Машина за хляб - 48-ма тема

• 51 321
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте  Hug
Търся рецепти за безглутенов хляб, някой има ли опит с правенето на такива? Пак обикновена мая ли се използва или специална закваска?

# 661
  • София
Момичета, трябва да изляза, а съм заредила хлебопекарната. Имам я от години, но ми заемаше място и не съм я ползвала, съответно не знам нищо за нея. Та въпроса ми е, мога ли да я оставя "сама вкъщи" и да изляза, без да има последици от това? Смисъл, изключва ли се сама, когато си свърши работата? newsm78 Хлебопекарната ми е Philips HD9040.

Последна редакция: чт, 24 яну 2013, 13:31 от lidiya_ilieva

# 662
Здравейте  Hug
Търся рецепти за безглутенов хляб, някой има ли опит с правенето на такива? Пак обикновена мая ли се използва или специална закваска?

Не съм опитвала, но машината ми има специална програма за хлябове без глутен. Имам и рецепти. Искаш ли ги?

# 663
Здравейте  Hug
Ако целта е хляба да е наистина без глутен, трябва и маята да е такава (със закваските не съм запозната). Продава се без глутенова суха мая  Peace

# 664
Някой може ли да ми каже,колко време е програмата за печене на хлебопекарна Нео,че в книжката не пише?

# 665
Много ви благодаря   bouquet
Windy, мятай ги на лични  Hug

# 666
Благодаря за съветите на всички отзовали се - чета аз, ама нещо се обезкуражавам от факта, че може и с машината да не ми се получи хляба Sad Относно покритията - иска ми се да не е тефлоново, но май трудно ще намеря друго. Ще ходя и на живо да разглеждам по-подробно.
Мернах някъде за брой бъркалки и реотани, това пише ли го по етикетите  Embarassed ?
Като чета какви неща правите - аз обичам всичко тестено, остава и да мога да го правя.

# 667
  • София
Благодаря за съветите на всички отзовали се - чета аз, ама нещо се обезкуражавам от факта, че може и с машината да не ми се получи хляба Sad Относно покритията - иска ми се да не е тефлоново, но май трудно ще намеря друго. Ще ходя и на живо да разглеждам по-подробно.
Мернах някъде за брой бъркалки и реотани, това пише ли го по етикетите  Embarassed ?
Като чета какви неща правите - аз обичам всичко тестено, остава и да мога да го правя.
Мощност,вместимост, тавичка, покритие, реотани, брой бъркалки се гледа на място.Винаги можеш да разпиташ за машината каквото те интересува.Във всички случаи най-малкото,поне  тестото  ще ти става, а после можеш да правиш каквото пожелаеш с него.

# 668
Тайна мерси - а дано, гледам да систематизирам анкетата в магазина, че с ремаркето трудно се обикаля Simple Smile.

# 669
  • София
Аз имах много претенции,но малко пари и много четох и гледах,докато накрая мъжа ми не ме нави да си вземем Мидеа-2 бъркалки,голям хляб1250кг,че ние сме 4 ма и сме много хлебоядни Laughing, 99 пари Wink
Ми вече 3 месеца работи всеки ден,с малки изключения и нямам не станал хляб.Освен един където мъжа ми реши да сложи 480гр грухана пшеница ooooh! ,че  в рецептата пишеше цели пшенични зърна,и пак можеше да се яде от него,накрая го наронихме на гълъбите Laughing

# 670
Момичета, трябва да изляза, а съм заредила хлебопекарната. Имам я от години, но ми заемаше място и не съм я ползвала, съответно не знам нищо за нея. Та въпроса ми е, мога ли да я оставя "сама вкъщи" и да изляза, без да има последици от това? Смисъл, изключва ли се сама, когато си свърши работата? newsm78 Хлебопекарната ми е Philips HD9040.

Да, би следвало да изключи и да няма проблем. Веднъж ми е случвало да оставя моята машина да допича хляба сама и единственият недостатък беше като се прибрах и го извадих, че се беше овлажнил. Коричката беше омекнала и влажна на места...а ние не го харесваме така. Аз го вадя веднага и оставям на скара да изстива. Peace

# 671
  • Варна
Здравейте  Hug
И моята машина има безглутенова програма, но по рецептата, която ползвам не става хубав хляб(превтасва и спада в средата, сигурно и маята е много по рецептата от книжката). Най-сполучлив ми се получава на бърза програма. Мисля, че съм чела също някъде, че безглутеновия хляб по-бързо втасва. Мая ползвам на суха на д-р Йоткер.  Peace

Рецептата, по която аз пека безглутенов хляб е:

410 мл. хладка вода                                                                                
2 яйца   -леко разбити                                                                                      
45мл.олио                                                                                                                                                  
1 равна ч.л. сол                                                                          
1 с.л. с връх захар                                                                    
520 гр. безглутеново брашно  на Квалитет                                              
1 пълна ч.л. ксантан гума
1 1/2 малка мерителна л.суха мая на др.Йоткер
Програмата е за бърз хляб!
30мин месене
30мин втасване
1ч и 10 мин печене

# 672
  • София

Да, би следвало да изключи и да няма проблем. Веднъж ми е случвало да оставя моята машина да допича хляба сама и единственият недостатък беше като се прибрах и го извадих, че се беше овлажнил. Коричката беше омекнала и влажна на места...а ние не го харесваме така. Аз го вадя веднага и оставям на скара да изстива. Peace

Tony_st, благодаря за отговора! Аз рискувах и излязох.  Grinning Хлябът се беше навлажнил съвсем мъничко отгоре, защото се беше опрял до стъклото на хлебопекарната. Извадих го и отрязах "петното". Всичко друго си е чудесно.

# 673
  • София

Много често с времето се натрупва достатъчно опит и повечето пъти хлябът става добър. Най-малкото - ядивен  Mr. Green Особено по-обикновените хлябове. По-завъртяните неща може да крият риск в себе си, но често си заслужава.
За бъркалките - май не винаги го пише. Ние искахме категорично с 2 бъркалки и в Лидл бяха много любезни - отвориха уреда, за да видим, тъй като не можахме да се ориентираме по етикетите. Имаше нарисувани 2 бъркалки на картинката, но не се виждаше дъното и не знаехме дали напр. не са 1 + 1 резервна.

# 674
Здравейте!
Имам спешен въпрос и много моля за съвет. Ще сменям машината си - 1 изхвърлих бъркалката, 2 скърца та скърца. От онези ларедутските е/беше. Сега обаче избирам м/у Мидея, Тауруст и FIF. Хайде моля, помаагйте  Hug

Общи условия

Активация на акаунт