Паническо разстройство - част 11

• 113 542
  • 702
  •   1
Отговори
# 90
Yellow Butterfly, благодаря за отговора   bouquet

# 91
Във Варна ако прочетеш предните постове ще видиш, че съществува Мариян Господинов. Аз вече не смея да коментирам,защото съм предупредена от модератор. Явно и да искаш да дадеш информация на истински нуждаещи се хора се смята за реклама.

# 92
  • София/Севлиево
Здравейте!
Бих искала да ви споделя какво се случи с мен, защото според това, което прочетох става дума за ПР, но досега не съм се сблъсквала с такъв проблем и не съм убедена дали е , или не.
В понеделник(26.11) се прибирах с метрото в къщи и изведнъж от нищото въздухът ми спря и пулсът ми се ускори-мислех си, че ще умра и цялата треперих.Едва се прибрах у дома и добре, че имаше една добра жена в метрото,която ми даде вода и ми говореше, защото иначе незнам какво щеше да се случи.Прибрах се и забравих до днес, когато пак трябваше да изляза с метрото и само като влязох вътре пак се почувствах така, обаче реших да си се кача на влака и да ида да си свърша работата.Но когато се качих във влака всичко пак се повтори, само че този път слязох веднага и се прибрах у дома.И започнах да ровя из нета, за да разбера какво се случва с мен.Това , което открих , сочи че съм имала панически пристъп.Така ли е?Много съм притеснена, защото всеки ден почти ми се налага да пътувам, а сега ме е страх дори до спирката да ида.Моля ви да ме посъветвате какво е най-добре да направя.Не съм имала подобни случки досега, нито съм била депресирана, нито съм имала в последните 1-2 години негативни преживявания.
Благодаря на тези,които ще отделят време да прочетат това и се надявам, че ще можете да ми дадете някакъв съвет как да се справя.

# 93
По-добре е веднага да отидеш на специалист, докато не са задълбали проблемите ти. Това си е паническа атака. Колкото по-рано отидеш, толкова по-добре.

# 94
Здравейте!
Бих искала да ви споделя какво се случи с мен, защото според това, което прочетох става дума за ПР, но досега не съм се сблъсквала с такъв проблем и не съм убедена дали е , или не.
В понеделник(26.11) се прибирах с метрото в къщи и изведнъж от нищото въздухът ми спря и пулсът ми се ускори-мислех си, че ще умра и цялата треперих.Едва се прибрах у дома и добре, че имаше една добра жена в метрото,която ми даде вода и ми говореше, защото иначе незнам какво щеше да се случи.Прибрах се и забравих до днес, когато пак трябваше да изляза с метрото и само като влязох вътре пак се почувствах така, обаче реших да си се кача на влака и да ида да си свърша работата.Но когато се качих във влака всичко пак се повтори, само че този път слязох веднага и се прибрах у дома.И започнах да ровя из нета, за да разбера какво се случва с мен.Това , което открих , сочи че съм имала панически пристъп.Така ли е?Много съм притеснена, защото всеки ден почти ми се налага да пътувам, а сега ме е страх дори до спирката да ида.Моля ви да ме посъветвате какво е най-добре да направя.Не съм имала подобни случки досега, нито съм била депресирана, нито съм имала в последните 1-2 години негативни преживявания.
Благодаря на тези,които ще отделят време да прочетат това и се надявам, че ще можете да ми дадете някакъв съвет как да се справя.
иди на психиатър

# 95
Здравейте   bouquet   Приемате ли гости? Търсих доста из форума преди да вляза при вас, но не успях да открия информацията, която ми трябва, затова ще се зарадвам много на всеки, който ми пише. След 6 месеца на серопрам спрях лекарството преди седмица и горе долу тогава ми се появи един страхотен световъртеж  Crazy  Чувстово е все едно съм прекалила с винцето  Laughing  едно приятно зашеметяване. Та, както се досещате, въпросът ми е дали този световъртеж е нормална реакция в следствие на серопрама или може би трябва да ида на лекар?

Привет от мен отново. От Yellow Butterfly разбрах, че този световъртеж е нещо нормално, но бихте ли споделили при вас колко време продължи след спирането на лечението?

# 96
Привет,момичета!Благодаря ви за бьрзите отговори.Цжетотерапия си правя вкьщи имам вапазон.По-скооро е инхалация,де  LaughingНо реики знам,че помага.В момента ми е страшно трудно да ида даже на лекар.Не знам  Sad Хапчетата ,които пия ми деистват доре.Хранителна добавка са и ги пия вече редовно,защото преди ги пиех когато вече ми е мн зле.Сега редовна доза исе чувствам по-освободена някакси.По-добре мие от тях.
Преди последната криза си мислех да забременея с второ дете и си мислех и дори мечтаех как ще се оправя с такава радост вкьщи.Но сега след последната ПА много се уплаших и някакси изгубих увереност.Като видях,че хранителната добавка ми деиства добре и се чувствам ок с нея си казах-ще си я пия и докато сум бременна.Но уви!На опаковката пише,че се забранява на бременни!Значи не била толкова безвредна.Сега не знам какво да правя  Thinking Руснаците имат една поговорка-Ще поживеем и ще видим!
Елислава,Бьрзо отивай при психолог според мен.И ще видиш колко бьрзо ще ти мине.Ако сега ти е  за пьрви пьт ще отшуми с професионална помощ.Тис и в началото и ще се справиш за отрицателно време.Успех!
Yellow Butterfly,много хубаво звучат думите ти-обнадеждават ме!:) Виждам,че си писала,че си била около 40 пьти на холотропно дишане-чувстваш ли се излекувана сега?Явно и на хипноза си ходила-сподели мнение-кое е по-добро като метод-холотропното дишане или хипноза.Аз някакси нямам доверие на хипнотизаторите.Кажете кои е наи-добрия да ида при него,та ,ако ще и 300лв да му е сеанса!Искам да се махне вече това гадно ПР!!! #Crazy Laughing

# 97
Елислава, потърси добър психотерапевт, а не психиатър. Абсолютно съм съгласна с мнението на Катичка, че понеже си още в началото и не си толкова травмирана, както ако го носеше на гърба си месеци  или дори години наред, може да се оправиш за нула време. Колкото по-рано го хванеш, толкова по-добре. И това че си нямала последните години явни негативни преживявания или депресии не е показател. Вероятно има други причини за да се появи това в живота ти. Аз пак ще препоръчам дишането, така ще бъде най-ефикасно справането ти с проблема. Ако имаш желание прочети какво сме писали по този въпрос малко по-назад в темата. Там има и имена на специалисти и линкове, които ще ти бъдат от полза. И не се притеснявай, ще се оправиш, това се лекува. Стига да го искаш. И да вземеш съответните мерки, разбира се Simple Smile

Катичка, да, чувствам се напълно излекувана от ПР.
А за хипноза или дишане...Когато се срещнеш със специалист, който се занимава и с двете - той ще прецени. Но дишането, специално за хора с ПР, е първото може би, което ще ти се предложи, за да се изчисти тревожността. И после вече ако прецени той, може да ти предложи и хипнотерапия. И има разлика между хипнотизатор и хипнотерапевт и именно хипнотизаторите по разните предавания имат заслугата за хипнозата да има отрицателно и невярно мнение. Няма нищо общо със смешните номера, които сме гледали по телевизията. Това е състояние на пълен релакс. Може да прочетете това :http://insighting.eu/articles/zavartete-kljucha-i-otvorete-shiroko-vratite-kam-modernite-nachini-za-uspeh-i-lichnostno-razvitie.html

Все пак, ще напиша отново имената на специалистите, които сме споменавали вече по-назад в темата .Ако си около или във Варна ( това е и за bellabutterfly )ако решиш за дишането, ти препоръчваме Мариян Господинов (макар че аз не съм сигурна дали той се занимава и с хипноза, ако някой знае - да сподели...) , а за София - Димитър Тенчев, той е и хипнотерапевт. За София ако някой знае друг добър специалист нека да сподели. Много добър специалист е, можеш да му се довериш за хипнозата, още повече след като прочетеш и се убедиш впоследствие, че няма нищо страшно и ненормално в нея.

# 98
Записвам се в темата. Преди година и три месеца получих първата си ПА, от тогава съм на антидепресанти. На два пъти се опитвам да ги спра, но на вторият ден без хапчета ми става лошо, аз се стряскам и отново ги взимам  Sad

Защо не опиташ с психотерапия? Така имаш шанса да оставиш антидепресантите завинаги и да се чувстваш много добре и без тях Simple Smile Ще можеш да изчистиш страха от себе си и да не го притъпяваш повече с хапчета, които правят точно това, а не те лекуват.

# 99
  • Варна
Ами аз нали писах малко по-напред, че вече 3 пъти ходих на холотропна сесия при д-р Мариян Господинов? Утре ми е четвъртата - силно се надявам вече да започна да усещам разлика. За целта обаче трябва да се тествам в някаква ситуация, наподобаваща самолета. Защото като гледам кадри от самолети все още не изпитвам желание да се кача  Rolling Eyes

# 100
Извинявай, объркала съм се, ти всъщност питаше за хипнозата само...
На мен лично ми трябваше доста време да се реша за самолета, както ти казах, но аз през това време само дишах....Ако не се усещаш готова и усещаш все още някакъв страх, по-добре недей още...Какво казва терапевтът ти по въпроса?
Има хора, на които дишането действа много добре при клаустрофобии и фобии изобщо и напълно изчезват, но на други (като мен) специално за това не ми беше достатъчно...След доста дишания нямах вече такъв страх, даже почти го нямаше, но за самолет като си помислех пак не се чувствах готова...точно заради затвореното пространство... Затова ти препоръчах хипнозата.

Аз на твое място не бих се тествала точно със самолет...Simple Smile Аз например започнах да се тествам първо с автобуси, маршрутки и влакове... Не казвам, че и ти трябва да направиш така, но мисля, че така някакси ще стане по-плавно и ще се подготвиш за другото постепенно. Има време и това да се изчисти, дай си време. Това е понякога дълъг процес.

# 101
И аз имам страх от самолети, и това защото по време не един полет получих сърдечна криза. Оттогава много ме е страх, ама си казвам, каквото ми е писано. Няма да седя в къщи и да чакам да умра, това може да ми се случи навсякъде. И така вземам един транскен и се мятам на самолета. Е, все още, най-голямото ми щастие е като чуя затегнете коланите, приземяваме си.

# 102
  • Варна
А ние се надявахме с приятеля ми за Коледа да летим до Германия Sad Но май ще е трудна работа. Много ми е кофти - вече втора година заради мен не може да отиде при майка си на Коледа. Той пък мрази да пътува с автобус, а с кола идва доста скъпичко...

# 103
Наистина е така, Гала...Каквото трябва да стане - ще стане. При теб е разбираемо, защото не става дума само за ПР....Ти си голям герой, възхищавам се на смелостта ти въпреки всичко пак да не се отказваш и да се качваш отново на самолет....Само че, що се отнася до bellabutterfly, исках да кажа, че понякога просто трябва да изчакаме правилното време и това не е до липса на смелост, а просто защото няма смисъл  ако се чувстваш несигурна през целия полет да си мислиш дали ще стане нещо или не...и пътуването да се превърне в борба (в някакво стискане до приземяването.)
А когато се почувстваш готова , ще ти бъде даже приятно. Както си прецениш, разбира се....

# 104
 Здравейте красавици  Hug  Hug  Hug. Оххх като чуя самолет и ми се изправя косата на такова нещо не се качвам  Laughing. Много ми се ходи малко по чужбината ама май почивките ще са ми само в Бг  Mr. Green.

Момичета изгледайте този филм много е хубав има 4 части пускам ви първата а малко по надолу се пуска всяка следваща  Hug. Приятно гледане   love001
http://vbox7.com/play:b3a84b06

Общи условия

Активация на акаунт