Паническо разстройство - част 11

• 113 528
  • 702
  •   1
Отговори
# 75
Е, не вижте какво съм изтървала събота и неделя и петък вечерта: http://www.facebook.com/events/117042008454785/ . Е кажете ми сега, може ли такова нещо, научаваш за някакъв метод почва да търсиш в твоя град, защото по принцип явно , че няма , и ето на като видях кой го води и кога е било, не може да бъде хахаааааааа, кой знае кога пак...догодина понякое време, как да не ме е яд #Cussing out #2gunfire

# 76
Аз не говоря за теб. Казах, че аз надувах главите на всички и мрънках, че не мога да спя и какво ли още не. Да, методът е много краен, драстичен и неприятен. Но поне едно е сигурно-нищо лошо не може да ти се случи. Единственото, което може да ти се случи е да се излекуваш и да забравиш, че някога си имала проблеми. За съжаление винаги сме поставени пред изпитания, които често са доста неприятни. Мен пък от детоксикацията ме е страх защото моята е тибетска и си е доста рискована, ако не те наблюдава лекар, и е доста драстична .....пиеш като хамав зехтин и лимони и не ядеш нищо, само това, мисля ,че 2 дни се гладуваше на дестилирана вода и два дни сок от 15 лимона с един литър зехтин. Мои смели познати са го правили, казват.....колкото и гадно да звучи, че урината направо зеленеела на 4 ден..........но не смея.......пък и не мога да си взема 4 дни отпуск, защото и не се излиза да не се случи нещо.....

# 77
Аз го пуснах този линк, миналата седмица. Те са ми близки приятели, но един зъл админ ме заплаши със санкция и ми го изтри.

# 78
Спокойно, те често идват в Бургас и Поморие, но ще те информирам на лична да не ме санкционират.

# 79
Знаете ли, мили дами...Не е трябвало нищо да четете по въпроса, а да се срещнете направо със специалист, който да ви увери и успокои, че всъщност няма нищо страшно. Аз направих грешката да чета всякакви глупости и едва ли не си мислех, че отивам на инзквизиция. 8 от 10 изброени по статиите и форумите неща не ми се случиха! Кой как ще реагира и ще приеме дишането е строго индивидуално! Аз например имам може би около 40 дихателни сесии и никога не съм повръщала, нито ме е боляла глава, нито съм имала каквито и да било други странични ефекти. Още след първия път бях изпаднала направо в еуфория, чувствах, че мога да полетя. Със всяка следваща сесия се чувствах все по-добре и по-добре. Все по-силна и по-уверена. Чувствах, че животът ми се променя. Все едно се събудих от някакъв дълъг сън, от някаква дълга летаргия.

Не четете повече нищо по темата, просто вземете решение, тръгнете и се отдайте на преживяванията си, защото имат невероятна пречистваща сила. Няма да ви се случи нищо по-страшно от това, което вече сте преживели и което преживявате в момента. Човек трябва да избере - да се изправи пред страха си и да го пребори или да продължи живота си в постоянен страх, мъчително и непълноценно. Всъщност, за какъв живот говорим тогава...? От пристъп на пристъп...и така... )
Но е разбираемо да се страхувате, съвсем човешко е да се страхуваме от неизвестното, непознатото. И да искате да научавате все повече и повече. Но така от друга страна ще си напълните главата с неща, които може изобщо да не ви се случат. И така може никога да не се решите. Особено пък хора с ПР може да си направят страшни филми в главата.

Не се страхувайте от дишането! Това е , СИЛА, ЛЕКАРСТВО, ИЗЦЕЛЕНИЕ! Няма какво да губите! Животът в постоянен страх не е живот, излезте от робството!

Нали знаете приказката - Помогни си сам, за да ти помогне и Господ...

Животът с панически атаки е много по-страшен от неизвестното, в случая - дишането. Щом го практикуват лекари, значи е безопасно и в никакъв случай не е животозастрашаващо. Опитайте, няма да съжалявате....Кураж!

# 80
Винаги ти се радвам като започнеш така убедено да обясняваш. На мен не ми се отдава. Явно още съм под стреса на негативите дето чистя и все още говоря със страх и не звуча убедително. Добре, че вървиш подире ми да опишеш по-добре нещата, че инак мога да стресирам хората.  Hug

# 81
А дали това дишане е безопасно за мен с тия тежки проблеми със сърцето? Дали ще ми помогне?

# 82
Ами, Алинче, аз самата толкова дълбах в този проблем.....С години...Но пък осъзнах  и научих много неща - за себе си и за живота си. Което показва, че явно наистина е благословия. Колкото и да звучи странно, особено за хората, които още не са се излекували и носят товара на ПР. Но след време се вижда, че е точно така. Помниш ли ти преди да отидеш да дишаш (макар че беше наясно какво представлява и беше присъствала на семинари и наблюдавала дишащи) колко ти беше протеснено и ако се беше вкарала във филм с повръщането и разни други "екстри" може би нямаше да се решиш никога...Та, и тук така...хората, които не са наясно, могат да започнат да си представят какви ли не неща....Гледам да върна времето назад и да си спомня как се чувствах аз тогава....Да ви кажа честно, много неща ми се губят, позабравила съм разни случки, направо са се изтрили...тези негативните. Просто това вече не е част от мен, без да потискам нищо, без да се опитвам да притъпявам, просто го няма...и не мисля за него...и забравям, че някога го е имало. Да се страхуваш прекалено, извън нормата, не е нормално човешко състояние. Макар че в днешно време за повечето хора става нормално, не търсят помощ и се примиряват. Приемат си го като участ и си живеят така..."Живеят" силно казано. Просто съществуват. Извинявам се, че пак се отплеснах и поста ми пак стана дълъг....Но се надявам поне на някого да съм била полезна Simple Smile

Гала, при наличие на някакъв тежък здравословен проблем мисля, че не е желателно...Но тези специалисти, за които говорихме, са лекари и най-добре ще преценят. Може и по телефона да питаш за това съответния човек....

# 83
  • София
Записвам се и се връщам да ви чета.

# 84
  • Варна
Yellow Butterfly, при теб след коя сесия се получи ефекта с освобождаване от страховете? Аз минах 3, но все още не се усещам готова да се кача на самолет.

# 85
Здравейте   bouquet   Приемате ли гости? Търсих доста из форума преди да вляза при вас, но не успях да открия информацията, която ми трябва, затова ще се зарадвам много на всеки, който ми пише. След 6 месеца на серопрам спрях лекарството преди седмица и горе долу тогава ми се появи един страхотен световъртеж  Crazy  Чувстово е все едно съм прекалила с винцето  Laughing  едно приятно зашеметяване. Та, както се досещате, въпросът ми е дали този световъртеж е нормална реакция в следствие на серопрама или може би трябва да ида на лекар?

# 86
  • Някъде там...
Здравейте!

Някой от вас дали посещава д-р Тодор Първанов в София?  Hug Интересува ме къде в София практикува, дали приема с направление или само платено, някакви координати. Чака ли се много за час?
Благодаря предварително!

# 87
bellabutterfly, още след първата сесия почувствах значително подобрение, после постепенно страховете ми намаляваха все повече, но и след няколко месеца още не се чувствах готова да се кача на самолет. Това стана след доста време, но при всеки е различно. При някои може да стане след едно дишане, при други може след месеци дишане. Аз бях точно като теб - не ме беше страх от катастрофи, а ме плашеше затвореното пространство, това, че ще бъда блокирана едва ли не. Клаустрофобията (както и всякакви други фобии), освен с дишане, може да се махне и с хипнотерапия. Дори доколкото знам е изключително ефективна при фобии. Чувала съм, че често причините за клаустрофобията се коренят в родовата травма, която стои в подсъзнанието на човека. Хипнозата може да те върне към нея, за да я преживееш отново и така да я освободиш. Има много материали по темата. И да кажа само, че хипнозата няма нищо общо с митовете, които се носят за нея. Просто достигаш до променено състояние на съзнанието, което е точно това, в което си, когато мечтаеш например или момента преди да заспиш. Ти съзнаваш какво се случва и после си спомняш всичко. Даже е много приятно и в никакъв случай не може някой да те манипулира или да злоупотреби. И е много важно да попаднеш при добър специалист, на който да се довериш.

Semplice, това  е нормална реакция при спиране на лекарството (не само според мен, а и според лекарите). Аз съм пила антидепресанти няколко пъти и след всяко спиране усещах световъртеж и неразположение. Мен ме е държало поне седмица, понякога и повече. Организмът явно се пренастройва. Нормално е. Ще се махне.

# 88
Записвам се в темата. Преди година и три месеца получих първата си ПА, от тогава съм на антидепресанти. На два пъти се опитвам да ги спра, но на вторият ден без хапчета ми става лошо, аз се стряскам и отново ги взимам  Sad

# 89
  • Варна
Yellow Butterfly, много ти благодаря - изключително полезни неща пишеш. А би ли ми препоръчала някой добър специалист по хипноза? Аз съм от Варна, а доколкото знам май във Варна няма такива  Sad

Общи условия

Активация на акаунт