Преди и след „Каква е вината на Фатмагюл?” (Fatmagul'un Suçu Ne?) – Тема 162

• 36 136
  • 722
  •   1
Отговори
# 705

С второто съм съгласна, Къванч за Мен не е на нивото на Енгин като актьорска игра , макар и много да се старае. Но е добър в отделни сцени, особено в екшън сцени. Драмата му е слабо място, мое мнение.

Иначе Маричке английския е най-лесния  език( мога да го кжа, защото имам доста дълъг списък с езици, които съм учила( само английския ми е на доста високо ниво) и мога да кажа, че като ги сравнявам английския е с най-;лесна граматика и думите също са лесни. Дори руският е доста по-труден. Сповече желание и труд винаги може да   се научи един език, а както казах, ще му е много полкезен на Енгин. Ето например в турския Хари Потър част от снимачния екип са били чужденци( май немци бяха) .

Да, немци. Аз изхождам от опита си на учител. Всеки има заложби за нещо. има хора, които научават чужди езици за отрицателно време и други, за които е адски трудно да "влязат" в езика. Както има хора математици и хора с артистични заложби. Рядко, ама много рядко, се съчетават повече от един талант в един и същи човек. Аз поне се сещам за двама - да Винчи и Айнщайн. За втория не съм много сигурна, защото не знам какво е било качеството му на свирене на цигулка. Simple Smile)) Първият е доказан гений - инженер, художник, скулптор и пр.

# 706
Ефекти с капки може да се прилагат (виртуални имам предвид), но тези пълни със сълзи очи няма как да се направят с цифрова обработка. По-точно, ще е прекалено скъпо да се обработват заснетите кадри един по един, следователно - безсмислено, от гледна точка на продуцентите. Защото на лента това са ужасно много кадри, които трябва да се направят "истински", т.е. да се наливат очите постепенно, да се придаде нужния блясък и прозрачност на виртуалния ефект и още куп подробности.

Но то не се снима на лента, нали?  newsm78 newsm78 Вече се снима с дигитални камери. Напримвр в екшън сцени в 90 процента от случаите дори и не се докосват, даже понякога са далеч един от друг. Просто ъгъла на заснемане на камерата създава опти1на измама , че наистина има удар. ТОва съм го чувала от режисьор в едно интервю

# 707
Мен пак ме пипна логореята и напълних темата със себе си...  Embarassed 

Моля четящите да ме извинят. От понеделник тръгвам пак на работа и ще си почивате от моите разплисквания поне през едната половина на деня. Simple Smile Тогава ще заливам малчуганите. Simple Smile))

# 708

С второто съм съгласна, Къванч за Мен не е на нивото на Енгин като актьорска игра , макар и много да се старае. Но е добър в отделни сцени, особено в екшън сцени. Драмата му е слабо място, мое мнение.

Иначе Маричке английския е най-лесния  език( мога да го кжа, защото имам доста дълъг списък с езици, които съм учила( само английския ми е на доста високо ниво) и мога да кажа, че като ги сравнявам английския е с най-;лесна граматика и думите също са лесни. Дори руският е доста по-труден. Сповече желание и труд винаги може да   се научи един език, а както казах, ще му е много полкезен на Енгин. Ето например в турския Хари Потър част от снимачния екип са били чужденци( май немци бяха) .

Да, немци. Аз изхождам от опита си на учител. Всеки има заложби за нещо. има хора, които научават чужди езици за отрицателно време и други, за които е адски трудно да "влязат" в езика. Както има хора математици и хора с артистични заложби. Рядко, ама много рядко, се съчетават повече от един талант в един и същи човек. Аз поне се сещам за двама - да Винчи и Айнщайн. За втория не съм много сигурна, защото не знам какво е било качеството му на свирене на цигулка. Simple Smile)) Първият е доказан гений - инженер, художник, скулптор и пр.

. Съгласна съм с теб. Но в днешно време познанието  на език е необходимост, затова е повече като необходима екстра към професията. Няма човек, който да се е захванал сериозно д аучи даден език и да не го е научил, можев да му е по-трудн от други хора, но с упоритост и старание ще успее. Ето Берен знае английски и испански, учила е бизнес икономика и е много талантлива актриса. Просто времето в , което живеем изисква да сме мултифункционални , да може да си много добър само в едно нещо, но това не пречи да се развиваш в още много неща.  Simple Smile Simple Smile

# 709

Но то не се снима на лента, нали?  newsm78 newsm78 Вече се снима с дигитални камери. Напримвр в екшън сцени в 90 процента от случаите дори и не се докосват, даже понякога са далеч един от друг. Просто ъгъла на заснемане на камерата създава опти1на измама , че наистина има удар. ТОва съм го чувала от режисьор в едно интервю

Това не променя факта, че трябва да се обработи всеки кадър. Simple Smile)) Виртуална, или химическа, лентата съдържа определен брой кадри за всяка минута и всеки от тях трябва да се пипне за нужния ефект. Simple Smile)) Затова вземат луди пари тези, които правят визуалните ефекти в киното. Simple Smile))
Ако разложиш едно елементарно гифче, например, вътре ще има не по-малко от 3 кадъра. Даже минимум 5.
Този емотикон, например -  hahaha - съдържа цели 20 слоя. Елементарен е, нали? Но е нужно наслагването на 20 слоя в гифчето, за да се получи това смеещо се и сочещо човече. Сега разбираш ли за какъв къртовски труд ти говоря?

# 710
Маричке аз само искам да уточня , че съм от хората, които учат по-бавно и трудно езици. Но сум учиала 5 езика през живота ми, повечето ги знам на начално или средно ниво, само английския ми е на високо. И знам колко треудно се учи език, повярвай ми.  Simple Smile Simple Smile

# 711

Това не променя факта, че трябва да се обработи всеки кадър. Simple Smile)) Виртуална, или химическа, лентата съдържа определен брой кадри за всяка минута и всеки от тях трябва да се пипне за нужния ефект. Simple Smile)) Затова вземат луди пари тези, които правят визуалните ефекти в киното. Simple Smile))
Ако разложиш едно елементарно гифче, например, вътре ще има не по-малко от 3 кадъра. Даже минимум 5.
Този емотикон, например -  hahaha - съдържа цели 20 слоя. Елементарен е, нали? Но е нужно наслагването на 20 слоя в гифчето, за да се получи това смеещо се и сочещо човече. Сега разбираш ли за какъв къртовски труд ти говоря?

Май започвам да разбирам.  newsm78 newsm78

# 712

. Съгласна съм с теб. Но в днешно време познанието  на език е необходимост, затова е повече като необходима екстра към професията. Няма човек, който да се е захванал сериозно д аучи даден език и да не го е научил, можев да му е по-трудн от други хора, но с упоритост и старание ще успее. Ето Берен знае английски и испански, учила е бизнес икономика и е много талантлива актриса. Просто времето в , което живеем изисква да сме мултифункционални , да може да си много добър само в едно нещо, но това не пречи да се развиваш в още много неща.  Simple Smile Simple Smile

Разбира се. Аз нищо не знам за възможностите и желанието на Енгин да учи езици. Може пък да учи момчето. Simple Smile Просто отбелязвам, че не на всеки му се отдава изучаването на чужд език. И че човек не може да бъде талантлив в много насоки. Simple Smile

Инак, аз лично познавам едно момче, което владее отлично 5 езика и прилично още 9. Simple Smile) Тук учеше едновременно в геологическия и богословския и на двете места - със стипендия за отличен успех. По-късно го приеха едновременно и в Оксфорд и в Кеймбридж. После прекъснахме връзка и сега не знам какво е постигнал в живота си, но за мен той беше ходеща енциклопедия. Simple Smile Затова пък той ми завиждаше за това, че мога да пея, например. Него мечка го беше настъпила по ухото. Simple Smile)) Аз обожавах да му задавам трудни въпроси, на които да получавам разбираеми отговори. Simple Smile))

# 713

. Съгласна съм с теб. Но в днешно време познанието  на език е необходимост, затова е повече като необходима екстра към професията. Няма човек, който да се е захванал сериозно д аучи даден език и да не го е научил, можев да му е по-трудн от други хора, но с упоритост и старание ще успее. Ето Берен знае английски и испански, учила е бизнес икономика и е много талантлива актриса. Просто времето в , което живеем изисква да сме мултифункционални , да може да си много добър само в едно нещо, но това не пречи да се развиваш в още много неща.  Simple Smile Simple Smile

Разбира се. Аз нищо не знам за възможностите и желанието на Енгин да учи езици. Може пък да учи момчето. Simple Smile Просто отбелязвам, че не на всеки му се отдава изучаването на чужд език. И че човек не може да бъде талантлив в много насоки. Simple Smile

Инак, аз лично познавам едно момче, което владее отлично 5 езика и прилично още 9. Simple Smile) Тук учеше едновременно в геологическия и богословския и на двете места - със стипендия за отличен успех. По-късно го приеха едновременно и в Оксфорд и в Кеймбридж. После прекъснахме връзка и сега не знам какво е постигнал в живота си, но за мен той беше ходеща енциклопедия. Simple Smile Затова пък той ми завиждаше за това, че мога да пея, например. Него мечка го беше настъпила по ухото. Simple Smile)) Аз обожавах да му задавам трудни въпроси, на които да получавам разбираеми отговори. Simple Smile))

Аз съм убедена, че Енгин би седнал да учи севриозно английски, ако му предложат някоя интересна роля навун, изискваща владеене на езика. Нали гледахем Четецът. Там момчето, което е немец, беше научило английски специално за филма. Каза, че е прекарал доста време в четене и учене, но си е заслужавало. Аз лично ако бях изпуснала шанса за холивудски филм, в който си партнирам с Кейт Уинслет, само защото не знам английски,нямаше никога да си го простя. Така че усилията са си заслужавали.

# 714

Аз съм убедена, че Енгин би седнал да учи севриозно английски, ако му предложат някоя интересна роля навун, изискваща владеене на езика. Нали гледахем Четецът. Там момчето, което е немец, беше научило английски специално за филма. Каза, че е прекарал доста време в четене и учене, но си е заслужавало. Аз лично ако бях изпуснала шанса за холивудски филм, в който си партнирам с Кейт Уинслет, само защото не знам английски,нямаше никога да си го простя. Така че усилията са си заслужавали.

Сигурно. Simple Smile) Във всеки случай, в КВФ английският му, дори и да е научен наизуст като фраза, е по-добър от моя. Simple Smile)) Аз като се опитам да кажа нещо на инглиш, синът ми си запушва ушите и ме моли да млъкна. Simple Smile)) А горе-долу схващам за какво иде реч, като го чета... т.е. не съм абсолютно неграмотна в този език. Simple Smile Аз най-лесно заучавам чужд език, ако съм потопена в съответната езикова среда. Навремето... (ех, а бяхме млади!... Simple Smile)) за 10 дни в СССР от тийнейджърка, учила на книжка езика, преминах към фазата да ме мислят за човек от техните републики (заради акцента), в края на пребиваването ме мислеха за преводач на групата. Т.е. за 10 дни "попих" произношението. Езиковата основа си я имах от училище, разбира се, но там, на място, за отрицателно време дръпнах страшно напред в овладяването на езика.
Искам да кажа, че ри всеки работи различен метод при заучаването на определено нещо - език, технически умения, художествени и пр. Някои се справят с лекота, други с усилен труд и всеки зависи от заложбите си при това.
Тъй и с "наш" Енгинчо. Да му пожелаем да получи ангажимент, изискващ овладяването на чужд език, пък той ще си намери начин да го усвои. Simple Smile)

Последна редакция: сб, 10 ное 2012, 02:40 от marytza

# 715
Още една щура фенка на Булута от сръбкините. Simple Smile)) Бил нейният фаворит сред ролите на Енгин. Simple Smile))

# 716
Спинкат сладко всички... Спете. Simple Smile И аз се присъединявам към вас. Simple Smile
Лека нощ! Simple Smile

# 717
Ох,сън не ме хваща,като се размисля за тези "2о минути".Единственият фактор, на който имам пълно доверие е точната преценка на .Американската версия - скучна и лишена от динамика. Турските сценаристи - екцентрични. Според мен за да има успех този филм трябва да достигнат напрежението на филма  "Бягство от затвора "или "24 часа",в което много се съмнявам.
Добре че поставихте тези хубави снимки с Енгин,защото тези на вечно пияната.. Есра и Кенан будят отвращение у мен. Не знам с какви очи го е гледала Берен,но на мен ми прилича на Ганчо майтапа от цирка (извинявам се на Ганчо). Нали преди да те грабне с пеенето си ,трябва поне малко да те впечатли с визия. Не хабете домати-вече са скъпи. Ползваите доматен сок.

# 718
Предполагам разбрахте,че говоря за точната преценка на Енгин.

# 719
  • Пловдив

Добро утро дами в събота.

Общи условия

Активация на акаунт