Майчинството счетоводно-52

• 35 483
  • 777
  •   1
Отговори
# 240
  • София-Младост
За м.11 през декември, за м.12 през януари догодина.

# 241
  • Бургас
Добре де, понеже болничните ми включваха два месеца и като започнеше месеца ми правеха превод. Сега защо е по-различно?

# 242
  • Пловдив
Добре де, понеже болничните ми включваха два месеца и като започнеше месеца ми правеха превод. Сега защо е по-различно?

Като е започнал месеца са ти превеждали предходния
Това е написала и Ала Бала

# 243
  • София-Младост
Първо кажи какъв е болничният все пак. Всеки нов б.лист има технологично време 15 работни дни за обработка. За м.10 трябва сега през ноември вече да си получила парите, следващите пари ще получиш до 5-то число, но на следващият месец.

# 244
  • Бургас
Трети болничен ,за изравняване на дните  след раждане. Започва от 24.10-22.12. За периода преди 24.10, който беше в предния болничен,  получих парите си около 5-ти октомври. Третия болничен е подаден на 19.11, днес очаквам превод за дните от октомври( така пише в сайта на НОИ).

# 245
  • София-Младост
Трети болничен ,за изравняване на дните  след раждане. Започва от 24.10-22.12. За периода преди 24.10, който беше в предния болничен,  получих парите си около 5-ти октомври. Третия болничен е подаден на 19.11, днес очаквам превод за дните от октомври( така пише в сайта на НОИ).
След това до 5-то число на м.12 парите за ноември, после до 5-то число на януари частта от парита за декември. След това ще подаваш прил.3 декларацията 135-410 дни и ще има забавяне на остатъка от декември. След това до края на първата година ще е в началото на месеца.

# 246
410-ТЕ дни от кога се броят?от първия ден на 45 дневния преди термин от датата на раждане ли? На колко навършени месеца трябва да е бебето?да са минали 410 те дни
Само таткото ли може на този етап да поеме майчинството?да
Неизплатеното майчинство наведнъж ли ще го получа? зависи за кои месеци е подала информация.ако е за всички наведнъж,да,всички пари наведнъж Кога ще ми бъде преведено след като документите са представени преди 4 дни? в рамките на 15 работни дни от датата на подаване
Здравейте отново
До преди една седмица бях в две фирми, в едната на 2часа, в другата на 6часа. Подадох молба за напускане в тази, в която бях на 2ч. по ред причини. Сега съм само на 6ч. в другата. Неодхдимо ли е да бъда вече на 8ч в нея? Ще се увеличи ли майчниството или няма да има промяна?

# 247
Здравейте, имам следните въпроси: Имам платен отпуск около 45 дни, които не съм ползвала. Ако сега реша да си ги ползвам, знам със сигурност, че работодателят ми няма да ми ги изплати, мога ли след като изтекат да напусна по Чл. 327 за неизплатени възнаграждения? Колко месеца ще имам право да получавам обезщетение от БТ /при осигурителен стаж до 10 години/? И как се изчислява размерът обезщетението: 60% от дохода за 24 месеца назад или по друг начин?

Здравейте момичета, много моля някой да ми отговори!  Praynig

# 248
  • София-Младост
Здравейте, имам следните въпроси: Имам платен отпуск около 45 дни, които не съм ползвала. Ако сега реша да си ги ползвам, знам със сигурност, че работодателят ми няма да ми ги изплати, мога ли след като изтекат да напусна по Чл. 327 за неизплатени възнаграждения? Колко месеца ще имам право да получавам обезщетение от БТ /при осигурителен стаж до 10 години/? И как се изчислява размерът обезщетението: 60% от дохода за 24 месеца назад или по друг начин?

Здравейте момичета, много моля някой да ми отговори!  Praynig
Принципно можеш, но първо си виж ТД дали има уговорен срок за плащане.
При осиг. стаж от 5 до 10 години, обезщетението е в рамките на 8 месеца. Дневното парично обезщетение за безработица е в размер 60 на сто от среднодневното възнаграждение или среднодневния осигурителен доход, върху който са внесени или дължими осигурителни вноски във фонд "Безработица" за последните 24 календарни месеца, предхождащи месеца на прекратяване на осигуряването, и не може да бъде по-малко от минималния дневен размер на обезщетението за безработица.

# 249
Здравейте момичета! Писах ви преди време и вие ми разяснихте нещата относно майчинството, но сега имам още един въпрос. Имам 10 месеца стаж , още два ми трябват, сега съм в 6-ти месец бременна. Не мога все още да си намеря фирма , която да ме назначи, та искам да ви питам понеже 45 дневния болничен ще ми бъде издаден на 3 Февруари, тези 45 дни ще се включват ли в тези два месеца , които ми липсват. За да знам имам ли още време да намеря фирма или трябва до 3 декември да съм намерила? Благодаря ви предварително

# 250
  • Пловдив
Здравейте момичета! Писах ви преди време и вие ми разяснихте нещата относно майчинството, но сега имам още един въпрос. Имам 10 месеца стаж , още два ми трябват, сега съм в 6-ти месец бременна. Не мога все още да си намеря фирма , която да ме назначи, та искам да ви питам понеже 45 дневния болничен ще ми бъде издаден на 3 Февруари, тези 45 дни ще се включват ли в тези два месеца , които ми липсват. За да знам имам ли още време да намеря фирма или трябва до 3 декември да съм намерила? Благодаря ви предварително

до 3 ти декември трябва да си намерила,за да взимаш обезщетение от 45 дневния веднага
ако не,намираш когато можеш,трупаш стажа докато си в болничен.като го натрупаш ще взимаш пари до 2 г на детето

# 251
здравейте, имам следното питане, съжалявам предварително ако е коментирано, но не съм догледала  Blush

До кога е втората година на майчинството - до термин, или до датата на раждане, както беше първата година, терминът ми е 8.02, дете - родено секцио на 26-ти 01.2011  newsm78

# 252
  • Пловдив
здравейте, имам следното питане, съжалявам предварително ако е коментирано, но не съм догледала  Blush

До кога е втората година на майчинството - до термин, или до датата на раждане, както беше първата година, терминът ми е 8.02, дете - родено секцио на 26-ти 01.2011  newsm78

В майчинство си до 26 януари,включително

# 253
Здравейте момичета,
аз имам 1 г. и 4 мес. стаж на две разл. работни места, след което бях 4 месеца на борсата по труда и прекратих преди две седмици поради изтичане на срока за обезщетението. В момента съм безработна, но вероятно съвсем скоро ще започна нова работа. Въпросът ми е - при изчисляването на майчинството ще се вземат предвид 12 месеца назад, включващи 4-те ми месеца на борсата, или не?
Благодаря предварително.

# 254
  • Пловдив
Здравейте момичета,
аз имам 1 г. и 4 мес. стаж на две разл. работни места, след което бях 4 месеца на борсата по труда и прекратих преди две седмици поради изтичане на срока за обезщетението. В момента съм безработна, но вероятно съвсем скоро ще започна нова работа. Въпросът ми е - при изчисляването на майчинството ще се вземат предвид 12 месеца назад, включващи 4-те ми месеца на борсата, или не?
Благодаря предварително.

Ще ти вземат 24 м назад,включително месеците на борсата.Тях ще ти ги смятат на МРЗ за периода

Общи условия

Активация на акаунт