От една страна се радвам, че соц.работници нямат право да дават оценки по толкова дълбоки теми, защото не смятам, че могат да бъдат компетентни и в тази област. Има си психолози, детски специалисти...
ами погледнато реално всекидневно всички ,не само децата, са подложени на такова. дори да утрепеш (авторката) една муха това си е пак насилие. и това го правиш пред детето. да си колнеш животинче за да има какво да ядеш това е пак насилие. ееее , за всяко такова насилие ли трябва да се обръщаме към социалните ? на мен ми е трудно да асимилирам такава логика. веж, ако е упражнено насилие над детето тогава нещата са съвсем други. но и за това трябва да имаш документ. иначе всичко си е едно разказване на чуто,видяно и недоказано. социалните правят доклад и пишат това което са видели. какво може да видят като дойдат у вас ? - може да си отговориш. точно там стават големите надписвания в полза на майката. социалните може да поискат справка за доходите , документ за собственост на жилище , че детето е записано в уч.заведение (градина), че има личен лекар и др. от този род. виждат документите и го описват в доклада , виждат какво е състоянието на жилището където живее детето и го описват. доклада го предават на поръчителя (най-често съда). това мисля че им е основното задължение.