90 дневна диета-килцата стопи и фиданка стани-тема 203

• 41 155
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
Тинки, и на мен ми се е случвало това с гроздето като го ям на гладно (в смисъл на 1во ядене за деня) - първо помислих, че е нещо развалено и го хвърлих, на другия ден пак така, а то се оказа, че като го ям за закуска ми става лошо.

след голямото прегрешение вчера, сутринта бях +500гр- 51.4кг, а към 5 следобяд бях 50.8  #Crazy предполагам, че МЦ наближава, но като ми идва от дъжд на вятър, няма как да разбера дали е от него.

днес въглехидрати
З ябълка
О 3 огромни понички, че и бисквити белвита за десерт  ooooh!
В спагети с гъби

# 136
Нери мерси. Утре определено няма да закусвам грозде, но аз си мисля, че беше защото изпитах слабост с мускулите и вероятно настинка.
Странно е това за кг-мите, но може би си имала вода задържана:) МЦ заради режима ли ти прави проблеми Thinking

# 137
Хоп и аз в новата темичка Simple Smile Благодаря Тинки:)

# 138
Отчет да дам и аз Simple SmileДен 10-ти бобов
з-кафе без захар и вода,
0-Пълнени постни чушки с ориз и зелена салатка
в-Също
През останалото време:вода,вода,вода:(
Поздравче и от мен за ансамбъла:http://youtu.be/-hljfuwKs2s

# 139
Въглехидратна вечеря в 17.30:едно големичко парче от франзела с масълце(много ми се хапваше-топличка,мека),3 сладки и парче черен шоколад.
Това много ли е?Нали е 'ГРЕХОВНА"?Simple Smile))

# 140
Мериан, защо ти е да заменяш захарта, щом предстои въглехидратен ден? Тя си е чист, ама чист въглехидрат.

Днес дълъг ден, утрешният ще е просто безкраен и отсега се чудя как точно ще го избутам на плодове  ooooh! :

Закуска: портокал, чай
Обяд: сандвич (багета със зеленчуци, ама имаше сос, който ми приличаше на горчичен, изрично питах да не е млечен и казаха, че не е, ама имаше малко вкус на яйчена салата, за сметка на това. Та предполагам, че е имало яйчен прах в него, но пък общото му количество беше не повече от 2 с.л. за целия сандвич), малка бутилка студен чай
Вечеря (направо треперех от глад, като се прибрах): 3 филии тостерен хляб с кьопоолу, 1 голяма краставица (купих си шоколад и вафла, ама толкова ме боли главата, че само като ги погледна, почва да ми се повръща, та ще останат за идната четворка).
1 чай за деня, докато легна, ще пия още 2, достатъчно вода. Не съвсем качествен сън, ще гледам тая вечер да наваксам, ама идните 3 дни (до събота вечерта) ще са много неприятни. И йей, стартират с плодов...  ooooh!

# 141
Нери мерси. Утре определено няма да закусвам грозде, но аз си мисля, че беше защото изпитах слабост с мускулите и вероятно настинка.
Странно е това за кг-мите, но може би си имала вода задържана:) МЦ заради режима ли ти прави проблеми Thinking
не е заради режима, аз съм с ПКЯ от както се помня, но не искам да взимам лекарства на хормонална основа, та ми препоръчаха да поотслабна, за да се чувствам по-добре, и за мое щастие, наистина ми се отразява така.
Радвам се, че започнах режима, може да свалям бавно, но ми е достатъчно да се чувствам добре! (пу пу да не ми е уроки)  Grinning

Успех на всички новоприсъединили се!

# 142
Скрит текст:
Отдавна не бях чела подобна простащина  Sick  http://www.bg-damma.com/stil-na-zhivot/Raznoobrazni/1142_Kolko-e … mp;utm_campaign=0

# 143
не е заради режима, аз съм с ПКЯ от както се помня, но не искам да взимам лекарства на хормонална основа, та ми препоръчаха да поотслабна, за да се чувствам по-добре, и за мое щастие, наистина ми се отразява така.
Радвам се, че започнах режима, може да свалям бавно, но ми е достатъчно да се чувствам добре! (пу пу да не ми е уроки)  Grinning

Успех на всички новоприсъединили се!

Да поотслабнеш? Че колко искат да си ?
Извинявай, просто се изумих.
Години наред ми обясняваха, че имам ПКЯ, е вчера се оказа че не е нищо такова и хубавите хапченца от които качих 13 килца нищо "хубаво" не са свършили с мен...  Tired

# 144
Ха-ха Simple SmileНаистина голяма простащина.dobroslavka благодаря за превода.Мало се успокоих ,че мога да променя дните ,когато се налага, но да не е често.Вчера гледах календара и ми се пада на Бъдни вечер белтъчен ,а на Нова година -плодов.Незнам какво ще се случи до тогава ,но на Бъдни вечер няма как да ям белтъчини

# 145
Ха-ха Simple SmileНаистина голяма простащина.dobroslavka благодаря за превода.Мало се успокоих ,че мога да променя дните ,когато се налага, но да не е често.Вчера гледах календара и ми се пада на Бъдни вечер белтъчен ,а на Нова година -плодов.Незнам какво ще се случи до тогава ,но на Бъдни вечер няма как да ям белтъчини

А НА НОВА ГОДИНА ЯБЪЛКИ АХАХХА

# 146
  • София

А НА НОВА ГОДИНА ЯБЪЛКИ АХАХХА

Вярвате, че ще се свърши света ли?

# 147
хехе, това ми напомня, че на Великден бях бобов ден  hahaha но си го изкарах  Peace

# 148
Днес по обед ме обзеха едни размисли за задължителната филийка. Не, че имам нещо против. Обаче какво се случва, ако човек по принцип не е консумирал хляб преди диетата? В такъв случай тази филийка не идва ли в повече?  Thinking

Аз лично никога не съм яла тази филийка, нито в белтъчен, нито във варива. Това си е смесване и когато си 100+ и искаш да отслабнеш тази филийка нито ще те нахрани, нито ще направи нещо положително за отслабването ти. Затова й не я ядах изобщо.
А къде пише задължителна?
Аз мисля като Нана Peace
Неотдавна беше времето като слушах как някой яде арабска питка или колаче или друго, защото видите ли било като хляб, а той бил разрешен. Не се подлъгвайте Wink

Права е Тинки, внимавайте   Stop Stop Stop, филийката на обед не е,  какъв да е хляб, описана е в книгата -пълнозърнест хляб с трици, цели зрънца и семена - такъв е трудно да се намери в България  - но можете да си го направите сами ! Wink

( знам, че някои, хапват някъкъв хляб"Вита", но не го знам какъв е и не мога да то препоръчам )

Обикновенният хляб, няма да донесе никъква полза ! Stop

Филийката има няколко фуннкции, които обикновенният хляб не може да изпълни !:stop: Stop Stop

Да задоволи , нуждата на организма от малкото количество, въгглехидрати от които той има нужда и в белтъчният ден , за да не трупа на следващият ден, получените въглехидрати !
Да достави баластни вещества и така помогне да бъде смляна белтъчната храна, по-бързо, която е най-трудно смилаемата храна от четворката!
Да достави необходими минерали и витамини , от групи, които липсват в храната в белтъчен ден!
Да ни е сито и хубаво с нея !  Grinning
Моите филийки са 72 грама едната, но хляба е доста тежък, леко влажен, защото съдържа предварително накиснати , почти сурови цели ръжени зърна .

Ето по-подробно за хляба на "90-дневната" и рецепа за домашен хляб. Моята приятелка, коята живее в Италия, го приготвя сама  ,вече 4-ти  път, защото в Италия също няма такъв хляб и казва ,че е страхотен на вкус и лесен за правене (и тя е на диетата  Grinning) И даже обира там овации заради хляба - от съпруга и от приятелите   Sunglasses!

Пренебрегнатите обедни филийки или
защо, не трябва да пропускаме, обедната филийка зърнист хляб !

Скрит текст:

Стратегия №1 на „90-дневната диета ” е балансираното хранене – хранене, при коета тялото ни получава редовно, всеки ден, точно необходимите бълтъчини, въглехидрати, мазнини, витамини, минерали и баластни вещества – всеки ден и точно необходимите - нито повече , нито по-малко !
Дори в Белтъчен ден , тялото ни има нужда от малък процент въглехидрати и не бива да се лишава от тях. Ако не ги получи, то ще си отбележи липсата им и на другият ден, в бобово/зърненият, когато получи изобилие от въглехидрати, вместо да изхвърли излишъка, ще си го запази под формата на сланинка, лепната някъде по нашето тяло . Тази липса, от малко количество въглехидрати, покрива обедната филийка!
В белтъчната храна, отсъстват напълно баластните вещества, необходими на тялото за да изхвърли отпадъчните продукти от обмяната и това особено важи по-време на диетата, когато тялото изхвърля огромни количества разградени мазнини и с тях и токсините складирани в мазнините. Тази липса от баластни вещества, покрива обедната филийка!
В Белтъчен ден, в храната, отсъстват също така, някои от жизнено необходимите групи от минерали и витамини . Тази липса от минерали и витамини покрива пак - обедната филийка!
Всичките тези липси в белтъчният ден – на въглехидрати, на баласт и на витамини и минерали се покриват само с една филийка зърнист хляб – точно с една-единствена филийка !
Затова, филийката зърнист хляб трябва задължително да присъства в белтъчният ден и то точно на обяд , за да може тялото ни своевременно да се зареди с необходимите липсващи вещества - в активната част на деня !
А помните, нали и правилото, че вечерята в „90-дневната” трябва да е по-малка от обяда – поне на половината, че и повече по-малка от обяда ? Е, филийката на обед, автоматично, прави обяда по-голям от вечерята !
И ви помага да отслабвате, а не както мислехте досега – да ви прави по-дебели !
В Бобово/зърненият ден, зърнистата филийка е също така необходима и много полезна въпреки, че в храната ни има достачъно въглехидрати, но те не винаги са пълноценни въглехидрати(картофите и белият ориз) и не са бавни въглехидрати, каквито трабва да бъдат въглехидратите в този ден.
Най-честият избор в Бобово/зърненият ден са картофите и белият ориз – храни без баластни вещества и бедни на жизнено важни витамини и минерали. Комбинирайте ги задължително с полезните бобови и прибавете филийката зърнист хляб – бобовите и филийката ще превърнат картофеното ви ястие или ястието ви от бял ориз (бързи въглехидрати) в бавен въглехидрат . Бобената и леща-чорба, зеленият фасул и граховата яхния - филийката зърнист хляб, ги обогатява и допълва – ястието ви става още по-бавен въглехидрат .
Дори да изберете полезните ечемик, булгур, овес, пълнозърнест ориз, елда, спелта, просо , лимец и т.н. пак не забравяйте филийката зърнест хляб на обяд – тя ще ги обогати и ще ви зареди с допълнителни баластни вещества, витамини и минерали ! И по този начин - ще ви помогне да отслабнете !
Филийката на обед, автоматично, прави обяда и в Бобово/зърнения ден, по-голям от вечерята !
Във Въглехидратния ден храната е от бяло брашно и захари. Въглехидратите са в изобилие, но баластните вещества са равни на нула !
Липсват жизнено важни витамини и минерали, които са необходими за целите на балансираното хранене на тялото ни !
Опитайте се да заместите, поне на половина бялото брашно, с брашно от наполовина ръж , наполовина бяло или с брашно от спелта или многозърнесто брашно - направете си от него пърленки и намажете с вегетариански пастети, приготвени от вас самите – много е вкусно, прибавете към обяда зеленчукова супа или крем супа с крутони от зърнистата филийка, понякога заменете обяда от спагети и пица с 2-3 зърнени филийки и еленчукова супа или зеленчукова яхнийка или намажете зърнестите филийки с някакъв вегетариански пастет по ваш избор – домашна лютеница, сусамов тахан с чесън, магданоз и лимон, кьопоолу, баба Гануш – син домат със сусамов тахан, италианско песто с пиния, босилек, зехтин и чесън – нека въображението ви работи !

Внимание !!!
Обедната филийка хляб е специална - не е от всеки попаднал ни вид хляб !
И винаги е САМО ЕДНА на брой !

Указания за нейният състав са дадени в книгата от авторките на „90-дневната” диетата !
Ако нямате на разположение хляб, с такъв състав, по-добре прескочете обедната филийката до следващият ден – и си набавите или още по добре - направете си сами истинския хляб !
А ето и указанията на създателите на диетата :
Филийката трябва да е направена от пълнозърнесто брашно и да съдържа цели зърна или по-добре булгур от жито, ръж, спелта, овес, ечемик и т.н. и да съдържа добавки на трици и на различни семена – слънчогледови, ленени, сусамени, макови, семена от ким, анасон и др. такива.
Ако не намерите такъв хляб по магазините, можете да си го приготвите и сами. Този хляб е траен и може да се съхранява в хладилника за дълго време.
Филийките, които аз ползвам са по 72 грама .
Хляба е 500 грама – 7 филийки Х 72 грама са в опаковката .
Стига ми за 3- ри „Четворки” или за 2-е „Четворки” , ако обядът ми във въглехидратният ден е бил с 3 филийки от него.
ЗАБЕЛЕЖКА !!!
Ние, българите, обичаме да си хапваме яденето с хлебец !
Липсваше ви, досега, нали !  
Е, сега може да си го хапвате, спокойно!   Grinning  Grinning  Grinning

Какъв трябва да е хляба на 90-дневната диета , а и за след нея  ?
Пълнозърнест хляб от ръж, овес, лимец, спелта и т.н. със букет от подправки и  семена  Grinning !

Grinning
Само една филийка ( 72 грама) и само към обяда в Белтъчен и Бобово-Зърнен ден. Ако ядете само бобово (напр. само леща-чорба) в Бобов ден - може още половин филийка и на вечеря. Във Въглехидратен ден, ако ядете на обед само от този хляб, без други тестени -  3-4 до 5 филии по 70 грама, а ако го комбинирате с други тестени, намалявайте съответно количеството, и на хляба, и на другите тестените, така, че общо за Въглехидратен ден, за соления обяд, тестените храни да са от 400 грама сурово тесто или 300-350 грама опечено ! Grinning

Ето, така трябва да изглежда хляба на 90-дневната:

[attachment=2]Хляба на 90-дневната диета е от Ръж, Лимец, Овес, Спелта, Ечемик, Просо и букет от подправки и семена.JPG[/attachment]
[attachment=1]Хляба на 90 - дневната диета - разрязан.JPG[/attachment]

]Как да си направим сами истински хляб ?

РЕЦЕПТА С ВИДЕО за ОВЕСЕН ХЛЯБ  (хляб от овес, ръж и лимец ) :

http://www.youtube.com/watch?v=A9Mx7CIlqI8

1 кубче мая - 42 грама
100 мл. вода на стайна температура
Разбъркайте маята във водата  и оставете на страна

В голяма купа поставете и разбъркайте добре - 200 гр. овесено брашно, 300 гр. ръжено брашно, 500гр брашно от лимец (или от спелта), 60 грама сусам, 1 с.л. изсушени и смлени портокалови карички, 1с.л. подправка за хляб ( това е  по равни части семена от анасон, семена от ким и семена от кориандър - разбъркани и едро смляни или счукани  Grinning ).

В купата на миксера първо сложете - 680мл. вода, прибавете сместта с маята и 3 с.л. зехтин. Постепенно прибавете сухата смес с брашната, сусама  и подправките за 5 мин и след това месете с миксера (или на ръка) още САМО 10 минути , не повече  Twisted Evil  Grinning !
Тестото, ще е рядко и лепкаво ! Завийте с найлон купата и оставете да втасва за 1 час.

През това време намажете обилно с краве масло тавата и поръсете с овесени ядки - както е показано на видеото . ВНИМАНИЕ ! Хляба става голям, към 2 кг. и ще ви трябва по голяма форма - това което се вижда на видеото не е кексова форма, а форма за хляб  Grinning !

След като тестото е втасвало 1 час , измесето го за кратко още малко , колкото да излезе въздуха .

Сега преместете в тавичката. Понеже тестото е много лепкаво, мокрете ръцете си и лопатката с която го вадите с вода ! Загладето го добре с мокри ръце и обилно напръскайте отгоре с овесени ядки .Сега разрежете дълбоко по средата и завийте с найлон да втасва.
Нагласете часовника на 30 мин . Като минат тези 30 мин включете фурната на печката на 250 градуса,на вентилатор, ако нямате вентилатор - на най-силната възможна температура и поставете на дъното на печката купа с вода, а решетката на печката по средата. Изчакайте 15 мин да се загрее фурната добре и сложете хляба (който, сега общо е втасвал 45 мин ) да се пече на средната решетка.
След 15 мин , намалете температурата на печката с 50 градуса по-малко .Печете още 40 минути и извадете хляба от фурната. Извадете го от формата и го напръскайте леко с вода - получава се особено хубава коричка  Grinning ! Изчакакайте го да поизстине преди да го режете  Twisted Evil  този толкова вкусен хляб  Grinning !

Добър апетит  Grinning !

Последна редакция: ср, 14 ное 2012, 23:52 от GigiBo

# 149

По колко ракийка пийваш , освен биричката ?
Треньора и нея ли я препоръча ! Crazy
Казвай да включвам и аз !
GigiBo , ти май ни провокираш да си казваме прегрешенията hahaha
Тъкмо бях решила водния ден да го превърна в плодов с ябълка и като го прочетох се отказах Laughing
Значи можеш да бъдеш освен заядливичка, полезна и забавна Wink
Резултатът ти до тук е чудесен.По скоро да видиш 7-ца на кантара ти желая.

Ехо,за какви бири и ракии спорите,момичета? #2gunfire
Аз толкова дегустации на вина отказах,за да не съм в леки прегрешения,а вие сега ме карате да се замисля,дали пък не съм сгрешила newsm78 #2gunfire newsm78 newsm78
ДжиДжи-браво за резултата и мерси за сайта-много полезна информация даваш,дано момичетата приемат факта,че ги провокираш да правят диетата правилно,а не че се заяждаш-така ще имаме един прекрасен форум!И съм сигурна ,че скоро ще видиш желаната цифра!
Аз днес съм на макарони с доматен сос-смятам да сваря макароните с брокули и карфиол и да пия бульон,защото вчера за първи път пих така бульон след варива и не изпитах никакъв глад.
За вечеря-кеск и сладолед и черен шоколадец-ама от по-дългата страна лентичка,нали може-не е упоменато от коя страна да е лентичката newsm78 #Crazy Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Хубав ден и нека спрем с нападките,моля ви,става ми тъжно да се обиждаме и да се заяждаме,просто приемете нещата от хубавата им страна,винаги можем да видим доброто ,ако искаме.  bouquetАз ще постя,така усещам вътрешно,че искам.

Не спорим Уайнче - обсъждаме  начин, как , хем да се пие биричка, хем да е спазен режима  и да не пречи на отслабването  !  Party Party Party Grinning

Ти какво планираш да хапваш в белтъчният ден , по време на постите !
Останалите  3-те са си постни !

Общи условия

Активация на акаунт