Априлки 2013 - тема 11

• 22 517
  • 742
  •   1
Отговори
# 420

Моята бебка я усещам на нивото на пъпа, по-нагоре - не!  Blush
и аз така yes

# 421
  • София
Странно ми е като споделяте, че вече ви ритат под ребрата. Доста е рано да са се обърнали, но пък не е невъзможно.
Аз все още си го усещам ниско долу.

Дааа и на мен ми беше странно, но няма как да ми е сърцето....и да е било такова сърцебиене. И любимият я видя и се учуди....но си беше точно подритване. Ако днес пак се разбеснее ще направя клипче и ще ви го кача да видите. Но според мен е възможно тъй като онзи ден си преобръщах по корем и може да съм я обърнала и вече да не е с главата надолу.

# 422
Няма невъзможни неща.  Laughing

Сега си огледах коремчето и формата му е остра... като се стигне до нивото на пъпа, по-нагоре си е както преди бременността.  Blush

Вчера се опитах да вляза в любимите си дънки, които се водят най-малкия номер (на мен само такива ми ставаха) и какво се оказа (не че ме изненада) - не мога да вляза в тях.  Joy
От коленете нагоре - няма шанс просто!  Blush
Изводът е - наистина си качвам доста на бедрата и дупето.  Twisted Evil

# 423
привет и от мен,
много готино, че вече усещате бебоците и ритничета тук-там Simple Smile
Denise не писа как е, дано се е разминала със спешното.

и аз трябва да престана да вдигам малката, че понякога за две секунди ми се стяга корема...
но без болките в кръста. знам, че това са контракции. ама няма как.
на прегледа тая седмица минах само с меренето ми. от микробиологията имам някакви гадинки дето ги нямаше кандида някакви си, отде се появиха не знам... и ми изписаха гинопеварил. направо се побърках. и хигиена спазвам, и уж се пазя  Embarassed
бебо не го усещам, само ми къркорят червата... вече нямам търпение, да си призная  Simple Smile

# 424
Кандидата - това са гъбички. Бременните са по-предразположени.
Ще накарам лекарката и на мен да ми пусне микробиология, че само стерилна урина съм пускала.

Аз не усещам бебока още, ей нямам търпение вече, не мога да си представя как не я усещам, при положение, че е толкова голяма  Laughing Мъжа ми слухти по корема ми и каза, че мърда нещо  Joy
В четвъртък съм на преглед и ще питам къде е тази плацента и толкова много ли са ми сланинките, че не чувствам бебаната.

Днес голям мързел, сега ще направим един филмов маратон. Вчера ходихме на Киномания, днес кино вкъщи.

# 425
И аз не усещам шутове от бебето, а леки побутвания долу, а съм в 18 седмица.
Относно възрастта и амниоцентезата, пропуснах да кажа, че съм в перфектно здраве, никога не съм имала сериозни болести или здр. проблеми, годините не ми личат и както каза д-р Варгалева, много генетични болести вече се появяват при доста млади майки, така че да не се притеснявам излишно щом няма индикации. Да, синът ми се роди с проблем, който откриха в 9 месец, но той беше на бъбреците, и никой лекар не може да каже защо се е получило или от какво, просто, че вече много деца се раждат с бъбречни проблеми. Не пуша от 2г/не, че бях големият пушач/, не пия, храня се здравословно, спортувам и се чувствам екстра.......пак побеснявам, като се сетя за въпросната генетичка.
Ще правя Английски коледен кейк.

# 426
Тук съм, днес цял ден се мотая из леглото .... Сега пуснах лаптопа,че да потърся майка на скайпа да не ме мисли. Никъде не ходих снощи и не пих хапчетата,които ми изписаха за такива случаи. Колкото и да ме уверяват,че не вредят на бебето не съм спокойна. Реших,че щом още мога да дишам и отока не ми е хванал и гърлото нищо не пия и никъде не отивам. Моя мъж и той не спа покрай мен,постоянно се стряскаше и пускаше лампата да ме гледа. На сутринта  бях по-зле. Сега вече май спада,но където е бил отока под очите ми става синьо. Притеснява ме,че идея нямам от къде дойде това. Предните пъти обвинихме лекарствата за стомаха,сега не знам....  newsm78
 Дано това синьто да се махне бързо,че другата седмица ми е супер важна. Ако излезна така ще обвинят мъжа ми,че ме бие. Laughing
Дребо в момента се е разбеснял,но аз го усещам все още много ниско. Явно бебетата,които са се обърнали ритат над пъпа и чак до ребрата.

# 427
denise78, а на преглед все пак отиде ли днес?
Аз не бих си играла така със здравето си, но всеки си преценява.

# 428
Нищо не става на тоя преглед. Бият ми една инджекция,която е вредна за бебето и това е.  До скоро ходих на алерголог и ми пуснаха кръвни изследвания. Те си бяха хубави.В момента кожни изследвания за алергии не искат да ми правят. Казаха ми да отида след като родя. Това е! Понеже си бременна и ги е страх да не навредят с изледванията на бебето те оставят малко да стреляш в тъмното ама иначе ми изписаха едни отрови ,ако почна много да се подувам да пия нещо докато стигна до спешното. Там ти казват,че спасяват теб,защото си по-важна и ти праскат нещо,което да спре отока.Забраниха ми определени лекарства и антибиотици и от там нататък... след като родя продължават с изследванията. Затова след няколко пъти реших,че ако съм само отекла и не обхваща гърлото така,че да ми спира въздуха да не ходя,защото да са сигурни пак ще ми хакнат нещо. Майка ми прави подобни отоци вече много години и наблюдавайки нея знам кога нещата наистина отиват на зле и кога отока не е опасен,освен че е неприятен. За вчера идея нямам каква беше причината,но предполагах ,че ще си остане само около носа и очите. За съжаление сега взимам решение не само за себе си,но и за бебето иначе ми е най-лесно да отида да ми бият нещо и да се оттърва по-лесно от отока. Сега избирам бебето.

# 429
Здравейте!За усещането-и при мен е ниско долу,може би около 4 пръста под пъпа.Определено "ръчкането"  и "крачкането"стават все по-осезаеми и силни,но е приятно newsm53. За гърдите-и при мен положението е критично-ужасно наедрели и се чувствам някак неестествено с такъв бюст newsm62 .Вчера обиколих Мола в търсене на клин за бременни.Мисля,че вече ми е време,защото моите нещо ми идват плитички.Открих в Mother care,но цената ме възмути–.60,00лв.за клин за няколко месеца!!!Не,благодаря!Когато се прибрах си поръчах по интернет за 30лв с доставката.Предполагам,че във вторник ще ми се достави.                                                                                 Приятна съботна вечер на всички bowuu

# 430
  • София
И аз така, търсих клин, но честно казано не ми се даваха изобщо пари за такова нещо... За това се обзаведох с мъжки скиорски клин за 6 лв. и съм супер доволна. Побирам се идеално в него и на мен изглежда като всеки друг клин  Laughing Трябва да си взема поне още един.

# 431
dghigova, в H&M имаше по 18лв клинове, но пък нямаше избор на размери.

Беба и аз я усещам ниско, но понякога горе-долу на нивото на пъпа. Върти се докато още има място  Sunglasses

# 432
  • София
Здравейте момичета  Hug цял ден бях на лекции и се чувствам смазана (добре, че са само петък и събота). Бебока още не съм го усетила  newsm78 преди малко се наложи да звънна на доки, че имам съмнения за гъбички (имах 12 г.с., но ги изчистих и сега- пак) и се стресирах за бебо, понеже знам че са опасни за него  Confused и пак ще слагам гиназол  Sad

# 433
  • Sofia, Bulgaria
Аз клин за бременни не съм купувала, купих си обикновен, просто по-голям номер. Сега го нося пак:) То си е клин, еластични са и си стават за после.
При мен всичко си е нормално, занимавам се с дребния по цял ден. По някога и през нощта. Много свикна с мен и напоследък забелязвам как все иска да ми е в ръцете. А това не е добре, но няма какво да направя. Като се гледаме предимно двамата. Надявам се да не се почувства изолиран с появата на бебката, след няколко месеца... Rolling Eyes

# 434
Здравейте.Ние днес бяхме с малката на разходка в мола,после в парка и в къщи.Утре сме на детски рожден ден следобеда-ще мине деня Joyмен бебо си ме рита-под пъпа е.

Общи условия

Активация на акаунт