ПЪРВОКЛАСНИЦИ - Тема 14

• 33 262
  • 745
  •   1
Отговори
# 660
Благодаря за задачите.

# 661
  • София
И моя младеж нищо не разказва. А понякога се оказва, че има какво. Онзи ден набързо в колата на път за училище го питам дали си е платил на треньора по футбол, че от началото на седмицата съм му дала пари за това и съвсем отегчено ми разправи как платил, но добре, че дошли треньора и директорката в класа да питат всички деца на кой от портмонето липсват 20 лв, защото едно момиче от другия клас ги е взело от някой докато са били на физическо. Та проверил и неговите 20 лв. липсвали и...  така и така били за треньора - му ги дал. Иначе можело да не се сети да му ги даде.
Аз бях  #Crazy
След като всичко се е подредило и учители и директор са взели адекватни мерки не мисля да се намесвам и да разпитвам повече, но не очаквах, че синът ми до толкова няма да се впечатли, че да не ми разкаже, че такова нещо е станало в училище.

# 662
Благодаря много за пожеланията!! Да ви се връщат! Hug Май ще клекнем й ще купуваме телефон, но не смятаме да го носи ежедневно в училище..

Има грешки на състезанието, както й очаквах, но за някои ме е яд много, но да кажем, че е и заради допълнителните емоции от рождения ден..

MTV, стискам палци всичко да е наред с офталмолога и да се притесняваш излишно, а за ударите непременно проучи!

Имаше ли тук дечица с отрицателно манту и след като ви биха БЦЖ как е рамото? От нашето започна да изтича нещо по малко, а днес и кръв и започнах да се притеснявам, знам, че уж е нормално, но все пак.. Чудя се дали да я спра от плуване утре?! Последно плува в петък и тогава също не ми харесваше рамото.. но дали е възможно допълнително да го инфектираме от басейна.. Въобще колко време ще продължи зарастването?

Последна редакция: пн, 19 ное 2012, 08:01 от Сиси ♥♥

# 663
  • София
то пентаксима какво общо има с БЦЖ? Laughing БЦЖ се слага в родилният дом още.
иначе  нямам подобен опит, на Фил му бяха положителни пробите, на мен са ми слагали реваксинация  в гимназията, нищо не ми е изтичало... обади се най-добре утре на личната и разпитай, ако иска да я заведеш и да погледне.

# 664
И ние бяхме с положителна проба, но днес на един рожден ден майката на едно детенце сподели, че след ваксината се е образувала рана, която няколко дни не е зараствала. Но може би по-добре е да се направи консултация с личния лекар.

# 665
  • София
Сиси на голямото ми дете в първи клас се наложи поставянето на нова ваксина БЦЖ.Спомням си,че дълго време сълзеше,нещо като секрет изтичаше,за кръв не си спомням,но май не е.Тогава ми баха казали,че е нормално и за разлика от първия път в родилното,на рамото му се образува хубав белег.До този момент нямаше.
При положение,че изтича секрет май е по-добре да пропуснете малко от плуването,най-малко за твое спокойствие.Консултирай се GP-то все пак.
Спомням си,че за дъщеря ми бяха казали,че манту е по-добре да се направи след море /аз исках през лятото да и правя манту/,че ако се наложи поставяне на БЦЖ,не е хубаво да се къпе в морето.Слава богу размина и се БЦЖ-то,макар аз да си мислех обратното.То затова и го отложих точно за преди училище.

MTV дано всичко е наред при детенце.

При нас онзи ден е имало малко емоции,май не съм споделила.На обяд са играли в двора на училището с учителката от занималнята.Дъщеря ми се е гонила с момченце и друго момченце я ударило с юмрук по носа/последното ми го показа с жест/.В резултат и е потекла кръв и вечерта твърдеше,че я боли носа.Госпожата се е скарала на детето и го е накарала да се извини на дъщеря ми.
Аз реших да не се намесвам/разправям,понеже е за първи път,но не ми стана приятно.Безпокои ме този юмрук,по-скоро ме навежда на мисълта за умисъл.Едно дете принципно не си държи ръцете стиснати в юмруци.
Дъщеря ми никога не е посягала и въобще не е агресивна,напротив едно жизнерадостно дете е.

Последна редакция: нд, 18 ное 2012, 22:55 от Just...a woman

# 666
Хора някой спмена мотен за ски у4илище  - някъде 4етох, 4е имали по-добра база за по4ивките от тази на останалите. Може ли някой да ми обясни каква е разликата?

Допълвам: доколкото разбрах сега мотен ве4е не съществували. Гледах други у4илища. Пише, 4е децата се връщат с автобуса в 14 4аса ве4ерта. това ми се вижда много късно. Не писа ли някой към 15:00 ? С кое у4илище се прибират по-рано?

Последна редакция: пн, 19 ное 2012, 00:16 от Severina_

# 667
Успешна седмица .

# 668
  • София
Ние слагахме БЦЖ пролетта, (в края на април), но сълзенето продължи толкова дълго, че не ми издържаха нервите и преди морето (август месец) отидох при личната да я види. Каза ми, че е нормално и да си плува спокойно. Но честно казано ако не беше минало толкова време не знам дали бих се престрашила.
Дори сега има на рамото нещо като завехнала пъпчица от комар  ooooh!

Дано при вас мине по-бързо! И поне да създаде по-траен имунитет.

Между другото на мен преди около 5 години ми слагаха БЦЖ не помня да е имало такава реакция  newsm78

Слънчи мерси за задачките  Hug

# 669
  • София-Лагера
Хора някой спмена мотен за ски у4илище  - някъде 4етох, 4е имали по-добра база за по4ивките от тази на останалите. Може ли някой да ми обясни каква е разликата?

Допълвам: доколкото разбрах сега мотен ве4е не съществували. Гледах други у4илища. Пише, 4е децата се връщат с автобуса в 14 4аса ве4ерта. това ми се вижда много късно. Не писа ли някой към 15:00 ? С кое у4илище се прибират по-рано?
http://www.motensport.com/

# 670
Благодаря ви за отговорите. Всъщност оказа се, че дъщеря ми се е блъснала в стената тичайки, точно на рамото, та вероятно затова и кръв имаше, но все пак и преди това беше започнал да изтича секрет. Тази сутрин е завехнало, но синкаво на вид, не ми харесва.. ще звъня на педиатърката днес, просто снощи не ми вдигна.. Не ми се иска да я спирам от плуване, а тя плува минимум два пъти седмично, а в повечето случаи четири. А чета, че може да продължи и месец, M_I_A даже и няколко.. Мисля си за някакви водоустойчиви лепенки..
Angel_Dust, имах предвид, че като бебе не сме имали такива екстри..

Just...a woman, точно думичката юмрук ме притесни и мен.. Confused Дано няма занапред подобни случки.

Severina_, нормално е да се прибират към 16 ч. (макар че си писала 14 вечерта?!), а често и към 16.30, на обяд почиват, хапват, после пак карат, организацията с децата, автобуса.. Ако желаете може да си прибирате детето по-рано директно от Витоша, съответно и да го водите вие също, просто трябва да кажете, че ще сте със собствен транспорт, за да не плащате.

Хубава нова седмица! Hug И нещо смешно, приготвяме почерпката за училище и Юлиана ме пита притеснено - "Мамо, а тези деца, които бяха на рождения ми ден трябва ли да ги пропускам като черпя?" Laughing Почудих се откъде може да й хрумне, но може би защото аз така се изразих, когато изброи кои деца иска да покани (9 бр.), а аз казах, че останалите и госпожата ще почерпи в понеделник. Колко буквално приемат думите ни! Simple Smile

# 671
14:00 съм написала. Имах в предвид 17:00.
Струва ми се късно , защото все пак това е цял ден . Носят ли си в раници дрехи за смяна? Дрехи за в автобуса или със ски грейките директно ска4ат в автобуса?

Успешна седмица и от мен на първолаците!
Как стигнахте толкова бързо и до диктовки? При това не лесни диктовки!

# 672
  • София
Сиси ♥♥ да и нашето мина през синкав период, направо бях луднала. За тези месеци поне 2 пъти звънях на личната да я питам. И при положение, че много мразя като сме здрави да се тикаме при нея пак не издържах преди морето. Но това за водоустойчивите лепенки е добра идея, но да ги маха още преди взимането на душ сигурно, да не стои спарено.

Severina_ При нас в детската градина автобуса беше там към 9:30, но май е тръгвал най-рано към 10:00 (точно организация с деца). Докато стигнат ..., карат час и половина, после още толкова обедна почивка. И към 16:30 се прибираха. Повечето заспали в автобуса, но не и моята  Mr. Green
С грейките си пътуваха, даже имаха изискване да не са с гащеризони, че трудно ходели до тоалетна, но все пак бяха по-малки.

Just...a woman аз вече не знам кое се смята за нормално и кое не в училище. Уж в нашия клас нямало агресивни деца (всеки път ми го изтъкват като голям късмет и успех), но е факт че дъщеря ми взе да се държи много по-грубо към брат си. Говоря, говоря ... чудя се тя ли преживява по-особено нещата, по-грубички ли са им игрите в училище  newsm78

Последна редакция: пн, 19 ное 2012, 10:12 от M_I_A

# 673
Уфф..снощи, търсейки мобилния на ситния за да го заредя, се установи липсата му ooooh!-естествено с калъфа и некви стотинки, които хич не ги търся..ама за разсеяността му съм бясна! Сети се нашия, че го сложил под чина в занималнята, която не е в стаята в която е той през деня с класа си..едва ли ще се намери Tired

Относно разговора с госпожата-сутринта ѝ обясних ситуацията,-каза че ще говори с децата и родителите на другото дете, и че ще го накаже. Казах ѝ, че далеч не търся това като резултат на този етап (ще има според мен точно обратния ефекет върху сина ми); не че не ми идва лично да го напляскам, но не това ще промени отношението му и начина на комуникация...разбира се ако промяна не настъпи-рестрикциите са варианта..
Та дано има ефект от разговора..

# 674
  • София, център
Здравейте!

И класа на дъщеря ми е силно засилен на диктовки.
"Немирна ли е Лина?"
"Мила е мирна, а Орлин е най-немирен!"

И от сорта. Децата много се объркват с пунктоацията, и с немирността, обикновено я изписват като "не мирен".

Правим и в къщи диктовки, отделно и задачи яко се решават.

Прави ми впечатление, че явно учителката им е доста всискателна.
Пуска контролно с 30 задачи, и при една сбъркана следва само подпис.
Същото е и с диктовката, страничка с диктовка, една грешка - отново само подпис.
Дъщеря ми е тъжна, струва й се, че трябва да има (6-), защото при такъв вид изпитване и такава грешка, аз така я оценявам.

Общи условия

Активация на акаунт