СЕДМИ клас - първи срок - 3 тема

• 27 515
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
  • софия
Здравейте и от мен мами!Днес госпожата по БЕЛ на дъщеря ми е казала,че формата няма да се променя- остава преразказ.Била получила официаллно писмо от министерството.Във вторник ще имаме родителска и ще поразпитам по подробно.
slon:Много здраве,щастие и хубави моменти ви желая в новият ви дом!

# 601
  • София
Здравейте мами!Вече почти месец не съм се появявала, но си имам основателна причина - най-накрая се нанесохме в нов дом и честно да ви кажа нямах никакво време.Връщам се да ви чета, че гледам много сериозни теми сте подхванали.

Честит нов дом! Пожелавам мир, любов и сбъднати мечти! Hug

# 602
  • 1st floor
Слон, честит нов дом и от мен!!! Много здраве, щастие и любов да има в него!!!  Hug

# 603
  • Варна
Честит ви нов дом,Слон! Само щастие и здраве в него! Hug

# 604
  • в полите на Балкана
Слон, много здраве, любов и сбъднати мечти в новия дом !

# 605
Slon - честит ви нов дом!  Пожелавам на теб и семейството ти  само хубави емоции , мир, спокойствие и уют в него!
Мили момичета, много сериозна тема сте подхванали. И аз съм била квестор. Впечатлението ми е, че има деца тръгнали с нагласата да препишат. Много е гадно. Особено сега - като знам, че всеки преписал се явява потенциален конкурент на моето хлапе... Права е Judi - децата трябва да са разредени до степен непозволяваща преписване. А и квесторите трябва съвестно да си гледат работата. Изпитът е от висока степен на важност. Контролът трябва да е на много високо ниво. Нарушителите - безкомпромисно отстранявани.
Нашият успех все така пада... осезателно притеснена съм, младежът гледа с виновно-отнесен поглед... #CrazyГоспод да му е на помощ! Praynig
 Кога ще започнат тези Пиза задачи??? В училище, а в курса сега мъчат ъгли, доскоро бяха на многочлени, но нито дума не се споменава за задачи с подробно разписване. Или пък задачи от типа - приложение на математиката в живота. Трябва ли да се притеснявам и за това?????

# 606

Кога ще започнат тези Пиза задачи??? В училище, а в курса сега мъчат ъгли, доскоро бяха на многочлени, но нито дума не се споменава за задачи с подробно разписване. Или пък задачи от типа - приложение на математиката в живота. Трябва ли да се притеснявам и за това?????

Не знам дали трябва, но и аз съм притеснена от тия задачи, нали съм ви казвала вече  Mr. Green

# 607
Слон, Simple Smile мир, любов и спокойствие  Simple Smile

# 608
  • I want it all and I want it now.
Спокойно и ние сме още на ъгли. Wink

# 609

Не знам дали трябва, но и аз съм притеснена от тия задачи, нали съм ви казвала вече  Mr. Green
Но те и задачите за ъгли искат разписване, като всяка геометрична, между впрочем. Даже дадох пример за една миналогодишна от матурата, точно за ъгли /мачтите и въжетата/. Нали се доказва твърдение? Трябва да се изпише начина, по който се доказва с математически символи и следвайки математически правила.
И тук ми стана любопитно- как ги решавате при вас?

# 610
  • София
Задачите от тип ПИЗА, не са нищо особено. Просто материалът е поднесен в по-различен формат- таблици, диаграми, попълване на текст.. Хубаво е да се решават паралелно с материала. Нали коментирахме няколкото сборници с такива задачи. Аз лично с моите ученици решавам паралелно и от тези сборници.

# 611
  • 1st floor
Пиза при нас решават в часовете по Математика ЗИП.

# 612
  • София
Джуди, тази с мачите и въжетата коя поред беше? Сега не ми се отваря изпита. Ако не е 23 или 24 няма смисъл от разписване. Само попълване на пропуснатите неща.

# 613
Дадох един линк из темата. Може да е била и с вписване на отговори, но не беше тестова.
Въпросът ми бе как сега се решават задачи по мат., които искат да се докаже нещо, без да се разпишат. Не мога никак да си го представя аз. Понеже Г.Д. се притеснява, не без основание, ако е така, че не "разписват" подробно, което не мисля, че е добре. А такава задача спокойно може да се падне и за разписване: "В училище, а в курса сега мъчат ъгли...но нито дума не се споменава за задачи с подробно разписване...".

# 614
  • София
Изисква се пълно описание на решението само на последните 2 задачи.
Ако задачата е само за попълване на празни места, да детето си я решава за себе си, но не разписва на белова.
Може би ти е интересно, как се разсъждава при такава задача. Както за всяка друга геометрична.
Ако искаш, мога да напиша решение на една такава от тип ПИЗА, т.е. да се види, как се мисли.

Общи условия

Активация на акаунт