Коледен пост 2012

  • 37 513
  • 517
  •   1
Отговори
# 450
  • На топло...
  • Мнения: 584
Другарю Главен Секретар, първо на патерица всичко най-здраво, весело и щастливо да Ви се случва сега и вбъдеще  bouquet!

Най-хубавата постна содена питка, която съм правила е тази  chef.
Топла е просто приказка Heart Eyes (аз слагам и щипка розмарин в тестото, правя я и с пълнозърнесто такова Wink)...
Мислех да правя една монодиета с нея, толкова се влюбих във вкуса Crazy!

# 451
  • Мнения: 355
Привет в един студен декемврийски следобед!  Heart Eyes
Дядо Хаджия, жив и здрав да си, а покрай теб и цялото домочадие! Много успешна година отук нататък ти желая!   bouquet
За содените питки - майка ги прави на малки питчици - в една тава няколко парчета, плоски и набодени с вилица - така има повече коричка. После ги завива в кърпа да поомекнат. Днес пък попаднах на едно содено геврече, което беше по-скоро ченгелче, обилно поръсено със сусам - много интересно. Все си мисля, че заради содата питката по-малко се вдъхновява, та на малко по и върви. 
Опитвам се да си намеря една рецепта за гъби с лук - варяха ли се гъбите предварително или направо се задушават при лука  newsm78
След малко потеглям за един ученически коледен базар, да видим какво са сътворили детските ръце.  Simple Smile
Хубава вечер!

# 452
# 453
# 454
  • The point of no return
  • Мнения: 840
ЧРД на патерички на Ген.сека на Партията Дядо Хаджия  Grinning Жив и здрав, и много успехи!

Добър призив за рецепти за содена питка. Последните години моята става на гьон, нещо не мога да я докарам  Confused та ще следя зорко  Grinning

# 455
  • Мнения: 115
Другарю Главен Секретар, първо на патерица всичко най-здраво, весело и щастливо да Ви се случва сега и вбъдеще  bouquet!

Най-хубавата постна содена питка, която съм правила е тази  chef.
Топла е просто приказка Heart Eyes (аз слагам и щипка розмарин в тестото, правя я и с пълнозърнесто такова Wink)...
Мислех да правя една монодиета с нея, толкова се влюбих във вкуса Crazy!

Здравейте   bouquet, от много време не съм писала, но ви чета ежедневно.
От две години правя точно тази питка и съм много доволна, че я открих. Сполучлива е.
 Преди съм опитвала различни варианти, но все не ми се получаваха както трябва, разбира се причината най-вероятно си е в мен Laughing.

# 456
  • София
  • Мнения: 565
Номерът при содената питка е тестото да е мекичко, на ръба на лепкаво. Напоследък правя тези питки с бакпулвер и така избягвам специфичната миризма на содата.

# 457
  • София
  • Мнения: 8 487
Номерът при содената питка е тестото да е мекичко, на ръба на лепкаво. Напоследък правя тези питки с бакпулвер и така избягвам специфичната миризма на содата.

+1 thumbsup

Естествено има и варианти: чеснов, кимионов, доматен и т.н.

Смело можем да обсъдим и пърленките ако искате , нищо че не са содени

# 458
  • Мнения: 363
Добро утро Simple Smile чета Ви с интерес, постя, но без да готвя нещо специално и доколкото разбирам, че тук всички постите за да вземете светото причастие и затова, сега ще споделя с Вас тропар на Рождество Христово

******
Рождеството Ти, Христе Боже наш,
озари света със светлината за разума;
в нея, служащите на звездите, от звездата се научиха
да се покланят на Тебе, Слънче на правдата,
и да познават Тебе, от висотата на Изтока.
Господи, слава на Тебе!

******

# 459
  • София
  • Мнения: 4 412
Една постна рецепта и от мен в последните дни - Гъби с кълнове от елда и с изчислени калории, белтъчини, витамини, минерали и други нутритиенти. Много добро съотношение, според мен Simple Smile

Благодаря за съветите за питката, ще се постарая тази година да е мека Hug

# 460
  • Мнения: 508
Този пост ми се стори, че мина много бързо. Чета идеите ви, ама нещо не се впускам в правенето на много нови рецепти. Е разбира се направих туй-онуй новичко в менюто ни, ама не е като друг път. Сега си харесах содената питка и мисля да я завъртя някой ден. За Бъдни вечер какво мислите да правите? Аз си мисля да правя по-малко ястия този път. Ще направя боб, сърми, ошав, баница и питка живот и здраве.

# 461
  • София
  • Мнения: 565
Ето и моето меню за Бъдни вечер:

- сърми и чушки в глинен гювеч
- содена питка
- ошав
- тиквеник
- ядки
- туршия
- плодове

Още се колебая дали да правя и боб. Днес ядохме, очертава се и утре и сигурно в понеделник никой вкъщи няма да погледне боб.

# 462
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
  • Мнения: 978
нашето меню за Бъдни вечер е:

- чушки, пълнени с ориз;
- боб;
- содена питка;
- туршия;
- доматен сок с лук;
- ядки;
- плодове;
- ошав;
- тиквеник

Майка ми прави зелеви сърми, които обожавам, но са с кълцано месо, и за това са в менюто за 25-ти декември

# 463
  • Мнения: 280
И аз вече мисля за менюто за Бъдни вечер:

- Пълнени пресни чушки с ориз и картофи
- Пълнени сухи чушки с боб
- Готови зелеви сърмички /мн ги обичам, но все нямам време да си приготвям  Embarassed /
- салата печени чушки
- питка
- баница с тиква и ябълки
И вече ще добавяме плодове, лук, чесън, ядки, компот, туршия.......

Да ви попитам как ще завършите поста? Ние май няма да взимаме пак причастие, защото нямаме време за изповед.

П.С. Да си призная от няколко дена така ми се яде нещо не постно, че свят ми се вие  Embarassed Ама няма да се давам  Mr. Green

Хубав ден!

# 464
  • София
  • Мнения: 8 487
При мен тази година експеримента ще е на основата на бадеми. Или ще е някаква разядка по подобие на бадемова майонеза или пък някакво подобие на чеснов пастет.

Общи условия

Активация на акаунт