Търновските мамчета и малките им коледарчета

• 64 585
  • 724
  •   1
Отговори
# 570
  • Велико Търново
Дес,шилака или гелиша,ако са направени професионално издържат около 3 седмици Simple Smile

# 571
Ами, смятай колко професионално е бил направен тогава Wink Но цената беше много приятна - мисля 12лв ми излезе с ваучер. А и мацката ми сложи едни декорацийки по ноктите, много лежерни, доволна бях Simple Smile

# 572
  • В.Търново
Привет,мацки!Влизам в темата за малко мнения-подадох документи за детска градина в Слънце,но се оказа,че от там я прехвърлят в Здравец,а всъщност за нея не съм чувала нищо като мнения от други майки,а и в интернет почти няма информация освен за арт работилницата.Дъщеричката ми боледува доста и се налага често да отсъства от ясла (последното отсъствие беше за 3мес) и от там малко по-трудно свиква,та искам да попитам майките,които имат впечатления от детска градина Здравец - какво е отношението на персонала към децата, каква е базата, изучават ли децата английски език и ако да-от коя група? Ще съм мнного благодарна ако споделите лични впечатления, за да се подготвя какво ме очаква...

# 573
  • Велико Търново
Здравей Анелия, Преслава е в "Здравец", както и Дари на Магдалена. Базата е много добра Simple Smile Английски език няма, но има керамика/изобразително изкуство, народни танци, спортна гимнастика и футбол. През учебната година гимнастиката е безплатна. Гостуват им куклени театри, само държавни, май 6 пъти в годината. От нашите госпожи съм много доволна, не съм общувала достатъчно с другите, за да дам мнение. Мисля, че точно в групата, която ще е нова на есен една от госпожите се занимава с декупаж и покрай нея и децата, виждала съм техни произведения Simple Smile

# 574
Здравейте, покрай последната тема и аз да попитам нещо.
Ние сега ходим на ясла, но кога се подават документи за детска градина? Че и аз съм се насочила към "Здравец". И ако може някой да ме насочи къде да прочета какви са критериите   bouquet

# 575
Привет,мацки!Влизам в темата за малко мнения-подадох документи за детска градина в Слънце,но се оказа,че от там я прехвърлят в Здравец,а всъщност за нея не съм чувала нищо като мнения от други майки,а и в интернет почти няма информация освен за арт работилницата.Дъщеричката ми боледува доста и се налага често да отсъства от ясла (последното отсъствие беше за 3мес) и от там малко по-трудно свиква,та искам да попитам майките,които имат впечатления от детска градина Здравец - какво е отношението на персонала към децата, каква е базата, изучават ли децата английски език и ако да-от коя група? Ще съм мнного благодарна ако споделите лични впечатления, за да се подготвя какво ме очаква...
привет!
Ако попаднете на добри педагози, ще сте доволни с детето! Децата,с които играеше Лили като бебе са в тази детска градина, та аз също бях подала документи там, но се радвам,че се отказахме. Та ще споделя моите наблюденията и мнения на майките на децата, с които се познавам лично: едната госпожа(в момента на 3та група) е внимателна, но другата, ако и направиш забележка или и зададеш въпрос (примерно, защо децата стоят затворени вътре пред телевизора при хубаво време), отговаря,че ако не си доволна, можеш да си потърсиш друга ДГ и като цяло се държи така,сякаш трябва да си и благодарна,че са благоволили да приемат детето ти. Зимата се оплакват от мухъл-децата се връщат с вмирисани на мухъл пижамки, явно от креватчетата, в които спят или от шкафовете, в които ги прибират. Материалната база е стара, особено съоръженията навън и до скоро на места в двора нямаше ограда, а после сложиха някакви измислени мрежи, колкото за камуфлаж. Английски наистина няма, но пък имаше френски. Има там някакви танци и приложни изкуства.
Ааа, да-най-фрапиращото за мен беше,че едно от познатите ни дечица, понеже много плачеше в началото, явно беше предизвикало гневът на някоя лелка или госпожа, но още първият ден в първа група се върна с шамар през лицето, с явно отбелязани пръсти ooooh!
Та пак казвам-дано попаднете на персонал Praynig

Наде, спортната гимнастика не е ли била безплатна, заради проектът "Спорт в детската градина"? При нас така имаше баскетбол, но щом свърши проекта, започнахме да плащаме по 2 лв на посещение Peace

# 576
  • Велико Търново
Да Деси, именно затова написах "през учебната година", и аз сега давам по 2 лв, но от септември пак ще стане безплатно. Направо ме втрещи с тоя мухъл, за две зими нищо такова не съм усетила. А за леглата, в нашата група поне, има и нови и стари. Места без ограда имаше миналата година. А какво искаш да кажеш с "там някакви танци"?

# 577
Деси, аз май съм те засичала да се оплакваш и от текущата ви градина, така че не се учудвам на реакцията ти. Има ли достатъчно добра градина за детето ти в Търново?  Mr. Green 
Но, да оставим това настрана, както Надя отбеляза, моята и нейната госпожици са в една група. И аз нямам представа за какъв мухъл говориш, още повече, че съм влизала във всички (!) помещения и мухъл не съм видяла/помирисала. Дъщеря ми е чувствителна към всякакви миризми принципно, и не би пропуснала да се оплаче, ако нещо не й хареса. Доколкото знам, даже си имат влагоуловители. Материалната база е стара, спор няма, но пред това си затварям очите, в името на педагозите. На дъщеря ми й харесва, щом казва, че обича г-жа ..., значи съм направила правилния избор.  Peace
Специално нашата група винаги, щом е хубаво времето и нямат занятия в часовете след следобедна закуска, ги извеждат навън! Сутрин - също. Често малката ми казва "Мамо, излизахте и сутринта, и следобеда". Телевизор не си спомням да съм ги сварвала да гледат.  Peace

# 578
Хайде сега, не ме нападайте!
Много пъти съм казвала и пак на това държа-педагозите! Те са важните. Ще стане така, че когато групата на Лили завърши ДГ, нейните учителки ще поемат Първа група. Точно в нея ще запиша и Юлия. Явно има защо!

Наде, за танците просто не бях наясно какви са, затова писах 'някакви'. Иначе, ако проектът за спорта в ДГ продължи наесен, ще е супер

# 579
Anelia- сега се връщам оттам. Имат за най- малките керамика, изобр. и- во, народни танци, футбол, спортна гимнастика. Започнат е строеж на басейн, но общината не дава пари да се завърши. Забранено е внасянето на памперси, мъкаа. Да могат да ядат самостоятелно с вилица и лъжица, да се обслужват сами с тоалета и обличането. Помагат първата седмица, после който как може.
Хареса ми на мен, чистичко, прозорци наотворени имаше, тъкмо закусваха децата.

# 580
daryl hana, а по всяко време на годината ли се подават молби? и на какъв принцип става приемането - район, пореден номер на подаване и ли др.?

# 581
Звънни да питаш. Не помня, септември ли да беше. Имаше малко записани и бях 15- и номер. Казаха ми, че няма значение номера, щом сме в квартала сме почти приети. Само това знам. Звънни. До после. Hug

# 582
  • В.Търново
Здравейте отново,момичета.Благодаря за споделилите мнение, ще се радвам ако и още мами,които имат впечатления от ЦДГ Здравец , се включат с коментар.Може и на лични ако прецените.
И аз ходих до градината-да,базата е стара, английски е имало преди години (попитах дали по-нататък евентуално е възможно по инициатива на родителите да се плаща на външен учител за 1-2 часа седмично), предвиденото обновление не  е довършено.Но както повечето от вас споделиха-и аз мисля,че педагозите са най-важни, както за приобщаване на детето, така и за развитието му.Затова силно се надявам поне на това да случим. Praynig
daryl hana , притеснява ме това с храненето,обличането и тоалета.Малката се справя,но пък ако не се избърше добре след малка нужда се зачервява ужасно и се подсича бързо.Облича се,но не умее да се запаше...Наистина ли се очаква от тях да са толкова самостоятелни още в началото и то на 3год?

# 583
  • Велико Търново
Анелия, наистина малко притеснително звучи, но по моите наблюдения децата бързо влизат в час Simple Smile Помня, че първата година Пипи даже ми демонстрира как госпожата им е показала как по-лесно да си измъкват ръчичката от дълго ръкавче. И лека полека започна да ми отказва да и помагам.

# 584
  • в здрача
Споко, никой не очаква от 3 годишни да се хранят перфектно и да се обличат, събличат, забърсват перфектно. Важно е да може да си служи с лъжица и да си уцелва устата. Носят се резервни дрешки, защото покапване, заливане и т.н. се случват и не са драма когато детето има с какво да се преоблече. Памперси никъде не взимат в градините.
Щом може да си облича/съблича блузата, панталона е напълно достатъчно. Там бързо ще се научи как да обува чорапи/чорапогащи /след първа група моята госпожица се справя перфектно с обуването на дамски чорапогащник, естествено и в къщи се упражняваме/. В началото предвиждаш удобни за обличане дрешки и поемаш дълбоко въздух. Постепенно се научават и да се запасват.  В края на първа група отпред, а по-нататък и отзад.  Възможно е да ви поискат мокри кърпички, с тях децата успяват да се забършат далеч по-добре, отколкото с обикновена тоалетна хартия. Санитарните материали /тоалетна х-я, салфетки, сапун и т.н. са отговорност на родителите за всички градини в града по заповед на кмета/.

Общи условия

Активация на акаунт