Търновските мамчета и малките им коледарчета

• 64 644
  • 724
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте и от мен, чудя се аз защо не пишете, а то имало нова тема Simple Smile

Подарявам детско креватче и детски обувчици. Реших първо тук да питам дали някой няма нужда, че сте ми по-близо. Креватчето ни е подарък и никой не е спал на него, обаче от местене и скачане на децата по него има забележка, в единия край дъската се е счупила и сега е подсилено, на снимките се вижда. Мисля, че има и решетка отпред. Подарявам го с матрачето. Намира се в село Ресен, не съм сигурна дали може да го разглобим, но цяло не можем да го пренесем, тъй като колата ни е малка.

Обувките са носени, някои повече, други по-малко, но поне са здрави и могат да свършат работа поне за игра да се ползват. До към 22-ри номер са.

Ако някой ги иска или има въпроси да ми пише.

креватчето

забелжката

подсилено с винкел

обувките

Усмихнат ден ви желая.

Здравейте и от мен, чудя се аз защо не пишете, а то имало нова тема Simple Smile

Подарявам детско креватче и детски обувчици. Реших първо тук да питам дали някой няма нужда, че сте ми по-близо. Креватчето ни е подарък и никой не е спал на него, обаче от местене и скачане на децата по него има забележка, в единия край дъската се е счупила и сега е подсилено, на снимките се вижда. Мисля, че има и решетка отпред. Подарявам го с матрачето. Намира се в село Ресен, не съм сигурна дали може да го разглобим, но цяло не можем да го пренесем, тъй като колата ни е малка.

Обувките са носени, някои повече, други по-малко, но поне са здрави и могат да свършат работа поне за игра да се ползват. До към 22-ри номер са.

Ако някой ги иска или има въпроси да ми пише.

креватчето

забелжката

подсилено с винкел

обувките

Усмихнат ден ви желая.

Здравей alex99,

бих ти предложила, а и на всички мами тук, например това:

http://www.fdbm.org/bg/emergency_article_4.html

Има доста деца лишени от родителска грижа, за тях и износените обувчици са обувки пред нищетата. Всъщност мисля, че всички тук знаем това, така, че - просто предложение какво може да се направи с непотребните ни вече детски и бебешки вещи!

Поздрави!

# 91
  • в здрача
Малката ходи в "Слънчев дом". Аз съм много доволна, тя - също. В интерес на истината имаше 1-2 госпожи, които не се задържаха на работа там, ама никой не иска да ми каже защо. Ако не се лъжа в момента са 3 групи, а капацитета е за 4, така че би трябвало да има прием и догодина. Вярно е, че групите са и от доста деца, но това положение е май във всяка градина в града. Налага се и да ползват понякога походни легла. Децата много харесват походните и за да няма сърдити всяка седмица детето спи на различно креватче, т.е. въртят ги.
На страницата им във фейса можеш да разгледаш отвътре как изглежда градината и разните събития, които организират на децата. Лятото беше голям купон с тематичните им партита - всяка седмица поне по едно плажно парти, пикник на двора.  

# 92
  • Велико Търново
Маги, най-удобна ти е ясла "Слънце" до Езикова. А това определено не и е единственото предимство  Peace Преслава и Валчо бяха там, познавам и едно момиченце от по-големите в "Здравец", на което малкото братче е в "Слънце".

# 93
Привет, мамчета! Настройвате ли се вече празнично  Tada
Тази оферта току що ми привлече интереса Някой правил ли си е подобна процедура, доволен ли е? Или отзиви за салона?

# 94
Здравей alex99,

бих ти предложила, а и на всички мами тук, например това:

http://www.fdbm.org/bg/emergency_article_4.html

Има доста деца лишени от родителска грижа, за тях и износените обувчици са обувки пред нищетата. Всъщност мисля, че всички тук знаем това, така, че - просто предложение какво може да се направи с непотребните ни вече детски и бебешки вещи!

Поздрави!

Благодаря, тези са подарени, но ще знам за следващите. Останала съм обаче с впечатление, че в детските домове имат претенции какво точно се подарява, не казвам, че давам боклуци, нещата, които подарявам имат забележки.

# 95
  • Някъде в Европа...
Zdrawejte!
Аз имам питане за логопед...
Започнахме да ходим от септември при логопеда в училището на Пишмана, който беше минал през детската ни градина. Доволна съм, има страхотен подход, но.....работното му време е до 17ч, което означава, че всяка седмица трябва да излизам 1 път на обед от работа....е, няма как да стане и няма и кой да води синковеца....
Та интересува ме знаете ли за друг логопед, който да приема (може и на частно) след 17ч...или въобще информация за логопеди в Търново...
Благодаря предварително!

# 96
Aз едва ли мога да дам кой знае колко компетентно и безпристрастно мнение за детските градини и яслите, тъй като съм против ранното интитуционализиране на душиците. Но все пак след проучвания, разпитвания и огледи и нашият избор беше "Слънчев дом" (но не ходим, да уточня). Освен приветливата обстановка и засмения персонал добро впечетление ми направи оригиналния подходи и разнообразните занимания. Гадното е, че пак като навсякъде са мнооого деца в група и храната (пак като навсякъде) са едни бъркочи, които ги карат в казани от кухнята-майка. Във всеки случай, ако се решим да ходим изобщо на градина, там ще да е  Peace

# 97
alex99 , аз преди няколко месеца питах мои колеги дали нямат път към ДМСГ-то, че да пратя малко дрешки. Те звъннаха на директорката да попитат как може да стане това и тя отговорила, че приемат само НОВИ неща. Така че, права си. Ще стане така, че "семейните " деца се обличат от дрип-шопа, а "домските" са по последна мода  Laughing Поне търновските домове се оказаха много ухажвани, но в по-малките  населени места не знам как е Thinking

За детските грдаини, какво да кажа- ако не случите на родители, с чиито деца вашето е в една група, ако нямате късмет с учителките на децата, каквато и да е материалната база, няма значение Peace Навсякъде дечицата са по много в група, навсякъде се допускат болнички, навсякъде ядат едно и също Confused

# 98
  • Велико Търново
Zdrawejte!
Аз имам питане за логопед...
Започнахме да ходим от септември при логопеда в училището на Пишмана, който беше минал през детската ни градина. Доволна съм, има страхотен подход, но.....работното му време е до 17ч, което означава, че всяка седмица трябва да излизам 1 път на обед от работа....е, няма как да стане и няма и кой да води синковеца....
Та интересува ме знаете ли за друг логопед, който да приема (може и на частно) след 17ч...или въобще информация за логопеди в Търново...
Благодаря предварително!
 В Търново има няколко логопеди,зависи как ще ходиш-дали с някакъв документ или просто така-в Психо диспансера работи логопед Галя Начева-0878 593895,мисля,че може свободно да се ходи при нея,също така тя работи и Дневния Център за деца в Спортното у-ще.В у-щето до битака работи Елка Мъжлева-логопед,тя работи и в дневния център за деца в бившия пионерски дом 0895 669263,там има и друг логопед-мъж,но нямам кординати!В Дневния център за деца на Триъгълника,също има логопедка-Катя Чакърова,но за там ти трябва епикриза с диагноза и последно-в Happy Mums до полицията работят логопеди на частно(поне преди имаше)-всички работят с малки деца!Дано съм ти била полезна!
Това го бях писала преди за друга потребителка,която също търсеше логопед,ако има нещо ,може да питаш на лични,ние ходим в спортното на логопед,но,аз също търся и ЧАСТЕН ЛОГОПЕД,защото ми се струва малко работата със сегашният ни!Ако някой знае...да сподели!

# 99
alex99 , аз преди няколко месеца питах мои колеги дали нямат път към ДМСГ-то, че да пратя малко дрешки. Те звъннаха на директорката да попитат как може да стане това и тя отговорила, че приемат само НОВИ неща. Така че, права си. Ще стане така, че "семейните " деца се обличат от дрип-шопа, а "домските" са по последна мода  Laughing Поне търновските домове се оказаха много ухажвани, но в по-малките  населени места не знам как е Thinking

За детските грдаини, какво да кажа- ако не случите на родители, с чиито деца вашето е в една група, ако нямате късмет с учителките на децата, каквато и да е материалната база, няма значение Peace Навсякъде дечицата са по много в група, навсякъде се допускат болнички, навсякъде ядат едно и също Confused

Аз за това ви предложих - Фондация "Движение на българските майки", има и други фондации разбира се (просто аз лично помагам на тази фондация). Защото фондациите помагат на определени домове и знаят точно къде биха взели дрешки, обувки и т.н., независимо дали ще е за същия град или ще ги изпратят в друг...

# 100
Благодаря Ви, момичета!  Hug

Ще отида до градината и дано има прием, и дано ни приемат, ако има.  Crazy

Моят син също не ходи на ясла, но на градина мисля да го пусна. Пак зависи от него, но мисля, че вече в градината ще е една идея по-голям, по самостоятелен и ще има нужда от себеподобни.

Честит имен ден на всички именици!   bouquet

# 101
Относно домовете,аз също се разочаровах от дома в Търново,лятото ходих за последно да им нося дрешки(носени от моите деца),чисто нови биберони,каишки за прохождане и не помня още какво.Първо лошо впечатление ми направи,че нито една от служителките не се трогна и не погледна какво изобщо нося и след като им казах че са дрешки те ми заявиха,че нямали нужда от тях,нямало къде да ги слагат.Питам : ами кажете от какво имате нужда ,и не получих конкретен отговор,но ми стана ясно,че искат пари.Е няма как да стане.

Искам да попитам как да изпратя примерно чифт носени обувки на тази фондация?

Последна редакция: чт, 06 дек 2012, 13:32 от shurly

# 102
  • велико търново
За носени дрехи и обувки мисля ,че имам с какво да помогна и аз.Само кажете кой ги приема или има нужда.
Момичета утре в колко часът е официалното откриване на Коледният базар?
Честит имен ден на всички Николай,Никола и др. .

# 103
  • При децата ми
Усмивчица, коледния базар го откриват днес.

Честит имен ден на всички именници! Живи и здрави да са! bouquet

# 104
Чували ли сте дали тази година ще има ден с намаления в Хиполенд?

Общи условия

Активация на акаунт