Преди и след „Каква е вината на Фатмагюл?” (Fatmagul'un Suçu Ne?) – Тема 162

• 36 251
  • 722
  •   1
Отговори
# 240
Марица с твойте дати ме довърши Shocked,хванах се пак да изчислявам.Бях писала в миналата тема един пост,в който направих предположение как смятат те по техен календар.Сега видях в 13 серия Керим казва на Емре-оженихме се преди 2 месеца.По моето предположение излиза.Засякох и с Нова година-да,мисля че е така.Пак ще го напиша.Сватбата е на 07.10./вие бяхте писали,аз не помня/.Тя е в 4 еп, до 13 еп са девет епизода ,умножени по 7 дена/защото те измерват времето в седмици,всяка серия се излъчва един път в седмицата на точна дата,която те ползват като ориентир и спазват хронология във времето.Защото искат събитията да бъдат реални в сезоните и съобразени с празниците/.
Та 9*7=63 дни т.е. точно 2 месеца.И с НГ,която е в 15 еп,сметката е точна.
Дано разбрахте нещо Joy

Dilemi,ами то май е невъзможно всичко да видим  newsm78

Ужасно гадна съм, знам. Simple Smile))
Но датата на пълномощното е 26.11.2010 г. (деня преди заминаването на Керим). Разговорът с Емре е поне няколко дни преди този ден. Два месеца назад от 26.11 като точна дата!, документирана и четливо поставена в кадър, прави 26-и септември. Simple Smile Много по-близо до онова 20-и, което аз бях изчислила приблизително преди да се захвана с подробностите, отколкото до 7-и октомври - 10 дни, или две седмици по-късно. Споря, защото ако женитбата е на 7-и, става необяснимо как така и е липсвало време за реакция, както твърди Мерием пред Фатмагюл: "Исках да го предам със собствените си ръце на полицията, но всичко стана толкова бързо!..." 3 седмици от 16/17 септември до 7-и октомври за мене не са малко време. Напротив, достатъчно е, за да се освестиш и да реагираш адекватно. А такова нещо не се случва. Просто защото събитията се развиват с бясна скорост - за часове и дни. Това е целта и на Яшараните - да се покрие резила на мига!  Simple Smile)

Скрит текст:

Р.Р. На първите дни (от 15-и, пристигането на Яшаран, до 20-и, замаха с нож на Фатмагюл към спящия Керим) са посветени цели 5 епизода! Защото те са завръзката, основата, върху която се формират всички по-нататъшни действия и бездействия на героите. Едва след това започва "наваксване" и приравняване на хода на събитията спрямо календара в същия този момент, в който зрителят ще ги гледа. Ще направя, да му се не види, този филм-хронология, за да се убедите!

Последна редакция: ср, 07 ное 2012, 00:08 от marytza

# 241
  • София
Лека нощ, момичета!

# 242

Лека да е, Дилеми! Simple Smile

# 243
  • Варна
Марица с твойте дати ме довърши Shocked,хванах се пак да изчислявам.Бях писала в миналата тема един пост,в който направих предположение как смятат те по техен календар.Сега видях в 13 серия Керим казва на Емре-оженихме се преди 2 месеца.По моето предположение излиза.Засякох и с Нова година-да,мисля че е така.Пак ще го напиша.Сватбата е на 07.10./вие бяхте писали,аз не помня/.Тя е в 4 еп, до 13 еп са девет епизода ,умножени по 7 дена.
Та 9*7=63 дни т.е. точно 2 месеца.
Дано разбрахте нещо Joy

Dilemi,ами то май е невъзможно всичко да видим  newsm78

Ужасно гадна съм, знам. Simple Smile))
Но датата на пълномощното е 26.11.2010 г. (деня преди заминаването на Керим). Разговорът с Емре е поне няколко дни преди този ден. Два месеца назад от 26.11 като точна дата!, документирана и четливо поставена в кадър, прави 26-и септември. Simple Smile Много по-близо до онова 20-и, което аз бях изчислила приблизително преди да се захвана с подробностите, отколкото до 7-и октомври - 10 дни, или две седмици по-късно. Споря, защото ако женитбата е на 7-и, става необяснимо как така и е липсвало време за реакция, както твърди Мерием пред Фатмагюл: "Исках да го предам със собствените си ръце на полицията, но всичко стана толкова бързо!..." 3 седмици от 16/17 септември до 7-и октомври за мене не са малко време. Напротив, достатъчно е, за да се освестиш и да реагираш адекватно. А такова нещо не се случва. Просто защото събитията се развиват с бясна скорост - за часове и дни. Това е целта и на Яшараните - да се покрие резила на мига!  Simple Smile)

Скрит текст:

Р.Р. На първите дни (от 15-и, пристигането на Яшаран, до 20-и, замаха с нож на Фатмагюл към спящия Керим) са посветени цели 5 епизода! Защото те са завръзката, основата, върху която се формират всички по-нататъшни действия и бездействия на героите. Едва след това започва "наваксване" и приравняване на хода на събитията спрямо календара в същия този момент, в който зрителят ще ги гледа. Ще направя, да му се не види, този филм-хронология, за да се убедите!

Единственото разминаване така както аз смятам,се получава с първите дни -там са 3 последователни дни.Но те пак ги броят 1 ден за 1 седмица.Сигурно ли е,че датата е 07.10.??

Последна редакция: ср, 07 ное 2012, 02:08 от Аnista

# 244
1   Безгрижие и ужас                                                  16-09-2010 - 15/16.ІХ
2   Истина ли е?                                                                   23-09-2010  -  17.ІХ
3   Натиск                                                                           30-09-2010    - 18.ІХ
4   Решение                                                                           07-10-2010    - 19.ІХ
5   Женитба                                                                           14-10-2010    - 19.ІХ
6   Хотел                                                                           21-10-2010    - 20.ІХ
7   Фамилия                                                                           28-10-2010
8   Ремонт – барака - цепеница                                           04-11-2010
9   Мелтем -„някой”- пингвин - истина                           11-11-2010
10   Цвете - лодка                                                                   25-11-2010 - 26.ХІ - дата пълномощно
11   Паспорт – цвете - Емре - заминавам                   02-12-2010
12   Не съм му жена -аз оставам- мръсни ръце - телефон   09-12-2010
13   Пълномощно -Асу- разходка - заминаване                   16-12-2010
14   Влюбен съм – лъжеш - и във филмите го няма – прочела го е   23-12-2010
15   Нова година                                                                    30-12-2010

--------------------

Датите на излъчване на сериите, най-вдясно са датите на събитията (според мен).
Изглежда ужасно, не като на моята табличка, ама... все пак е нагледно. Simple Smile))

Излиза, че едва след 13-и еп. започва включването на реалното календарно време в сериите.

# 245
Тия дни не ме бройте - започвам да "слепвам" хронологията. Simple Smile
Ще направя отделно ден за ден - Яшарани, - Керим - Фатмагюл. Ще се убедите, че действието в първите 5 епизода - до сцената с ножчето се развива само в 4 дни, като изключим 15-и, пристигането на Яшаран.

# 246
  • Варна
1   Безгрижие и ужас                                                  16-09-2010 - 15/16.ІХ
2   Истина ли е?                                                                   23-09-2010  -  17.ІХ
3   Натиск                                                                           30-09-2010    - 18.ІХ
4   Решение                                                                           07-10-2010    - 19.ІХ
5   Женитба                                                                           14-10-2010    - 19.ІХ
6   Хотел                                                                           21-10-2010    - 20.ІХ
7   Фамилия                                                                           28-10-2010
8   Ремонт – барака - цепеница                                           04-11-2010
9   Мелтем -„някой”- пингвин - истина                           11-11-2010
10   Цвете - лодка                                                                   25-11-2010 - 26.ХІ - дата пълномощно
11   Паспорт – цвете - Емре - заминавам                   02-12-2010
12   Не съм му жена -аз оставам- мръсни ръце - телефон   09-12-2010
13   Пълномощно -Асу- разходка - заминаване                   16-12-2010
14   Влюбен съм – лъжеш - и във филмите го няма – прочела го е   23-12-2010
15   Нова година                                                                    30-12-2010

--------------------

Датите на излъчване на сериите, най-вдясно са датите на събитията (според мен).
Изглежда ужасно, не като на моята табличка, ама... все пак е нагледно. Simple Smile))

Излиза, че едва след 13-и еп. започва включването на реалното календарно време в сериите.

Маричке,хади стига с тези сметки,че съвсем се вживяхме Joy
И годината им не е 12 месеца , а 9  Joyявно почивния сезон не се брои/щото като тръгнеш да смяташ Св-Валентин -62 еп ти се губят 3 месеца Joy /
Ама ще го преживеем Hug
Да оставим сметки и за утре,трябва да се спи ooooh!

Лека нощ и приятни сънища Hug

Последна редакция: ср, 07 ное 2012, 07:23 от Аnista

# 247

Маричке,хади стига с тези сметки,че съвсем се вживяхме Joy
Те Еджето и Мелек нещо са се пооплели.И годината им не е 12 месеца , а 9  Joyявно почивния сезон не се брои/щото като тръгнеш да смяташ Св-Валентин -62 еп ти се губят 3 месеца Joy /
Ама ще го преживеем Hug
Да оставим сметки и за утре,трябва да се спи ooooh!

Лека нощ и приятни сънища Hug

Az  bez tova otdavna iskam da napravq "nov" film. (namigvane)

Leka!  Simple Smile

# 248
  • Варна
Тази дата/пълномощното/ ми е доста размазана,прилича и на 20 newsm78
Всичко идва от първите 3 дни.
Когато се смятат по брой серии/женитбата 4 еп,а говорим за 2 месеца назад в 13 еп,женитбата излиза на 07.10./

Когато обаче почнем да го смятаме в дни,по дати не става женитбата да е 07.10.,а на 18 или 19.09.
 Ако датата на пълномощното е 20.11.  назад 2 месеца/а пълномощното е точно предния ден преди разговора с Емре,пък и думите 2 месеца не означават може би точно до ден/ е 19.09. т.е. разликата  в дати,показва реално,че събитията са станали в 3 дни и че сватбата е на 18.09./тя беше на 3-тия ден/. Трябва да се изчислява или само от дата до дата/но  на излъчването, а не документите/ ,или само от серия до серия,а не да се мешат методите Laughing

Последна редакция: ср, 07 ное 2012, 08:31 от Аnista

# 249
  • AMS
Привет, момичета!!! newsm18 newsm18 newsm18
Предишното ми включване беше от тръстиката.
Но сега след като съм ви изчела и аз да се изкажа, за протокола, макар да сте си легнали.
Благодаря за всички, новини и постове за преговора!!!
Много място сте отделили с тези дати, а не смятам, че са най-важните. Това няма да повлияе на рейтинга на сериала. Но писания от сорта - "Добави и "погрозняла". ...ще се окаже, че накрая и Хилял и Едже и Мелек и Берен просто ги е яд" - сигурно ще смъкнат нивото в темата.
И на мен ми е много интересно какво си мислят другите актьори за Енгин, но ще ми e още по-интересно той какво мисли за тях!? Напълно логично е да имат мнение един за друг.
И така по преговора: Изгледах пак 15 еп.
Най-после се усетих от кога са започнали да ме подвеждат по отношение на Оня. При разговора между Мерием и Керим, след обажданията на Яшараните,  - Той ѝ каза, че добре би било да заминат за чужбина....А,  Мерием го успокоява, че не бива да се страхува от Оня - "Като че ли се е отказал... Има си вече и приятелка" и ... Е, тук ме подхлъзнаха майсторките. Пуснаха ме направо по пързалката, та чак при отвличането! се треснах и спрях. Признавам си сама. Това било значи още в 15-ти еп. Сега вече е Запомнено!
А иначе още първия път като гледах епизода много се ядосвах на Керим на това надигане на чашата.

Прекали!!! На тръни съм, когато го видя да пие алкохол!!!

Я, каква смелост придоби да я хване за ръката  

Но пък ако не беше пил нямаше да припадна по този захват на ръката.

После, като се прибраха с пияната Мукадесссссс, която и трезвена да беше все тая и се разбра за писмото, пак имаше хвърляне на сакото на леглото.

Напомня ми за  хвърлянето на якето в Бодрум.
А, за тази сцена, колкото пъти да я гледам, все хлипам дълбоко.  

Керим, намери сестричката ми, моля те!!!

Прощавайте, ако нещо не ми е харесал поста ми, но ще да е от натоварения ден, който имах.
Нали си знаете, че

ПП: Вале, мислих по въпроса какво толкова ѝ хареса Керим. Според мен, ако в 1-ви еп., а не в 80-ти, ни бяха показали оня разговор на плажа с Вурал, където Керим говори за мечтите си и си спомни ФГ в реката и на стълбите, тогава нямаше да съм изненадана от думите му в 13-ти еп. - Аз май съм влюбен в това, момиче.

Последна редакция: ср, 07 ное 2012, 01:58 от di...va

# 250
  • AMS
Намерих и не се стърпях - много хубави нови гифчета, с МБ

# 251

Добро да е утрото Ви, момичета! Свеж и позитивен денят! Hug Hug  bouquet  bouquet

http://www.facebook.com/photo.php?v=224372357671018

Скрит текст:

# 252
  • Пловдив

Добро утро и от мен дами.

# 253
  • Варна
Лек и спорен ден и от мен момичета newsm51

# 254
  • Стара Загора

Добро утро и хубав ден и от мен! newsm51
    Моето усещане за поведението на Фатмагюл в 14 и 15еп., а и в следващите няколко:

Скрит текст:

Браня се от твоята любов
    като прилеп,
    стигнал светлината,
    като пламък,
    милван от водата –
    браня се от твоята любов.

Браня се от твоята любов,
    странна
    като гръм през януари,
    тъмна
    като есенни чукари,