ТРЕТИ клас - първи срок - 3

• 29 048
  • 736
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте, не съм се разписвала отдавна.
И при нас пада яко учене по ЧО - то са тестове, задачи, наизустяване на дати... Още в края на миналата година госпожата беше дала на всяко дете името на български владетел и когато взимат съответния урок - детето прави кратка презентация. Някои чели от учебника, други - от енциклопедия, трети се явявали с костюм и добра подготовка. Общо взето за всички беше интересно и запомнящо се. На Сани й се падна Иван Александър и аз й бях спретнала кратък текст от името на жена му Теодора /втората/, направихме корона, купих най-големите "златни" обици, разпечатих страници от Лондонското евангелие, облякохме един красив костюм и така... Представянето й минало много добре, а благодарение на тази задача децата се амбицираха да се конкурират. Благодарна съм на учителката им, че не се носи по течението, а винаги има идеи.

# 166

Вие учите ли с децата годините по ЧО? Thinking

За разлика от детето, аз не можах да ги запомня. Laughing
Иначе да. Дори правиха тест включващ въпросите "През коя година са пристигнали в БГ учениците на Кирил и Методи?" "През коя година БГ приема Християнството?" и т. н.

Е, аз не можах да ги запомня. Crazy
При нас още не са започнали да учат години. Rolling Eyes Представям си, като започнат какво ще е! Crazy
И при нас не са все още.Преди малко учихме за създаването на първата българска държава.
Ели, успех на Алекс на състезанието в зала Фестивална! thumbsup

# 167
Да учат годините -днес и контролно на тях е имало.

# 168
  • София
И на мен учебникът по ЧО ми се струва голямо недоразумение. Чета си аз урока и, понеже съм много "на Вие" с материала, започвам да се чудя как хан Аспарух е бил начело от 681 до 801 година. Зверя се, чудя се и накрая изпадам в бяс. А моят наследник си взима учебника най-спокойно и казва: "А бе кой знае колко още са управлявали в този период!" Ама аз...  Embarassed

По ЧП ги разбирам какво точно са искали да кажат милите, ама защо са го обяснили толкова идиотски. Ходейки до тоалетната сме били замърсявали рекита, а от там и околнта среда. А онези цветнокожи, които си пикат по улиците не замърсяват.

Но за мой ужас на Марио ЧО му харесва много повече от ЧП.

# 169
  • sofia
Вчера имахме родителска и всички стигнахме до заключението, че учебниците са безумни, но децататрябва да учат безумията по начина, по който са представени, защото външни, вътрешни и не знам още какви оценявания изискват информацията баш по този начин.
Учителката каза, че им прави нещо като план-конспект на урока с нормални обяснения на понятията.
Датите още не са почнали.
Установила съм, че ако дадена информация се представи в по-широк времеви и географски контекст,  по-лесно се запомня. Т.е. по същото време на друго място какво се е случвало или как се е стигнало да дадено събитие.
По "Да винчи лърниниг" дават много хубави филми, направени точно по този начин, само трябва да намеря дали ги има някъде качени.
Скоро гледах някакъв за Джаул и другари и да ви кажа направо ми просветна за някои неща (по физика бях много зле - пълна мъгла) - иначе нек'ви формули, нек'ви букви, нек'ви сили, абсолютни абстракции, които ми е трудно да си представя.

# 170
  • Русе
започвам да се чудя как хан Аспарух е бил начело от 681 до 801 година.
 Аспарух загива 701.  newsm78 Кой ви е учебникът. Нашият е на Булвест. В интерес на истината не се стараем да го четем. Гледаме го само ориентировъчно - за кои събития става въпрос и кое се маркира като данни.
  Светослав се справя с годините, като бърка често близките събития, но не се втеляваме чак толкова. На тестовете има шестици,въпреки че има все по някоя объкана година.

Ходейки до тоалетната сме били замърсявали рекита, а от там и околнта среда.
  Само са пропуснали да отбележат, че така се получава при липса на закони и контрол.

Есме - поздравления за вашата учителка.   bouquet

Ели,успех. Ще чакаме новини и репортажи.  

# 171
  • с/у ОколоМръсТното
Шани, за къде се стягате? Laughing

Мюзикъли, записи и 'секви изяви Коледни и след Коледни  Mr. Green

Много мразя дати, история и т.н. Нищо не уча и научавам. Дано детето да си ги учи  Rolling Eyes

# 172
  • Русе
Нашите си учат историята както пише в дебелите гниги - години, кво, що, кой, за какво.... ooooh!
Естетсвено, Алекс има 3 на контролното.

Вчера и днес пълен комплект от оценки и забележки. От двойки до шестици, без домашно, лоша дисциплина.... Tired
Мдааа, Дядо Коледа тия дни ще му праща писмо че Алекс няма да получи подаръци тази година. И ако това не го стресне..... Thinking Гаджета и Дядо Коледа   Shocked Странна история.
Има ли още набори които вярват?

# 173
  • Русе
  Светослав тази година разпозна вече наш приятел, който играе ролята на Дядо Коледа. А човекът си работи в театъра и си се старае всичко да е както трябва. Обаче стигнахме до заключението,че все пак може би някъде си има такъв дядо и не е зле да си се пожелават разни работи. Но аз няма де се меся в контактите му със стареца, понеже няколко години подред носи разни скъпи,желани и ненужни неща, които се захвърлят още на втория ден и си стоят цяла година по кутиите. Играчки вече не искаме. Има си пълен набор комуникационна техника.Запалил се е по Беър Грилс и комплектите му за оцеляване, но нямам намерение да подарявам ножове, нито пък запалки за 50 лв.

# 174
  • sofia
Моето момче вярва в Дядо Коледа и Зъбната фея...

# 175
  • Sofia
 Нашите учебници по ЧО и ЧП са на Просвета. За сега нещо фрапиращо не съм открила , но наистина написаните уроци са... Sick. Ако не седна аз да обясня какво точно трябва да се знае от урока, то все с 2 щеше да е моичкия. Схаваща иначе , пу, пу, ама ако нямам време - не ми се мисли  Tired.
 Искам да пожелая успех на всички набори , които ще се състезават утре на СМТ  Hug.
 Ели , успех на детенце и от мен  Hug.
 Шани , супер е Томи! Да ни пуснеш запис от някое представяне , моля  Hug.

# 176
Здравейте момичета.
Ели, успех на детенце.
Успех и на дечицата които ще се явяват утре.
Ние тази вечер ходихме да водим Вики на репетиция. Утре имат концерт. Отидохме да я прибираме малко по рано и останах много изненадана. Наравно с децата имаше една група възрастни мъже и жени. Много мило ми стана. Тези хора били от местния църковен хор. Сега се чудя дали да ходя утре да ги гледам. Вероятно ще отида. Имат две испански песни и една немска. Едната песен я пяха на 3 гласа.
Лека вечер на всички.

# 177
  • София
Моето момче вярва в Дядо Коледа и Зъбната фея...

Под това само се подписвам.  Grinning

Обаче.... тези дни се усъмних малко дали вече наистина вярва в Дядо Коледа. Заподозрях го, че твърди, че вярва, защото си е направил тънката сметка, че с Дядо Коледа ще получи един подарък повече.  Thinking Той така или иначе получава подаръци от мен и баща му, от бабите+дядовците; лелите+чичовците, от кръстницата, от кой ли не..... Но подаръкът от Дядо Коледа си е от Дядо Коледа, така че ако обяви, че не вярва в добрия старец - го губи.  Tired

Успех на талантливите ни математици. Иво, традиционно, пропуска.  bowuu Не че и иначе щеше да ходи да се състезава, но днес разбрах, че в училището ни е било обявено състезането, събирали са пари от децата, които искат да участват. 2 деца са се записали. Иво бил забравил да ми каже.....  Whistling

Ели, стискам палци на момчето!   newsm10

# 178
  • София
И моя господинчо вярва в дядо Коледа, но при нас се получават само подаръци от добрия старец. На всички други членове от родата съм забранила да се подаряват играчки освен книжка за оцветяване и нещо подобно, че вече няма къде да стъпя по земята  ooooh!

# 179
  • sofia
Успех на всички, на които им предстоят състезания - каратистки, математически или други.

Пепи отскоро знае, че  Дядо Коледа не съществува. Има един 12-годишен приятел, с който играят футбол и той го е просветлил. И по- добре. Бях се притеснила,че вече е голям и вярва, а не ми се искаше аз да му кажа, че не съществува.
В този ред на мисли стягате ли вече коледните подаръци? Набора си е поръчал скейтборд, дори вече го купихме и скрихме уж на скришно място.

Общи условия

Активация на акаунт