Най -после да си купя свестни препарати за чистене - 5

• 102 598
  • 758
  •   1
Отговори
# 75
К2R за фурна има в едно магазинче до нас - център.
Вероятно вносът е спрял за момент.

# 76
  • Gone with the wind
Само да спомена, че вчера забелязах Капус в Билла. Беше с около левче по-евтин, отколкото в ДМ (което си е близо 50% от цената)

# 77
  • София
Момичета, дайте идея за почистване на кухненско гръбче, което стои зад котлоните - на практика, като се готви, пръските отиват върху него, наслоили са се и сега няма изчистване. Дадох съвети, колкото можах, обаче с мокри домакински кърпички и Меглио не става. Търси се препарат, който да ги премахне, без да засегне повърхностния слой на гръбчето (като лек гланц).

# 78
Karimma, идва ми на ум за магическата гъба (примерно на Фино). Пробвала ли си с такава? Ако потъркаш с грапавата част на гъба, може и да стане работа. Мисля, че няма опасност от надраскване, защото не е толкова твърда. Аз си чистя керамичния котлон с нея и нямам проблеми. 

# 79
  • София
За нея не се бях сетила, Скица - благодаря ти! Може би защото я имам, но никога досега не съм я ползвала, изобщо не ми дойде наум.

# 80
  • Бургас
Karimma, аз винаги гледам да го забърша веднага, но ще следя как ще се справиш, защото и аз имам няколко такива засъхнали пръски.

# 81
  • Варна
Гъбичката не е особено ефективна за мазнини. Опитала ли си с обезмаслител?

# 82
  • София
Вече казах - проблемът не е при мен, при моя близка е. И да, пробвано е с обезмаслител, не става. Ще кажа за гъбичката, да видим.

# 83
  • Бургас
Karimma ,извинявай! Не исках да те обидя! newsm17

# 84
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
  bouquet

# 85
  • София
Karimma ,извинявай! Не исках да те обидя! newsm17
Не съм се обидила, няма и за какво Wink само отбелязвам, че "бойното поле" не е при мен, поради което и не всички средства могат да бъдат изпитани. А не смея да давам съвети, без сама да съм пробвала, че да не съсипем кухнята.

# 86
  • Gone with the wind
Аз ползвам спирт за горене разреден във вода при почистването на кухнята (с обезмаслителя ми седи като на петна замазана, затова и лъскам със спирта). Не съм имала проблем. А и спиртът нали разтваря мазнини, та не пречи да се пробва

# 87
С какво да пръскам стените в детската стая срещу мухъл? Откакто сме с ал.дограма на терасата и не живее никой в съседния апартамент, петната се увеличиха и зад мебелите си е направо мухъл., който при забърсване мирише.

# 88
  • София
ku4o, благодаря - и това ще бъде пробвано, макар в началото в някое скришно ъгълче, да видим как ще се отрази на гланца.

pisss, Savo - като препарат. А принципно - много често проветряване (най-добре е при възможност винаги малко прозорче да стои отворено един-два пръста, даже в най-големите студове) и добра изолация на стените откъм неотопляемия апартамент. Макар че вътрешната изолация няма същия ефект, като външната.

# 89
  • гр.Пловдив
някой открил решение за черните плочки???????

Общи условия

Активация на акаунт