От къде да започна ?

• 4 659
  • 41
  •   1
Отговори
Здравейте! Взех окончателното решение да се разведа със съпругът си.

Заедно сме от 10 години , а женени от 4.Имаме момченце на 3 годинки.

Казах му вече, че искам да се разведем, той казва че ще се подпише където трябва, но защо ли се съмнявам...........Трябва ли първо да се консултирам с адвокат или първо с устни уговорки ..........

Притеснявам се за кого ще остане жилището.Купено  / с ипотека /е преди брака,  на имената на двамата, но една втора от стойността му ,са пари от родителите ми.

И бих помолила някой да ми препоръча добър адвокат от Велико Търново.

# 1
  • София
Задължително е консултация с адвокат в предвит обстоятелствата около жилището.Успех !

# 2
Да, още утре имам среща с адвокат.Притеснявам се, тъй като толкова неща разбрах за " съпружеското тяло" , че чак се плаша.
- не плащан негов потребителски кредит от 2 години
- дългове при лихвар и още куп заеми

# 3
Много е хубаво, че той е съгласен да подпише. Най добре е не само да се консултираш с адвокат, а дори да оставиш нещата на него/нея да подготви. Кажи всичко което те притеснява и те ще подготвят нужния документ.
Успех!

# 4
И така .........Вчера проведохме разговор и той е съгласен да подпише по взаимно съгласие, като неговата част от апартамента иска да даде на детето.

И все пак да попитам - как се справихте с тази раздяла , как свикнахте без човека до себе си и още много въпроси си задавам как..., как ..., как.......
Истината е, че аз имам чувства към този човек, но знам , че нямам бъдеще с него.

# 5
След като е съгласен с това гледай да стане по -скоро да не си промени мнението. Особено ако се посъветва с някой близък.

# 6
  • София
След като е съгласен с това гледай да стане по -скоро да не си промени мнението. Особено ако се посъветва с някой близък.

БАШ  Peace

# 7
  • ...на безопасно
И моя БНД се оказа пълен с дългове знайни и незнайни. Добре, че нямахме брак. Все съм си мислела, че поне година живяхме добре, ама явно с розовите очила съм била. Даже и заплатата му не знаех точно колко е. Пък за заеми да не говорим, чак като почнаха да го търсят съдия-изпълнители и пр. ми се светна. Само дето не разбрах какво точно ги е правил тези пари, при все че и заплатата му беше супер.....По-добре да не разбирам никога.
Задействай документи и подписи докато е топъл още. Побързай!!!

Колкото и да го обичаш, важно е че си осъзнала, че нямате общо бъдеще. Понякога е важно просто да постъпим ПРАВИЛНО.
Не казваш защо се развеждате.

# 8
На кратко ще разкажа нашия живот.
Харесахме се още щом се видяхме през 2002 год.Година по-късно живеех вече при него.През 2006 си купихме жилище, през 2008 се оженихме, а година по-късно се роди детето.Той беше най-отговорния баща.
През 2011 той напусна / съкратиха го от работа и той се превърна в човек , който не познавах.все по-често закъсняваше, все по-често се връщаше пийнал.Имаше хора, които го виждаха с други "18 годишни девойчета", а той винаги намираше оправдание, че няма нищо.

Но чашата преля, като разбрах за дълговете.Та аз не съм живяла " на широко" и много често за мен нямаше пари,а къде са отивали парите му и аз не зная.
Преди месец му дадох пари да внесе вноската по ипотечния кредит и преди 3 дни разбрах ,че той не я е внесъл. На въпроса къде са парите отговора беше " имах да давам и ги дадох"
Е това вече ме накара да се срещна с адвокат и до понеделник да приготвя документите.

ПС И един правен въпрос : Имота, който ще прехвърляме е ипотекиран, ипотеката е на двамата- Има ли от вас някоя, която е минала по този път

# 9
Дано всичко мине гладко за теб и детенцето ти Hug
Тия въпроси ги насочи към компетентен юрист-за да си най-сигурна, че постъпваш правилно и бързо, както те посъветваха момичетата, инък съпруга ти може да си промени мнението. Добре е все пак,че е разбран.Колкото до болката - тя е нещо нормално, през което минава всеки, изправен пред развод/раздяла.Надниквай тук -определено ще имаш полза, защото жените в тази секция са много силни личности-като калено желязо.

# 10

ПС И един правен въпрос : Имота, който ще прехвърляме е ипотекиран, ипотеката е на двамата- Има ли от вас някоя, която е минала по този път

Аз  Peace При нас разводът беше по взаимно съгласие. Апартаментът и ипотеката бяха на двамата. След развода БНД искаше да ми "продаде" /реално остави/ неговата половина от апартамента и да ми прехвърли изцяло ипотеката. Та първо при нотариус с документите /решение за развод, нотариален акт и този за ипотеката/ направихме покупко-продажба на неговата 1/2 идеална част, а после с новия нотариален акт в банката прехвърлихме ипотека изцяло на мое име.  Crazy

# 11
  • София
Да ви питам , когато разводът е по взаимно съгласие колко време отнема.От подаването на молбата за развод до делото за развод ?

# 12

Аз  Peace При нас разводът беше по взаимно съгласие. Апартаментът и ипотеката бяха на двамата. След развода БНД искаше да ми "продаде" /реално остави/ неговата половина от апартамента и да ми прехвърли изцяло ипотеката. Та първо при нотариус с документите /решение за развод, нотариален акт и този за ипотеката/ направихме покупко-продажба на неговата 1/2 идеална част, а после с новия нотариален акт в банката прехвърлихме ипотека изцяло на мое име.  Crazy
Благодаря за отговора!

# 13
Да ви питам , когато разводът е по взаимно съгласие колко време отнема.От подаването на молбата за развод до делото за развод ?

При мен беше за по-малко от 2 месеца . Peace

# 14
  • София

При мен беше за по-малко от 2 месеца . Peace

Благодаря   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт