ПЪРВОКЛАСНИЦИ - Тема 14

• 33 236
  • 745
  •   1
Отговори
# 720
  • Пловдив
Ле ле, ама защо подценявате така децата си? Всяко нормално дете в края на първи клас трябва да е в състояние да прочете Пипи от край до край. Сами ще се уверите, че децата ви ще стигнат до това ниво на четене, ако се упражнавят достатъчно през годината.  smile3521 Списъците обикновено включват произведения, от които има включени текстове в читанката във втори клас. Може би е добре да се познават героите, за да не се чуди съвсем за какво иде реч. Една част от книжките са сборници с приказки, т.е. може да прочете някои от тях, а не всички. Разглеждане на произведение във втори клас няма, разсъждава се само върху определен откъс.

Ох, днес съм много негативно настроена срещу образователната система, обаче имам усещането, че ходят на училище, за да ги изпитат върху това, което са научили в къщи.

И което преди това им е било обяснено в училище. За съжаление системата е такава, че няма време за повече упражнения. Разчита се на самоподготовката и родителския контрол.

# 721
  • София
То и аз бих предпочела да не правим домашни диктовки, ама като ги е напънала учителката всеки ден с контролни, имам ли избор?
Ох, днес съм много негативно настроена срещу образователната система, обаче имам усещането, че ходят на училище, за да ги изпитат върху това, което са научили в къщи.

Нансен, имам близка, която има деца в 4-ти и 6-ти клас. До ден днешен й се налага вечер да решава задачи или нещо друго да доучва с децата си. Като почна училището на сина ми се надявах да не ми се налага да въведа и аз такъв режим. Е.. засега всичко се получава без мен. Като те чета почвам да мисля, че съм голяма късметлийка.

# 722
  • Mediterraneo

Имали ли сте втора родителска среща и как комуникирате с учителите? Ние виждаме само госпожата от занималнята и идея си нямам какво става в клас и т.н.

Втора?! От началото на година имахме вече 4! Чак ми е леко досадно да ги прави на всеки 2 седмици  Stop

# 723
  • София
Ние имахме само 1 родителска. Но моят не ходи на заниманя и се виждаме всеки ден с учителката, когато го взимам.

# 724
  • София

Имали ли сте втора родителска среща и как комуникирате с учителите? Ние виждаме само госпожата от занималнята и идея си нямам какво става в клас и т.н.

Втора?! От началото на година имахме вече 4! Чак ми е леко досадно да ги прави на всеки 2 седмици  Stop

А ние сме имали две, но и двете преди началото на учебната година.

# 725
То и аз бих предпочела да не правим домашни диктовки, ама като ги е напънала учителката всеки ден с контролни, имам ли избор?

Нансен, имам близка, която има деца в 4-ти и 6-ти клас. До ден днешен й се налага вечер да решава задачи или нещо друго да доучва с децата си. Като почна училището на сина ми се надявах да не ми се налага да въведа и аз такъв режим. Е.. засега всичко се получава без мен. Като те чета почвам да мисля, че съм голяма късметлийка.
Е това не можеш да си сигурна до кога ще е така Simple Smile Все пак си имала ученик едва 2 месеца  Crazy Нека наистина да започнат да учат, и тогава се чувствай късметлийка  Laughing

# 726
  • София, център
В училище могат да се поставят само основите на това, което се учи. Всичко друго е много труд вкъщи.. Абсурд само с няколкото реда, които пишат в училище за 1-2 часа, да успеят да научат всичко.
Няма как ученето да е само в училище - напротив. Без работа вкъщи няма как да стане  Rolling Eyes

Под написаното от теб се подписвам с 2 ръце.
По една случайност имам 8 прародители преподаватели, и изпитвам определен респект към учителското призвание. Дъщеря ми е възпитавана в същия дух.
Ама от друга страна се чудя кога има време нейната учителка да им преподава, като непрекъснато ги изпитва.
И са едни кооооонски домашни.
Както и да е, спирам за днес, че ми е въртоглаво.

# 727
  • София

Е това не можеш да си сигурна до кога ще е така Simple Smile Все пак си имала ученик едва 2 месеца  Crazy Нека наистина да започнат да учат, и тогава се чувствай късметлийка  Laughing

Духи-пухи, права си на 100%, но аз гледам на всеки следващ месец без учене като подарък  Grinning пък дано продължи по - дълго.

# 728
  • София
оффф , успокоих се, че не съм само аз безхаберна  Whistling
За протокола, от началото на учебната година сме имали 2 родителски, явно средна работа  Simple Smile

# 729
  • Разпиляна във въображението
Ние сега ще имаме четвърта родителска среща.

# 730
  • Русе/София
Ние имахме 1 на 17 септември.Какво си обсъждате на род. срещи като са толкова често?

# 731
Две родителски срещи преди 17 септември, седмица след това още една и сега на 28-ми имаме насрочена нова. И аз се виждам всеки ден с учителката и имам възможност да попитам каквото и да е, но гледам да не досаждам.

# 732
  • Разпиляна във въображението
Като цяло мисля, че ще бъде за напредъка на децата по материала. Миналата среща мина доста бурно, заради момчето, което създаваше проблеми. Мисля, че ще говорим и за коледата. Да, далече е, но се съставя списък с желаещите за клуб.

# 733
За тези, които се интересуват - има вече дата за КМС - 8.12. Такса за участие -7 лв.

# 734
  • Русе/София
За тези, които се интересуват - има вече дата за КМС - 8.12. Такса за участие -7 лв.
как стои въпроса със записването?

Общи условия

Активация на акаунт