и можете да си я позволите.
Ние за жалост не го направихме за първите две деца, но като имаме трето - със сигурност ще запазим стволови клетки  Peace

# 29
Има ли някой, който да се е възползвал от тези съхранени клетки?
Или плащате всяка година за съхранението им и чукате на дърво да не ви потрябват?

Има, но ти нали не очакваш да го познаваш лично  Grinning
Аз не познавам нито едно семейство, което да е замразило стволови клетки. Затова зададох въпрос

Общи условия

Активация на акаунт