Априлки 2013 - тема 11

• 22 535
  • 742
  •   1
Отговори
# 105
аз кърмех целодневно, когато отидох при зъболекарката ми да ми прави зъбче, обаче ме болеше много и тя сложи половин доза упойка, каза че и за бременни се ползва, обаче преди това ми я тества на ръката за реакция да няма.
и ми каза час след това да не кърмя, да пия повече вода, но нямало страшно!
те си знаят.
а и никой зъболекар няма да предприеме рискована манипулация с бременна.
повече питай и така, ако се наложи упойка, опитайте отначало не с цяла доза  Peace

п.п. специални упойки за бременни няма, но има такива, които се ползват при кърмачки и бременни.
като се прави КАП, преди това, ако има съмнения за алергия.

# 106
maminka23, съмнявам се човека да ме е излъгал за упойката.
Мирама, точно това казвам, че това, което споделихте относно упойките ме кара да се замисля дали моята зъболекарка е наясно с тези неща , може да е наясно, но да няма в наличност подобна упойка... не знам.  Confused
И преди бях чувала, че има упойки за бременни, затова и попитах тук.  Hug

# 107
  • София
Охх най накрая си стигнах до нас.....от сутринта съм навън. Минах на прегледа - всичко се е успокоило. Не ме гледа на ехографа тъй като на 26.11 съм на ФМ и да не ме облъчва, а и миналата седмица ме гледа. Само ме огледа и опипа с ръце корема и матката и всичко е каза, че е наред. Продължавам с Магнерича и Утрогестана. Мога да излизам, но да не се натоварвам много с разходки и физически труд.
Взеха ми кръв за ПКК, Хив, Васерман, Кръвна група, Кръвна захар и някакви други....не разбрах точно. А и ми взеха кръв за Фактор 5 Лайден, тъй като майка ми има прекаран тромбофлебит и може да ми го е предала наследствено.

Иначе като цяло аз лично се чувствам ОК и си усещам бебето...по силно вечер.

За зъболекар - мойта зъболекарка ми каза, че след 6 месец ще ми прави каквото е необходимо на зъбите....и ако има нещо да се прави. Преди това не било добре и не трябвало.
За епилацията и кола маската - и аз знам, че не е хубаво, защото може да предизвика контракции, но има момичета които си правят и са Ок. Според мен всичко си е до човек.

P.S. Аааа забравих да кажа: питах АГ-то за Космодиск - каза да забравя за него. Не е препоръчителен тъй като е с лек загряващ ефект, както и има магнити и може да предизвика контракции или да навреди на плода. Каза за момента колкото мога да потърпя....също не ми препоръча и коланите за бременни тъй като те пък са много тесни и ще стягат корема, което пак не е хубаво. Та така, че момичета ще трябва да търпим на болките.

# 108
  • Варна
ВАШИЯТ РИСК за болест на ДАУН e определен на                                          1 от 2800      

ВАШИЯТ РИСК за болест на ЕДУАРДС e определен на                     1 от 3400   

ВАШИЯТ РИСК за дефекти неврална тръба/коремна стена             Нисък   

*ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА КОНСУЛТИРАЩИЯ ЛЕКАР *

Free - bCG(бета-хорионгонадотропин)       MoM                                   0.47      
                AFP(алфа-фетопротеин) MoM                                                      0.5      
                Възрастовият (статистически) риск за болест на Даун (T21)  е      1 от 1500      
                Възрастовият (статистически) риск за болест на Едуардс (Т18) е    1 от 13000

Това са ми изследванията  от БХС дали са добри някой разбира ли ги  Grinning че аз съм малко на ВИЕ   Confused

Мисля, че резултатите са ти добри Hug

За зъбите - аз половина година преди да решим да правим бебе почнах със зъболекаря. Смених 4 стари пломби и направих още 3 #Crazy. Не знам как върви в София пломбата, но тук са по 70лв - ужас просто.
Оставих една малка пломба за август и взех че забременях. Сега и аз мисля да отида профилактично към 6-7 месец да погледне, може да ми изчисти зъбния камък и да оправим тази пломба.

П.С Днес не ми излиза лентичката  с г.с newsm78, а не съм си пипала профила

Последна редакция: вт, 13 ное 2012, 14:17 от yara

# 109
maminka23, може на жената да не и се занимава, да няма, или да не се е интересувала. Нямам представа.
Ако не е крайно наложително, просто остави за момента след като родиш. За да не се притесняваш и ти самата.

˙·٠• АлЕкС •٠·˙, странно ми е, но това лекаря ли ти го каза за гледането на ехограф и облъчването?

# 110
  • София
maminka23, може на жената да не и се занимава, да няма, или да не се е интересувала. Нямам представа.
Ако не е крайно наложително, просто остави за момента след като родиш. За да не се притесняваш и ти самата.

˙·٠• АлЕкС •٠·˙, странно ми е, но това лекаря ли ти го каза за гледането на ехограф и облъчването?

Да гинеколожката, че не иска сега пак да ме облъчва....след като миналата седмица ме гледа.

# 111
според мен док е пропуснала ехографа, което е допустимо при прегледи, ако всичко е наред, не е задължително всеки път да се гледа бебето на ехограф. просто ще изчака ФМ.
да споделя, че с миналата бременност имах два прегледа без ехограф, само мерки и теглилки.

но ако майката настоява да я погледнат на ехограф, не може док да откаже с този довод да не те облъчвам, сигурна съм Simple Smile

# 112
Не знам какво облъчване точно ги гони гинеколозите, при положение, че при ехографа се използват високочестотни звукови вълни.
Или те самите не знаят как точно им работят апаратите. )

# 113
  • София
според мен док е пропуснала ехографа, което е допустимо при прегледи, ако всичко е наред, не е задължително всеки път да се гледа бебето на ехограф. просто ще изчака ФМ.
да споделя, че с миналата бременност имах два прегледа без ехограф, само мерки и теглилки.

но ако майката настоява да я погледнат на ехограф, не може док да откаже с този довод да не те облъчвам, сигурна съм Simple Smile

Да най вероятно е така, а и аз самата не настоявах да гледаме бебето. Все пак миналият вторник ме гледа поне около 15 - 20 мин. дали всичко е Ок с човечето, пусна ни сърдечният ритъм, мери го, гледахме му гръбначето и т.н., гледа ми матката, шийката, плацентата как е и така. Тогава видя, че имам контракции, които аз лично не усетих, но тя ги видя по плацентата - беше леко сбръчкана.
А и според мен от миналата седмица до сега няма да видя кой знае каква разлика при бебето, а ако искам мога да отида на преглед в Шейново тъй като имам право на 2 безплатни прегледа в рамките на 1 месец, но се чудя дали въобще си заслужава да ходя....че като ги знам какви са там лекарите - ужас...надали ще ми обяснят как е бебето и т.н.

# 114
  • Пловдив
ВЧ звукови вълни могат да окажат доста сериозни последствия на организма, но навлизаме в друга тема Mr. Green
Доколкото съм запозната -  облъчването от УЗИ не е опасно, но преди години се е смятало така и за рентгеновите лъчи... Whistling

Отплеснах се, за друго щях да пиша Mr. Green

При зъболекаря си ходех редовно предната бременност Whistling Доста манипулации имаше и понеже имам панически страх - всичките бяха с упойка Peace Разбира се, преди това си правих тест за поносимост, но при мен се налага заради фамилна обремененост от алергии.
С тази само в началото ходих, да ми изкара зъбен статус, че на;ли при АГ-то трябваше да занеса Simple Smile Но аз точно лятото бях на профилактичен преглед, та всичко е ок. най-вероятно след НГ ще го посетя отново, да види как се движа Simple Smile

За епилацията - аз си ползвам епилатор вкъщи Peace Пак с предната бременност съм говорила с доки по въпроса - няма опасност, ако съм си го ползвала редовно и преди бременността.
Доколкото знам и с кола маската е така, но там въпроса е доколко сме сигурни в хигиената Rolling Eyes

# 115
АлЕкС, прегледите в Шейново можеш да ги запазиш за по-натам, след като сега всичко е ок и имаш инфо.

Mirama, така е за честотите. Гледах един филм-изследване какво става с бебо при ехографията, реагира точно на тези честотни вълни, това си е вид стрес. Но все пак има плацента, която го пази и тн. във филма в конкретния случай някои трептения се доближаваха до трептенията на някои органи и явно на бебо му беше некомфортно  Whistling

# 116
sweet_maniche, тук не говорим за продължително излагане на такива. А и от ВЧ до ВЧ звукови вълни има разлика, много зависи какви Hz са.
Иначе ефекта от тях го виждам точно върху мъжа ми. )

jos, съгласна съм с това.
Но не може един лекар да ти обяснява, че те "облъчва". Поне да се научат да използват правилна терминология, а не глупости.

# 117
  • София
А забравих да кажа, че се мерих на кантара при АГ-то и там ме изкара 55 кг. да кажем, че мери с 1 кг. нагоре...значи съм 54 кг., което е добре - качила съм 1 кг.
Доволна съм. hahaha hahaha hahaha hahaha
Най накрая и аз да кача някой килограм.

Мира - а при теб как са нещата? Как се чувстваш? Почиваш ли си?

# 118
  • Пловдив
Mirama, добре съм запозната с различните видове излъчвания и вълни, все пак това работя от 10 години, а от 5 - и изучавах Peace

Аз съм +3 килограма от началото (за разлика от предния път, когато до 8 мия месец си качвах по килце) Mr. Green

# 119
За упойката зъболекарката и алерголожката и казаха,че слагат лидокаин, упойка която не е опасна за бременни и предизвиква изключително рядко алергични реакции. Тук съветват да се ходи на зъболекар след 3ти месец. Ох..... и аз трябва да се навия да отида.  Whistling
За коламаската знам,че на краката не се препорзчвала през бременността,защото можела да предизвика разширени вени. Колко е вярно ... не знам, така пише из сайтовете за бременни.

Общи условия

Активация на акаунт