Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век"( Muhteşem Yüzyıl) тема 47

• 56 554
  • 733
  •   1
Отговори
# 405
Нямам представа какъв е истинският образ на Хюрем,аз я познавам само от филма.Дали се гаврят или не сценаристите с това също не знам...но така са преценили така го правят....тяхна си работа.Просто ми се искаше да видя и нещо наистина положително за нея защото тук няма идеални..всеки има и плюсове и минуси.В нея плюс...до момента не видях....освен това,че актрисата играе превъзходно и е красива.Въздейства с красотата си...ако бяха сложили Фирузе например....много от Вас щяха да си променят мнението.Самото излъчване и игра на тази актриса е мно по -слабо.

# 406
  • Мюнхен
Имам едно предложение към всички които са чели книгата за Хюрем..да я коментираме другаде .Тук много се смесва информацията от нея и филма.Имаше пост за Хюрем от рода"пишете каквото си искате всички знаем как завършва това...пилците се броят на есен.Е...аз например не знам.Не съм чела нито книгата нито турската история и коментирам във форум за филм.До колкото ми е известно снимките му още не са приключили....Изказвания от рода колко е велика и далновидна и умна и колко много неща е направила просто мисля,че за момента не са актуални.На този етап от развитие на серияла такива велики неща и блестящ ум в полза на доброто...не виждам.

Не съм съгласна. Ние челите книгите се примирихме с факта, че във филма има много художествена измислица. Аз лично дори се радвам, че е така, иначе щеше да е доста скучно. Но не можем да пренебрегнем факта, че тази жена е същетвувала, че не е коя и да е и затова казах, че е обидно за една реална личност да се говори или в случая да се прави филм и да и се приписват опити за самоубийство, без това да е било така или поне никога никъде не е споменавано. Това че не си чела книгата е ок, но защо ние, които сме го правили да нямаме право да го обсъдим? Нали това е форум? Ако беше филм за принцеса Даяна например и във филма се споменават опити за самоубийство, без това да е така, нямаше ли да има обидени, нямаше ли хората, които са чели за нея да се ядосват? Не мислиш ли, че има хора, които са  симпатизирали на Хюрем  още преди да гледат  филма или дори са и били фенове. Защо те да нямат право да споделят мнението си и да разкажат на хората, които не са чели, но може би се интересуват, каква е била тя?

# 407
Няма абсолютно никакво значение кога,защо и по кое време...защото.. без значение кога и по каква причина ...насилственото отнемане на човешки живот т.е УБИЙСТВО...е абсолютно неоправдано.Никой,никой ..човек.на този свят няма дадено това ПРАВО !!!Всички знаем кой може да ни го отнеме...нали?За едни господ,за други аллах и т.н.Животните убиват за да се хранят и живеят...но човек все пак е над тях...има разум !
Това иди го кажи в днешно време на едната крайност- талибаните и на другата крайност-Най-голямата демокрация, в която все още изпълняват  смъртното наказание.Едните пребиват с камъни, другите по-цивилизовано-слагат ги на стол. ooooh!И лошото е, че го смятат за редно, нали.
Да го кажем така.Хюрем няма сегашните адвокати.Води се самозащита. Peace

Последна редакция: нд, 11 ное 2012, 02:06 от ketti

# 408
  • Мюнхен
Никой нищо не каза за филма "Последният харем". Има ли някой, който да го е гледал?

# 409
Изказвания от рода колко е велика и далновидна и умна и колко много неща е направила просто мисля,че за момента не са актуални.На този етап от развитие на серияла такива велики неща и блестящ ум в полза на доброто...не виждам.
Абсолютно не съм съгласна ! Повечето следящи филма го свързват с историята на ОИ  ,а тези които са по-дълго време в темата знаят,  че имаше много дискусии ,бяха споделени много исторически данни .Какво е останало след смъртта на Хюрем е видно и няма смисъл отново да се изброява само това, че след 500г.е останала в историята като една от най-великите жени е достатъчно.Абсолютно се абстрахирам от романите които съм прочела ! Wink Peace

Ето пак същото...или аз не мога да обясня или просто не искате да ме разберете.Не коментираме турската история а излъчващият се в момента филм .Да, споделят се факти,данни,снимки от това какво е известно на историците но много от тези неща не са показани тук и няма смисъл да се коментират.За книгата...и аз си я купих но ще я прочета след като свърши серияла.Не искам да смесвам информация и образи...все пак това не е исторически ,документален филм.По тази причина се чувствам ужасно като така я величаете а аз и да искам не мога да видя във филма това величие.

# 410
Имам едно предложение към всички които са чели книгата за Хюрем..да я коментираме другаде .Тук много се смесва информацията от нея и филма.Имаше пост за Хюрем от рода"пишете каквото си искате всички знаем как завършва това...пилците се броят на есен.Е...аз например не знам.Не съм чела нито книгата нито турската история и коментирам във форум за филм.До колкото ми е известно снимките му още не са приключили....Изказвания от рода колко е велика и далновидна и умна и колко много неща е направила просто мисля,че за момента не са актуални.На този етап от развитие на серияла такива велики неща и блестящ ум в полза на доброто...не виждам.

Не съм съгласна. Ние челите книгите се примирихме с факта, че във филма има много художествена измислица. Аз лично дори се радвам, че е така, иначе щеше да е доста скучно. Но не можем да пренебрегнем факта, че тази жена е същетвувала, че не е коя и да е и затова казах, че е обидно за една реална личност да се говори или в случая да се прави филм и да и се приписват опити за самоубийство, без това да е било така или поне никога никъде не е споменавано. Това че не си чела книгата е ок, но защо ние, които сме го правили да нямаме право да го обсъдим? Нали това е форум? Ако беше филм за принцеса Даяна например и във филма се споменават опити за самоубийство, без това да е така, нямаше ли да има обидени, нямаше ли хората, които са чели за нея да се ядосват? Не мислиш ли, че има хора, които са  симпатизирали на Хюрем  още преди да гледат  филма или дори са и били фенове. Защо те да нямат право да споделят мнението си и да разкажат на хората, които не са чели, но може би се интересуват, каква е била тя?

Точно за това предложих да коментираме книгата...но в друг форум не тук.Мисля,че ще бъде  интересно  .За правото кой какво да пише..и споделя...разбира се,че всеки може да пише каквото е решил.но така се объркват нещата с излъчващото се ..и с другата история.

# 411
  • Мюнхен
Изказвания от рода колко е велика и далновидна и умна и колко много неща е направила просто мисля,че за момента не са актуални.На този етап от развитие на серияла такива велики неща и блестящ ум в полза на доброто...не виждам.
Абсолютно не съм съгласна ! Повечето следящи филма го свързват с историята на ОИ  ,а тези които са по-дълго време в темата знаят,  че имаше много дискусии ,бяха споделени много исторически данни .Какво е останало след смъртта на Хюрем е видно и няма смисъл отново да се изброява само това, че след 500г.е останала в историята като една от най-великите жени е достатъчно.Абсолютно се абстрахирам от романите които съм прочела ! Wink Peace

Ето пак същото...или аз не мога да обясня или просто не искате да ме разберете.Не коментираме турската история а излъчващият се в момента филм .Да, споделят се факти,данни,снимки от това какво е известно на историците но много от тези неща не са показани тук и няма смисъл да се коментират.За книгата...и аз си я купих но ще я прочета след като свърши серияла.Не искам да смесвам информация и образи...все пак това не е исторически ,документален филм.По тази причина се чувствам ужасно като така я величаете а аз и да искам не мога да видя във филма това величие.

Това е твое решение, но това не значи, че и другите мислят като теб. Има хора като мен, които са чели и двете книги и затова е трудно да не споделиш, ако нещо те притеснява. Има други обаче, които не са чели книгите, нямат и това намерение и са доволни да научат нещо. А и не всичко, което се споделя в темата е написано в романите. Аз лично научих много интересни факти от пишещите тук!

Последна редакция: нд, 11 ное 2012, 01:40 от bggirl22

# 412
Никой нищо не каза за филма "Последният харем". Има ли някой, който да го е гледал?
Свалям го.Ама като гледам картинките ...... Whistling
Нямам представа какъв е истинският образ на Хюрем,аз я познавам само от филма.Дали се гаврят или не сценаристите с това също не знам...но така са преценили така го правят....тяхна си работа.Просто ми се искаше да видя и нещо наистина положително за нея защото тук няма идеални..всеки има и плюсове и минуси.В нея плюс...до момента не видях....освен това,че актрисата играе превъзходно и е красива.Въздейства с красотата си...ако бяха сложили Фирузе например....много от Вас щяха да си променят мнението.Самото излъчване и игра на тази актриса е мно по -слабо.
Ами не  виждаш нищо положително, защото така си се настроила.Ако не виждаш нищо положително в жена, която е доведена насилствено, родила пет деца и се е преборела за любовта на султана, въпреки всички спънки и опити за убийства, не виждам нищо чудно и тя да действа с тези похвати.И сега да подари султана на Фирузе ли?Ама и султана иска едни сопи напоследък.......
Не напразно има поговорка-"Целта оправдава средствата".

# 413
  • София
Всички сме научили по нещо от престоя си тук- аз например научих, че независимо от християнското си самосъзнание и желанието да живея съобразно вярата си, ако някой посегне на децата ми, ако някой е заплаха за добруването на семейството ми...жална му майка. После мога и главата с пепел да си посипя- човешко е. Човешко е и да си го върнеш- тези, които не приемат( или са направо възмутени) тези ми размисли да са живи и здрави и да се подготвят за канонизация- не ще да са обикновени хора. И в случая коментирам и сериала, и книгата, и живота въобще.

# 414
Ако трябва да коментирам Хюрем от филма мога да кажа -прекрасна игра,красива жена ,добра и обичаща майка дала добро възпитание на децата си,влюбена в съпруга си ,готова да умре в името на любовта !В началото на филма беше крещяща ,но с времето улегна и т н.Много е написано от bggirl22 и затова няма да повтарям вече казаното. Hug Peace

# 415
.

Последна редакция: нд, 11 ное 2012, 02:10 от trendafilka

# 416
# 417
Не знам как става така, но в цитат на друг човек, чета собствените си думи. Много моля, когато цитирате и триете част от цитата да не променяте автора!

[/color]Всичко е въпрос на гледна точка.
В очите на едни, Гюлфем е кротка, блага и добра приятелка.
В моите очи е  човек без характер, който няма никакви съпротивителни сили и се влачи по течението. За това я виждаме във възможно най-унизителната роля за една жена - компаньонка на следващата жена на съпруга си. Всички се държат добре с нея, дават я за пример за поведение, но тя е изключително нещастна и самотна.

и аз усещам така нещата, какво е това живуркане, да вземе да се грижи за бездомни деца или нещо такова. За какво и е тая доброта - да гледа само интригите в харема и да мълчи?...........

Ето го целият ми пост от предната страница:

Какво означава"да жертва себе си в името на любовта"?Жертва ли е когато разбереш ,че любимият обича друга да се самоубиеш като оставяш пет деца?Разбирам,човек да пожертва живота си за да спаси някого..както Ибрахим направи  това за Сюлейман ...но да се "самоубиеш " ей така като си мислиш ,че по този начин доказваш нещо ...е глупост.При това да имаш и да си отговорен за пет деца........абсолютна глупост.И какво ще се случи ако Хюрем умре по-този начин???Истинската мъка ще бъде за децата и.Сюлейман може да поплаче,да и направи помпозно погребение...и толкова.Живота за него продължава.Та той се търкаляше с наложница/мария/ в леглото когато Хюрем раждаше..и изобщо не изпитва угризения ...За това,че Хатидже не е помислила да се раздели с живота си когато разбра за изневярата....ами защо да го прави?И тя има деца...... "това да пожертва Ибрахим" ..е да в нейните правомощия е но и това не е решение..и тя не го направи!

Аз просто сравнявам, без да давам оценка. За теб това е ненужна жертва и глупост - това е оценката на разума. Ако трябва аз да квалифицирам действията й, бих използвала само една дума - СТРАСТ! Тя не мисли за себе си, са своя живот, за властта, за децата си, за бъдещето... Тя не го прави демонстративно "дръжте ме, тръгвам". Тя е просто страстна, истински обичаща жена!

Всичко е въпрос на гледна точка.
В очите на едни, Гюлфем е кротка, блага и добра приятелка.
В моите очи е  човек без характер, който няма никакви съпротивителни сили и се влачи по течението. За това я виждаме във възможно най-унизителната роля за една жена - компаньонка на следващата жена на съпруга си. Всички се държат добре с нея, дават я за пример за поведение, но тя е изключително нещастна и самотна.
И пак, не мога да не я сравня с Хюрем - прегази вековни традиции водена от страстта си, направи десетки хора нещастни, отне животи, опропасти съдби, но 6 века по-късно ние пишем по нощите и обсъждаме тая пуста нейна страст, с която обърна историята.

За добротата да споделя мислите си...
Аз се имам за добър човек /като повечето хора/. Но да не дава Господ да разбера на какво съм способна, ако е застрашен животът на децата ми... днес, в 21 век, когато уж сме много еволюирали, хуманни и толерантни...
А Хюрем живее с мисълта, че съвсем според законите нейните синове са пътници.

# 418
  • Атлантис, Галактика Пегас
Темата съществува от 2010 година есента. От момента когато се разбра за този проект.
В нея са слагани исторически факти, публикувани откъси от двата романа за които непрекъснато се говори.  Peace
И да се коментира само сериала няма как да стане.  Wink
А и едва ли повечето потребители ще са съгласни.  Mr. Green

# 419
В СПОРА СЕ РАЖДА ИСТИНАТА newsm10 smile3521 newsm53

Общи условия

Активация на акаунт