Тренировки в домашни условия: Тема 27

• 40 708
  • 746
  •   1
Отговори
# 720
Привет група Simple Smile
 Аз се отчитам от снощи с 50 мин upper&lower body пирамидалната на Jacki Warner с по 3 кг гири и мога да кажа, че имам усещането, че най-накрая си намерих моите силови тренировки. Много ме кефи тази инструкторка и с удоволствие играя нейните комплекси, както и усещам тялото си наистина тренирано.
 След близо 3 месеца с фитнес блендър мога да направя следния извод за себе си : Никакво сваляне на килограми/ 2-3 см паднали обиколки за 3 месеца ежедневно трениране по 40-50 мин минимум понякога стигам до 60-70 мин, което е почти нищо за натоварването, което се понася/, никакво оформяне на мускули / всмисъл релеф/, само подобрена издръжливост, кръвообращение и баланс. Т.е за мен те спомагат само да се подобри общото състояние на организма, но не и да се скулптурира тялото добре или да се отслабва. Напълно подкрепям Фея, че тренировките им за горна част на тялото са под всякаква критика ... намирам ги за напълно неефективни, както и силовите им тренировки като цяло. Дори им писах за това, но досега отговор не е последвал Simple Smile В крайна сметка реших да ги сменя с Боб Харпър и Джаки Уорнър, от които само след 1 седмица се усещам по друг начин. / Мисля да направя и снимки да следя промените по-добре/. Ще дам отчет след време пак какви са резултатите.
Желая ви хубав ден  Hug

Последна редакция: вт, 08 яну 2013, 13:22 от Besserwisserin

# 721
  • Варна
Здравейте,момичета! Благодаря,че винаги напътствате и давате съвети на новаците като мен!   bouquet 
Имам въпрос, ако тренирам сутрин и вечер по 50мин, как да разпределя натоварванията, имам за сваляне,поне 7кг, спазвам хранит.режим-90дневна. Та,въпросът ми е , ако сутрин правя примерно Fitness Blender Cardio HIIT Workout   , а вечер, от блендера за долна част на тялото, + 10 упражнения за стегнат корем+ малко фитнес йога,примерно,дали е добре. Напомням,че съм крушовиден тип.  newsm78

# 722
Здравейте,момичета! Благодаря,че винаги напътствате и давате съвети на новаците като мен!   bouquet 
Имам въпрос, ако тренирам сутрин и вечер по 50мин, как да разпределя натоварванията, имам за сваляне,поне 7кг, спазвам хранит.режим-90дневна. Та,въпросът ми е , ако сутрин правя примерно Fitness Blender Cardio HIIT Workout   , а вечер, от блендера за долна част на тялото, + 10 упражнения за стегнат корем+ малко фитнес йога,примерно,дали е добре. Напомням,че съм крушовиден тип.  newsm78

Според мен е доста това за един ден - аз лично не бих тренирала така, но зависи и с какво време разполагаш - ако можеш всеки ден да тренираш аз съм за разделението на кардио от силова, а вече йогата аз я правя когато правя кардио, но всеки си преценява Simple Smile

# 723
raTedinka , аз бих те посъветвала сутрин да правиш по един ХИИТ, а вечер силови.Не е нужно да са по 50мин.Един 20мин качествен ХИИТ сутрин и вечер 30 мин. силова тренировка-с тежести или със собствено тегло.Или един ден ХИИТ , а на следвашия силова.Ако имаш едри бедра внимавай с тренировките за долна часта на тялото, защото можеш още повече да ги увеличиш.Наблягай на ХИИТ-овете , те са много резултатни за сваляне на килограми.Разбира се и силовите тренировки съвсем не са за пернебрегване, дори напротив.Важно е да се тренира цялото тяло, а то си решава от къде да гори мазнини Simple Smile
Предполагам знаеш, че за да се отслабне е нужен отрицателен калориен прием.Има и друг момент, за който е добре да си подготвена.Възможно е да качиш кг, но това да не те стряска.Просто мускулите тежат повече, затова си следи мерките, те са показател дали отслабваш.
На първата страница на темата има линкове към статии, които ще ти бъдат много полезни относно как да тренираш.Всички ние тук пробвахме какво ли не, обсъждахме и обменяхме опита, докато всяка намери своя начин.С което искам да кажа, че всичко е много индивидуално.Та и ти опитвай и накрая сама ще прецениш , кое е ефективно за теб. Peace

Последна редакция: вт, 08 яну 2013, 13:37 от MALVINA

# 724
Благодаря за напътствията, Ini' Simple Smile Определено си права, че ако претренирам е по-скоро негатив.
Ще се движа по схемата на TURBOFire, няма да увеличавам много натоварването.

Сега като те прочетох MALVINA, се замислих, че аеробиката ми и HIIT-а може ли да увелича обема на краката?  В горната част на тялото си нямам никакви излишни мазнини...просто ханша, дупето и най-горната част на краката са ми по-блажни  hahaha . както обикновено при крушите...да се надавам че тялото ще регулира само...

Да се кажа накрая - днес не тренирах класически...но плувах един час...после джакузи за отпускане Simple Smile  Сега хапвам овесени ядки и домашно кисело мляко...но вечер много се усвинвам, дано довечера не прекаля мнооого Simple Smile

# 725
Цитат
Сега като те прочетох MALVINA, се замислих, че аеробиката ми и HIIT-а може ли да увелича обема на краката

Не, ХИИТ -овете са екстра за намаляне на обема на краката, както и за отслабване като цяло.Лично аз когато наблегнах на тях започнах да постигам намаляне на обиколки.Трябва да се внимава със силовите за долна част, с клековете -с и без тежести.
А плуването е чудесно! Peace И докато св освинваш вечер, нали знаеш че няма да отслабенш? Simple Smile
Формулата за отсланване е 80% хранене, 20% спорт Simple SmileНе е лесно знам, защото и аз не страдам от липса на апетит, но с желание, воля и постоянство всичко се постига Wink

# 726
 Joy Логичен, много логичен ти е съвета   bouquet Опитвам се да намаля храненето, да изкарам част от вредните храни...но аз и без това не дебелея лесно...много се надявам да не ми трябва много ограничаване Simple Smile
Да попитам още колко HIIT-a правите на седмица и колко почивате ? Всъщност здравословния максимум  какъв се води?  Ако въобще мога да задам такъв въпрос- нали все пак всичко е много индивидуално.

Силови тренировки признавам никак не ми се правят- преди години много фитнесувах с тежести...но не ми се занимава сега...искам тонус, настроение, еластичност...енергия...може би не съм права...

Много въпроси...но ето досега не бях правила HIIT ...просто аеробики, Синди, каланетики...фитнес, бягане...но не и този начин Simple Smile

# 727
Аз правя минимум 5 дни в седмицата ХИИТ.Но съм имала периоди когато съм правила всеки ден в рамките на 10дни.Иначе пробвай една силова на Джаки и после ще си говорим за тонус и енергия.Толкова е велико усещането след една хубава силова тренировка, че дори не намирам с какво да го сравня Peace И теб те съветвам да хвърлиш едно око на статиите , за които споменах.Тялото е сложна машина , в което протичат много процеси, за които дори и не подозирах .В началото когато започнах да тренирам си мислех, че просто трябва да правя тренировки и толкова.Е да, ама не е точно така.Затова освен с гирички, преди да решим да спортуваме е добре да си подсигурим и малко инфо относно видовете тренировки Peace
Но както разбирам ти си спортувала преди  и предполагам, че си наясно с това Simple Smile

# 728
  bouquet Ох, за съжаление си права за силовите тренировки- тази Джаки не съм я пробвала...трябва да се позапозная и с нея Simple Smile но мисля поне тази седмица да не го правя Simple Smile

Мислех, че не трябва да се прекалява с тези супер интензивни тренировки, но ето ти казваш че добре са ти се отразили...поне тази Charlean в интродукцият си това споневаше...аз и за това се подведох Simple Smile

А за информацията си права на 1000 промила Simple Smile няма как човек да направи нещо добре, без да се пообразова и го правя нощем  Joy ...за съжаление не винаги ми достига време. Преди децата, а и по време на децата съм спортувала...дори с треньор бягах- по определени правила...но чак сега си ибяснявам някои от моментите, явно и години трябва да се понатрупат...пък и какво ли още не...Човек се опознва и трябва да се следи за реакции, към храни, спортни занимания...

# 729
И моето мнение е, че не трябва да се прекалява с HIIT-те. За себе си съм ги ограничила до 3 пъти седмично и вярвам, че се вмествам в добрите норми  Wink
За останалото напълно подкрепям MALVINA  Hug

raTedinka, според мен се луташ и залиташ в грешна насока. Ще ти кажа кое в плана ти ме притеснява най-вече. Желанието ти да тренираш по 50мин. сутрин и още толкова вечер (в стремежа ти за бързо сваляне на коилограми - ако греша поправи ме  Wink) ще те докара бързичко до претрениране. В резултат на последното най-вероятно ще зарежеш тренировките като "неефективни". Винаги истината е в мярката.
За да се ориентираш правилно как да тренираш следвай като за начало тренировъчен план. Ето какво ми идва лесно наум. Това са безплатните 5 дневки на Fitnessblender. Заповядай https://docs.google.com/document/d/1_vqBc556_NCrVLrbsPMYrgcCQzxt … os9-yM/edit?pli=1

# 730
Фея, снощи направих 30мин Джо,добре ми се стори,но не си чувствах след това ръцете натоварени.

Как точно направи тренировката? На бягаща пътека или навън? С каква скорост ходиш/какво разстояние измина? На всяка крачка ли вдигаш ръка? С какви тежести работиш?

Джо Дилън препоръчва това като единствен и достатъчен комплекс, защото е много гъвкав и можеш да го настройваш спрямо нуждите си. С промяна на терена/наклона на пътеката можеш да увеличиш натоварването върху краката. С промяна на ритъма по време на ходене можеш да си съставиш HIIT тренировка. С промяна на тежестите можеш да увеличиш или намалиш натоварването върху ръцете, гърдите и гърба. Като държиш коремните мускули стегнати, а гърба - изправен, тренираш и тази зона.

реТединка, много правилни насоки ти е дала Малвина, а идеята на Биляна е чудесна: следвай план.

# 731

Фея,аз нищо не съм разбрала,много съм зле,не съм ходила,на място ги правих вкъщи,нямам шанс за навън,а пътека нямам,ако обикалям апартамента и ги правя как мислиш има ли смисъл изобщо?А на всички упражнения ли вървиш или само на pump?

# 732
Иренкааа, през цялото време се ходи. Разбира се, че ще има полза, ако обикаляш апартамента. Та дори на място да ходиш, пак ще е по-добре, отколкото да стоиш. Само дето няма да натоварваш краката толкова много и няма да изразходваш толкова калории, естествено.

А не можеш ли да се качваш и слизаш по стълбите на входа?

# 733
Фея,със стълбите ще бъде супер,но имам бебе на 8 месеца и няма как да стане,супер значи ще обикалям апартамента,за краката не ми е толкова проблем,правя и боди революшън на Джилиан.Много благодаря   bouquet

# 734
  • Варна
 Hug   Hug   Hug
Хиляди благодарности,момичета,прекрасни сте, благодаря ви.
 Embarassed  Да , имате право, че искам скорострелно сваляне, и може би ще  претренирам. Ще започна плана с 5 дневните, някои дори съм ги правила.   bouquet
Имам въпрос- не ми се смейте,ако съм мн неука, но Джилиан,и Джаки, или Боб,имат ли ХИИТ тренировки, засега ХИИТ в блендера намерих.
И нещо друго- правим опити за бебе, не мисля,че ХИИТ-а ще пречи,че е по натоварен,но все пак да ви питам и това.
  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт