Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век"( Muhteşem Yüzyıl) тема 47

• 56 517
  • 733
  •   1
Отговори
# 465
  • Варна
Никой нищо не каза за филма "Последният харем". Има ли някой, който да го е гледал?
На мен не ми хареса.Изобщо !!!

# 466
  • Варна
Никой нищо не каза за филма "Последният харем". Има ли някой, който да го е гледал?

Аз съм го гледала. Интересен, но много тъжен филм, много тежък ми беше. Много безнадеждност ми навява. Не знам дали съдбата на последните обитателки на харема е наистина такава, каквато я показват във филма. Ако някой има достоверна информация, може би ще сподели. Но си заслужава да се види филма.

# 467
  • Истанбул
Не помня във връзка с какво е бил постът за Гюлфем, ама аз да си постна информацията Crazy Hug ooooh!:

Гюлфем хатун е втората поред наложница на Султан Сюлейман. Годината е 1511. През 1521 година, заедно с шехзаде Мехмет, се ражда и синът на Гюлфем, шехзаде Мурад,  като същата година, на 12 октомври, бебето умира от едра шарка. Друга теория развива Чаатай Улусой, който казва, че Гюлфем е третата съпруга на Сюлейман, след Хюррем султан и която бива убита през 1561 или 1562 година, по заповед на султан Сюлейман. До този извод той стига поради характерния начин на изписване на надгробния камък, като по-убедителни доказателства липсват. Гюлфем хатун е построила, напълно със собствени средства и спестявания джамията Гюлфем хатун, в Юскюдар, с училище, тюрбе (гробница), 34 стаи, 11 къщи, 6 дюкяна, 1 градина,и пекарница към нея, които по-късно са превърнати във фондация, на нейно име. Самата тя е погребана в скромен гроб, в двора на джамията.

# 468
Мистик благодаря !   bouquet
Тук обсъждахме образа на Гюлфем хатун от филма ,а аз сложих тази информация която предполагах се отнася за благотворителността на последната:
http://www.harbiforum.org/osmanli/131180-gulfem-hatun-kimdir.html
Освен това бях писала ,че Сюлейман заповядва да я удушат 1562г.,за да не се намесва Хюрем в смъртта и подчертавам ,че Хюрем е била вече покойница. Hug
Има предположения ,че е злоупотребила със средства на хазната,че е продавала халвети ,но никой със сигурност не може да каже с какво се е провинила ,за да предизвика гнева на султана.

Последна редакция: нд, 11 ное 2012, 18:17 от trendafilka

# 469
Кой беше направил сравнение на борбата между Ибрахим и Хюрем
с топ и прашка?Ани писа ,че ще направи колаж,но не видях и затова аз го направих.
Битката е на финалната права.Няма да ни държи в напражение,защото
победителя ни е известен.

.

Последна редакция: нд, 11 ное 2012, 18:46 от nadejda2639

# 470
  • София
НАДЕ, newsm10 smile3501 smile3525

# 471
За тези, които искат да гледат Последния Харем  http://www.DMCA-removal-from-Google/index.php?page=torrent-detai … 6d603b5a940e399c7

# 472
Много ми е интересно как Хюрем ще каже на Ибрахим за детето?
нещо за разведряване на обстановката Simple Smile
Скрит текст:
Ето един вариант:
Ибрахим е викнал Рустем да го "съветва" за сватбата .Рустем паша предвидливо е уведомил Хюрем и тя  пристига с цялото си великолепие и разиграват следната пастановкА:
 След разменени любезности с пашата,тя се обръща към  Рустем:
Х: Рустем ага,честито ви булка! Нигяр ще ви бъде прекрасна, всеотдайна и страстна съпруга! (тук Ибо бърчи вежди и й мята белтъци)
Р: Благодаря ви  султанке, бог и Хатидже султан ме дариха с  прекрасна жена ,за която всеки мъж може да мечтае! Нямам търпение до сватбата! Искам час по -скоро да я взема в прегръдките си! (тук Ибо му мята изпепеляващ поглед и нервно си подръпва брадата)
Х: Дано бог постеле пътя ви с обич и ви дари с много деца! Ти ще бъдещ добър баща!
Р: Чул ви Бог,султанке! И аз искам много деца и смятам скоро да поработя по въпроса!(ибо е на ръба на нервна криза-пред очите му минават интимни мигове с Нигяр и си представя как скача и прекършва врата на Рустем)
Х: Е,Рустем ага няма да чакаш дълго! Ти вече си баща! Нигяр има дъщеричка и скоро детето ще бъде при нея и ще бъдете едно щастливо семейство!(Тук се чува удар.Ибо се строполясва под масата с масивен инфаркти тежък инсулт (за разкош и за по-сигурно))
Така Хюрем се отървава от Великия везир и спестява на мъжа си мисленето как да го убие и гузнатаму съвест след това! Grinning/spoiler]

# 473
с топ и прашка?Ани писа ,че ще направи колаж,но не видях и затова аз го направих.

.
Наде, Hug
 Прекрасен е ! Ти визуализира мислите ми!

# 474
  • Burgas

newsm10 newsm62 smile3501

# 475
:Д Много ви благодаря ! Направихте майка ми и бащи ми и тази вечер щастливи ! Питат ме от 4 дни къде е серията.. а как да им обясниш,че превод не се прави за 1 минута -.- ? .. БЛАГОДАРЯ МНОГО ! ДА СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ Simple Smile)))))))) ! :* :* :*  Mr. Green  Heart Eyes

# 476
След като изгледах 72 еп с превод мисля,че причината Фирузе да бъде при султана
в четвъртък е следата от насилие,която видя на вратлето на Фирузе. Той я наказа по
начин,който както видяхме най-много я заболя.Още в коридора  начина, по които се усмихна
се разбра,че Хюрем няма да яде баница този четвъртък.Но много ме изкефи, това че и Фирузето не я опита.
Мисля,че Афифе хатун ще каже на султана за опита на Хюрем да сложи край на
живота си и ако го направи е много любопитно как ще реагира той.Какво ще направи?

# 477
VVI, smile3521
Вариантът ти е чудесен!Где да можехме да
видим физономията на Ибо в този момент?

# 478
VVI, smile3521
Вариантът ти е чудесен!Где да можехме да
видим физономията на Ибо в този момент?

Да ,ама нещо много бързо го "довърших", та сега чак ми стана жал! Можеше още малко да изкара! Joy

# 479
Наде, тъй като нямам дойна крава да ме храни, трябва да работя. Обаче ти си се справила чудесно с колажа  hahaha  Laughing  Joy Да не си и на прицел на Хюремчето  Joy
vvi, трети ден ме расмиваш на глас с остроумия  Hug  hahaha  Joy
Сега остава Надя да спретне клип с този момент  hahaha  Joy

Общи условия

Активация на акаунт