ПЪРВОКЛАСНИЦИ - Тема 14

• 33 225
  • 745
  •   1
Отговори
# 735
За тези, които се интересуват - има вече дата за КМС - 8.12. Такса за участие -7 лв.
как стои въпроса със записването?
Аз мисля да се информирам първо в нашето училище. Но ето какво пише в темата за математическите състезания - Заявките за участие с приложен списък се приемат в канцеларията на 119 СОУ, библиотеката на 2 СОУ (раойон Витоша) и в стая 204 на 125 СОУ всеки работен ден след 19.11.2012г. от 9:00 до 17:00часа.
Краен срок за подаване на заявките 12.00ч. на 5.12. 2012 г.

# 736
Ние също не сме правили никакви диктовки вкъщи, но ние по принцип през седмицата не работим у дома. Само през уикендите и то без да прекаляваме.  Laughing Както вече писах по-нагоре, детенце е на целодневно обучение и не остават време и сили за работа в къщи. Макар че, понякога на мен много ми се иска да "поучим" заедно, за да проследя отблизо нещата.
За книгите през лятото: лично аз съм фен на тази практика.  Peace У децата се създава афинитет към книгите и четенето и това, че го правят във време, когато са свободни от у-ще, е  още по-положително. Също така не съм съгласна, че трябва да четат (или ние да им четем) само неща, които са им супер приятни, забавни и интересни. Нека да свикват, че в живота има и не толкова  забавни неща! Mr. Green Това е начин да се изградят един вид навици за труд, които на по-късен етап се оказват изключително полезни. Да не мислите, че от тук нататък всички учебници ще са им много, много интересни? Нека отсега се научат за "неизбежните неща в живота"! Joy

# 737
  • София
те неприятните неща в живота си идват така или иначе, за мен обаче е важно да развие любов към четенето, а не да го намрази, защото му е налагано да чете под час, всеки ден, ужасно неприятни за него неща(а такива ще има от задължителните рано или късно)

# 738
Здравейте,

Родителска среща имаме в Сряда( мисля...) втора от началото на годината.

За диктовките вкъщи- аз наблегнах на тях миналата седмица, когато си бяхме вкъщи, но определено смятам, че има нужда. По математика не ми е толкова притеснено, схваща бързо и се справя, ни писането и четенето не вървят така гладко. Иначе честно казано хич не ми се занимава да го тормозя с допълнителни неща у дома, а и аз се прибирам от работа в 8 най-рано. Или ще трябва да давам инструкции на таткото какво да прави, или ще оставям за Събота и Неделя по някоя и друга диктовка....

# 739
Е, ти пък, чак под час!!!  Grinning Пък и едва ли всичко ще е чак толкова ужасно неприятно! Истината е,че любовта към четенето се развива.... с четене!  Peace
Естествено, че универсална рецепта няма. Сигурно нещата са си и до дете. Лично аз не възприемам списъка с книгите за лятото като някакво бреме. Когато бях ученичка също не го възприемах като бреме. Тъй като моята дъщеря отдавна вече много обича книгите, смятам, че прочитните книги за ваканцията няма да я накарат да намрази четенето "като цяло". Има и интересни и не чак толкова интересни книги, но заради вторите не бива да се отказваме от четенето по принцип! Peace

# 740
Нова тема + анкета в унисон с последните обсъждания - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=689106.new#new  Hug

# 741
  • София
Разбира се, че се развива с четене...но на приятни  за човека неща, а не с  изграждане на навици за труд Wink
Иначе нищо по-хубаво ако всичко от списъка се окаже приятно и увлекателно за тях за четене.

За много неща, като ученичка ги четях с много зор, т.е. само защото трябваше, бяха ми противни направо, но нямаше начин...

Аз обаче никъде не съм казала, че трябва да отказваме четенето по принцип, само, че ако на него не му е приятно сам да си чете точно тези книги, тях аз ще му чета, а ще го оставя да си тренира четенето с нещо по приятно за самият него Wink

# 742
Е да, така е, разбира се! Нещата трябва да се случват ненасилствено. Да се намери "златната среда". Аз просто казвам, че дори и не чак толкова интересните четива се оказват полезни. А "навиците за труд" най-грубо казано, естествено, все пак мисля, че не трябва да се подценяват. Деца, които имат изградени такива навици със сигурност са в последствие по-успешни ученици. На тази възраст децата трудно могат да преценят сами какво е полезно за тях и имат нужда от известно насърчаване от родителите и учителите!  Peace

# 743

Светкавица, в свидетелството за завършен 1-ви клас пише словесно с какъв успех преминава детето, или , че просто преминава успешно?
Аз не знам! Нито пък знам на словесната оценка какъв й е цифровия изразител по шестобалната?!

Да, в първи клас пише "отличен", "мн. добър" и т.н. без посочване на цифра.Но то е ясно.
И доколкото наистина "моделът" е 90% от децата да "минават" с "отличен", да приключиш първи клас с мн.добър  е твърде ...скромно, за съжаление.

# 744
Хей, нямаме ли нова тема?

# 745

Общи условия

Активация на акаунт