Още месец-два остана, ЯНУАРИ ще съм мама! - 8

• 36 565
  • 747
  •   1
Отговори
# 660
Велина,освен кръв и урина на мен ми взеха секрети-ваг.и ан.  Embarassed

Има възможност тримата ни мъже утре да заминат за седмица в София да поработят и свекървата се притеснява,че ще съм сама през деня,да не взема да раждам  Laughing

Днес ще ходим да видим и бебката на братовчедката и ще си я нагушкам  Heart Eyes

Честит имен ден на всички Анита

# 661
Има възможност тримата ни мъже утре да заминат за седмица в София да поработят и свекървата се притеснява,че ще съм сама през деня,да не взема да раждам  Laughing
Честит имен ден на всички Анита

Спокойно, душата! Ние ще те вардим! Ако тръгнеш да снасяш по-рано (чукам на дърво да не става), свиркай - ще ти организирам скоростно транспортиране!  Wink  Mr. Green

# 662
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, ТОНИ!!! С пожелание за здраве, щастие и едно усмихнато пеленаче в скоро време!
Едно коктейлче можеш д аси позволиш, ми се струва. Аз вчера, по случай студентския празник, си пийнах малко бяло винце, нищо, че отдавна вече завърших Wine Glass

Честит рожден ден и на vuo!!! малко на патерица
Да сте живи и здрави и ти, и цялото ти семейство, и неродена Петка!

Честит имен ден и на всички именячки!

# 663
Велина аз тези изследвания - кръв, урина+микробиология - ги правих още в 6-и месец, назначени от док. С каката ги правих края на 7-и месец.

Течение Sick имам и аз.Кога ли ще се отървем, много ми е неприятно.

А за болки да не говоря, имам си от време на време и болезнени контракцийки за разкош. Май затова не ми се чака чаак до термин, но си викам беба да е жива и здрава, всичко останало е бели кахъри.

Говорехте за разкритие, от известно време се чувствам като отворена отдолу Embarassed Малко е неприятно усещането. И си мислех във вторник на консултацията да кажа на док, а той да ме погледне. От друга страна пък, и да имам някакво разкритие, едва ли ще е повече от 2см., т.е. нищо. Не ми се разкрачва напразно още от сега. Ще го мисля на момента...

Украсихте ли вкъщи, сложихте ли елхите вече? На мен ми е много коледно и онзи ден, веднага след като приключихме ремонта и голямото почистване, заедно с малката окичихме къщата. Беше голям купон и за двете ни, за първи път го правим заедно

# 664
  • София
Момичета, по случай днешния празник на Св. Анна, вижте какво намерих:

"Българската православната църква почита днес зачатието на Св. Анна - майка на Богородица. Светицата се смята за покровителка на брака, семейството, майчинството, закрилница на девиците, вдовиците и бременните жени.

По традиция днес младите жени и бременните не трябва да работят, за да раждат по-лесно.  smile3521 

Kosty, пречупена, благодаря ви за информацията  bouquet

# 665
За изследванията - доколкото разбрах от док се пускат задължително МБ (секрети), кръв и урина при влизане в 9ти месец. Това с цел, ако има някакви проблеми - бактерии, извъннормени показатели в кръвта и т.н. да се знае с оглед на предстоящото раждане. Тези изследвания, заедно с васерман, отрицателните проби за хепатит, СПИН и сифилис, документ за кръвна група, амб.карта, направление за раждане и карта за профилактика на бременността са ми документите, които съм стегнала в един джоб за болницата.

Кости, то не остана вече, но така или иначе тук в 9ти месец почти на всеки преглед те гледат и вагинално, за да се знае положението...
И на мен вече ми е много коледно, даже мисля, че прекалих с харчалъка за подаръци...  Embarassed

# 666
Kosty,и аз се чувствам така,както казваш,като ,че съм отворена отдолу,само че не знаех как да го опиша Simple Smile И според мен това е някакво леко разкритие .И аз нямам търпение вече да раждам,не искам да чакам до края на годината.Ние нашата беба сме решили да я наречен Андрея и се чудя дали няма да реши да се ражда днес Simple Smile Тази нощ ме наболяваше кръста и си викам"А ,май се започва " ама тц.Като станах нищо ми няма .

# 667
момичета на вас как са ви открили скъсяване на шийката без вагинален преглед с видеозон или разкритие без генекологи4ен преглед на магарето,питам Ви щото в моя случай без тези прегледи едва ли щях да издържа до тук при положение,4е нямах никакви болки,а за съжаление по4ти всички лекари гледат само на видеозон и нищо друго.Аз ако не ходех на частен кабинет при друг лекар до сега да бях родила Sad никой почти на държавно не измерва шийката за какво говорим изобщо явно трябва да си късметлийка в БГ или да си плащаш за добрите лекари който си следят нещата както трябва

# 668
bebe 1, то без вагинален ехограф почти няма как да се види скъсяване на шийката. На мен частният док ми го видя още в 5ти месец. Ако апаратурата е много добра, може и коремен ехограф да засече - като ходих на ФМ при д-р Марков, той видя скъсяването в 21-ва г.с. с коремния ехограф, но неговата техника е много добра... А и той самият е специалист де...  Peace
Разкритие също само с вагинален преглед се засича...
Но факт, че на ЖК май никой не се престарава...  Tired

# 669
Anteona Честит рожден ден жива и здрава и хубавия подарък да те зарадва през януари!!!   bouquet

Честит имен ден на Анитата!!!
И никаква работа днеска  Mr. Green вижте какво гласи поверието  Whistling

# 670
Честит рожден ден,Тони!Пожелавам ти много здраве,щастие и леко раждане Simple Smile Весело изкарване   bouquet

vuo,честит рожден ден на патерици!Да си жива и здрава,много щастлива и леко раждане   Hug

Честит имен ден на всички именнички Simple Smile

Аз да се похваля,че онзи ден най-накрая взехме кошарка за бебчо Simple Smile Взех ме и някои други дрешки,памперси,мокри кърпички,четка и гребен и клечки за уши Simple Smile Тази седмица ще обикалям сама по магазините да напазарувам още някои необходими работи  Wink

Иначе и аз имам от 2-3 седмици силно течение.А за те подготвителните контракции аз не ги усещам като вкоравяване на корема,а като меструални болки. И аз нямам вече търпение да се видим с малкото човече,но когато то си реши Simple Smile

Лек ден от мен  Hug

# 671
именно 4е почти никой не те преглежда така аз поне съм ходила при двама лекари на държавно и от всички познати около мен не са ги преглеждали вагинално изобщо до 9 месец хахах чакат да прокървиш за да те вкарат в болница на системи и тогава им просветва,ма като гледам напоследък все повече жени имат такъв проблем и то какво се оказва,защото не са го установили в самото начало.  Rolling Eyes

# 672
  • София
AtenaotnA bdbaloni с пожелание за много здраве,щастие,късмет,любов и след месец най-големия подарък breastfeeding
Честит празник на всички именнички,както и на всички  нас  Laughing ,защото св.Анна е закрилница на бременните и майките   bouquet preggo baby - месец има-няма остана и всички да се похвалим със здрави бебоци на финала .

# 673
 newsm59 Atenaotna много здраве, щастие и късмет на теб и твоето семейство.Леко и безпроблемно раждане и още по-леко гледане на малкото човече   bouquet
 Честит имен ден на всички именници!Аз не знаех за поверието но пък така или иначе цял ден си лежа, че утре пак на работа  Sad Вече никак не ми се ходи, разсеяна съм мисля само за бебешки неща  Grinning ,раждане кошарки.......Нооо ще трябва да изкарам още седмица.
   А у нас ремонта не е свършил още,  smile3511 майстора ни пипна бронхит и вече две седмици яко сме зациклили.Вече ми се струва че няма да мога да си украся за Коледа а недай си боже бебка да подрани.Та от тая гледна точка по-добре да съм на работа да не се дразня като гледам къщата така.Не знам вие как сте с хормоните, но аз съм много раздразнителна и чувствителна напоследък.Ту се смея ту плача.Чак не мога да се понасям  Simple Smile

# 674
Кости, то не остана вече, но така или иначе тук в 9ти месец почти на всеки преглед те гледат и вагинално, за да се знае положението...

Мен само в началото ме гледа вагинално веднъж и после като влязох в последния месец ходех само на тонове всяка седмица. Едва след като ми изтекоха водите и ме приеха в болницата ме гледа вагинално и в началото установи само 2 см. разкритие.
Сега пак ме гледа само в началото и това засега. Ще видим във вторник какво ще правим.
Раждала съм при него, не би трябвало да ме е срам, но... притеснението си го имам, като трябва да ме преглежда вагинално Embarassed

Аз скъсена шийка нямам, поне не сме установили поради горе написаното. Наложи ми се да си почивам и да съм на легло няколко дни защото в началото на 8-и месец имах доста болезнени и на често контракции. Но успокоихме нещата тогава и после пак си бях активна, е малко по-кротко я давах, де.
Някакъв по-сериозен проблем не съм имала Praynig

Тук заваля първия сняг и понатрупа  newsm44

Но се зачудих ако зараждам в дебел сняг как ще стигна до болницата. Колата от лятото е на ремонт. Девера така я одра, че цялата броня е за смяна. А тук имаме само един бус с летни гуми, който няма да върши работа на сняг. Уж трябва да е готова тези дни, ама като знам гърците колко са работливи и как спазват срокове... ooooh! май ще трябва да се подготвя за домашно раждане Laughing
Това в кръга на шегата, не бих се наела на нещо все още толкова рисковано.

Общи условия

Активация на акаунт