Болнички да няма вече, здраво да е ЯНУАРСКОТО човече! (44)

• 34 379
  • 725
  •   1
Отговори
# 75
  • ул. "Мечтание"
момичета, попаднах на една статия свързана с количеството храна на децата, ето ако някой се интересува http://kenguru.bg/%D0%9F%D0%BE%D1%80%D1%86%D0%B8%D0%B8+%D1%81%D0 … 9SbIpWzYhePgBeHIB

Бях публикувала преди време един откъс в блога си относно храненето на децата. Ето го: http://yana-mitseva.com/blog/child-food/. Може на някого да му е интересен и полезен. Въобще цялата книга на Лидия Ковачева е много интересна (особено, ако пренебрегнеш наставническия тон, който използва).

# 76
Храня Калоян само в кухнята и то на неговия стол. Понякога на обикновен, но тогава става голямо мърляне. Ако яде извън кухнята е бисквита или банан. 

# 77
мерси, люба! четох за тази борса, ама там не са ли втора употреба?
за кенвело не се бях сетила, сега ще проверя Simple Smile

амнезия, аз точно за яденето на бисвити, солети, плодове и т.н. неща говоря. ясно е, че основните яденета си ги яде на стола, ама другите?

# 78
нощни, не съм съгласна напълно със тази извадка, в последните години, културата на хранене много се подобри, по-специално сред младите хора. А, това, че има и такива като описаните е ясно, но си мисля, че именно по-голямата информираност и постоянното говорене за здравословното хранене, наднорменото тегло и пр. по медиите много спомага за това, броя на тези хора да намалява. А, относно дг, то всичко си е до учители и лелки, някои насилват , други не. само да спомена какво ми сподели една сеста, раБотеща в ясла, във връзка с притеснението ми, че Ивайла няма много зъби и не може да дъвче, а то е, че надробват хляб в супата и дават, кой колкото изяде, изяде...до супичката са тези, който имат проблем с дъвченето, да не говорим, за закуските, та кой ял, ял, както се казва  Simple Smile

Люба, много ме развесели Лия  Laughing

# 79
Eлч, обикновено не давам ядене между храненията, понеже после като дойде време за основното и не го яде. Това е така понеже Калоян не знае да изяде една бисквита или една солета и яде докато не свърши всичко. Бисквитата и бананът са по-скоро инцидентни и не ми пречи да почистя след това.   Peace

# 80
  • sofia
Елч, продават и нови неща.
Бисквити и солети по стаите също не давам.

# 81
  • София
Аз приключих с чистенето  bowuu. Бях си планирала да изчистя плочките в банята и голямо търкане падна. Избягвам да ползвам препарати когато децата са вкъщи и се възползвах, че ги няма. Сега като съм сама сутрините гледам да върша разни неща из къщи, които трудно се вършат с чаве, мотаещо се наоколо.

И вкъщи се яде само в хола. И въпреки това едва успявам да им смогна да свинщините след хранене Simple Smile. Не помня дали съм ви споменавала, но до към годинката Ади се скъсваше да киха по време на хранене, с пълна уста разбира се. Всичко в хола беше в пръски от пюрета. Даже се бях притеснила и питах ЛЛ дали е нормално и тя ме успокои, че имало такива деца с много силен рефлекс при дразнене на носоглътката. Слава богу, израстна го, но беше бая гадничко.

Иначе за правилното хранене и аз мисля, че при всички деца е индивидуално количеството. Гледам всеки ден да им готвя, да ядат плодове и зеленчуци, сладко давам умерено, като по възможност аз им правя сладкиши. Днес ще правя ябълков щрудел, че имам едни презрели ябълки Simple Smile.

# 82
Зая, дано да са се объркали докторите, но и от нас имаш стиснати палчета и положителни мисли.

И в  къщи се храним само в хола, Кали на нейният стол и задължително с таблата. Солети, бисквити, плодове и т.н. също само в хола, с малки изключения и кухнята, когато сме само двете и аз върша нещо там, съответно дребната е при мене и си хапва  Grinning Откакто е тръгнала на градина настоява да се храни сама, съответно манджите и супите за нея са с много хляб, че иначе е чудо.

Днес в яслата са снимали хлапетата за календари. Съответно сутринта Кали не искаше да я обличаме и си седеше в кошарата, скрита под повивалника. Излезе, чак като и показах новите ботушки и обещах, че днес ще е с тях. Но пък въобще не ми разреши да я вържа, сресах я с триста зора. За сметка на това си стигнахме до яслата без мрънкане за носене и тръшкане. Там спокойно я преобухме и стоя мирна да я вържа. Грабна си шишето и си влезе сама в стаята  ooooh!

Амнезия, а моята кокона много обича да мери обувки, беше голямо шоу когато я водихме за ботуши, премери поне 10 чифта  Simple Smile

Последна редакция: вт, 20 ное 2012, 17:14 от pepita1973

# 83
  • ул. "Мечтание"
....но си мисля, че именно по-голямата информираност и постоянното говорене за здравословното хранене, наднорменото тегло и пр. по медиите много спомага за това, броя на тези хора да намалява.

Надявам се наистина да си права  Peace, защото аз лично не съм убедена, че е точно така...  Rolling Eyes Има повече информация, но честно да си кажа оставам с впечатлението, че хората масово си остават неинформирани. Къде защото се злоупотребява с доверието им, къде, защото не проявяват интерес към себе си... къде... знам ли защо си остават неинформирани.

Откъса го пуснах съвсем ей така "информативно", като нещо интересно, за което се сетих, когато четох другата статия. А и да не забравяме, че книгата е писана през 80-те години на ХХ в.  Peace
-----------------------------------
Вкъщи се яде единствено и само на масата. Независимо какво се яде.  Naughty После котката минава да изяде остатъците от храна под масата.  Joy

# 84
прочетох и аз статията и през цялото време си спомнях как в детската градина (аз съм ходила на ясла от 9-месечна и после на градина до края) ме караха да ям неща, които не обичах и да, седях на масата по-дълго, ама никой не ми ги е тъпкал в гърлото. просто в един момент ме слагаха да спя Simple Smile
идеята ми е, че дори и едно дете да бъде заставяно да яде едно или друго в крайна сметка няма как то да го изяде, ако не иска. аз не го правях. дара и тя сега не яде нищичко, което не иска да яде. дори трошица и нито един от посочените методи не може да помогне за това...

# 85
Мартин яде в хола, яде когато, каквото пожелае. Но никога не може да му се набута нещо насила. А да не говорим, че се храним по дивани, под дивани и къде ли не само не и на масата и стола.  Въобще се отглеждаме на принципа на свободната воля пък ще видим какво ще ми дойде до главата. Единственото нещо, за което знам, че ще го натискам ако ще и насила да е това е спорта когато му дойде времето. Дотук съм му замислила футбол, плуване, тенис и ски Laughing

Между другото напоследък проявява много засилен интерес да се храни сам и е чудо, всяка вечер бърша пода и през ден пера калъфите на дивана. Въобще след максимум 2 години ще сме за основен ремонт Laughing Дано поне да не е изкъртил дограмата дотогава

И на мен днес ми е ден за чистене, утре съм го планирала за разкрасяване

Седнах за 2 минути да си почина и хванах Двама мъже и половина- значи, който го е измислил този сериал е гений, смея се със сълзи направо

Последна редакция: вт, 20 ное 2012, 16:27 от KakaRala

# 86
Цял ден попоглеждам, ама се ослушвам с писането...  Embarassed

Снощи нещо хич не бях добре и си легнах още в 9 и нещо с малката. Имах неболезнени контракции, въпреки хаповете и май малко се филмирах, макар че нищо страшно не беше. Днес лежа и не шавам. Надявам се тази нощ да мине спокойно...

По въпроса с яденето - Зори яде само на масата в трапезарията, единствено плод или сок давам на холната масичка, но тя яде доста чистичко и нямам проблеми.

За здравословното хранене аз съм с впечатлението, че масово хората се хранят с боклуци и кофти храни, като неглижират рисковете от това. За подрастващите пък да не говорим - там е още по-страшно.  ooooh!

# 87
аз пък си мисля, че напоследък хората все повече се замислят за храненето си. вижте по магазините колко много биопродукти има, колко хора си правят сами хляба и гледат да ядат овесени ядки, кълнове и какво ли още не здравословно. поне около мен определено има такъва напъни.

како рала, дара се храни отдавна сама. само слагам яденето и дори не ми дава да я гледам, бута ме да се махам. в началото се цапаше малко (не месеци не ми дава да й слагам лигавник), ама сега почти няма проблем. особено след като я научих, че трябва да се навежда над чинията, а не да се изляга като бей и да си поднася лъжицата до устата, а по време на дългия й път до там да капе, капе Laughing Laughing Laughing

на мен напоследък адски смешна ми е "етажна собственост". там просто е лаф след лаф. миналата седмица щях да умра по време на сериала, ама така ми се пада като го гледам докато ям, така зловещо се задавих, ама продължавах да се смея Laughing

буби, никакво филмиране! мисли позитивно!
пращам ти много безконтракционна енергия!
ти да не си се объркала - казах 20 декември, а не 20 ноември!:lol: Laughing Laughing

Последна редакция: вт, 20 ное 2012, 17:59 от Елч

# 88
Буби - никакви контракции. Чак януари  Wink
С храненето и ние сме като КакаРали - където сварим, тя сама се храни, не яде иначе.. Аз вече не чета никакви статии за хранене и тем подобни. Колкото толкова. Нали расте. Аз имам лоши спомени от детската градина. Не ме насилваха, но ме затваряха в шублера с яденето и там си седях по цял ден, докато другите деца си играеха навън и мама все там ме намираше като идваше да ме взима. А аз си седях и си гледах в купичката. Така или иначе нищо не ядях.

# 89
Малиии, за храненето елате ни вижте  Crazy яде всичко, на всякъде, детето не е куче за да яде само на едно точно определено място  Rolling Eyes в крайна сметка и ние не го правим  Peace е после чистенето е безобразно, пера килима в хола през ден и прахосмукирам като луда.

Как са мама зайка и Мишо?

Общи условия

Активация на акаунт