Детски Градини Варна Тема 4

• 45 574
  • 752
  •   1
Отговори
# 630
За колко време се изкарва удостоверението за липса на задължения? И каква е цената?
За обикновена поръчка (7 дни) цената е 3 лв , в Изчислителния център. За експресна , мисля, че е 7 или 10 лв  Peace

# 631
А експресна дали може в инфо центъра под "Мусала"?

# 632
  • Варна
Може. Експресната е 10лв.

# 633
В обявените места на ОДЗ-тата приспаднати ли са бройките преминаващи деца от яслена към 1-ва група?
Напр. за ОДЗ Дружба има обявени 2 групи, общо 33 места. Това свободните бройки за нови деца 1-ва група ли са или в тези 33 места ще влязат и преминаващите от яслената група?

Последна редакция: пн, 18 мар 2013, 15:28 от Amica

# 634
За новите деца са само бройките.

# 635
Е, това е просто "чудесно " ooooh! ! Зад хотел Мусала ? Някой има ли представа, за къде точно става въпрос ?

РАЗДЕЛ II. ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН  НАБОР ОТ  ДОКУМЕНТИ
....
г/удостоверение от Община Варна, дирекция “Местни данъци”  за наличие или липса на задължения ,съгласно чл.87, ал.6 от ДОПК за предходната календарна година/издава се от „Отдел за обслужване на данъкоплатци“ в сградата на Изчислителен център или  Общински информационен център ( до хотел“Мусала“)/;

изпревари ме jensen, а за пенсионерите нямам думи, те навсякъде много "бързат" за спешни ангажименти и не благоволяват да дадат път на жени с малки деца...

Благодаря за информацията !

Ще ходя тия дни да се боря с пенсионерите тогава  Mr. Green !

# 636
Извинявам се,  ако  някъде вече има отговор, но не съм съвсем сигурна... сега набор 2009 трябва ли да вадят ново удостоверение при кандидатстване за свободните места или ако им поискат от заведението?

# 637
  • Varna
Здравейте!
искам да попитам следното:
ще кандидатствам сега за първа група в ОДЗтата,
ще подавам документите аз, безработна съм и съм регистрирана на БТ и съм си взела служебна бележка за това, че ще кандидатствам. Искам да попитам наравно ли кандидатстват безработните? пише, че по служебен път ще проверяват от НАп осигурителни права, какви по точно? - осигуровки не плащам естетствено, само здравни мога да си плащам сега.
и още един въпрос проверяват ли и другия родител за данъци?

благодаря предварително!  bouquet

# 638
Задължителния набор от документи как се представя?Във всяка една избрана градина(нали може да се изберат 4)се дават оригиналите ли?Или се подава само в една градина и така влизаме в системата.Защото пише че могат да се подадат в най-близкото детско заведение...Все още всичко ми е мъгла Blush И това не разбирам:"Заявления за новосформиращите се яслени групи към ОДЗ и първи възрастови групи към ЦДГ за следващата учебна година се подават в детските градини от 01.04 до 10.05. на текущата календарна година." А после пише:" Срокът за подаване на документи от родителите е едноседмичен"...Нали срока е от 1.04 до 10.05?

Последна редакция: пн, 18 мар 2013, 16:51 от bubka:)

# 639
В предишната тема мернах някъде се коментираше, че ако се занесат документи от двамата родители, комплектът документи се считал за пълен (един вид бонус). Има ли нещо такова? Простете за малоумния въпрос, виждам, че в правилата си пише само за единия родител. Просто си разсъждавам. newsm78
Бонус е само ако бащата носи автомат .... или пачка пари....
ххааха точно така, ама пачката под формата на дарение, все пак сме европейци...

# 640
Доколкото зная и дарение не помага Mr. GreenТака са ми казвали де...Нямам опит в пробите за подкуп Laughing

# 641
Задължителния набор от документи как се представя?Във всяка една избрана градина(нали може да се изберат 4)се дават оригиналите ли?Или се подава само в една градина и така влизаме в системата.Защото пише че могат да се подадат в най-близкото детско заведение...Все още всичко ми е мъгла Blush И това не разбирам:"Заявления за новосформиращите се яслени групи към ОДЗ и първи възрастови групи към ЦДГ за следващата учебна година се подават в детските градини от 01.04 до 10.05. на текущата календарна година." А после пише:" Срокът за подаване на документи от родителите е едноседмичен"...Нали срока е от 1.04 до 10.05?
От 1.04 до 10.05 се подава пълния комплект документи в градината, в която ти е удобно. Това за едноседмичния срок е, след като мине томболата на 31.05 . След това всяка седмица се обявяват свободни места (ако има) и може да се кандидатства за тях, ако става въпрос за т. 4.5

# 642
спомням си навремето брат ми като кандидатсваше, чакаха денонощно по опашки, и нищо не се получаваше, даваха по 400 лева на месец на частна градина, накрая плати да пребоядисат и освежат една от стаите в детската градина до тях и voilà място се намери

# 643
nikolovi,благодаря ти  Hug

# 644
Днес извадих бележката за данъците - експресна, за 10 лева - взимам я веднага. Отидох в 7:30 сутринта   ( вадих я от Общински информационен център ( до хотел“Мусала“)) , бях втора. До началото на работното време  (9:00 часа) станахме около 20 човека Simple Smile Така че ставане рано и чакане Simple Smile Пригответе се за мрънкане на възрастни хора - интересно за къде бързат толкоз, и разни други, които ще се опитват да ви прередят Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт