Плюсове и минуси на кварталите в София-2

• 616 076
  • 6 123
  •   1
Отговори
# 4 350
Не слушай всеки какво ти говори тук. Ти ще го вземаш за инвестиция. В Дружба цените тепърва ще скачат. Около метростанцията до 2-3 години всичко ще е застроено, вече са издадени някои разрешителни. Така че при изгодна оферта купувай смело, ще го лъснеш после и ще му цоцаш един хубав наем.

# 4 351
Мда, слушай само Иван Михов.

# 4 352
За апартамент, намиращ се в блок, до който живеят цигани няма да вземе голям наем. Това се води негатив, който намалява цената - и пазарната, и тази на даване под наем. По същия начин моя приятелка в Овча Купел плаща под 300 лв наем - защото е близо до Факултета. Независимо от броя метростанции. В противен случай цените в Дружба щяха да са наравно с тези в Младостите.

# 4 353
Да, това с циганите е голям негатив. Но като цяло цените в Дружба бележат голям ръст и ще растат още тепърва. Сега като започне якото ново строителство, това ще вдигне и панелките.

# 4 354
Точно до Фантастико ли? Там са си точно цигански блокове, има едно ново блокче на Контракт сити, то е населено с българи. От другата страна на моста за летището няма цигани и е спокойно.

# 4 355
  • София
Контракт сити не строят ли там, някъде отвъд езерото обаче. или греша мястото? Имам позната, гаджето й купил там в Контракт, още есента, ама доколкото знам още е в строеж. Много се смяхме с нея. Казали на момчето, има още два апартамента свободни, на чертеж били, ние отваряме понеделник в 8ч. Елате веднага в 8ч., че да си изберете поне един от тези два. И той наистина отишъл и капарирал. Щях да падна, такова нещо не бях чувала от 2007ма насам.

Последна редакция: ср, 07 фев 2018, 16:50 от Yangdze

# 4 356
Да, видях го и Контракт ситито. Преди малко се връщам от района. Честно казано не видях много цигани, влязох и във Фантастико, хора като хора Simple Smile Утре мисля да направя още една разходка.

# 4 357
А през лятото, компенсира ли с хлад

О, да, през лятото е хладно и приятно. В тази част Борисовата градина е лесопарк, т.е. почти с гъстотата на истинска гора, и през лятото е много приятно наоколо.

С тези бълхи ме замислихте....възможно ли е да идват от гората. Според мен по-скоро има такива гадинки до обори и кокошарници, тоест до места, където се отглеждат много животни, не до зелена площ и гора.

Навсякъде, където има котки, кучета, мишки, има и бълхи по тревата. Около парковете има допълнително катерици, порчета и подобни животинки, които също пренасят бълхи и кърлежи.
Дори само някой да храни котки около входа или в градинката пред вас, ако сте на нисък етаж и общината не пръска, пак ще има бълхи.
Живяла съм близо до предпоследната спирка на автобус 76 в кв. Гоце Делчев - ами имаше си бълхи - от зелените площи между блоковете, а според мен и от мазетата.
Редовно пръскане си иска - по няколко пъти на сезон, и грижа от общината.

# 4 358
Минах тия дни с колелото точно от там през парка и ни подгониха 3 нечовешки големи кучета. То верно, че на страха очите са големи, ама на мен ми се сториха като върколаци.

# 4 359
Контракт сити не строят ли там, някъде отвъд езерото обаче. или греша мястото? Имам позната, гаджето й купил там в Контракт, още есента, ама доколкото знам още е в строеж. Много се смяхме с нея. Казали на момчето, има още два апартамента свободни, на чертеж били, ние отваряме понеделник в 8ч. Елате веднага в 8ч., че да си изберете поне един от тези два. И той наистина отишъл и капарирал. Щях да падна, такова нещо не бях чувала от 2007ма насам.
С Контракт сити наистина е така. Колебаехме се между тях и блока на Идея билдингс в Студентски град. Всичко се изкупи на абсолютно зелено....Взехме един от последните апартаменти на Идея б., капарирахме май месец, а септември получиха разрешение за строеж....

# 4 360
  • София
Дружба е леко набеден квартал, тъй ми се струва. аз там не съм живяла ама често минавам по работа или друго. Ами какво му има, панелен комплекс като компекс. Що Младост да е нещо повече не разбирам?? Метро имало, то и в Дружба има. Ама Дружба било ниско и мръсен въздуха, последните замервания на ужасно мръсния въздух в Сф показаха точно обратното. Цигани имало, ами цигани има на много места в Сф.
Дружба си има не лоши места, има метро, има трамвай 20 -сет който е удобен и аз го харесвам, с него се плъзва към центъра, Цариградско е от другата страна и също удобно, Дъ Мол е близо  и т.н., добре е, най- общо казано.  
Аз ако сега търсех, и ако цената ми е определяща бих търсила Дружба, Слатина, Хаджи Димитър   в никой случай прескъпия Младост

# 4 361
Ние ходихме на няколко огледа в Дружба, апартаментите бяха приятни, но повечето бяха в ужасни блокове- стари, смърдящи, в единия не работеше асансьора, и то очевидно от много години...Само един беше с хубав ремонтиран вход и до бъдеща тогава, вече настояща спирка на метрото...Но панел от 60те, и то с неподдържани общи части...ами..не се решихме.

# 4 362
Също така плюс е, че лесно се излиза от квартала. Булевардите са широки и няма задръствания като в Младост. Само дето всичко е доста запуснато и изглежда мизерно. Младост изглежда по-поддържан в моите очи Simple Smile Ако вземат да ремонтират тия булеварди, кварталът ще светне и лека полека ще започне да си променя и лика.

# 4 363
В Дружба имаше нещо, че се бавеше кадастралната карта или някакъв план и затова доста години строителството из квартала е замряло. Преди няколко месеца ходих на два огледа, бях споделяла - единия отвъд Цариградски, зад магазините на Юск, Билла, до едно училище. Далеч от всичко, има автобусна спирка само, но там сама не бих минала. Имаше наблизо разни бараки с кучета, които направо си лаеха и гонеха "натрапници".

Другия до нов строеж на Контракт, като излезеш от метрото, преминаваш покрай езерото, точно до поликлиниката. Там не бих стъпила нито сама, нито с никого Simple Smile И цигани имаше (незаконни според мен къщурки), преминаващи каруци, глутници бездомни кучета, а по-сигурния път беше покрай булеварда, към метрото, че е оживено. Но няма абсолютно никакъв тротоар. Иначе в други части на Дружба съм преминавала, нормално си изглеждаха.

# 4 364
А ако удължат "Копенхаген" и свържат Дружба и Младост ще стане още по-добре.
Да махнат храсталаците отстрани на булевардите, да сложат малко зеленинка, ама нали все няма пари...

Общи условия

Активация на акаунт