Плюсове и минуси на кварталите в София-2

• 618 787
  • 6 123
  •   1
Отговори
# 5 055
  • София
Плащат плащат. И то към община Лозенец, и районирането им е почти централно. Колкото и да ги оплювате хората, имат не по-малко право от вас държавата(общината) да си изпълни функциите. Дали ще стане - много ме съмнява  Peace

# 5 056
Не плащат и заплашват, че няма да плащат. Кметът сигурно не спи от страх.

# 5 057
Никой не ги плюе. Аз напълно подкрепям хората, но е редно да си плащат данъците.

# 5 058
Извинете, но не е ли малко наивно да купиш имот в квартал, в който съседния блок е на три метра от прозореца ти и след това да изискваш нормално градоустройство и да има къде да разхождаш детето си? Той мачът е свирен вече, копае се следващият изкоп, събират се вноските още на чертеж на следващите желаещи. Как става тоя номер да има нормални остояния и въздух между сградите - то да не е кубче да го преместиш? Най много да се асфалтират тези алейки, които сега служат за улици и до там - то няма място за тротоари, какво остава за градинки, поликлиники и училища. Та аз всъщност не съм наясно какво изискват сегашните жители на Витоша от  общината, след като когато е трябвало, те не са го изисквали Иване.

# 5 059
Там става въпрос за елементарни неща като тротоари и улици.

# 5 060
Милитана, но може да купиш на място, където е имало достатъчно отстояние и да ти изцвъкат сграда отпред. Това извън дискусията за Витоша.
Иначе там, откъдето аз минавам често, няма нормални тротоари.

# 5 061
Там не тротоари, ами дори улици няма - има някакви асфалтирани отсечки, които отляво и отдясно преливат в калта, пълни с кратери и това е.
Но е хубаво, че протестират и създават дискомфорт на общината, иначе никой няма да чуе за тях. Догодина има местни избори - ще им направят един тротоар и ще им обещаят детска градина, но без протести и това няма да получат. Така че да продължават.

# 5 062
Общината не им е длъжна за нищо. Аз не бих си мръднала пръста. Като купуваш апартамент на поляна - оправяй се.

# 5 063
Добре, че нищо не зависи от теб.

# 5 064
Не е много сигурно Wink

# 5 065
За мен невинни няма в тази история с Ливадите и Вадите. Общината е ясна, спор няма, но маса купувачи пък са на другата крайност - искам ново и достъпно, и точка!  И се мислят за по-хитри от всички, които купуват стари панелни жилища на същата цена, но в квартали с вече уредена инфраструктура. Е, да, ама няма как да искаш нещо, което елементарният разум показва, че няма да стане. Или ако го искаш и си мислиш, че си най-хитър точно ти да го получиш, а другите са глупаци, накрая се озоваваш в ливадите без инфраструктура, пък после друг ти е виновен. Като имаш ограничен бюджет, все с нещо правиш компромис. А хем ново, хем хубаво няма как да е и достъпно за масовия купувач. И никъде по света не е достъпно. Експериментът, наречен социализъм, точно това показа - не може да има за много по много. А докато има такива клиенти,  ще има и инвеститори, и подкупни чиновници да се възползват.

# 5 066
За мен невинни няма в тази история с Ливадите и Вадите. Общината е ясна, спор няма, но маса купувачи пък са на другата крайност - искам ново и достъпно, и точка!  И се мислят за по-хитри от всички, които купуват стари панелни жилища на същата цена, но в квартали с вече уредена инфраструктура. Е, да, ама няма как да искаш нещо, което елементарният разум показва, че няма да стане. Като имаш ограничен бюджет, все с нещо правиш компромис. А хем ново, хем хубаво няма как да е и достъпно за масовия купувач. Експериментът, наречен социализъм, точно това показа - не може да има за много по много. А докато има такива клиенти,  ще има и инвеститори, и подкупни чиновници да се възползват.
Именно.

# 5 067
Аз не съм забелязала във Витоша цената на НС да е по-евтина от тази в Младост, Мусагеница или СГ. Не знам къде ги гледате тези цени, в които НС във Витоша е по-евтино от панелките в кварталите. Говорим за построени сгради с акт 16, не за зелено и поляна.

# 5 068
  • София
Аз продължавам да недоумявам, защо прехвърляте вината на крайните купувачи. Инфраструктурата е грижа и задължение на Общината. Във Витоша (а и не само там, а и в Малинова долина, Манастирски ливади и т.н.) не говорим за незаконно струпани бараки, чиито собственици са се сетили сега че искат да живеят нормално. Става дума за сгради, построени законно с всички разрешителни и плащащи данъци. Дали хората са си купили апартамента на зелено, докато наоколо са били пасища или при вече получен акт 16 изобщо не е важно и няма никакво отношение по темата. Тези хора заслужават нормална инфраструктура също както тези, живеещи в долен Лозенец

# 5 069
  • София
Напълно съгласна съм с Onna. Също така не смятам, че е възможно да се купува само в райони с изградена инфраструктура - трябва да има нови райони, и те трябва да си вървят с инфраструктурата. София отдавна не е с население 300,000.

Общи условия

Активация на акаунт