изневярата

• 52 358
  • 965
  •   1
Отговори
# 600
Laughing Хайде сега, кой си прави заключения...Ако един човек е изневерил - това не го прави автоматично лош приятел примерно! И замисли се - ако същия този човек се разведе след известно време и създаде ново семейство с новата жена, стара любовница - и имат добро и сплотено семейство? Лош ли си остава за теб? Или мислиш, че пак ще изневерява? Нещо много прибързано лепиш етикети на хората...

не, но и с първия партньор е вероятно да е имал сплотено семейство, обаче....... гаранция, че ще го направи отново няма, но има факти, които показват, че веднъж е, какво пречи пак.
лично аз не бих залагал на дългосрочни отношения с човек, който е кръшкал (но не се заричам, щото знае ли се, кат те тресне хормона)

# 601
Говоря конкретно за това с какви надежди влизаш в една сериозна връзка. Е, там никъде не присъства изневярата като допустима. Но се случват дори разводи. Демек не се знае как ще се развият нещата. Дори самите ние как ще се развиваме.

Поздравявам те за упоритостта ти да обясняваш все едно и също, аз не бих имала такива нерви  Peace
Както по-напред вече казах: напълно споделям мнението ти

Трябват си доста нерви, за да ме убедиш, че няма как да осъждам нещо, само щото не знам дали в бъдещето няма да ми се случи Simple Smile Щото не сме знаели какво ще ни донесе утрешния ден. Ми така дай нищо да не осъждаме и за нищо да нямаме мнение. Някой убил... да не го съдим, утре може пък ние да убием. Някой изнасилил, що да го обиждаме човека, утре може ние да изнасилим. Така и с домашното насилие. Що да се мръщя, че съседът бие жена си... Утре може аз да подхвана моята... Нищо не е сигурно, нищо не се знае, всичко тече, всичко се променя..., светът е шарен... бла бла блааааа

# 602
Убийство и домашно насилие все пак се наказват от закона, нека не ги намесваме тук. Изневярата не е подсъдима и Слава Богу, иначе затворите щяха да се пръскат по шевовете  Joy

Иначе можеш ти лично да съдиш, когото си пожелаеш. Това обаче е очерк на твоята личност.
Никога не съм си позволявала да съдя хората за техния избор. Опитвала съм да ги разбера, да опонирам на неща, с които не съм съгласна, но не и да ги съдя. Никога не мога да се поставя напълно на мястото на другия, за да знам какво му е.

Ще ти дам още един пример.
Той е свестен, работлив. Тя е домакиня. Лека полека заприличва на глиган, озлобява се и започва да ревнува от всичко. Карат се, накрая той не издържа на този тормоз, реално, и иска развод. Тя казва, че ще се самоубие и не дава и дума да се изрече. Следват нон стоп заплахи какво може да се случи, той не може да я остави от жал и страх за самата нея. Слез няколко години борба без резултат - той си хваща любовница. Кой в случая е виновен и трябва да бъде съден?

# 603
Понеже съм с лабилна нервна система и лесно се отегчавам  Joy
с кеф ще се отпиша от тази тема  Laughing

Сбогом  newsm44

# 604
Стига де - сега ще и ти ще отидеш и ще кажеш, че аз съм виновна  Joy

Сетих се и още нещо по повод поста на

Laughing Хайде сега, кой си прави заключения...Ако един човек е изневерил - това не го прави автоматично лош приятел примерно! И замисли се - ако същия този човек се разведе след известно време и създаде ново семейство с новата жена, стара любовница - и имат добро и сплотено семейство? Лош ли си остава за теб? Или мислиш, че пак ще изневерява? Нещо много прибързано лепиш етикети на хората...

не, но и с първия партньор е вероятно да е имал сплотено семейство, обаче....... гаранция, че ще го направи отново няма, но има факти, които показват, че веднъж е, какво пречи пак.
лично аз не бих залагал на дългосрочни отношения с човек, който е кръшкал (но не се заричам, щото знае ли се, кат те тресне хормона)

Обикновено се изневерява, когато има някакви липси в отношенията. За някои не това е начина за оправяне, но за други – е, нека не го коментираме сега. По-важното е, че е напълно възможно утре този изневеряващ да намери човек, с когото нищо да не му липсва и тогава – ми идва малко пресилено вече, че чак фанатично – не се докосвайте до изневерявал някога, прокажен е...
Ако човек просто си е мъж за много жени /или обратното/ - на него пък за какво да му се сърдиш - на всички им е ясно - и на съпругата, и на любовницата, то това се надушва съвсем лесно.
Въобще случаи всякакви, нека небъдем ние съдници, това само един го може, пък и той е казал - и Богу не е драг този...знаете.

# 605

Той е свестен, работлив. Тя е домакиня. Лека полека заприличва на глиган, озлобява се и започва да ревнува от всичко. Карат се, накрая той не издържа на този тормоз, реално, и иска развод. Тя казва, че ще се самоубие и не дава и дума да се изрече. Следват нон стоп заплахи какво може да се случи, той не може да я остави от жал и страх за самата нея. Слез няколко години борба без резултат - той си хваща любовница. Кой в случая е виновен и трябва да бъде съден?

Двамата са си от един дол дренки. Заслужават прекрасната си взаимна житейска компания. Кво да ги съдя? Дай Боже всеки идиот да си намери лика прилика човек за себе си Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 606
Понеже съм с лабилна нервна система и лесно се отегчавам  Joy
с кеф ще се отпиша от тази тема  Laughing

Сбогом  newsm44

Сбогом

# 607

Двамата са си от един дол дренки. Заслужават прекрасната си взаимна житейска компания. Кво да ги съдя? Дай Боже всеки идиот да си намери лика прилика човек за себе си Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Прекали вече и мисля, че е време и аз да се откажа. Една по една отпадаме от темата... Whistling

# 608
Ти даваш някакъв краен и много хипотетичен пример. Случаите от реалността, които аз познавам, са далеч по-различни. В дъното на изневярата и нараняването на свестен, лоялен и готин партньор, обикновено стои лека скука от познатото, приемане за даденост, чувството, че ще се размине понеже е велик манипулатор/ка, избиване на комплекси от по-млади години, когато не е имал особен успех с другия пол, понякога и неочаквано влюбване. На един познат, сериен дон жуан, завоеванията не могат и на малкия пръст на съпругата му да стъпят, но той се има за голям играч. Както и да е. Случаи като този, който разказваш, не знам.

Не ме разбирай погрешно, напълно съзнавам, че всеки може да изпадне в трудна ситуация и не искам да съдя никого. Но не приемам и да смятаме лъжите и нараняването на партньора за нещо нормално, а напоследък ситуацията у нас върви натам.

# 609
Не можете ли да допуснете, че някои мъже просто имат по голяма жизнена и сексуална енергия...Важно е да имат специално и трайно отношение към своята жена, а че кръшнали малко там,...ами лошо, лошо,знам, ама на -не ги е срам! Laughing

# 610
Мога да приема и няма лошо, стига жената да е наясно и ок с това. А не пред нея да е един, а пред приятели съвсем друг. И ежедневно да я поставя в глупави и унизителни ситуации, за които тя дори не знае.

Същото важи и за жените с по-голяма жизнена и сексуална енергия.

# 611
Не можете ли да допуснете, че някои мъже просто имат по голяма жизнена и сексуална енергия...Важно е да имат специално и трайно отношение към своята жена, а че кръшнали малко там,...ами лошо, лошо,знам, ама на -не ги е срам! Laughing

Ние кво допускаме няма никакво значение. Важното е жена му какво допуска и как неговите действия се отразяват на човека, към когото има таквоз "специално и трайно отношение".

Аз туй "специално и трайно отношение" го разбирам така - виж сега мила моя - ти си специална за мен - специално ще спя в твоето легло само, специално ще ям от твоите манджи, специално ще се радвам на това колко хубаво си подредила и почистила дома ни, специално ще водя само теб на театър, специално пред приятелите си ще се явявам само с теб. Е, има едно нещо, за което няма да си ми специална само, ама.... то не е толкоз важно в крайна сметка.

# 612
С Кинчето съм напълно съгласна, и не само в тази тема, явно имаме сходно отношение към някои неща. Simple Smile Нофелет, с теб ясно, че нема да се разберем, но ако можеш приеми това с чувство за хумор. Че тъй, предпочитам мъжо да покръшква, отколкото да ми пили на главичката като тебе  ooooh!, да иска подредена къща и вкусни гозби, че и на театър да ме мъкне... Wink

# 613
nofelet, не знам на колко години си, но явно има какво още да изживееш...

Съществуват едни периоди във възрастта наречени "кризи", когато нещата се променят много. Особено между 30 и 40 и маааалко след 45 (и при мъжете и при жените) - ако си семеен от повече от 8-10 години и си влязъл в рутината започваш да променяш "железните" си принципи с такава лекота, че дори Господ би ти завидял. Обикновено тогава осъзнаваш, че в живота си си постигнал основното (семейство, дом, работа, деца и ей такива разни) и започваш да се "оглеждаш" за нещо ново за постигане (тук не визирам нов партньор) - ново хоби, нова работа, ще смениш къща и т.н.т. Това обикновено са моментите, когато се случват трайните изневери. Мъжете решават, че все пак имат срок на годност по отношение на хидравликата от кръста на долу, а жените влизат в най - продуктивната (чисто сексуално) възраст - да речем децата са поотраснали, нямаш толкова сериозни ангажименти и еднообразието те провокира да се разсейваш.
А пък хване ли ги жените "критическата", а мъжете "синдрома на застаряващия мъж"  тогава всички идеали се превръщат в глупави тийнейджърски  заключения...

# 614
Шам, според мен кризите нямат общо с убежденията на човек по принцип. А, че може да те тресне е ясно, но убежденията са си убеждения, ако ме разбираш. Никой от нищо в този свят не е застрахован, но и това пък не е живот...т.е. да нямаш лична увереност и вяра по някакви въпроси , само защото някой незнаен ден може пък и да те тресне нещо си или друго. Инак си много права. Peace

п.п. всъщност всички сме на едно мнение с малката подробоност , че едни са по-благосклонни към случилата се изневяра, а другите по принцип не  я харесват независимо от произхода и мотива и`.

Общи условия

Активация на акаунт