СЕДМИ клас - първи срок - 3 тема

• 27 484
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Мами, ето отговорите на 21,22 и 23. На 24 не ми се чете добре знакът пред 8 в полинома А. Може ли някой да сподели + ли е или -? Повече клоня към -, но дали е така?

21) А и 3, Б и 1, В и5, Г и 4
22) А (-1); Б 42 и 6/7 %  ; В 7; Г да
23) 72 или 108 градуса в зависимост от това откъде  стартираме с пропорцията.

Ако питаш за теста на Милениум -пред 8 в24 задача има "+"  Wink

Мерси.   bouquet
=> 24) m=-2/21; m=8

# 646
Мами, можете ли да ми изпратите теста? Моля !

# 647
  • София
Ок,ама едва ли  е вярно. Crazy

Иначе така я "реши".От т.H продължи до т.B.
Ъгъл AHC външен за ъгъл CBH.Следователно ъгъл AHC е по-голям от ъгъл CBH.    /Следов.AHC е по-
Ъгъл CBH външен за ъгъл ABH .Следователно ъгъл CBH e по-голям от ъгъл ABH.  / голям от ABC.
 Embarassed
Всъщност каза,че този урок днес са го вземали в у-ще.
Не е вярно. ЕДин ъгъл, за да е външен за друг, трябва да е съседен на него. Неговите не са такива.

Последна редакция: вт, 20 ное 2012, 23:30 от ganis

# 648
Ние външните ъгли ще ги вземем днес или утре, погледнах. Защото не ги е взел реших задачата със сбор от 180 градуса на двата триъгълника, обаче правилото ни е от начална степен още, не ме питайте кога са го вземали, знаят го, сигурно им е от СИП-а.
Иначе външният на един ъгъл в триъгълник е съседен и сборът им е 180 градуса,какъвто е сборът на този ъгъл и останалите два на триъгълника. Затова и външният е по- голям от всеки един от останалите два несъседни му в триъгълника. Ама и аз как обяснявам... Пусто, вкъщи без чертеж не мога да обясня по предмета.

Ганис, обемен ми се вижда материалът. Ще успеят ли да го вземат? За упражняването по- нямам притеснения. Слава Богу в училище тази година се упражняват добре, детето разбира и си изрешава всичките задачи от сборника, но ще стигнат ли края преди матурите? Или ще отпаднат последните теми от изпита, а ще ги вземат след него?
Благодаря ти за разработеното решение на платноходката.

# 649
Стига стреля бе, Непокорна, тя по- трудното е доказала Joy

Успя да ме разсмееш искрено!!!  Joy
Щерка ми по принцип си има математически талант да открива неоткрити до сега теореми, аксиоми и пр. Mr. Green
Бясна съм, защото още от самия чертеж, без да се замисляш да решаваш, се вижда, че двата ъгъла нямат нищо общо по между си, какво остава да са равни...

Нали  Mr. Green Аз пък знаеш ли как лаишки я реших:
Ъгъл АВС е = на 180 - минус сбора от другите два. Ъгъл АНС е равен на 180 - сбора от част от предните два ъгъла  Joy, значи е по- малък  Joy, да ама как математически да облека моите мисли  Embarassed

# 650
Рая, като моята идея е, само че аз първо доказвам, че ъглите към А и С на малкия вътрешен триъгълник са по- малки от ъгли А и С на големия и след като сборът от всички ъгли на двата е един и същ, то остава ъгъл Н да е по- голям от  ъгъл В.

"Ъгъл АВС е = на 180 - минус сбора от другите два. Ъгъл АНС е равен на 180 - сбора от част от предните два ъгъла  , значи е по- малък  , да ама как математически да облека моите мисли"
АНС е по- голям от АВС. Това точно съм описала, но няма как да закача чертеж. Затова съм опитала да обясня.

Последна редакция: ср, 21 ное 2012, 09:03 от Judy

# 651
Рая, като моята идея е, само че аз първо доказвам, че ъглите към А и С на малкия вътрешен триъгълник са по- малки от ъгли А и С на големия и след като сборът от всички ъгли на двата е един и същ, то остава ъгъл Н да е по- голям от  ъгъл В.

"Ъгъл АВС е = на 180 - минус сбора от другите два. Ъгъл АНС е равен на 180 - сбора от част от предните два ъгъла  , значи е по- малък  , да ама как математически да облека моите мисли"
АНС е по- голям от АВС.

Успокоих се, има наченки на геометрична мисъл и у мен  Mr. Green

# 652
Не се радвай. Аз съм само един седмокласник, все пак... Simple Smile Иначе си има професионалисти.

# 653
  • София
Абе, хора, какво ви става, сън не спите с тези задачи! На моя му предложих отново една от обсъжданите, ама нъцки, пак не ще!

# 654
Добро утро майчета!
Днес е ден на християнското семейство-желая Ви здраве и успехи на малчуганите! smile3525

Последна редакция: ср, 21 ное 2012, 09:20 от Sause baus!

# 655
Лично аз имам един изключително гаден случай с едни домашни насилия и две деца и съм на компа вече втори ден, потънала в четене и писане, та разтушавам от време- навреме. Поне да е с нещо и приятно, и полезно- викам си аз.  Simple Smile

Ох, мерси, Sause baus, баш като за случая ми е... Sad

# 656
  • 1st floor
Пожелавам на всички много здраве, семейно разбирателство и щастие!!! Hug

Задачката от вчера ще я мъчим и днес. Заръчала съм довечера решението да е на бюрото...Да видим какво ново умно ще измъдри!!!  Mr. Green

# 657
  • Варна
Добро утро!Честит ви празник,много любов и семейно щастие! Hug
Знаех си аз,че е грешна.Щях да се учудя на обратното. Simple Smile
Непокорна ,дръж ни в течение за новите доказателства! Mr. Green Heart Eyes

# 658
Непокорна ,дръж ни в течение за новите доказателства! Mr. Green Heart Eyes

И открития  Wink

# 659
Честит ни ден на християнската младеж и семейство! newsm51

ooooh!Днес пак ще има: какво ще ми купиш за празника Shocked

Общи условия