Машина за хляб - 48-ма тема

  • 52 102
  • 737
  •   1
Отговори
# 15
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
  • Мнения: 9 520
Не знам.Специалистите да си кажат тежката дума.Четох в темата за козунаците,че колкото повече се меси,толкова по въздушно става тестото,а усукването заради конците.Да,така се получава : 2х 3 месения+3 втасвания.Затова си мисля,че няма нужда от програма 'сладък хляб' и направо ще мина на печене.

Последна редакция: ср, 14 ное 2012, 20:04 от Beautyholic

# 16
  • Мнения: 1 884
Не знам.Специалистите да си кажат тежката дума.Четох в темата за козунаците,че колкото повече се меси,толкова по въздушно става тестото,а усукването заради конците.Да,така се получава : 2х 3 месения+3 бъркания.Затова си мисля,че няма нужда от програма 'сладък хляб' и направо ще мина на печене.
За месенията добре ,но колко са втасванията?

# 17
  • Мнения: 7 779
Не знам.Специалистите да си кажат тежката дума.Четох в темата за козунаците,че колкото повече се меси,толкова по въздушно става тестото,а усукването заради конците.Да,така се получава : 2х 3 месения+3 бъркания.Затова си мисля,че няма нужда от програма 'сладък хляб' и направо ще мина на печене.
нещо не вдявам - каква е разликата между месене и бъркане ?

# 18
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
  • Мнения: 9 520
Редактирах.Главата ми бръмна с тези месения,втасвания,усуквания.Не само конци,а златни конци трябва да има този мой козунак.

# 19
  • Мнения: 3
Здравейте!
Да се включа към темата с допитване: кое многозърнесто (пълнозърнесто) брашно ползвате и бихте препоръчали, освен на Техра. А и от кои магазини го купувате Simple Smile?

# 20
  • Sofia
  • Мнения: 1 533
Тайна , Благодаря за новата тема   bouquet
Скоро не съм правила експерименти или разновидности на хляб-а. Пека си обикновен бял всеки ден и така  Grinning
И аз така.

# 21
  • София
  • Мнения: 108
Здравейте и от мен. И аз много чета и рядко пиша. Embarassed Записвам се в новата тема с почти ежедневно правене на хляб - сега бял, със сусам, слънчоглед и ленено семе.
Beautyholic, пиши какъв е станал козунакът. Много ми е интересно след толкова месене какво се е получило.

# 22
  • Мнения: 2 872
Кливия, благодаря ти за отговора в старата тема. Явно не съм те разбрала. Знам я тази мелница /даже наскоро стана и с друго известна/, но не съм взимала от там брашно. Взимали сме тяхно брашно от магазин в Пловдив и ни харесва.
Направих тутманика на Ердинч - замесен в машината и опечен във фурната и много ни хареса.  Peace
Козунакът го правя на основната програма като след последното месене вадя тестото, сплитам и връщам обратно в машината.

# 23
  • Мнения: 129
Запис.
Следя ви с интерес.

# 24
  • Мнения: 211
ellle777, аз лично ползвам брашно грахам от Метро, марката е Fine Food. За сега съм доволна. Скоро имаме път през Асеновград и мисля да вземем за проба от тяхното брашно, да видим как е.

Относно ваденето на бъркалките кукичката си я ползвам най-редовно, не ми е проблем, че ще останат тук-таме дупчици по филийките.

# 25
  • Мнения: 3
slanchoranche благодаря много за отговора   bouquet

# 26
  • Мнения: 1
Ето и нашия хляб Simple Smile, бяло брашно, типово брашно, пшеничени и овесени трици, семена– сусам, ленено семе и мак..........., останалото е ясно: мая, вода, олио, сол, захар. Забравих да кажа че слагаме и 1-2 лъжици кис.мляко. Ако искате точната рецепта, ще я напиша при интерес .http://media.snimka.bg/s1/1386/029016581.jpg?r=0[/img]

# 27
  • София
  • Мнения: 4
Следя темата с интерес. Моята машинка се развали, но скоро ще си купя друга, защото купешкият хляб вече не ни е вкусен.

# 28
  • София
  • Мнения: 15 833
  В момента се меси тесто от бяло, типово и соево брашно, с прясно мляко, но всъщност дори не знам за какво ми е  Embarassed.Още не съм решила какво да го правя. newsm78

    Това направих, по идея от Бон Апети.


Последна редакция: сб, 17 ное 2012, 15:32 от Тайна

# 29
  • Варна
  • Мнения: 458
Тайне ,кашкавалките ти изглеждат страхотно
и аз записах рецептата днес докато Лора от Бон Апети я прилагаше,
но искам да те питам , в машината ли замеси тестото ?
по точната рецепта или нещо промени ?

Общи условия

Активация на акаунт