Априлки 2013 - тема 11

• 22 565
  • 742
  •   1
Отговори
# 330
Искам да ми правят фетална но с 3д ехограф и понеже не намерих в сайта на Фемина или Марков цени питам ходилите скоро мами...Simple Smile

# 331
ФМ в Марковс е 100лв втората,мисля и за Фемина беше такава цената

# 332
ФМ в Марковс е 100лв втората,мисля и за Фемина беше такава цената
   bouquet мерси !

# 333
 placa ФМ се прави на обикновен ехограф в повечето случаи. Искам да кажа, че това, което трябва да се види и измери се прави но обикновен ехограф от специалист по фетална медицина. Отделен въпрос е, че по време на ФМ лекарите пускат 3Д и 4Д ехографа, за да се радват родителите. Иначе и във Фемина и в Марков има 3 и 4Д и цените са около 80-100 лв за ФМ. Гледането с 3 или4Д ехограф не е фетална морфология. Hug

# 334
beginner_мамма ще прерита и твоето бебче. Аз се похвалих преди два дни,но от тогава не съм го усещала пак.... чак се сдухвам понякога. Искам да идва четвъртък да ходя на преглед,че нещо се притеснявам и чак не мога да спя.
 За пола и аз като разбрах ходих като ударена, даже моя мъж реши,че съм разочарована,че е момче.

# 335
Момичета, час за ФМ по телефона ли се записва, и поемаш ли някакви ангажименти?
И като се обадя следва ли да кажа, че искам при опеределен специалист? Има ли разлика в цените при различните специалисти?

# 336
Момичета, час за ФМ по телефона ли се записва, и поемаш ли някакви ангажименти?
И като се обадя следва ли да кажа, че искам при опеределен специалист? Има ли разлика в цените при различните специалисти?

По телефона. Ако държиш на даден специалист си казваш, така е и по-лесно. Разлика в цените за един мед.център не знам да има.
Ангажимент поемаш да отидеш. ) Ако не можеш е хубаво да предупредиш, за да могат да дадат часа на друг.

# 337
Мерси Мира, решила съм да си запазя час, да изчакам да видя какво ще ми каже моя лекра и тогава да реша дали да идвам, макар че за ме пътя до София е приятен защото аз съм си оттам, и там са ми всички близки Simple Smile)
А кой специалист да предпочета Димирова, или Марков?

# 338
Мерси Мира, решила съм да си запазя час, да изчакам да видя какво ще ми каже моя лекра и тогава да реша дали да идвам, макар че за ме пътя до София е приятен защото аз съм си оттам, и там са ми всички близки Simple Smile)
А кой специалист да предпочета Димирова, или Марков?

Той лекаря каквото и да ти каже, ти си преценяваш. Повечето съветват да се направи, други се правят на специалисти по ФМ и те гледат и правят уж фетална. )
И двамата са добри, въпрос на предпочитания.
Аз писах, че преотстъпвам час за 4ти декември за Димитрова, ако никой не го вземе до понеделник, ще се обадя да го откажа и да го дадат на друг.

# 339
Монче, мен ми препоръчаха Марков и то с уточнението да се запиша непременно при Димитър от двамата Маркови.

Послушах препоръката и имам час там.

# 340
Мира, моят лекар никога не се е правил на повече специалист отколкото е, затова и му вярвам, никога не прекалява с нищо, но както и да е, ще реша....благодаря за часа, аз отдавна се замислям, но на 03.12. съм рожденничка и колкото и да ме блазни мисълта да съм с мама, не ми се иска да оставя мъжа ми и децата, те ще се радват, дъщеря ми отсега е поръчала голяма торта  Heart Eyes
Може би и аз при Марков, попринцип предпочитам гинеколози- мъже Sunglasses

# 341
Монче, препоръката ми е от родила наскоро приятелка, която е мед.сестра в голяма болница в София.
Тя каза "д-р Димитър Марков е най-добрият в София".

Толкова ми трябваше.

Но, всичко им беше заето, когато звънях преди повече от месец - та, препоръката е да не прекаляваш с чуденето Wink

# 342
  • София/Варна
vitaivan, не съм Анум, но понеже попита за кърменето на поискване, та да си напиша.
Кърмене на поискване е този начин на хранене на бебето, когато майката откликва на естествените нужди на бебето за хранене. Идеята е  се предлага гърда на детето винаги, когато то пожелае. Предимството на този тип хранене е, че децата отрано се научават сами да регулират количествата храна, което изяждат, което пък от своя страна ги предпазва до голяма степен в бъдеще от преяждане и затлъстяване.
В много случаи обаче храненето на поискван се разбира доста повратно. Заради големия брой индуцирани и обезболени раждания, както и тези, които са оперативни (секцио), много от бебета с поспаливи. Това често значи, че не се будят сами за хранене, т.е. хапват си кърма много по-рядко отколкото е необходимо. Това ги прави още по-поспаливи и немощни, което обикновено приключва не много добре и в повечето случаи слага край на кърменето.
Затова съветваме майките за първите 6 седмици след раждането: кърмете на поискване, но с паузи не по-големи от 3-4 часа от началото на едното, до началото на другото хранене.

# 343
Здравейте, момичета Simple Smile Отдавна не съм писала, но не спирам да ви чета. Супер активни сте Simple Smile
Преди 2 седмици бях на преглед и видях носленцето на моето бебче Simple Smile Все пак си имало носле това дете  Grinning Теглиха ме и ми се скараха, че бях качила 3 кила за един месец  Confused Сега се отитвам да задържа положението, но пусти му и апетит .. А бебчо беше само 150гр. Вчера пак бях на преглед и за моя радост аз не съм мръднала, но бебока е станал 230 гр. Simple Smile Доки каза, че вървяло едро бебе  Praynig И за 2ри път каза, че май ще е малък принц, но не е на 100% сигурна Simple Smile След 2 седмици горе-долу ще разберем със сигурност. И до тук с хубавите новини .. От няколко дена ме болеше корема, мислих си, че е от храната от малка имам колит. Без малко да не споделя с лекарката, струваше ми се маловажно, но добре, че казах. Още като ме погледна и каза, че не ме е болял корем, а съм имала контракции и че матката ми е много напрегната. Изписа ми хапчета, а другата седмица ще си полежа в болница Sad Опитвам се да не мисля за това, но заради бебчо ще изтърпя.

# 344
placa ФМ се прави на обикновен ехограф в повечето случаи. Искам да кажа, че това, което трябва да се види и измери се прави но обикновен ехограф от специалист по фетална медицина. Отделен въпрос е, че по време на ФМ лекарите пускат 3Д и 4Д ехографа, за да се радват родителите. Иначе и във Фемина и в Марков има 3 и 4Д и цените са около 80-100 лв за ФМ. Гледането с 3 или4Д ехограф не е фетална морфология. Hug
мерси за разяснението ...явно са ми се оплели 2-те понятия !  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт