Машина за хляб - 48-ма тема

  • 52 080
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
  • БГ
  • Мнения: 1 264
Tony_st, на брашното София мел пише: "без консерванти. съдържание: пшенично брашно, агент за обработка на брашно (аскорб. киселина). пепелно съдържание: 0,60 +/- 0,05 с.в.". От другото нямам в момента  Embarassed

На моят пакет (синя опаковка от 5кг - За дома) пепелното съдържание е 0,50 +/- 0,05 с.в.   Thinking   Днес ще пробвам с най-малкият грамаж на моята машинка - 900гр, надявам се готовото хлебче да не опре до капака.   Praynig

# 646
  • Мнения: 5 383
Здравейте - като поредния потребител, който вече не случва на хубав и вкусен готов хляб се замислям за покупка на хлебопекарна. За това ми се иска да попитам към каква да се насоча - марка, мощност, видове програми. Домомента питки си поръчвам, неща с сурово тесто правя само, ако съм го купила готово - с две думи не меся.
Препоръки от хора с опит ще са ми от полза в избора на уред.
Имам и конкретен въпрос относно качеството на покритието на контейнера на машината - надраскване, износване?

# 647
  • Мнения: 759
И моят бял хляб излезе от тавичката, много втаса май... Какво се прави в такъв случай? Дали ще се опече?
Първият път стана без грешка. Бял хляб. Пишеше да сложа половин пакетче мая, аз сложих цяло.
 Вторият стои клесав. Френски уж. Явно водата по реепта му е много, а брашното не добро.
Сега втаса прекалено...  Пак бял и всичко по първата рецепта с надежда, че ще е ок. ooooh!

# 648
  • Мнения: 3 428
Това което пише на пакетчетата суха мая е за ръчно месене и втасване извън машина. За да ви става хляба хубав в машината, слагайте половината от указаното количество суха мая.

# 649
  • Мнения: X
Здравейте - като поредния потребител, който вече не случва на хубав и вкусен готов хляб се замислям за покупка на хлебопекарна. За това ми се иска да попитам към каква да се насоча - марка, мощност, видове програми. Домомента питки си поръчвам, неща с сурово тесто правя само, ако съм го купила готово - с две думи не меся.
Препоръки от хора с опит ще са ми от полза в избора на уред.
Имам и конкретен въпрос относно качеството на покритието на контейнера на машината - надраскване, износване?

 http://shopping.bg/panasonic-sd-257wxe-hlebopekarna - пече хубав хляб, изпича се и горната кора, освен останалите, не е шумна, има нетефлоново покритие, което не се лющи, няма нужда нищо да се мие след печене на хляба, не залепва никъде тесто, не остава грозна дупка в хляба, не се износва уплътнението около шиша на бъркалката, както при Мулинекс (е, едната ми Мулинекс засега е жива и здрава, но ако знаех за Панасоник по-рано, нямаше да заложа на втора Мулинекс). Това за мощности, брой бъркалки и прочее... не е от значение в конкретния случай. Мощността е малка, но достатъчна. Бъркалката е 1 и също е предостатъчна. Единствен минус - сравнително висока цена. Погледнах в Техномаркет, но в момента са изчерпани (другият предлаган модел там не е с всички екстри на тази). Още се чудя как не ме мързи през 1-2 страници да пиша едно и също  Grinning Peace.

# 650
  • Перник
  • Мнения: 5 059
Относно СофияМел - одитирал съм ги (добра производствена практика и система за безопасност на храните), не слагат Е-та. Мелят предимно вносна пшеница и за всяка партида правят няколко проби - за бухване, разтегливост и т.н. Ако пробата не излезе добавят брашно с много високо съдържание на глутен. Та заради глутена е. Контрола на крайния продукт е доста висок. Също така белите им брашна са с много ниско пепелно съдържание. За това втасват така добре.

И аз така съм чувала от познат, който работи в този секор  Peace

# 651
  • Мнения: 2
Tony_st - стандартите в България са доста далеч от тези в Белгия. Ако има добавени странични вещества (в случая аскорбиновата к-на е просто Витамин С и се слага за да регулира киселинността  на брашното, да не мухлясва ако се навлажни, освен това маята по бързо и добре работи в кисела среда - за това се добавя и оцет в някой рецепти,  а и глутена по добре се "развива" в кисела среда)
егати изречението стана,
та допълнителни в-ва ако се добавят задължително се описват. Съдържанието на глутен, пепел и т.н. не е задължително да се описват. Ако е бяла брашно трябва да влиза в стандарта (диапазона е доста широк) и за това има такова голяма вариране в резултатите.
Дано съм отговорил на въпросите ви.  Joy

# 652
  • Мнения: 7 779
 Днес ще пробвам с най-малкият грамаж на моята машинка - 900гр, надявам се готовото хлебче да не опре до капака.   Praynig
това не е най-малкият грамаж. можеш да направиш и с 800, и с 500 гр брашно - въобще колкото си поискаш.

# 653
  • Мнения: 1 884
Аз пък днес меся  на ръка и правя питки.  Mr. GreenПекат се вече.

# 654
  • БГ
  • Мнения: 1 264
 Днес ще пробвам с най-малкият грамаж на моята машинка - 900гр, надявам се готовото хлебче да не опре до капака.   Praynig
това не е най-малкият грамаж. можеш да направиш и с 800, и с 500 гр брашно - въобще колкото си поискаш.

Прав си,    Peace   имах предвид 900гр готово хлебче (250гр вода, 400гр брашно и 5гр мая), стана превъзходно, не опря до капака, а изпълни добре казанчето, май това ще ми е размера с брашното на Софиямел.   Laughing

# 655
  • Мнения: 7 779
нещо не мога да схвана  newsm78  с 400 гр брашно няма как да получиш 900 гр готов хляб.
стойностите на машината (900,1000,1200 1500 гр) не са за готов хляб. това е общото количество продукти ,които машината би трябвало да маси без затруднение.

# 656
  • БГ
  • Мнения: 1 264
нещо не мога да схвана  newsm78  с 400 гр брашно няма как да получиш 900 гр готов хляб.
стойностите на машината (900,1000,1200 1500 гр) не са за готов хляб. това е общото количество продукти ,които машината би трябвало да маси без затруднение.


Мдаа,  Thinking  не съм пресмятала с точност досега продуктите, които слагам в кошницата, в случая с 900гр хляб общото тегло на продуктите е 705гр.   Peace

# 657
  • София
  • Мнения: 5 621
Май не само аз под "рецептата" визирам посоченото в книжката на машината, а не върху пакетчето с мая  newsm78

Devil_Rose, ползваме хлебопекарната от Лидл , доволна съм.
Може да прегледаш темата назад, има коментари за тефлоновото и керамичното покритие...

# 658
  • Мнения: 660
Tony_st - стандартите в България са доста далеч от тези в Белгия. Ако има добавени странични вещества (в случая аскорбиновата к-на е просто Витамин С и се слага за да регулира киселинността  на брашното, да не мухлясва ако се навлажни, освен това маята по бързо и добре работи в кисела среда - за това се добавя и оцет в някой рецепти,  а и глутена по добре се "развива" в кисела среда)
егати изречението стана,
та допълнителни в-ва ако се добавят задължително се описват. Съдържанието на глутен, пепел и т.н. не е задължително да се описват. Ако е бяла брашно трябва да влиза в стандарта (диапазона е доста широк) и за това има такова голяма вариране в резултатите.
Дано съм отговорил на въпросите ви.  Joy


Доколкото разбирам стандартите в България са едно към гьотере. Laughing Благодаря за обяснението. Peace

Vela, и у нас питките, изпечени във фурната са на почит и уважение...та днес и из ще им пека отново Simple Smile

Сега ме замислихте за взема да измеря един готов фляб и да видя колко тежи. Аз правя хляб с 480 гр брашно всеки път и пак се случва да изхвърлям. Confused

# 659
  • Мнения: 18
http://www.gorenje.bg/small-household-appliances/bread-maker?c=284332             Нашата е такава.Според мен е добра  Joy

Общи условия

Активация на акаунт