:: Един триместър ми остана, за да стана ФЕВРУАРска мама! ~ тема 8 ::

• 34 312
  • 741
  •   1
Отговори
# 615
  • Пловдив
като стана дума за фризьор , момичета вие постригвате ли се по време на бременността , защото аз не - мъжа ми не ми дава СУЕВЕРИЯ  bash
И се подстригвам (стига да успея да стигна до фризьора), и се боядисвам, и се епилирам, и се гримирам Simple Smile Не робувам на подобен род суеверия.

Амин, на същото мнение съм  Peace

Иначе тумбачета, аз малко се позагубих ама около мен нищо ново - не съм правила никакви покупки нито за бебето, нито за предстоящите празници  Confused

Нямам търпение само другата седмица да отида на преглед и да видя вече колко сме големи, пък и доки вече трябва да каже как сме разположени и да говорим за раждането  Crazy Иначе ние си риткаме - нали все казвам на таткото, че малкия ще го раждам с калеври, не спира да се бунтува  Mr. Green Искам вече и работа да свършвам, че не издържам там на онези калпави столове - гърбът ще ме умори + безсънието, което получавам напоследък е мечтаната от мен комбинация  Twisted Evil

много ме мързи ама тичкам се оправям за раута - на всички тумбачета много хубав и успешен ден  Hug

// и този път нещо се затруднявам с избора на заглавие за следващата тема  Rolling Eyes

# 616
  • София !
Дени и бъни бяха питали за усещането на бебенцата - мнгоо е важно да ги усещате всеки ден поне по няколко пъти. Не нон стоп, но ако нещо ви усъмни, седнете по-свити на стол например и веднага ще се раздижат (особено ако са с главата надолу). Пипането на корема обикновено също действа, но ако имаш склонност към контракции и чувствителна матка, не бива да се пипа.
С една дума, следете да усещате през деня бебенцата, че това е много важно!!!

Бъни, уникални заглавия на темичките!!!!
Мерси  Peace За усещанията - Аз я усещам по няколко пъти не е като да не я усетя изобщо ! Въпроса е че преди 2 дни не се спираше , а сега от дъжд на вятър , та това ме притесни . Иначе аз като седя на компютъра съм си все свита , и пак не се движи толкова . Нищо важното е че все пак я усещам . Чудя се обаче има ли някакъв интервал , т.е. колко горе долу пъти трябва да я усетя през деня ? Някъде бях чела че около 10 , или тука някой го написа , нямам спомен вече Simple Smile

# 617
Момичета, и аз по-различно го усещам вече бебето - вече не рита така свободно както преди - сигурно му става по-тясно в коремчето. Иначе и аз съм в 27 г.с. + 5 дни. Даже онзи ден се бях ошашкала заради зъболекара - да не би нещо да му е станало на хайвана... Но си го усещам, просто не рита така силно...

На фризьор си ходя, ходя си и на кола и на маникюр - даже бих искала и по-често да мога да се глезя, но нямам време... И без това изглеждам като бъчвичка, не ми се иска да се занемарявам допълнително...

А за запис на тонове от коя седмица всъщност трябва да започнат - разбирам, че различните доктори практикуват по различен начин, но сигурно има конкретна седмица, от която са задължителни. С предната ми бременност за първи път ми правиха два дена преди да родя  #2gunfire Явно са си поспестили усилията...

Забравих да кажа, че и аз вече виждам зор седнала по цял ден. Ужасно ме боли гърба и под ребрата ми подпира. Вечер като се прибера вкъщи едвам се разгъвам и гледам да си полежа на дивана. Не ми е ясно как ще издържа още месец на работа...

# 618
  • София !
Момичета, и аз по-различно го усещам вече бебето - вече не рита така свободно както преди - сигурно му става по-тясно в коремчето. Иначе и аз съм в 27 г.с. + 5 дни. Даже онзи ден се бях ошашкала заради зъболекара - да не би нещо да му е станало на хайвана... Но си го усещам, просто не рита така силно...

Като стана дума за зъболекар . Точно за това писах , и в групата в фейса . Налага ми се да отида , че имам един зъб с дупка , и започна да ме боли . А като знам че за да ми умъртви нерва , ще се наложи да ми сложи арсен се притеснявам . Тъй като прочетох че не бил много препоръчителен по време на бременност  Thinking Ама искам не искам ще ходя , то пък не може да си търпя болка особено в зъбите , то не се търпи !!

# 619
 Simple Smile Много хубави предложения за новата темичка! Едно празнично ми станааааааааа  Flutter Днес украсихме на работа и вече съвсем не ми се бачка  Joy Дано да ми е простено  Peace
Вчера реших да си направя бюджет за бебка и лошо ми стана  Cry Уж все дрбни неща, а изведнъж ударих хилядарката  ooooh! И то с непълен списък и без количка. И гледах да ограничавам нещата доста - 4 бодита с дълъг ръкав, 2 с къс, 4 ританки, 5 гащеризончета ......... Как ви се струва? Даже не сложих комплект за изписване и пак  cry Един космонавт, 2 чифта спално бельо, обиколник, одеалце....... От скъпите неща са верно 5 стотака ама - креватче - 267, матрак - 80, два протектора за него - всеки по 12 лв (ДАЛИ СА НЕОБХОДИМИ ТИЯ ПРОТЕКТОРИ???), Бебефон - 130, защото искам да е хубав (дано някой не даде за да не го купувам  Praynig) На слинга даже не съм сметнала цена  ooooh! Може би ще си купя плат и мамито ми ще ми ушие, за да ми излезе по-евтино  Simple Smile
Та така сумата набъбна без дори да съм смятала какво ще ми трябва за болницата  Cry А аз все си викам какво толкова трябва да купувам, не е страшно...... Надявам се на спонсори и дарители  Laughing
До избор на екип изобщо май не мога да стигна  Sad А и като се замисля аз дори не зная кого да избера, като не съм запозната. То всеки може да ми даде мнение, но едни може да са доволни от определен лекар, други - не. А моето АГ не изражда. Свекъра ако измисли нещо ще видим не знам. До колкото разбрах, добри са ни лекарите и екипите в нашата болница  Simple Smile А и моето мнение е, че ако ще те скопосват, то може да е при всеки и навсякъде - платил или неплатил, частно или държавно - все тая. Ама няма да мислим така - всичко ще е ОК  Simple Smile За сега съм спокойна  Simple Smile Ама като ме хване паниката какво ще правя не нам  Confused
Аз ФМ няма да правя сега - тя и без това моята беше на 2 пъти - в 20-та и в 24-та седмица. Единствено ме е яд, че няма пак да си я погледам - толкова ми става миличко  Flutter Както Vili_R, и аз бих се радвала да видя как се прозява и мига  Simple Smile Вяра - А, разбирам вълнението ти  Simple Smile Чудесно е!
Беба стана много активна напоследък. Даже взе малко болезнено да шава, ама се търпи  Simple Smile Аз като й пусна детски песнички или й пея тя тогава доста се размърдва - защо не пробвате  Thinking
Не съм се подстригвала newsm78 Ама не толкова от суеверие, ами не знам аз по принцип рядко го правя оставям я тя пораства много и после клъц-клъц късичко. Не им се връзвам на тия суеверия. Обаче моя приятелка каза НЕ - не дава  Laughing На момчето се режела чурата, а на момичето - красотата  Joy И аз я слушам сега  Joy

Олях се мацки, която иска да чете  Laughing

# 620
Здравейте маминки
за риткането съм чувала че се ляга настрани и за 1 час трябва да има около 10 движения, но не се притеснявайте и аз съм имала дни в които съм я усещяла много малко и после пак си възвръща ритъма, но ако ви е много притеснено най добре се консултирайте с доки

За записи на тонове и при мен не са започнали но съм се доверила напълно на доки

за тичането нагоре-надолу и аз още тичам ама нямам избор но още малко и ще.дойде блажената почивка

за подстригване и аз не съм се но си ходя на фризьор и си правя прически, тя вуйна ми е фризьорка и съм често с прическа когато имам време, а за гримиране и другите козметични процедури си ги правя редовно

Много хубави предложения за нова тема и аз замислям едно но ще видим дали ще го пиша или ще гласувам за едно от тези защото те са достатъчно хубави

нямам тарпение да дойдат празниците вече

стига толкова пожелавам ви приятен следобед

# 621
Само да кажа за протекторите за матрак, аз първия път си купих само един, върши работа, няма нужда от друг, просто ако изпусне памперса или повърне бебето, по-скоро като стане по-голямо детето. Но понеже са като мушамяни от долната страна и от прането се нацепват и тогава все едно няма протектор, пропускат си здраво. Затова сега си взех един доста по-скъп, да видим дали ще се нацепи  Thinking
Дано и на мен да ми дадат бебефон, че и на мен не ми се дават 150лв за хубав, а то от другите изобщо няма смисъл, губят си обхвата, пръщят  ooooh!

# 622
 Hugпривет!
Да се похваля вчера бях на консултация,беба се е обърнала и много се израдвах,дано си е надолу с главичката при раждането,накрая да не ме изненада като кака си ,че секциото ми е сигурно:DУтре ще пусна и кръв за изследване и ще си взема болничния.Днес пък едно слънце,,аз ще се възползвам за разходка,че другата седмица ще е истинска зима. HugДо скоро!

# 623
Браво на всички мами, кото са минали на прегледи и са щастливи от срещите с бебчетата!!! Hug Hug Hug

Дейнджъл, няма как без протектор (освен ако не ти се пере матрак, де). За да не се прецака го пери на 40градуса и слаба центрофуга. Аз имам няколко за легло и няколко за повивалника и нито 1 не ми е нацепен. Новородените често повръщат, да не говорим ако изпусне памперс, че се напишкват или наакват. По-скоро обиколника може да го спестиш и да ползваш навито одеяло или кърпа от вашите. А дрешки няма ли кой да ти даде? Ако искаш да питам една майка от Шумен от другата ми отчетна тема?

# 624
Здравейте,момичета!Днес бях на преглед и съм много доволна.Бебка е 1,430 гр.Расте,но много се криеше и не успяхме да я хванем хубаво за снимка Simple Smile. С главата надолу е, дано не се върти много до края.А за мен док каза,че съм за нормално раждане.Водите са ми малко под нормата,но не било проблем .
Ние чакаме кошарата да дойде другата седмица http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=12848&cat=105 .
И май вече е време да започна да събирам по-активно неща за бебка,че сега като дойдат едни празници ...  santa2

# 625
Svetlana2288 Точно такова легло съм си харесала и аз и другата седмица ще го поръчвам Simple Smile

# 626
  • Бургас
И гледах да ограничавам нещата доста - 4 бодита с дълъг ръкав, 2 с къс, 4 ританки, 5 гащеризончета ......... Как ви се струва? Даже не сложих комплект за изписване и пак  cry Един космонавт, 2 чифта спално бельо, обиколник, одеалце....... От скъпите неща са верно 5 стотака ама - креватче - 267, матрак - 80, два протектора за него - всеки по 12 лв (ДАЛИ СА НЕОБХОДИМИ ТИЯ ПРОТЕКТОРИ???), Бебефон - 130, защото искам да е хубав (дано някой не даде за да не го купувам  Praynig)
Дрешките, които си написала, за начало са добре.  Peace После малко по малко ще си купуваш каквото ти трябва. Както Шуши е написала, обиколник чак толкова не ти трябва. Аз изобщо не съм ползвала, няма и да купя.  Simple Smile Протектор за матрак също не съм купувала. Вместо това, намерих едни подложки, които пак се слагат под чаршафа, но са по-малки като размер. От едната страна мушамяни от другата - хавлия или памучни. Има и още едни, които ползвам до ден днешен за каката, за всеки случай. Едни зелени подложки, приличат на  ... newsm78 абе, на памперси. Примерно 80/50 (не съм сигурна за размера. От долу са найлонови, отгоре имат едно покритие като памперс и вътре има нещо подобно. Уф, много сложно го обясних. Много отдавна ги купувах, ама ми се върти в главата не повече от 2 лв бройката.

Много се радвам за прегледите ви, момичета. Аз съм на 8,12 и нямам търпение вече.  Simple Smile

# 627
Шуши-, благодаря ти за предложението за дрешки! Обещаха ми да ми дадат, но не зная още какво... Все пак мислех да си купя и аз малко, ама може да почакам пък да видим какво ще ми дадат  Simple Smile Нали първите месеци бързо ще ги израсте, няма смисъл да са много.
Тези протектори на Бертони http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=5360&cat=31
дали вършат работа? Реших да се 2, за да мога като изпера единия да сложа другия  Thinking
А обиколника може да го отложа с няколко месеца  Thinking Kalinka Malinka , може би наистина не е толкова необходим. Една приятелка ми беше казала също, че никога не е ползвала. Ще помисля и за това  Thinking

# 628
  • Бургас
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=12750&cat=31
Нещо такова имам предвид

# 629
  • София
Само да кажа за протекторите за матрак, аз първия път си купих само един, върши работа, няма нужда от друг, просто ако изпусне памперса или повърне бебето, по-скоро като стане по-голямо детето. Но понеже са като мушамяни от долната страна и от прането се нацепват и тогава все едно няма протектор, пропускат си здраво. Затова сега си взех един доста по-скъп, да видим дали ще се нацепи  Thinking
Дано и на мен да ми дадат бебефон, че и на мен не ми се дават 150лв за хубав, а то от другите изобщо няма смисъл, губят си обхвата, пръщят  ooooh!

Аз протектор миналия път взех от Хепи Дриймс, не беше евтин, към 20 и няколко лева беше, но пък според мен е страхотен - с ластици, отгоре е с фин хавлиен плат, а отдолу е нещо като гумиран, но много финно, не се е нацепил до сега (5,5 г. ползване). И не спарва. Честно казано, то и детето нито е повръщало, нито е мазвало леглото си. Пера на 40 градуса.

Общи условия

Активация на акаунт