Най -после да си купя свестни препарати за чистене - 5

• 103 620
  • 758
  •   1
Отговори
# 270
Аз чистя керамичните котлони с препарат за почистване на стъкла- става супер бързо. За момента се справя много добре, но ги забърсвам след всяко готвене, не оставям да се наслагва мазнина по тях.

# 271
Може и да сте писали, но нямам търпение да търся и чета: съвет за почистване на керамичните котлони, нищо не помага, според мен / или поне не се изчистват както очаквам/

Мелио?

# 272
  • София
Може и да сте писали, но нямам търпение да търся и чета: съвет за почистване на керамичните котлони, нищо не помага, според мен / или поне не се изчистват както очаквам/
Кремообразният препарат на Фрош в комбинация с гъба за почистване на тефлон (ползвам тази на Vileda) върши отлична работа.

# 273
И аз ги почиствам след всяко готвене, но пак има какво да се желае.
Гъбата за почистване на тефлон от къде мога да я купя?

# 274
  • На брега на реката
От  Кауфланд съм купувала такава гъба.

# 275
  • София
Гъбата я има в Кауфланд, а доколкото помня, и в Билла, ХИТ...

# 276

Връщам малко темата за мухъла.Известен ли ви е препарат без хлор? И ефективен ли е?

# 277
  • Пловдив
Връщам малко темата за мухъла.Известен ли ви е препарат без хлор? И ефективен ли е?

Ако няма достатъчно добро проветрение, колкото и хлор да сложиш, ще решиш проблема само за известно време

# 278
W, на мен лично не ми е известен.
Мухълът е всъщност гъба, а хлорът е онзи, който я унищожава заедно със спорите й.

# 279
  • Бургас
Абе не знам за проветрението, но откакто напръсках с Цилит бенг за баня, нищо не се е появило. Фугите са бели, а преди това редовно почерняваха и плесенясваха. Пръсках ги с обикновена белина - седмица са чисти, после пак. А с Цилита пръсках преди повече от три месеца и си стоят чисти.

Освен това - някой беше питал за силиконовите уплътнения на кухненска мивка - и там напръсках и оставих 1 час. Черното изчезна и още не се е появило. Но че има хлор в препарата, има. И миризма голяма.

# 280

Ако няма достатъчно добро проветрение, колкото и хлор да сложиш, ще решиш проблема само за известно време

Благодаря,но все пак въпросът ми не беше "коя е причината". Тя ми е известна.
Намерих някъде назад отговор на Дедо,че има такива,но той нещо изчезна и не уточни марки и производител. На основата на йодни съединения някакви.

# 281
  • София

Благодаря,но все пак въпросът ми не беше "коя е причината". Тя ми е известна.
Намерих някъде назад отговор на Дедо,че има такива,но той нещо изчезна и не уточни марки и производител. На основата на йодни съединения някакви.

Преди месец намерих в Лидл препарат за почистване на мухъл без хлор. Не съм го пробвала още (просто не е избивал мухъл последната година, ура). Бях виждала веднъж и в Карфур, но после изчезна и повече не видях - скоро не съм посещавала магазина.

# 282
Привет,
Някакви идеи с какво да изчистя отлаганията от "ръжда" по тоалетната чиния (казанчето е текло по малко, но постоянно и се е образувала дируга около 3-4см широка, кафеникав цвят)?!  ooooh!

Препарат с фосфорна киселина.

# 283
Привет,
Някакви идеи с какво да изчистя отлаганията от "ръжда" по тоалетната чиния (казанчето е текло по малко, но постоянно и се е образувала дируга около 3-4см широка, кафеникав цвят)?!  ooooh!

Препарат с фосфорна киселина.

Аз успях с Доместос и търкане с обикновена домакинска гъбка

# 284
  • Варна
Абе не знам за проветрението, но откакто напръсках с Цилит бенг за баня, нищо не се е появило. Фугите са бели, а преди това редовно почерняваха и плесенясваха. Пръсках ги с обикновена белина - седмица са чисти, после пак. А с Цилита пръсках преди повече от три месеца и си стоят чисти.

Освен това - някой беше питал за силиконовите уплътнения на кухненска мивка - и там напръсках и оставих 1 час. Черното изчезна и още не се е появило. Но че има хлор в препарата, има. И миризма голяма.
Може ли линк/снимка? Да не купя пак грешния препарат!

Общи условия

Активация на акаунт